נהיגה

אם לא שמת לב, הכותבת מתכננת לעבור לקנדה בעוד זמן קצר. טבעי שיהיו לאנשים חששות מהמעבר ושהם ירצו לברר מידע (בין אם חיובי או שלילי) לפני כן. המתקפה שלך ממש לא במקום.

michaelbl

New member
וואו, כמה אגרסיות, כמה לא קנדי

מה עם קצת פאסיב אגרסיב מעודן?
אגב, לגבי הסינים. אני מניח שלא היית אף פעם בסין. אני הייתי 20 פעם, האמיני לי, נטולי כישורי נהיגה לחלוטין, חוסר אדיבות טוטאלי, פסיכים עם רשיון להרוג.
אלה שכאן לא יותר טובים, אולי לא כולם, אבל חלקם הגדול חרא של נהגים, לא סתם יש בדיחות על זה

ועל מה מדובר פה אם לא על תרבות?

בסרטון ששלחתי רואים ילדה קטנה נדרסת. אפילו אם נניח שהנהג דרס אותה כי לא ראה אותה, איך הוא לא יוצא לבדוק מה איתה אחר-כך? והכי גרוע זה שגם אחרי שהנהג הסתלק, אף אחד מהעוברים ושבים אפילו לא שם לב אליה. לא טרח לברר מה איתה? יכלו להציל אותה. היא עדיין הייתה בחיים! ראו אותה ולא התייחסו. אני ממש לא בעד ישראל וחושבת שהמצב פה התדרדר אבל בישראל אף אחד לא היה משאיר ילדה על הכביש במצב כזה.
לגבי טיסת השוקולד, אני בהחלט אגיד לו שיש פלח באוכלוסייה בישראל שמתנהג ככה. אני משוכנעת שלא כל הסינים הם אכזרים ורעי לב (מה לעשות? בשביל להתעלם מילדה שנדרסה או לחצות מעבר חצייה עם רכב כשברור שהולכי רגל חוצים זה פשוט רוע ואטימות) אבל אלה לא הסרטונים היחידים שמשקפים זאת. מעבר לזה שכמעט כל מי שדיברתי איתו כולל קנדים עצמם טוען שהסינים נהגים גרועים.

michaelbl

New member
בסין יש גם שלטים שמבקשים לא לירוק על הריצפה

מה שלא מונע מהם להוריד מוחטות קולניות בכל מקום

orenmod

New member
5 cents

אני גרתי כחודש וקצת בדרום סין. זה נורא. אין מה להשוות בכלל לישראל, בכלל לא קרוב. נורא שם מהבחינה הזאת. אור אדום זו המלצה בלבד. חלוקה לנתיבים זו המלצה בלבד. במוניות ישבתי עם רגליים מיושרות קדימה ויד ימין מחזיקה בידית (סתם רפלקס, בטוח לא היה עוזר).

מה שכן מוזר לי לשמוע שדור שני שלמד נהיגה בקנדה מתנהג כך..

הייתי בסין המון פעמים וזה לא כל כך נורא

קודם כל הנהיגה שם משתפרת, ביחוד בערים הגדולות ובשנים האחרונות,
בכפרים בכבישים הבין עירוניים הנהיגה באמת מסוכנת.
הצרה זה כל האופנועים והאופניים החשמליים שם.

Tetrahedron

New member
אוף, מספיק עם זה

האירוע שהתייחסת אליו מפורסם וחריג מספיק בשביל לקבל עמוד בוויקיפדיה (האנגלית).
https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Wang_Yue

הנסיון להשליך ממנו על מיליארד סינים הוא כמו (דוגמה היפותטית) להסיק מסקנות על מערכת החינוך בישראל מאירוע שבו גננת כיסתה פעוטה בשמיכה וישבה עליה עד שנחנקה למוות.

די. פשוט די.

אני גר בונקובר, ומשתדל להיות חלק מהקהילה סביבי, מה שאומר שכל אדם שלישי שאני פוגש הוא ממוצא סיני.
הפתעה: מאחורי העיניים המלוכסנות, הם בני אדם רגילים בדיוק כמונו.

יש לי חבר אתלט יוצא דופן, טבעוני, שכמעט ואיבד כל קשר עם המשפחה שלו כשיצא מהארון. יליד סין.
חברה אחרת עובדת בסקרי דעת קהל, שרה במקהלה של הכנסיה, בערב עוזרת לנהל את הסטארט-אפ של בעלה. ילידת הונג קונג.
קולגה מהעבודה נוסע כל סופ"ש לאישתו בסיאטל. יליד סין.
חברה שגרה בססקצ'ואן, מייעצת לעירייה בנושא יחסים עם מיעוטים ומעורבת המון בקהילה. בשלנית מקצועית עם תעודות, אבל במסעדה של אמא שלה לא נותנים לה להתקרב למטבח. ילידת קנדה ממוצא סיני.

מאוד מאוד כדאי למי שרוצה לבנות לעצמו חיים פה, שישאיר את הסטריאוטיפים מאחור ביציאה מנתב"ג. הם סתם מגבילים את חופש התנועה, וחבל.

גם זה היה נכון עד לפני יותר מעשור, עכשו הרבה פחות

סע פעם הבאה לשנזן, המרכז שלה נראה יותר טוב מרוב הערים בקנדה.

CANADA101010

New member
גִּזְעָנוּת היא עמדה שלפיה בקרב בני אדם

יש לך קשר אישי עם מאות אלפי דור שני?

<p>גִּזְעָנוּת היא עמדה שלפיה בקרב בני אדם מתקיים קשר הכרחי בין מוצאם לבין תכונות אופי מסוימות, או לעיתים גם כישורים שכליים. היחיד אינו נשפט על פי ייחודו האישי אלא על פי השתייכותו לקבוצה בלבד. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של בני קבוצה אחת על בני הקבוצה האחרת<sup>[1]</sup>.</p>

נהיגה

נהוג לחשוב וגם לומר שהנהיגה בקנדה ככלל הרבה יותר נעימה. לי אישית לא היה מעולם רישיון נהיגה בישראל ואני מקווה להוציא אותו בקנדה גם מתוך הכרח אבל גם מתוך תקווה ששם יהיה קל יותר.
יחד עם זאת, אני קוראת באינטרנט מה שקנדים כותבים בכל מיני קבוצות פייסבוק סגורות והמציאות לא מצטיירת כמרנינה במיוחד.
ממש אתמול התפרסם פוסט שם בזו הלשון:

Just had to share I was at Pine Glen and Third about 15 minutes ago and two little kids were crossing on their bikes..I was shocked to see one car whip in FRONT of the girl...(car was making a left but the girl had the walk) and the second car went behind the boy by a foot. Seriously? WHat is so important..if you're late for work that's your fault..but at least let the kids cross??? If that child swerved or fell off...there is no need to cut so close. It makes me sad that people are so impatient they'll take risks like that without even having a conscious? Plus..isn't it law now that they have to cross all the way? These kids were in the middle of the crosswalk when the cars flew by​

מישהי אחרת כתבה:
Last week, I was in the middle of crosswalk with my baby in stroller when a car flew by us. I was terrified.​

ואחר-כך גם:
even with 3 kids and a stroller they don't want to stop. I got honked at once for stopping..and there was a man in front of my car but the guy behind me couldn't see that. He looked sheepish after the guy emerged from in front of my car. Sigh

I used to be a crossing guard, I could write a novel about how often I was almost hit because people were oblivious (I once even had to smack a car with the stop sign I was holding because I was about to
be hit with the car).

I had a guy pass me at Costco to go around turning left while I moved up to turn left because he couldn't be bothered to wait two seconds lonver​

כל מה שנכתב נשמע נורא ואיום ומאד מזכיר את ישראל ואולי אפילו יותר גרוע
מאד יכול להיות שכל אותם נהגים הם סינים או סיניות מבוגרות שכאמור נהגות גרועות ביותר אבל לא נראה לי
השאלה היא האם זה הנהג האסיאת או שמא פשוט מנפחים את זה מעבר לפרופורציות והכל שאלה של מינון (שבקנדה כ התנהגות לא נאותה הופכת להיות משהו נורא בעוד שבישראל האירועים האלה קורים בתדירות גבוהה בהרבה)

*כותבות הפוסטים גרות בעיר עם חתך סוציו-אקונומי בינוני עד גבוה. דירוג בתי הספר שם נע בין 7-9.5

michaelbl

New member
אז ככה

לפחות בתקופה שאני הייתי, הנהיגה שם זה כמו מירוץ קארטינג, אין מה לדבר על איתות או זכות קדימה, כולם חותכים את כולם, בטח לא עוצרים להולכי רגל, אפילו לא מאטים כשיש הולכי רגל באמצע הכביש, פשוט מניחים שהם יעלמו כשהמכונית תגיע אליהם. נהגים נוסעים נגד כיוון התנועה, וזכור לי מקרה, הדובדבן בקצפת, נסעתי במונית לשדה התעופה של בייגין בכביש מהיר של 5-6 נתיבים ואז הנהג פתאום בולם באמצע הכביש בכל הכח. מסתבר שאיזה אדיוט שפספס מחלף פשוט נסע רוורס בנתיב האמצעי.
אני אומר לך למה המצב שם משתפר, כי הם שלחו את כל החרא נהגים לכאן.

אכן לא עוצרים להולכי רגל, ההולך רגל צריך להסתכל טוב

רק בכמה ערים התחילו לאכוף עצירה במעברי חציה.

במיוחד בשבילך מצאתי סדרה של קטעים הממחישים את המושג נהג סיני

אתה מוזמן לצפות פה ולראות איך נראה מסלול מכוניות מתנגשות במציאות:
https://www.youtube.com/watch?v=d3P4lSxUPao

ויש את ה- HIGHLIGHT שזה הדבר הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=UqVYUzHc5L8
בוידאו אפשר לראות פעוטה נדרסת ע"י נהג שלא רואה אותה וגם לא אכפת לו. אחר-כך נדרסת שוב ע"י מכוניית אחרת והמפתיע הוא שאנשים ליד בכלל לא מתייחסים. אפילו לא טורחים לבדוק מה איתה ולקרוא לאמבולנס

לידם הנהג הישראלי נראה כמו שה תמים.
השאלה היותר מעניינת היא איך מצליחים לא למות בכביש כאשר נהג סיני בקרבתך?
וגם: איך זה שלמרות שכבר גדל שם בקנדה דור שני ושלישי עדיין אין שינוי

CanBonly1

New member
עזבי שטויות....

לפעמים הקנדיים עושים עניין מכלום
משהו שבארץ לא היה מגיע לתודעה, אז בטח לא לפייסבוק
אבל בטח יש גם מקריים כאלה.
אסור לשכוח שאנשים גם מגיעים מרקעים שונים, עד היום הילדים שלי אומרים
שאני מדבר בקול רם, אני בכלל לא מרגיש את זה
והם אומרים : למה אתה צועק?
&nbsp
תפסיקי לקרוא שטויות.
את צריכה להתכונן למעבר.
ארזת כבר?
זרקת שטויות?
סגרת עניינים בארץ?
חבל שהחלטת לבוא רק באוגוסט
היית צריכה לבוא במאי או תחילת יוני
הקיץ קצר. הקיץ יפה.
עם שני ילדים היית יכולה להנות מאד.
היית שמה אותם בקייטנה של JIAS בכמעט חינם ומספיקה הכל.

michaelbl

New member
מישהו שבא מישראל ממש לא חסר לו קיץ

מה שכן הקייטנה של JIAS היתה אכן בונוס נחמד ועזרה לילדים טיפה לצאת מההלם.

CanBonly1

New member
קיץ ישראלי וקיץ קנדי לא ברי השוואה

ירוק, רוח קרירה....
פשוט נהדר
&nbsp

למעלה