נהיגה בחוסר זהירות

שום תאונה לא תזיז כלום למנהיגי לפיד

מי שחושב שאחרי שידרס ילד, מישהו ממנהיגי לפיד יזוז מעמדתו - טועה. גם אחרי שילד ידרס שם (השאלה היא רק מתי), יגלגלו אנשי לפיד את עיניהם. הילד ישכב בבית חולים (במקרה הטוב), והם יטענו ש: א. הנהג היה רשלן ב. כביש גישה היה "פותר את הבעיה" ג. פרנסי כפר האורנים אשמים - כי לא דאגו לכביש. מי שמציב קוביות בטון - ע"מ להצר את הדרך. מי ששופך בטון בשולי הדרך (גם השבוע הם שפכו) - מקום לפינוי פסולת בניין. מי שדואג להפוך את הקטע האומלל - למקום איסוף לגזם. מי שהציב מתקן לאיסוף בקבוקים פלסטיק - כדי ליצור מפגע בטיחות. מי שהביא בכחש - לבנית עמוד ברזל של "שער בטחוני" מי שניסה בכל כוחו - לעכב את עבודות מע"צ (3 שנים חפרו מנהרות - ובסוף ? רמזור פשוט ??!) - וכל זה כדי להוציא 2 עיניים לתושבי כפר האורנים (ובדרך רק עין אחת לתושבי לפיד). אנשים כאלה באמת לא מזיז להם כלום - כי הם צודקים והם יודעים מי אשם. בקיצור, מנהיגי לפיד מסונוורים ממשהו (מה זה יכול להיות ??). לא מעניינת אותם שום תאות דרכים, שום כתובת על הקיר, ולא משנה מה יכתבו כאן. ביום הדין הם יאמרו: "צריך היה לבנות כביש גישה - כדי למנוע תאונה". וירחצו בנקיון כפיהם.

koby b

New member
מה יהיה תגיד?

מה יהיה אדון ניכבד? אנחנו לא אוייבים במלחמת התשה! אני אישית קניתי אדמה בכפר אורנים אבל לדעתי לפיד הינו ישוב מקסים עם אנשים מקסימים אז מה השינאה הזו? חיי אדם שווים יותר מכמה באפרים וגינה עלובה לא? בחיי לא האמנתי שנושא כזה יגיע לכדי עזובה פושעת ומסכנת חיי אדם על קדושת ערכי נדל"ן ו"שקט כפרי". גם אם לשני הצדדים טענות לגיטימיות לגמרי מה הקשר לשינאה ולחוסר העניין המשווע בבטיחון של כולנו? האם תאונה שלי עם הילדה שלי באוטו או הילד השכן שחוצה את הכביש מלפיד לאורנים הינה עולה מספקת על מזבח הצדקנות ? עד שיגמר הנושא (כנראה בבית משפט) יש לסדר את המחדל הבטיחותי לאלתר ואני תמהה האם בג"צ לא צריך להתערב כאן. בקיצור, מה יהיה?

TakeOne

New member
הלוואי -

הלוואי ואת אותו הלהט שיש לכם כאן לסדר את כביש הכניסה - הייתם מפנים גם בעד הסדרת כביש חלופי לישוב שלכם, ובכך פותרים גם אותנו מהעומס הבלתי נסבל שאתם יוצרים על כבישי לפיד. הלוואי ואת אותן "ההזהרות" כנגד מנהיגי לפיד ואחריותם (כאילו הם אלו שמסכנים את ילדכם בכניסה לישוב, ולא אתם, נהגי כפר האורנים) - הייתם מפנים גם למנהיגות שלכם, בכדי שהיא תפטור את בעיות הישוב שלכם, ולא ראשי לפיד. הלוואי ואת אותן חששות מתאונה בכניסה שלכם חס-וחלילה, הייתם מפנים כנגד הנהגים מהישוב שלכם, שטסים בלי חשבון מהכיכר והלאה או מהכניסה שלכם ועד לכיכר, ובכך מסכנים פי כמה את הולכי הרגל והילדים מלפיד. הלוואי ובמקום לדבר גבוהה-גבוהה, או לחילופין להשמיץ את "מנהיגי לפיד", הייתם באמת פונים למעשים, ויוזמים סלילת כביש חלופי, שיכול לפתור את כל בעיות התחבורה של שני הישובים.

koby b

New member
אוי כמה אוויר אדוני

הלוואי הא? אנחנו טסים בכסישים שלכם? שלכם? מה אתה אומר... לפי האימרה שלך אנחנו, תושבי כפר אורנים בזים לכל חוק וטסים במהירות שיוט בכבישים "של לפיד" ואילו אתם, שומרי החוק התמימים נוסעים בצורה זהירה ונעימה עד מאוד...ממש פסטורליה בחבל הצפוני של שוויץ! זה רציני אדוני? אני ממש לא משפמיץ את מנהיגי לפיד ולהיפך, למען ישובכם אתם עובדים והאינטרס שלהם בראש מעיינכם וזה ממש לגיטימי. אין לי בעיה עם העובדה שאתם לא לגיון הזרים שלנו ולכולנו אינטרסים מעט מנוגדים. צריך למצוא פתרון מוסכם! אכן כן. אבל בין זה לבין הנצחת מצב שידוע כמסוכן הינו דבר אחר. אני לא מסכים עם האימרה שתושבי אורנים טסים ב"בכיש שלכם" בלבד, אז בוא נצא מתוך הנחה שתושבי שני הישובים זהירים ולא זהירים באותו יחס סטטיסטי (אל תטיל קלון על כל הישוב) ולכן אף אחד מכפר אורנים לא מסכן את הילדים של לפיד (הקרובים לליבי בדיוק כמו ילדי וילדי הישוב בו אני עתיד לגור!) בכוונה. אין ספק, ממש צל של ספק, שהכינסה לישוב שלנו הינה סכנת נפשות וכל בר דעת יודע זאת. אין ספק שפתרון מ ו ס כ ם לכביש צריך להימצא והשבח לאל כולנו אנשים מתורבתים וריאלים ובמידה ואין הסכמה יש בתי משפט. ככה זה במדינת חוק לא? אז למה לא לתקן את הטעון תיקון מפאת פיקוח נפשות ואת ההתנצחות להשאיר לדיון אמיתי או משפטי? הפחד מזה שהנושא ירד מסדר היום שווה לדעתך את הסיכון שלנו? רק למען הצדק וההגינות, אמרתי בהושעה המקורית שאני מודה כי טיעוני שני הצדדים רציניים ומהותיים ואני לא תופס צד למרות היותי תושב כפר אורנים, זה אני משאיר לכם מנהיגי הישוב ולבתי המשפט כמוצא אחרון. איפה בדיוק השמצתי את מנהיגי לפיד? אם כן לא זו היתה כוונתי. אני לא איש של מדון ותככנות ידידי היקר ואתה מוזמן לפגוש אותי ולראות. הרי כולנו בסה"כ אנשים רגילים בתכלית (רובנו היות ותמיד יש "מיוחדים"). אני שוב אסיים את המסר במילה ידידי כי אין לי ריב איתך, אין לי כוונה להשמיץ, אני בסה"כ רוצה להיכנס לישוב שלי, לכניסה הקיימת בכביש הקיים בינתיים בצורה בטיחותית. זה יותר מידי לבקש לדעתך?

קובי למה לסדר כבישים ?

שהנהגים יסעו בזהירות ויחסכו למדינה המון כסף על תחזוקת הכבישים.

אירילה

New member
ייעוד הבטוניאדות

בבירור שעשיתי עם מזכירות לפיד ,הוברר לי כי מאחר ואין תאורה במקום ,הוחלט להציב תאורה זמנית ,כאשר הבטוניאדות תשמשנה כבסיס לעמודי התאורה הזמניים בדומה לנהוג במע"צ.

אירילה

New member
המשך......

בהמשך לבירור אני מקווה שנושא זה בא אל מקומו ומטרתן אינה להזיק אלא להועיל. בהזדמנות זו ברצוני להביא לידיעתכם תושבי כפר האורנים היקריםשבמשך השבת התקבלו בפורום לפיד 2 הודעות אשר באחת מהם היה איום ממשי כלפיי וכלפי ראשי ועד לפיד ,כמובן שהודעה זו נמחקה ,כמו גם הודעה אשר היו בה "מילות שבת" אשר אינן מביישות את אותן הברכות אשר אנו שומעים במגרשי הכדורגל. ביקורת היא לגיטימית גם אם היא אינה ערבה לשני הצדדים ,דעה היא לגיטימית וכל אחד רשאי להביע אותה כמובן ,אבל מכאן ועד שתי ההודעות שהתקבלו אצלינו ,נדמה לי כך שכאן עובר הקו האדום. אני מבקש ממכם בכל לשון של בקשה ,גם אלה שהנושא כאוב להם עד מאוד ,הניחו לאיומים והביעו דעתכם בשפת התרבות המקובלת והיאה לכם ,המרקם החברתי הקיים היום בין משפחות בלפיד לכפר האורנים חזק מכל. אני מגנה נמרצות את האיום שהופנה היום ואת הביטויים הלא הולמים ומקווה מאוד ששפיות הדעת מנצחת כאן. שבוע טוב לכם ותודה על תשומת הלב.

michalig

New member
איפה זה בדיוק נהוג? איפה ראיתם

בטונאדות המשמשות בסיס לעמודי תאורה? אפילו לא בעולם השלישי. בטח שלא במעבר כל כך צר שלא מאפשר תנועה נורמלית של רכבים, שלא נדבר על הולכי רגל. זו פשוט הזדמנות מעולה להציק ולהחיות את נושא הכביש החלופי שנרגע קצת מאז הוסדרה היציאה מלפיד על ידי רמזור, תחת כיסוי של כאילו הקמת עמודי תאורה.

ronpel

New member
גרשון תתאמו את הסיפורים

תמיר אמיתי מסר לי בשיחה טלפונית לפני יומיים שזה עבור מניעת שפיכת פסולת בניין במקום לאחר שבדק זאת עם טימי. (ביננו תשובה קצת מוזרה לאור זאת שאת הפסולת של הנקיון שופכים שם באופן מכוון בהוראת הוועד) עכשיו זה עבור עמודי תאורה - זה היה יכול להיות הגיוני אם היה בגושי הבטון חורים להכנסת עמודים כמו במע"צ. תתאמו את גרסת הכיסוי למעשה ההתגרות הזה ותחזרו אלינו. תודה רונן

ועוד אתה מדבר בשם חינוך וולדורף?

מעניין אותי מה תגיד לבינך/ביתך שלומד בגן מיוחד עם חינוך טוב שאבא שלו דאג שהחבר הכי טוב שלו (מכפר אורנים) נהרג. כי לאבא שלו יותר חשוב איכות חיים. איזה חינוך אתה חושב שאתה מעניק לו . זה לא העיקר לשלוח את הילד לגן מיוחד עם שיטת חינוך מיוחדת. העיקר הוא החינוך שאתה מעביר לילדך לאורך כל הדרך . אז לא יעזור לך הנסיונות לחנך את ילדך אחרת , זה פשוט לא יעזור.

TakeOne

New member
תודה רבה לך.../images/Emo24.gif מעומק הלב.

ואם זה לא מוגזם אז אהיה אסיר תודה אם תסכימי גם לבוא אלינו כמה פעמים בשבוע ולעזור בחינוך הילדים. תתני להם מעט מהמתינות, אורך הרוח, הפתיחות, האיפוק, הנטייה לא להגזים ויתר המעלות הטובות שבאות לידי ביטוי בהודעתך. אשמח גם אם תוכלי להתפנות ולתת גם לי כמה סדנאות חינוכיות על מנת להוציא ממני אחת ולתמיד את הנטייה הזאת "לדאוג להרוג את החבר הכי טוב שלי (מכפר האורנים)".

אברהם ג

New member
"ואין לי כל כוונה להיכנס לכובע שכזה

גרשון, אני חושב שאתה ראוי (ואפילו חייב מוסרית) כמי שחרט על דגלו את נושא המלחמה בדרכים ובנהגים, כן להיכנס לכובע הזה, וכן להפעיל את כוחך בניסיון לפתור את נושא הכביש הכאוב. נהג אחד הכאיב לך מאוד, אז תאר לעצמך מה גורמים עשרות נהגים שעוברים במעבר יום יום? בואו ונפריד את הפוליטיקה מהבטיחות. אל תחשוש לעמוד מול הועד שלך כי אתה צודק ברצונך לתקן את הליקויים בכביש (אתה הרי בוודאי לא מצדיק את זה שהועד שלך מתנגד לתיקונים). נ.ב רציתי לרשום את ההודעה גם בפורום לפיד אבל גיליתי שחסמת אותי ואין לי מושג למה.אודה לך מאוד אם תסיר את חסימתי או אפילו תסביר לי מדוע זה קרה.

ninagil

New member
חסימות בפורופים

טוב שיש לנו פורום פתוח, פורה, ומוצלח שנותן לכולם ביטוי אפילו "למשתיקים."

למעלה