נהיגה ללא רישיון

רויטל196

New member
נהיגה ללא רישיון

שלום לכולם
אני נהגת כבר יותר מ-15 שנה, ללא עבירות כמעט בכלל.
לפני כמה שבועות הייתי עם בן זוגי בחתונה ללא הארנק שלי ולכן ללא הרישיון. בסוף הערב בעלי לא רצה לנהוג כי הוא שתה ואני נהגתי.
איתרע מזלי ועצר אותנו שוטר. הסברתי לו את המקרה אבל הוא סירב להתשכנע, סירב לבדוק במסוף המשטרתי את הפרטים שלי כדי לאמת שאני נהגת...רק אחרי שיכנוע ארוך כולל בכי (אני אחרי לידה, הורמונים וזה), הוא נעתר בדק אותנו ושלח אותנו לדרכנו. אממה..אתמול קיבלתי דו"ח ע"ס של 100 שקלים. שזה כביכול מינורי אבל מעצבן! מה גם שאני יודעת שיש נטייה של המשטרה לא לאכוף את החוק המטופש הזה!
מה אפשר לעשות?

creth11

New member
מה כתוה בדוח ? על מה הדוח ?

תבדקי היטב אולי הדוח בכלל לא קשור והוא על חניה או דומה ? דוח מהסוג הזה בד"כ נמסר ביד הנהג ולא נשלח בדואר.
אם הדוח אכן על אי הצגת רישיון נהיגה ? פני למפנ"א (גגלי את הכתובת) עם כל פירטי הדוח קרי מיספרו וכ"ו ופרטייך ובקשי מהם לבטלו או להמירו באזהרה

רויטל196

New member
הדו"ח הוא על נהיגה ללא תעודה רישיון

אני מבינה שאם מדובר בעניין שחוזר על עצמו יש צורך באכיפה וכו, אבל אני הסברתי לו את הסיטואציה. מה עדיף נהג שיכור או נהגת בלי תעודת רישיון??
בנוסף, למה הוא לא אמר לנו שהוא רושם דו"ח? וזה הגיע רק בדואר...??
על הדו"ח כתוב שזה על נהיגה ללא תעודת רישיון.

32103210

New member
הוא לא "שלח אותנו לדרכנו "

הדו"ח ניתן על אי נשיאת רשיונות .
זה לא חוק מטופש .אם הרשיון היה איתך ,השוטר מביט בו ומשחרר אותך (בהנחה שלא בוצעה שום עבירה )
אם הרשיון לא איתך השוטר "מבזבז " את זמנו (או יותר גרוע את המוקדן )
ובל נשכח שאם הדבר לא נאכף יותר ,יותר ויותר נהגים ירשו לעצמם לנסוע בלי רשיונות ,והדבר הפך להיות יותר ויותר מעיק על עבודת השוטרים.
בגלל זה הקנס הוא "רק " 100 ₪ בלי נקודות .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה ניתן לעשות

לדעתי - לשלם ולשכוח
אם ברצונך להילחם תני דעתך על הדברים הבאים
- איך זיהה אותך השוטר? - האם הצגת בפניו תעודה אחרת עם תמונה ומספר זהות? - האם תמונתך היתה במסוף המשטרתי? - במידה ולא - היה עליו לעכבך עד שתביאי מישהו עם תעודותייך או שיציג תעודה שלו ויזהה אותך, בעל לא מוסמך לזהות את אשתו כי לא ניתן להעיד אותו במשפט נגדך.
במידה ולא זוהיית כחוק את יכולה להכחיש שאת נהגת, לטעון שמישהי התחזתה לך ולבקש להישפט,
זה שיש נטיה של משטרה לא לאכוף חוקים מסוימים - לא מתיר לך לעבור עליהם (מעבר לכך שכל אזרח חייב לשאת איתו תעודת זהות בכל זמן החל מגיל 16)
-
מי שמחוקק את החוקים זו הכנסת, ובערך פעם ב 4 שנים מתירים לך להשתתף בבחירת חבריה, אז בפעם הבאה נסי לבחור ח"כ שלא יחוקק חוקים מטופשים - ועד אז תוכלי לפנות לאחד (או כמה) מהח"כים, לתת להם רשימת החוקים שנראים לך מטופשים ולבקש לבטלם.

לא הייתי מקשיב לרעיון של ברזילי

במידה ולא זוהיית כחוק את יכולה להכחיש שאת נהגת, לטעון שמישהי התחזתה לך ולבקש להישפט

זוהי עצה רעה מאד ממספר טעמים:

א. זה שקר. אני לא מאנין שברזילי נותן עצה שכזו...
ב. ההתיצבות למשפט להקראה ואחר כך לשמיעת עדויות, רק החנייה תגיע למאה שקל, ואני לא מדבר על זמן ומחיר הנסיעה...
ג. במשפט את עלולה לצאת אשמה ולחטוף במקרה הטוב כפל קנס, ובמקרה היותר גרוע פתיחת תיק על עדות שקר.

אז בפעם הבאה, נא לתת עצת אחיתופל ולא רעיונות תעתועים...

ערןתומר

New member
להכחיש שאת נהגת- רעיון רע

כי בדוח רשום מס' הרכב, שבטח רשום על שם אחד מכם.

wil

New member
הייתי פונה למפנ"א במכתב בבקשה להמיר לאזהרה

ימירו - טוב.
לא יסכימו - לשלם (בזמן!) ולשכוח.

אין שום טעם להישפט על השטות הזו (מה עוד שהעבירה, זניחה ככל שתהיה, בוצעה...)

למעלה