נהרסו לי החיים!

• פותח הנושא egry
  • פורסם בתאריך

amitk80

New member
אני אשאל כזאת שאלה

נופר על סמך מה את קובעת שהבחור לא צריך עזרה של איש מקצוע? ? הבחור העלה פה את הנושא שהוא חושב על התאבדות. אני חושב שזה מספיק רציני בכדי שמישהו מוסמך יטפל בזה. את תקחי את האחריות ולך יהיה את האומץ לבוא למשפחה שלו אחרי "חס וחלילה" המקרה ולהגיד להם "ידעתי אבל לא עשיתי כלום"? למרות שאני לא מכיר את הבחור לא יהיה לי את הביצים לעשות את זה. תתפלאי פסיכולוגים יודעים לשקף מצבים בחיים. ליטל כנראה שהפסיכולוגית שהלכת היתה פסיכולוגית דפוקה. יש כאלו ולא כולם מושלמים. נפלת במקרה על פסיכולוגית גרועה. זה כמו שיבואו ויגידו שכל הרופאים גרועים נופר כי במקרה נפלנו על רופא קקה. אם egry לא היה מעיז להעלות את נושא ההתאבדות לא בטוח שמורן ואני היינו מפנים אותו לאנשי מקצוע, אבל זה לא המצב. אף אחד לא שלל את העזרה של הקומונה. נהפוכו, אני חושב ששני הצירים האלו יוכלו לעזור לו. מצד אחד לדבר עם חבר'ה שחוו את הבעיה יוכלו לעזור אבל פסיכולוג בניגוד אלינו יכול לשקף מצבים בחיים ולתת כלים קצת יותר מקצועיים. אל תשכחי שפסיכולוגים ישבו ולמדו תואר שלם "איך לזיין את השכל". בקיצור תנו לבחור להחליט באיזה דרך ללכת. אני חושב שהוא שמע את כל הדיעות של הנוכחים כאן. אל לנו לשפוט אותו יותר. אלו החיים שלו והוא באיזה שהוא שלב יצטרך לקבל עליהם אחריות אז תנו לו. אם הוא ייפול תפקידנו הוא להיות שם בשבילו ולא לנטוש אותו... זה הכל....

אני לא אמרתי

שהפסיכולוגים שהייתי אצלם היו קקה הם פשוט לא עזרו לי בשיט. כי הם לאעושים כלום, רק מקשיבים. וזה דבר שצעירים בגילי עושים. מקשיבים. ולא רק, הם מייעצים יותר טוב מפסיכולוג. כי הם עוברים בדיוק מה שאני עוברת. והחבר'ה בפורום הזה עוברים בדיוק מה שEGRY עובר. אז אנחנו יכולים לייעץ לו.

moran f

New member
הם לא עזרו *לך*

זה שאת משליכה על כלל הפסיכולוגים ממדגם מצומצם (ואולי בעייתי) שנתקלת בו, ולגבי כל האנשים שיכולים לשקול להעזר לפסיכולוג ממדגם שכולל אותך בלבד - זו כבר בעיה. מסתבר שלחוות זה לא הכל בחיים. גם לפרספקטיבה שונה יש המון מקום. גם לידע נרחב יותר יש המון מקום. הטענה לא היתה שצריך להתעלם מהפורום כי אין לו מקום, אלא שצריך לפנות גם לגורם מקצועי ומוסמך כדי שייתן את מה שהפורום לא יכול לתת (בעיקר בגלל נטיה קיימת להניח שהמשתתפים בפורום יודעים הכל).

יש לך בעיות איתי?

כי ברור שיש לך בעיות איתי ואת חושבת שהכול קשור בי והכול סובב אותי get a life

moran f

New member
שימי לב למה שאת כותבת

"הם לא עזרו לי" וממשיכה להסביר למה הם בכלל לא יכולים לעזור. כמה את מבינה בפסיכולוגיה מעבר למפגש האישי הלא מוצלח שלך עם פסיכולוגים?

LITAL200666

New member
לא רק נופר עברה מפגש לא מוצלח עם פסיכולוג

בנוסף גם אני ושמעתי עוד רבים שלא עזר להם. אולי כיום פסיכולוגים כבר לא כ"כ משפיעים ולא מוצלחים.. וחוץ מזה מ ה את נטפלת הרבה ?תגידי במה את מתעסקת בחיים שיש לך הרבה זמן פנוי להגיב ?

חחח יפה ליטל...

גם אני מכירה רבים וטובים שעברו את הביקורים השבועיים אצל פסיכולוג. מורן אין לך מושג בכלל מה זה פסיכולוג ועוד לא ענית מי נתן לך את הסמכות לקבוע שהבנאדם זקוק לפסיכולוג אין לך שום סמכות להיכנס בתוך שיחות של אנשים ולקבוע שהם לא רופאים ולכן אסור להם לתת עצות לחבריהם ואין לך סמכות לקבוע מה אנשים פה יגידו אחד לשני. יום טוב

moran f

New member
אז בואי תלמדי אותי מה זה פסיכולוג

בעצם... רגע, כן. אני יודעת מה זה. לא קבעתי שהבנאדם זקוק לפסיכולוג. אבל כשמישהו כותב שהוא שוקל התאבדות, אני בהחלט חושבת שכדאי לו לפנות לאחד. שימי לב שלא דיברתי על טיפול כלשהו, רק על פניה. מי שהיתה נחרצת (בלי סמכות ובלי מידע) זו את, שקבעה בבירור שהוא *לא* צריך פסיכולוג. כמו שלך מותר לפזר את עצותייך הפזיזות, גם לי מותר להזכיר שהמשתתפים בפורום אינם רופאים או פסיכולוגים ולכן יש לפנות לגורם המתאים במקרה הצורך.

moran f

New member
כמה "רבים"?

את ונופר וכל החברים שלכם זה עדיין מדגם קטן ומאוד מוטה.

amitk80

New member
אני חייב לציין משהו

נופר יקירתי אני חייב לציין משהו אחד שאני רואה מהשיחות שלי איתך פה והשיחות שלך עם מורן. זה נראה שאת מסמנת אותי ואת מורן כי אנחנו אומרים משהו שלא מוצא חן בעיניך? את מדברת אלינו נורא בגסות משום מה ואני כבר שמתי לב תקופה מסוימת. מה יש לך? אולי תשימי את הכל על השולחן? האם את חושבת בגישה שחצנית ומתנשאת שאנחנו לא יודעים שום דבר על החיים? האם את חושבת שאת יודעת הכל? אמרו לי הרבה אנשים לא להתעסק איתך כי את מה זה משוגעת. אמרו לי שאת אדם כנה ובוטה. אני עדין לא קיבלתי תשובה. יש לך משהו נגדנו? וואלה שתפי אותנו. מה אכפת לך? נגמרו משחקי הקלפים. שימי הכל על השולחן! את עושה הכללה שכל הפסיכולוגים של היום לא עוזרים בשיט. וואלה אני חייב לציין בפניך שאני מכיר אנשים שהלכו לפסיכולוג בשנים האחרונות והוא דווקא ממש עזר להם ושיקף להם את החיים. זה שלך היה ניסיון רע לא אומר שלכולם היה ניסיון רע. תפנימי את זה. האם גרמנים שרצחו יהודים בשואה, האם כל הגרמנים חראות שמדינת ישראל צריכה לנתק קשר דיפלומטי עם גרמניה? טוענים פה שהחברה לא מספיק מקבלת את המוגבלים, אבל הדבר העצוב הוא שאת לא מקבלת את הדיעות של האחר ואת חושבת שאת הכי צודקת ושכולם יקפצו. זאת גישה ילדותית ואל תתפלאי אחרי זה שלא ירצו לעזור לך. את מתנהגת בדיוק באותה צורה שכל החברה מתנהגת. דווקא אדם כמוך עם מגבלה צריך לדעת לקבל את הדיעה של האחר ולהפגין סובלנות ולא לדבר בצורה כזאת ברוטלית. תשימי לב גם על מה את מתווכחת. אני אשאל אותך שאלה, אם חברה קרובה שלך שהיא חירשת או כבדת שמיעה פה בפורום "חס וחלילה" היתה מדברת על התאבדות מה היית עושה במצב שלה? לא היית מפנה אותה לגורם מקצועי? היית משאירה את המצב כמו שהוא? היית טוענת שהפורום הוא התמיכה היחידה? אני אחזור ואדגיש את הנקודה כי את נתפסת לעובדות שגויות ואת סתם רבה פה עם אנשים על משהו שכולם מסכימים. אנשים לא אומרים שהפורום לא יכול להיות מקום תמיכה אבל זאת לא התרופה היחידה למצב של egry. אף אחד לא אומר שאת טועה אבל דיבורים על התאבדות מצריכים התערבות מקצועית כי עדין אין לנו את הכלים להתמודד עם מצבי לחץ כאלו. תאמיני לי שאם היו יודעים להתמודד עם מצבים כאלו נראה לך שלא היו שולחים אותו לטיפולים מקצועים ומנסים לעזור לו? את יודעת איך לעזור לו? את יודעת מה צריך לעשות? אם כן אז, הנה אני זז הצידה ונותן לך את הטיפול בו. שיהיה לך בהצלחה. תעדכני את שאר חברי הפורום בהצלחות. נשמח לראות את ההצלחה. לילה טוב, עמית

אם כולם זה אתה ומורן

אז סבבה, כולם מסכימים על זה

shiransis

New member
מרוב ויכוחים בכלל לא שמתם לב שהוא כתב משהו

הוא כתב שהוא לא התכוון באמת להתאבד הוא בעצמו אמר שהוא אמר את זה כביטוי אז די עם הפאניקה בבקשה ותקראו גם תגובות חשובות ולא רק זאת של הצד השני בויכוח. תקראו את זה במשמעות של "שיוו רציתי למות כבר מרוב לחץ" וזהו

egry egry egry

שלום קוראים לי דון חרש סקוטי .אני לומד כרגע בכיתה י ' בבית ספר שומעים רגיל.לפני זה נולדתי שומע מסיבה כן ידועה ( זה גם רשום ב-DNA) אז גדלתי בסגרת מיוחדת ובערך בגיל 6 התחלתי לסמן ברור עליתי לכיתה א'.מיסודי היו לי מלא חברים ליקוים שמיעה היה ממש בסדר.הגעתי לכיתה ו' וקיבלתי הצעה לעבור אי דממה עם חרשים..התלבטתי כמה זמן אם כדאי לי זה או בבית ספר שומעים ולהמשיך עם חברים שלי ליקוים שמיעה.בסוף אימא שלי היא שהחליטה שאשאר בבית ספר שומעים בחרתי לאיזה כיון ..מתאים לאימא..נשארתי בבית ספר סגור בועה שומעים כיתה ז' ובקיצור המצב החברתי שלי התחיל לעלות..כן הייתי רוצה להפליג לאי דממה בגלל אי מתחברת לעולם אחד משפחה חרשים" שומעים כן תמיד הסתדרו.אז כן הצלחתי למצוא את מקומי אצל אי דממה..אצל שומעים קל מצאתי כי אני יודע לסמן שפת סמנים שומעים קלים מסמנים איתי..אז המצב שפת סמנים שלי גם התחילו לעלות..הקשר שלי עם אי דממה התחבר..כי הייתי כל כך עסוק בשמיעה..התמכרתי גם לשפת סמנים התמכרתי ידיים בגלל שאז מצאתי דרך להעביר את מה שקורה..אחר כך התחלתי להתאהב את ידיים ממש כאילו פעם כן היה לי בעיה עם זה שאני שומע אילם ועכשיו כן...אני גם מנסה להתגמש כל זמן מצאתי בעצמי יתרונות..ורואה את רוב ידיים כאלה באי דממה משולמות..התחלתי יותר לסמן ידיים.אפילו אני כל זמן מוצא רעש חיים באי דממה..אני אוהב את הורים שלי חרשים שהחליטו את המעבר כי כן ידעתי שזה שיקרה לי אוהבים egry אותך egry egry egry

כל החיים עוד לפניך. יש רגעי שפל בחיים.

ככה זה. לאף אחד אין אושר רצוף מגיל 0 עד 120. בית הספר החדש שלך נשמע טוב עד שמכירים אותו. אם יש בו חברה נפרדת לשומעים ולחירשים אז בית הספר נכשל ולא אתה. נסה לחזור לבית הספר הקודם. אגב, אכין אותך מראש, הרבה מאוד בתי ספר נכשלים בטיפול החברתי של ילדי כיתות ז', ח' ו-ט'. רבים מתלימדי כיתות אלה חשים עצמם מנודים בלי קשר ליכולותיהם הגופניות.

shiransis

New member
יהיה בסדר מה אתה דואג?

לא צריך לחשוב שסוף העולם הגיע. כולנו מפסידים משהו בחיים ומרוויחים משהו, זה לטובה. אתה בוחר איך לקבל את המציאות, גם ילד שלא למד 12 שנות לימוד רגילות בחיים שלו יכול להפתיע ולהצליח פתאום במשהו שהוא חזק בו. ויש הוכחות, זה שאלה של רצון. כל מה שקורה לך בחיים אתה אחראי אליו, תפסיק לחפש אשמים! אתה יכלת להתקומם, למנוע ולחפש פיתרונות ואם זה לא הצליח לך אז אז היום אתה לא תתן לזה לפגוע בך, די להתבכיין זה לא ייתן לך כלום. במקום לבכות ולקטר תתלחיל לברר על קוסים, ביטוח לאומי מציע מגוון של קורסים להכשרה מקצועית, תסתכל תבחר תתנסה. תפסיק לחשוב שאוי ואבוי לא למדתי בתיכון 12 שנים אני לא יכול לעשות כלום. רק בגלל שאתה החלטת שאתה לא יכול זה לא יקרה כשתחליט לשנות את דעתך דברים יקרו לבד וזה יהיה לך קשה .. אז מה? זה שווה את זה בגדול. אז יאללה לעבודה וחדל קשקשת .. לא צריך פסיכולוגים וכל זה , פשוט תפקח את העיניים וקח ברצינות מה שכתוב פה. ואם אתה רוצה עוד יותר להשתכנע צפה בסרט הסוד בלינק הבא: http://www.hasod.co.il/hasod.htm זה סרט שמלמד אותך שכולם עוברים דברים כאלו ואחרים ושאם אתה רק קצת תשנה את גישתך ותפיסתך הכל ישתנה. צפה עד הסוף ותשפוט לבד. אם גם אז לא שכנעתי אותך אז אתה באמת צריך חופשה לנקות את הראש ולצאת מהדיכי

amitk80

New member
egry אספר לך משהו אישי

לפני 68 שנים לערך חייהם של מיליוני אנשים הדרדר ביום אחד עד לכדי רעב לפת לחם. אנשים נשלחו לעבוד בעבודות כפייה בניגוד לרצונם בתנאים לא אנושיים. אנשים חיו בגטאות עם מחלות. אנשים ראו את אחיהם, משפחתם וקרובים נטבחים, נרצחים, נשרפים ללא רחמים על ידי מכונה משומנת הרסנית הלא היא המכונה הנאצית. מצבם של רבים היה בכי רע. אנשים שינו את אמונתם בעקבות השואה שהם עברו. אותם אנשים נלחמו כמו אריות ולא איבדו תקווה לרגע. הם האמינו במשך 6 שנים כי יגיע יום בו יזכו לחופש ולחיורת והיום הזה אכן הגיע. אמנם איבדנו 6 מיליון אחים מעצם בשרנו אבל יש לנו מדינה. יש לנו איפה לחיות. אמנם אני עושה השוואה כזאת קיצונית אבל בחייך תתאפס על עצמך. תקשיב ל shiransis ולעוד חברים פה. קח את עצמך בידיים. אם אנשים היו חושבים ככה בשואה לא היינו מגיעים לאן שאנחנו מגיעים פה היום. אני מבין שקשה לך אבל קח את הכל בפרופורציות ויהיה בסדר. קח אחריות על החיים שלך ויהיה בסדר..... בהצלחה, עמית

למעלה