נהיגה

לצערי לא יכולתי מוקדם יותר למרות שרציתי

קשור לבעיית שיניים שהתברר לי בדיעבד שיקח זמן עד שתתוקן ורציתי לסיים את הכל לפני הנסיעה.
חוץ מזה יש כרטיסי טיסה, בסוף החודש מגיעים אנשי השילוח של גלובוס לארוז לי את הדברים (ההצעה מהם הייתה הכי זולה שקיבלתי 1650$ ל-4 קוב כולל הביטוח), יש כבר דירה שאני רוצה לשכור, הדירה שלי בנתניה בתהליך של מכירה ואני מקווה שעד אמתע אוגוסט הכל יסתדר
לגבי הקייטנה של JIAS כמה היא עולה באמת ואיך זה שהיא כל-כך זולה? כולם סיפרו לי שקייטנות זה עסק יקר מאד ב-GTA

CanBonly1

New member
למיטב זכרוני אתה צריך

להצהיר על הכנסתך מישראל.
אם היא פחות ממינימום מסויים הם נותנים הנחה על הקייטנה
נדמה לי שזה היה כ 19000$ שנתי
אז כמובן שכל הישראלים מצהירים שמשכורתם השנתית הייתה קצת פחות
&nbsp
בכל אופן, לא יודע אם זה עדין אקטואלי, גם לא רלוונטי לגביך כרגע.
&nbsp
שווה ללכת אליהם בכל מקרה, הם יצמידו לך עובדת סוציאלית שתציע לך
קורסים למיניהם לכתיבת קורות חיים וחיפוש עבודה, אולי גם עזרה עם הילדים
&nbsp
תפסיקי לקרוא שטויות בפייסבוק, זה רק מלחיץ
נסי עד כמה שאפשר להתייחס להכל בחוויה ולא להלחץ .....
החלק הכספי לפי דעתי יהיה הכי קשה בהתחלה, כי הכסף פשוט נעלם בין האצבעות
ואתה לא מצליח לתפוס את זה.
אנשים שמגיעים עם עבודה מובטחת לא יכולים להבין עד כמה הם ברי מזל.
&nbsp

גם מי שמגיע מישראל עם עבודה ויש לו ילדים

ימצא את עצמו מבזבז עליהם המון כסף על מעונות.

אני בכל אופן לקחתי בחשבון שהתהליך של ההתאקלמות יעלה איזה 100 אלף ש"ח ומקווה שזה קצת יתאזן עם קצבת ילדים נדיבה (2100 דולר בחודש בערך לפי המחשבון שלהם) שמקבל מי שאין לו הכנסות עדיין.
במקביל ללמצוא עבודה צריך גם למצוא לילדים מסגרת שגם זו בעיה כי לפעוטות יש רשימת המתנה. נקווה שיסתדר

michaelbl

New member
למה לא כתבת איזה עיר?

זה יכול להאיר על טיב האוכלוסיה שם.
באיזור שלנו אני לא נתקל בזה. זה לא שכולם בקנדה קדושים, וגם כאן כשיש פקק יש לא מעט נהגים שנוסעים בנתיב הימני של היענו פונים ימינה, וברגע האחרון נדחפים בראש הטור/תור. למשל המחלף מה400 ל401 מערב תמיד פקוק בשעות הבוקר, ויש טור מכוניות של לפחות חצי קמ בשני הנתיבים שנכנסים למחלף. משני הצדדים של שני הנתיבים האלה יש שני נתיבים מכל צד שממשיכים לכיוונים אחרים, ואז אחד אחרי השני, נהגים טסים באותם נתיבים רק כדי להידח, לאחד משני הנתיבים האמצעיים בכניסה למחלף, ועל הדרך יוצרים בלאגן ומצב מסוכן כשהם פשוט עוצרים בנתיב של כביש מהיר כדי להידחף.
מצד שני, המצבים שתארת הם מאד נדירים באיזורים שלי יוצא להיות בהם, בין אם בתורנהיל או בנימארקט, אז יש לי ניחוש שאת מדברת על עיר עם אוכלוסיית מהגרים משמעותית מאחת ממדינות אסיה (למרות שגם באיזורים של האיטלקים האדיבות בכביש היא לא משהו)

קנדה מלאה במהגרים

הרבה מהם סינים. לפני המעבר הייתה לי התלבטות בין כמה ערים: אוטווה, לונדון, ווהן ואוקוויל כאשר לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות. בסוף בחרתי באוקוויל כי היא קרובה יחסית למיסיסוגה וטורונטו ואני אראה איך הולך שם מבחינת עבודה. מאידך היא קצת פחות יקרה מווהן. אני מתכוונת לשכור לשנה (כבר מצאתי דירת שני חדרי שינה ב- 1700 דולר שאני מקווה שבעל הדירה יסכים להשכיר לי) באותו אזור בתי הספר כולם מדורגים גבוה.
אם תסתכל על הדמוגרפיה בויקיפדיה תראה שהלבנים הם 70% ומיעוטים ניראים הם 30% כאשר מתוכם בערך 10% סינים.

העניין הוא שבטיולים שאני עשיתי לאזור טורונטו (בפעם האחרונה הייתי 10 ימים אבל טיילתי המון ברגל) לא נתקלתי בהתנהגות פרועה בכביש ואני עוד היתי במקום שנקרא downsview כלומר לא באיזה מקום יוקרתי או משהו כזה. להיפך, די הופתעתי לטובה מהשלווה והנעימות של להסתובב ברחוב.כל הנהגים שעצרו לי במעברי חצייה חיכו שאחצה ואף אחד לא הסתער על הכביש בזמן שחציתי כדי חלילה לא להמתין. אני זוכרת גם שפעם נסעתי בברלינגטון באוטובוס והבן שלי שהיה אז בן 3 התיישב רחוק ממני. ילד בערך בן 10-12 דיווח על כך לנהגת האוטובוס. ייתכן שילד אחר לא היה עושה כלום אבל מעולם לא נתקלתי בהתנהגות אחראית כזו מצד ילד שטורח לדווח על ילד אחר שיושב לבד ולא מדבר אנגלית. נתקלתי בפאסיב-אגרסיב הידוע לשמצה וגם באנשים שלא תמיד אמרו שלום או תודה אבל כמו שכתב "קאנבונ-לי" אלה שטויות. בישראל המצב גרוע בהרבה.

ההתנהגויות שאנשים כתבו עליהם כן כאלה שהייתי נתקלת בהן מדי פעם אצל ערסים על הכביש וגם על המדרכה (כל רוכבי האופניים החשמליות למיניהם) אני תוהה אם מדובר שם בזה שלקחו מקרה נדיר וניפחו אותו הרבה מעבר

למעלה