לגבי לגבי...
1. אחראי ? זאת הבעיה ? אם אתה אומר שאתה כן רוצה לגדל ילדים, אז אחריות קיימת בכל מקרה - ואם היא רוצה להוליד זה אחריותה, ולך בעצם אין קשר אחריות. התנאים הכלכליים היו קיימים בכל מקרה, ברגע שאתה חיי איתה. הנפשיים: מצד אחד אתה רוצה לגדל ולכן מבחינתה אתה מושלם - רק ביצור אתה לא תעזור.
תשובתה של גאטו נגרו היא תשובתי המדוייקת. אין לי קושי מיוחד להיות אחראי לילד שכבר ישנו. אך איני רוצה להיות אחראי להולדתו של ילד. 2. זה כבר עיניין אחר, פו בא לידי ביטוי הפשרנות/סובלנות שקיימת בחיי הזוגיות.
לא ברור לי האם כוונתך שנכון הוא שאני אתפשר ואסכים לרצונה, או אפשר כוונתך שהיא תתפשר ותסכים לרצוני. וללא קשר לדעתך את העניין של הפשרנות/סובלנות ניתן למשוך לצדדים שונים ואף הפוכים. 3. בוא נראה, בחרה בך משהיא לגידול ילדים (זה אתה מוכן) אבל אין היא יכולה לקבל ממך מטען גנטי (זה אתה לא מוכן), למעשה כאשר אינך מוכן שזרע של אחר יגיע (בצורה סטרילית לחלוטין וללא מגע אישי) למעשה כאילו הצהרתה שגופה הוא שלך, היות ואתה לא שותף בבריאה אין לך זכות לקבוע לה מה תעשה בגופה - והרי אמרנו שהינך מוכן בשימחה לגדל ילד של אחר.
בשאלה זו יכולתי להתפתל איתך לנצח אך אגש ישר לנקודה: במידה שאחלוק את חיי עם אשה, האם זה בסדר מבחינתי שהיא תקיים יחסי מין עם מי שבא לה ? לאמיתו של דבר איני סגור עם עצמי בעניין זה לחלוטין- בעד: * אם היא נהנית אני מרוצה. * הטאבו הדתי אינו מהווה אצלי שיקול. * דעת החברה על כך אינה משמעותית בעיני די בכדי שזה יקבע לי. * באופן כללי בחיים אני בעד לצמצם את ההגבלות והאיסורים עד למינימום שרק אפשרי. * האם זה אינה "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה" ? נגד: * הגיוני שלאחר כניסת ההרגל והשגרתיות לזוגיות הסקס יהפוך לדבר פחות מסעיר וסביר שבקשר מחוץ לנישואין הריגוש יהיה גבוה יותר והיא עלולה להעלם לי. [מצד שני - האם אני סוהר?]. * דעת החברה מהווה שיקול לא מרכזי אמנם, אבל עדיין. * שמעתי מכמה אנשים (ואיני יודע עד כמה זה נכון), שאצל נשים, הקשר בין סקס לרגש חזק מאשר אצל גברים. ואם אשה מקיימת יחסי מין מחוץ לזוגיות הקבועה שלה היא מתאהבת במאהב שלה וזה בא על חשבון הקשר שלה עם בן זוגה. אני מתייחס לדעה זו כאל הכללה. ואני מניח שיש גם גברים שאצלם זה כך ומנגד יש נשים שאצלן זה לא 'עובד' כך. סיכום לגבי סקס מחוץ לקשר הזוגי: בתאוריה אין לי שום התנגדות לזה ואני אפילו רואה בזה יתרון. למעשה אני מסופק עד כמה זה רעיון מוצלח. כיוון שכל העניין הזה עיקרו בעיני הוא בצד הרגשות הרי שבקבלת תרומת זרע מתגבר אחר יש אלמנט רגשי ואני מתלבט האם אני מוכן לזה. כשאגיע [אם אגיע] לגשר...