נהיגה ללא חידוש צילום

baraba1

New member
נהיגה ללא חידוש צילום

האם מותר לנהוג מבלי שחידשתי את התצלום בתחנת צילום? יצויין כי שילמתי את האגרה ואני זכאי לקבל רישיון (עם תמונה חדשה) כשאפנה לתחנת צילום, בספח ששילמתי מצויין שזה מהווה רישיון נהיגה זמני עד לתאריך מסויים (שכבר עבר). השאלה היא, אם אינני פונה לתחנה שכזו, האם אני נוהג ללא רישיון? האם הביטוח חל עלי? מה הסנקציות שניתן להטיל עלי, אם בכלל?

be_roo

New member
הרשיון שלך תקף גם בלי התמונה. אבל כשיפקע

תוקפו של הטופס, אתה עלול למצוא את עצמך בלי תעודה תקפה.

baraba1

New member
נו, זאת בדיוק השאלה

מה המשמעות של נהיגה אחרי שפג תוקפו של הטופס? זה כמו לנהוג ללא רישיון? על אף העובדה שכל מה שנדרש בכדי לקבל רישיון הוא צילום? הרי אין כל מניעה לקבלת הרישיון והוא שולם. רק עוד לא הצטלמתי. מה הדין?

תשובה

נראה לי שתקנה 174א לתקנות התעבורה תענה על כל שאלותיך: 174א. (א) רשיון נהיגה כאמור בתקנה 173 יהיה בר תוקף רק אם הונפק יחד עם צילום בעלו על ידי מחשב משרד התחבורה; רשות הרישוי לא תנפיק ולא תחדש רשיון נהיגה אלא כאמור בתקנה זו. (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאית רשות הרישוי להנפיק רשיון נהיגה זמני, ובלבד שתוקפו לא יעלה על 180 ימים ויחולו עליו הוראות תקנה 174ב, לפי הענין. (ג) מבקש רישיון נהיגה לאחר יום א' בטבת התשס"ו (1 בינואר 2006) או בעל רישיון נהיגה שרישיונו מחודש במועד הראשון שלאחר המועד האמור, יצטלם לצורך הפקת רישיון הנהיגה על פי תקנה זו, אף אם תמונתו מצויה כבר במחשב משרד התחבורה. ברור? :)

למעלה