נהיגה בחוסר זהירות

אירילה

New member
נהיגה בחוסר זהירות../images/Emo18.gif../images/Emo73.gif

הערב בעת שנכנסתי עם רכבי לישוב לפיד ברחוב הרי ירושלים ,הבחנתי במראה שרכב עוקף שיירה של כ 4 רכבים שנסעו אחרי ,כשהגעתי בערך 20 מ' מהכיכר ,הייתי כבר במהירות אפסית כמעט וזאת על מנת להרגיע את הנהג "העצבני" שנסע אחרי, ואז כמו מכת ברק הוא עוקף אותי כשהמרחק מהכיכר מצטמצם ל 15 מטר בערך ,תוך כדי שרכב שהגיע מרחוב הזית חוצה את הכיכר לעברנו והנהג העוקף מבצע סלאלום חריף ע"מ לא להתנגש בו חזיתית ,בזה עוד לא תמו מעלליו ,סינוורתי לו באורות שייאט ,אבל מרוב המהירות שנסע בה איך היה יכול להבחין? המשיך בנסיעה מטורפת במעלה רחוב הזית כשהוא קופץ על הבאמפרים מבלי להאט כמובן ,ממשיך בנסיעה לכפר האורנים ברחוב אהוד ,בשלב זה עדיין נסעתי אחריו גםם כשלעיתים אני מאבד קשר עין איתו בגלל המהירות בה נסע ,הבחנתי עוד באורות האחורים שלו סמוך לדואר ואז אבד לי הקשר עין ,המשכתי עוד בנסיעה ברחוב אהוד עד שבסמוך לקצה רחוב אהוד הבחנתי בנהג היוצא מהרכב ועולה הביתה. בהערכה שלי גם בתחומי כפר האורנים הנהג נסע במהירות שעולה בהרבה מהמותר, כמובן שגם על הבאמפרים של כפר האורנים הוא קיפץ ללא רחם. מפאת שמירת צנעת הפרט ,לא אזכיר את מספר הרכב ואת כתובתו של הנהג..אבל..... 1. הוגשה תלונה במשטרת מודיעין כנגד אותו נהג ע"פי לוחית הזיהוי של הרכ והתלונה תועבר מחר בבוקר למחלקת הבוחנים של מרחב שפלה ע"מ להוציא דו"ח תנועה בהתאם. 2. לך הנהג הבלתי זהיר (מתוך תקווה שהינך גם גולש בפורום) אני רוצה לומר, לא משנה כלל באיזה ישוב אתה גר והיכן אתה נוהג ,בשטח בנוי נוסעים כחוק ובזהירות רבה ולא מסכנים נהגים חפים מפשע אחרים. 3. קח בחשבון שילדים ומבוגרים חוצים את הכבישים בשטח בנוי גם לא במעברי חציה וזה לא פוטר אותך מנהיגה זהירה ,קח בחשבון שאתה עלול בנהיגה פרועה כמו שלך לפגוע בילד והבכי שלך לשופט או למשפחה שאתה נהג זהיר עם 30 שנות וותק בלי כל עבירת תנועה אחת ,כל זה לא יחזיר גלגל אחרונית עם חס וחלילה ייפגע מישהוא בגללך והנורא מכל הוא שזה עלול להיות גם אחד מבני המשפחה שלך עצמך ,משום שבצורת הנהיגה שלך גם בלפיד וגם בישוב שלך כפר האורנים אתה עלול לפגוע גם בבני משפחתך. 4. לנהג שחצה את הכיכר וכמעט התנגשת בו חזיתית אתה חייב התנצלות ,לא עוקפים רכב 15 מטר מכיכר ועל זה אני מקווה תבוא על עונשך על ידי המשטרה. ולכם ציבור הנהגים גם בלפיד וגם בכפר האורנים אני קורא לנהוג בזהירות בשט הבנוי ,שום תרוץ לא יצדיק מהירות מופרזת בתחום המגורים. לילה טוב ונהיגה זהירה.

גרשון, אני מעריך את מלחמתך בנושא

תאונות הדרכים, והבטיחות בכבישים, אולם אני לא יכול להימנע מתחושה מוזרה שלא מרפה ממני,שמלחמתך היא חד צדדית (בעיקר לעבירות שבאות מכיוון כפר האורנים ועליהם אתה מדווח בראש חוצות) ולא שמה את הדגש הראוי על הבעיות הגדולות יותר. ולמה אני מתכוון? טרם ראינו ממך, הודעה נחרצת, עם אותיות קידוש לבנה, על הסכנה הבטיחותית בכביש המעבר בין שני הישובים. יום יום, ילדים מלפיד וכפר האורנים עוברים שם בדרך לא דרך, כביש צר וחסר שדה ראייה, מכוניות מסנוורות ועוד מרעין בישין ההופכים את הכביש הזה לגיהנום עלי אדמות. זו לא נהיגה פרועה של נהג סורר, זה קורה יום יום, ערב ערב, ממש מתחת לאפנו , הכתובת על הקיר ורק נס מוביל לכך שאין כרגע ילדים פצועים במקום. אבל אותך, כנראה זה לא ממש מדאיג, עד כדי כך שאתה לא מוצא לנכון לזעוק חמס(כפי שעשית בהודעה זו) מעל גבי כל פורום, ועד הישוב שלך (שמתנגד לתיקון הכביש וסיבותיו (?) עימו), או תושבי היישוב לפיד. צר לי גרשון, אבל אני מבקש ממך להגיש תלונה במשטרה באותה נחרצות נגד המחדל הבטיחותי החמור ביציאה מהישוב שלך, נגד כל אותם גורמים שמונעים את הקטל בכבישים ויכולים לפתור זאת בקלות רבה. אני קורא לך לנצל את ההזדמנות שישנם כרגע עבודות שיפוץ בצידי הכביש, כל הכלים כבר בשטח והחפירות כבר נעשו (לטובת בזק או הכבלים), ולסלול מדרכה בטוחה לחוצים בין הישובים, יחד עם תיקון הבורות והליקויים בכביש. אני בטוח שתושיט יד ובמסגרת מלחמתך חסרת הפשרות בנהגים ובבטיחות בכבישים, תנצל את קשריך למען נהיגה טובה ובטוחה יותר.

אירילה

New member
בוקר טוב לך אהרון

במקרה היה זה נהג מישובכם ,אתה בוודאי לא מתאר לך שאני מראש כבר יודע מי הוא כל נהג שעובר בישוב לפיד ,גם אם היה זה נהג מלפיד הייתי מפרסם זאת. לעצם הערתך בנושא המעבר ,לצערי זה הוא נושא כאוב ,מלחמה בין שני וועדים ומועצות אזוריות ואין לי כל כוונה להיכנס לכובע שכזה. אישית עדיין לא נעמדתי במצב של כמעט תאונה במעבר בין הישובים ולכן אין על מה להגיש תלונה למשטרה. אם יש ביניכם כאלה המסוגלים להתמודד עם הנושא הכאוב של המעבר הלא בטיחותי ,תתארגנו בתור תושבים ותפעלו בנושא ,אולי אתה כתושב כפר האורנים המתמודד יום יום עם בעיה זו ובוודאי מסכן לא פעם את עצמך על בסיס אישי ,תגיש אתה תלונה במשטרה. במקרה של אמש היות ובוצעה עבירה שהיתה בה איום גם על בטחוני הפיזי בצורה כה ברוטאלית החלטתי להתלונן במשטרה ,דרך אגב אותה צורת נהיגה המשיכה ע"י הנהג גם בכפר האורנים . שיהיה לך המשך יום מוצלח והמשך נהיגה בטוחה וזהירה.

אלי בקר

New member
גרשון אתה מוזמן

לעבור רגלית במעבר היום- אני בטוח שתרגיש סכנת חיים ואז תוכל להגיש תלונה במשטרה. התשובה שלך ממש לא רצינית ולא מוסיפה לך כבוד - לבטיחות בדרכים אין זהות פוליטית. נהג אחד משוגע זה באמת דורש טיפול של המשטרה. אבל מועצה וישוב שלם שמעמידים אותנו בסכנת חיים מתוך החלטה זה פשע וסחטנות השפלים ביותר שקיימים.

ninagil

New member
לפיד לא רוצה דיון על המעבר המסוכן

לפני חודש כתבתי בפורום לפיד על האפשרות לסדר מעבר רק להולכי רגל בין היישובים. גרשון ישר שלף שרשר בן חמישה חושדים כדאי להוריד את הכותרת של ההודעה. מאוד מפחיד לנהוג במעבר כאשר יש מכוניות וגם הולכי רגל עוברים. הולכי רגל הם לא מפרעים לשקט של לפיד אבל גם נושא כזה לא יכול לקבל ביטוי בלפיד הודות לגרשון.

אירילה

New member
הרי הויכוח על המעבר הוא נצחי כאשר

שני הצדדים בטוחים בצדקתם ,בתחילת הדרך של הפורומים כבר הבעתי את דעתי שכביש הגישה לכפר האורנים לא דרכו מלפיד ,בדעתי מחזיקים גם רוב תושבי לפיד אם לא כולם.שהרי כביש הגישה הרס לתושבי לפיד את איכות הסביבה בה בחרו לגור ,מסה כבדה של תנועה חוצה לכפר האורנים וממנה והרי אם חפצו לגור ליד כבישים עם תנועה רבה היו נשארים בערים ולא עוברים ללפיד ,אלא שלתושבי כפר האורנים הרבה יותר קל להסיט את הנושא למעבר בכביש הגישה ,מה היו עושים תושבי רחוב אהוד אצלכם אם המצב היה הפוך וכל תושבי לפיד היו עוברים אצלכם????? כמו שרקמו תושבי כפר האורנים חלומות לגור באיכות חיים טובה ,כך בחרו גם תושבי לפיד ,אלא מאי??? כפר האורנים הפר את האיזון לרעתם של תושבי לפיד ,השקט נשאר בכפר האורנים והרעש בלפיד. ולכן לא תלונה למשטרה ולא מלחמה שלנו ברשויות יעזרו ,הפתרון היחיד הוא הסטת נתיב הכניסה לכפר האורנים מלפיד תוך מציאת אלטרנטיבה אחרת וחבל מאוד שכבר לפני 6 שנים לא חשבתם על כך. כל נסיון שלכם להסיט לכוון שפור מעבר הגישה ע"ג הנימוקים אותם העלתם כאן כמו ילדים מסכנים את נפשם בהליכה ברגל והסיכון הבטיחותי למכוניות תמדרכות וכו' לא יעמדו במבחן התוצאה אלא אם כן יסלל כביש גישה אחר לכפר האורנים .הויכוח הזה הוא עתיק יומין אבל זו דעת הרוב בלפיד. לכן אין כאן עניין עם גרשון בלבד אלא עם כלל דעת התושבים של לפיד. וכל נסיון להסיט את הנושא על הנהג הפרוע מוכיח את טענתי שגם בכפר האורנים לא כולם צדיקים גמורים. את ה"גוועאלד" תצעקו אצל היזמים של כפר האורנים ולא כלפי לפיד.

אלי בקר

New member
הכל נכון חוץ מהעובדות היבשות

כבר הוצגו כאן בפורום המסמכים המעידים שאת כפר האורנים תכננו ואישרו גופי התכנון הרבה לפני לפיד ומתכנני לפיד הם אלו שביצעו את כביש הגישה כפי שהוא היום. תושבי לפיד אכן סובלים - אבל הם אלו שהיו צריכים לבדוק מה מתכננים להם בישוב ואיך כנראה משקרים להם היזמים שלהם כאשר מסתירים מהם את כביש הגישה הנ"ל. זה אכן מרגיז מאד - ולכן תושבי לפיד צריכים לפעול מול אלו שרימו אותם ולא מול תושבי כפר האורנים. האם הוגשה תביעה מסוג זה אי פעם?

TakeOne

New member
כמה שאלות לי אליך אלי -

בוא נניח רק לרגע שאתה צודק. (אתה ממש לא צודק ואף מסמך שהוצג כאן בעבר לא שיכנע בתיזה שהצגת, אבל נניח שאתה כן צודק) - נותרו עדיין כמה שאלות: 1. אז מה? אז תושבי לפיד צריכים לסבול מהמצב הזה, כי "זו הבעיה שלהם"? 2. אז זה מצדיק את הנצחת המצב הנוכחי שמסכן את חיי הילדים בלפיד כתוצאה מהכפלת נפח התנועה בישוב? 3. אז זה פותר את אחריות פרנסי כפר האורנים והמועצה האיזורית שלכם מלסלול כביש גישה חלופי? הרי מה משנה לכולנו מי אשם? בוא נחשוב על פיתרון שלא ידפוק צד אחד, אלא יועיל לשני הצדדים.

אלי בקר

New member
מסכים איתך

לגבי המסמכים - אני מציע לך לקבוע פגישה עם המזכיר שלנו או רונן היו"ר של הוועד כדי שיתנו לך עותק ותוכל לאשרר את התיזה הנ"ל. לעצם העניין - לא ,תושבי לפיד לא צריכים לסבול בכלל והאחריות למציאת פתרון נופלת על פרנסי שני הישובים. ממה שאני למד בפרסומים גם בעיתון שלכם וגם אצלינו לא ראיתי הצעה לפתרון מעשי כלשהו שהציעו או מקדמים חבל מודיעין או לפיד? היחידים שכרגע מובילים מהלך בין היזמים ומושב כפר רות זה כפר האורנים. אז מה בדיוק עושים בלפיד כדי לפתור את הבעיה? חוץ מלהתנגד להסדרת המעבר הקיים שאני לא מבין איך זה בדיוק מקדם להם פתרון? אני לא מבין למה לא יוזמים סלילת כביש במקביל לדרך הבטחון שלכם בצד של היער? זה עוקף את כל לפיד ולא מפריע לאיש? למה אתם לא מציעים זאת ומקדמים זאת ביחד?

TakeOne

New member
בטח שיש אבל הנושא כבר נדון כל כך

הרבה שבאמת כבר אין הרבה חשק, כולנו די חוזרים על עצמנו. אני לא יודע מה הסטאטוס של השטח שנמצא בצמוד ליער, אותו שביל ביטחון, אך בכל מקרה זה נראה לי פיתרון רע מאוד - במקום לפתור את הבעיה נסיט אותה למקום אחר: הרס היער, תנועה ורעש בצמוד לבתים ברחוב השיקמה וכו' -זה לא מתקבל על הדעת. לגבי האשמת הוועד או המועצה בלפיד בנושא של קידום הנושא: עד כמה שאני זוכר נציגי לפיד היו מאוד מעורבים בנושא, יזמו פתרונות וקיימו כמה דיונים עם נציגי כפר האורנים. בפועל, הנושא עלה על שרטון כי שני הצדדים לא הגיעו לעמק השווה, והרי זה שורש הבעיה. בגלל זה אנחנו עדיין דשים בנושא. (אני רק מקווה שלא יעלו פה עכשיו חברים ויתחילו עוד פעם עם "מי אשם" וכל מיני כאלה. זה כבר באמת מייגע.) אולי צריך ליזום משהו אחר. שיח שכנים כזה... איזה מפגש על כוס קפה או משהו....(רמי מרטין תמיד עדיף).

אבי דין

New member
אלי אתה צודק!

מועצת מטה בנימין וכפר האורנים שמעמידים את ילדי לפיד בסכנת חיים מתוך החלטה זה אכן פשע וסחטנות שפלים ביותר.

ronpel

New member
אבי דין תקרא שוב מי החליט ומתי

מצ"ב אחד המסמכים שמראים מי ומתי החליט לתאם בין התוכניות של שני הישובים ונתן אישור למתכנני כפר האורנים להשתמש בתשתיות שיוקמו ללפיד. שים לב גם לתאריך הוצאת המסמך - באותו חודש אושרה התב"ע של לפיד (חצי שנה אחרי שאושרה כבר התב"ע של כפר האורנים) כלומר הכל היה מתואם וידוע ליזמי ומתכנני לפיד ובהסכמתם. לכן יש לפנות למי שאחראי ונתן את האישור לכך- משרד השיכון כדי שימצא פתרון לבעיה. הצעתי בעבר ליזום פניה משותפת של שני הישובים והמועצות למשרד השיכון אך לא קיבלתי תשובה מחבל מודיעין להצעה זו.

../images/Emo35.gifאודה למי שיוכל להסביר לי

איך אי-הסדרת קטע הכביש הבעייתי מאיצה את מציאת הפתרון לכביש הגישה. או לחילופין איך הסדרת הקטע הזה תאיט את הטיפול . איך הסדרת הכביש תחריף או תשפיע לרעה על עומס התחבורה באחד מהישובים?

אבי דין

New member
הסבר

א. העובדה היא שאי הסדרת קטע הכביש גם משאיר את נושא כביש לפיד בכותרות ובכך גם מאיץ את הנושא. בטוחני שהסדרת קטע הכביש, תוריד את נושא כביש לפיד מסדר היום הציבורי של כפר האורנים. ב. קטע הכביש הנ"ל אמור להיסגר (לפחות מנקודת מבטה של לפיד), לפיכך אין כל טעם להשקיע בקטע זה מעבר להפיכתו לגן ציבורי. ג. אכן. הסדרת הכביש והפיכתו לגן ציבורי בסופו של דבר תשפיע לטובה על עומס התחבורה בלפיד ובזה את צודקת. אבי.

אם כך

הדבר הנכון לעשות, מנקודת המבט של אלו שטוענים שצריך בהקדם לשפץ את קטע הכביש,יהיה להודיע שמקפיאים את הטיפול בכביש הגישה הנפרד עד להסדרת המעבר. כך תואץ הסדרת קטע המעבר. ב. לפי מה שהבנתי, ורונן יתקן אותי אם אני טועה, המימון לתיקון המעבר יהיה של כפר האורנים.אז מה אכפת ללפיד? ג.האם הסדרת הכביש עכשיו תייקר או תעכב את הפיכתו לגן ציבורי אח"כ? האם העובדה שהכביש משובש תזרז את הפיכתו לגינה?

אבי דין

New member
אכן כי כן

א. יתכן ואת צודקת וכפר אורנים יכולים להודיע על הקפאת ההליכים לכביש הגישה הנפרד - השאלה היא האם ההליכים האלה זורמים כרגע שניתן להקפיא אותם??? ב. אני שמח ומעודד שכפר האורנים רוצים להשקיע בלפיד - אני מזמין אותכם להשקיע את כספכם בשיפור התשתיות, שנהרסות עקב התנועה הרבה, בהוספת באמפרים בלפיד, בשער בטחון בכניסה ללפיד ועוד ועוד. ג. הסדרת הכביש עכשיו אכן תעכב את הפיכתו לגן ציבורי אח"כ. וזאת מכיוון שלאחר הסדרת הכביש לכפר האורנים לא יהיה אכפת לגבי כביש מעבר נפרד והגן הציבורי ידחה לעד. אבי.

ronpel

New member
כללי התנהגות

אבי היקר מעשים שפלים ומתגרים כמו הצבת גושי בטון במעבר גורמים רק לדבר אחד חוסר עניין כלשהו למצוא פתרון אחר. זו יריית פתיחה למאבק נצחי להסדרת המעבר והשארתו פתוח לעד.

רונן, נראה לי שהדבר המעשי

הוא לבדוק את תקינות כריות האויר.ולעשות את כל הצעדים שאפשר כדי להסדיר את העניין בלי הסכמה שאף פעם לא תגיע. האבסורד יהיה שבסוף אחרי כל התהליכים יסדרו את הכביש (נקווה שלפני התאונה) אבל אז זה יעלה ללפיד הרבה כסף.אל תדאג, גם בזה הם יאשימו אותך. שבת שלום.

למעלה