נואנסים ...

waterfly

New member
נואנסים ...

גוונים רבים יש באי רצון בילדים חלקינו לא רוצים לשמוע על זאתטוטים צורחים ומזילי נזלת, וחלקינו לא רוצה להישתתף רק בתהליך הבריאה (מה שקוראים יצור היצור). אין מתחלקות הדעות כאן, הריי יש כאן פנים ואפשרויות רבות והינה המפתחות: 1. לא רוצים לשמוע על ילדים בכלל, לא שני ולא של אף אחד 2. ילדים של אחרים זה בסדר, אני לא רוצה כאלה אצלי בבית 3. חצי אימוץ: A. הולדה של בת הזוג מתרומת זרע זה בסדר, העיקר שלא מהזרע שלי B. אני לא מוכנה ללדת נקודה, בן זוגי יכול ללדת בעזרת פונדקאית 4. אימוץ: בשמחה, העיקר לא לברוא. ובכן .....

קרניתי, נראה לי רעיון לסקר ...

מה את אומרת? ואני מתנדבת לענות ראשונה: 4. אימוץ - בשמחה. העיקר לא לברוא. זוהי דעתי. מה יקרה בפועל? המציאות היא פשרה בין הרצוי למצוי, ונכון לעכשיו הדיון (ביני ובין בן-זוגי) עדיין בעיצומו
ימים יגידו.

jooxz

New member
אצלי זה שילוב של שני דברים

מצד אחד הכי חשוב בעיני זה לא לברוא ולכן אימוץ בהחלט בא בחשבון מבחינה עקרונית. אולם, מבחינה מעשית אני לא רוצה את הטירחה ההקרבה והמחוייבות (גם אם בתמורה אקבל אושר וכו'). כך שאני אמנם מאד מעריכה מאמצות ומאמצים אבל כנראה שלא אצטרף אליהן בקרוב.

XUXA141

New member
מצטרפת בשינוי קל.

לא רוצה להיות עוד פעם בהריון. לא רוצה עוד פעם ללדת. לא רוצה עוד ילד.

prizman

New member
אצלי

ילדים של אחרים זה בסדר, לא רוצה אותם אצלי בבית ולא הולך לבתים/מפגשים שבהם הם נמצאים. לא אימוץ ולא כלום.חי את חיי לעצמי בלי רצון לטפל בשום כלום.

4. אימוץ: בשמחה, העיקר לא לברוא.

אימוץ עבורי זו אפשרות שיכולה להיות טובה, אך אוכל גם לחיות טוב בלי ילדים בכלל.

waterfly

New member
ומה עם בת זוגך ?

ומה עם היא רוצה ילדים לגדל ואת משל עצמה ? האם תאות להישתמש בתרומת זרע ? כך אתה לא בורא ומאמץ אליך ילוד שהיא יצרה בעצמה.

שאלה שקשה לי לי לענות עליה

בעד: * אני לא אחראי ישירות להולדתו של הילד. * מי שמני למנוע ממנה את רצונה. * מה שטוב עבורה טוב עבורי. נגד: * אני מעורב בתנאים הכלכליים והנפשיים שמביאים ללידת הילד. וזה עושה אותי אחראי במידה מסויימת. * אם היא רוצה לחיות איתי, אולי זכותי לצפות ממנה להמנע מצעד זה. * האם אני מוכן שיוכנס לגופה של זו שאיתי זרע של גבר אחר. סיכום: אין לי תשובה סופית לעניין - "ולא ידע איש איך יהיו הדברים עד שיהיו"... (אם בכלל)

waterfly

New member
לגבי הנגד ...

1. אחראי ? זאת הבעיה ? אם אתה אומר שאתה כן רוצה לגדל ילדים, אז אחריות קיימת בכל מקרה - ואם היא רוצה להוליד זה אחריותה, ולך בעצם אין קשר אחריות. התנאים הכלכליים היו קיימים בכל מקרה, ברגע שאתה חיי איתה. הנפשיים: מצד אחד אתה רוצה לגדל ולכן מבחינתה אתה מושלם - רק ביצור אתה לא תעזור. 2. זה כבר עיניין אחר, פו בא לידי ביטוי הפשרנות/סובלנות שקיימת בחיי הזוגיות. 3. בוא נראה, בחרה בך משהיא לגידול ילדים (זה אתה מוכן) אבל אין היא יכולה לקבל ממך מטען גנטי (זה אתה לא מוכן), למעשה כאשר אינך מוכן שזרע של אחר יגיע (בצורה סטרילית לחלוטין וללא מגע אישי) למעשה כאילו הצהרתה שגופה הוא שלך, היות ואתה לא שותף בבריאה אין לך זכות לקבוע לה מה תעשה בגופה - והרי אמרנו שהינך מוכן בשימחה לגדל ילד של אחר.

שתי נקודות למחשבה ...

1. שאלת האחריות היא לא רק היות האדם אחראי לילדיו (שזו ציפיה ברורה מאיליה ומוסכמת על כל משתתפי הפורום נדמה לי). יש כאן גם את מידת האחריות של האדם על יצירתו של אדם נוסף בעולם - כלומר העובדה שאני גרמתי לכך שאדם נוסף יוולד לעולם. זה שונה ממצב שבו אני מקבלת על עצמי לגדל ילד שבא לעולם ללא מעורבות שלי. 3. בוא נחשוב על זה רגע: לדבריך, גבר שמתנגד להפרייה של אישתו מזרע של מישהו אחר בצורה סטרילית וללא מגע אישי, כאילו מצהיר שגופה שייך לו. ומה לגבי גבר שמתנגד להפרייה של אישתו מזרע של מישהו אחר בדרך הסטנדרטית (הלא סטרילית, שמערבת מגע אישי) - האם אין כאן משום ההצהרה על גוף האישה כשייך לבעלה?

לגבי לגבי...

1. אחראי ? זאת הבעיה ? אם אתה אומר שאתה כן רוצה לגדל ילדים, אז אחריות קיימת בכל מקרה - ואם היא רוצה להוליד זה אחריותה, ולך בעצם אין קשר אחריות. התנאים הכלכליים היו קיימים בכל מקרה, ברגע שאתה חיי איתה. הנפשיים: מצד אחד אתה רוצה לגדל ולכן מבחינתה אתה מושלם - רק ביצור אתה לא תעזור.
תשובתה של גאטו נגרו היא תשובתי המדוייקת. אין לי קושי מיוחד להיות אחראי לילד שכבר ישנו. אך איני רוצה להיות אחראי להולדתו של ילד. 2. זה כבר עיניין אחר, פו בא לידי ביטוי הפשרנות/סובלנות שקיימת בחיי הזוגיות.
לא ברור לי האם כוונתך שנכון הוא שאני אתפשר ואסכים לרצונה, או אפשר כוונתך שהיא תתפשר ותסכים לרצוני. וללא קשר לדעתך את העניין של הפשרנות/סובלנות ניתן למשוך לצדדים שונים ואף הפוכים. 3. בוא נראה, בחרה בך משהיא לגידול ילדים (זה אתה מוכן) אבל אין היא יכולה לקבל ממך מטען גנטי (זה אתה לא מוכן), למעשה כאשר אינך מוכן שזרע של אחר יגיע (בצורה סטרילית לחלוטין וללא מגע אישי) למעשה כאילו הצהרתה שגופה הוא שלך, היות ואתה לא שותף בבריאה אין לך זכות לקבוע לה מה תעשה בגופה - והרי אמרנו שהינך מוכן בשימחה לגדל ילד של אחר.
בשאלה זו יכולתי להתפתל איתך לנצח אך אגש ישר לנקודה: במידה שאחלוק את חיי עם אשה, האם זה בסדר מבחינתי שהיא תקיים יחסי מין עם מי שבא לה ? לאמיתו של דבר איני סגור עם עצמי בעניין זה לחלוטין- בעד: * אם היא נהנית אני מרוצה. * הטאבו הדתי אינו מהווה אצלי שיקול. * דעת החברה על כך אינה משמעותית בעיני די בכדי שזה יקבע לי. * באופן כללי בחיים אני בעד לצמצם את ההגבלות והאיסורים עד למינימום שרק אפשרי. * האם זה אינה "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה" ? נגד: * הגיוני שלאחר כניסת ההרגל והשגרתיות לזוגיות הסקס יהפוך לדבר פחות מסעיר וסביר שבקשר מחוץ לנישואין הריגוש יהיה גבוה יותר והיא עלולה להעלם לי. [מצד שני - האם אני סוהר?]. * דעת החברה מהווה שיקול לא מרכזי אמנם, אבל עדיין. * שמעתי מכמה אנשים (ואיני יודע עד כמה זה נכון), שאצל נשים, הקשר בין סקס לרגש חזק מאשר אצל גברים. ואם אשה מקיימת יחסי מין מחוץ לזוגיות הקבועה שלה היא מתאהבת במאהב שלה וזה בא על חשבון הקשר שלה עם בן זוגה. אני מתייחס לדעה זו כאל הכללה. ואני מניח שיש גם גברים שאצלם זה כך ומנגד יש נשים שאצלן זה לא 'עובד' כך. סיכום לגבי סקס מחוץ לקשר הזוגי: בתאוריה אין לי שום התנגדות לזה ואני אפילו רואה בזה יתרון. למעשה אני מסופק עד כמה זה רעיון מוצלח. כיוון שכל העניין הזה עיקרו בעיני הוא בצד הרגשות הרי שבקבלת תרומת זרע מתגבר אחר יש אלמנט רגשי ואני מתלבט האם אני מוכן לזה. כשאגיע [אם אגיע] לגשר...

Arfilit

New member
אה ידידי... זה טוב ויפה...

אבל אני איני משדכת לחברותי, היקרות לי מפז, את מי שאינו מוכר לי מספיק כדי להמליץ עליו כעל אח...

קצת סדר:

את כתבת, שללא כל ספק אני השידוך המושלם לגרושות עם 2\3 ילדים. אני בתגובה כתבתי, שהאור הירוק דולק. את בתגובה נסוגת וכתבת, שזה טוב ויפה. אבל... אני בתגובה מודיע (לכלל) שאיני נסוג מדברי ושהאור הירוק דולק...

Arfilit

New member
../images/Emo9.gif

מודה ומתוודה - הנסיגה עליי. כמקובל, יש להניח, שהזמן יעשה את שלו.

t32

New member
אהמממ

כלומר חברות שאינן מעוניינות להתרבות יפנו מועמדות בכתב? יכול להיות כאן יתרון משמעותי לאלו מאיתנו שנאלצו לפרק קשרים קודמים בשל רצון בן/בת הזוג בהמשכיות.

הגיע הזמן לאפליה מתקנת ../images/Emo13.gif

|הולך לעבודה| פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שהוא חם (סתם התצטננות
) והוא מתחיל ללכת

t32

New member
גם אני בעד

שיהיה כאן סדר. גברים שלא רוצים ילדים ישודכו לנשים שכאלו לאלתר- ויפה שעה אחת קודם. ולך - אייקון של מרק עוף.....

למעלה