נודע לי ש...

asloma

New member
נודע לי ש...

משיחה עם אנשי חינוך שתלמיד עיוור הלומד ביסודי במסגרת הרגילה, אינו זכאי לקבל מדפסת ברייל ותוכנה נילוות. עלות המיכלול לא כולל המחשב.. כ-25,000 ש"ח. ואם הנ"ל מצליח להגיע לתיכון, הוא כן זכאי לקבל את כל המיכלול. מה עושים ? אבי סלומה

asloma

עוד אחד מהעיוותים הגדולים במדינה. במקום להכשיר את הילדים מגיל אפס ולתת להם את הכלים הטובים ביותר מגיל הגן כדי שיהיו שווים לכל דבר, הם מתחילים לקבל מחשב רק מהתיכון? היום ילדים בגיל הגן משתמשים במחשב. ככל שהגיל צעיר יותר, הקליטה גדולה יותר וההשתלבות קלה יותר. הורים בעלי אמצעים ידאגו לילדם למחשב. לדאבוני, לרבים אין משאבים לכך. חובת משרד החינוך להקציב לפחות שני מחשבים לכל בית ספר שקולט ילדים עיוורים או כבדי שמיעה וראייה כדי לקדם אותם במלוא היכולת. נכון להיום למיטב ידיעתי לכל תלמיד עיוור יש מכונת כתיבה בכתב ברייל בכתה.בנוסף, מקבלים שעורי עזר בית הספר. החשוב מכולם, הילדים בבית הספר מקבלים אותם כשווה בין שווים, תומכים בהם בכל דרך. מהיכרות אישית רבים ביניהם מי יספר לילד עם הלקות את תוכן הסרט או ההצגה או אחר. זו קליטה נפלאה ונכונה. מה אנחנו כגולשים יכולים לעשות כדי לשנות זאת???

זהבה נ

New member
זה הפרדוקס במדינה במקום להשקיע ../images/Emo131.gif

בתלמידי היסודי בעלי הצרכים המיוחדים וללמד אום כיצד ללמוד, עם דרכי הוראה מגוונים וייחודיים כמו בארצות מתקדמות בעולם, אצלנו מי שלא נשר עד התיכון ובא מביית אמיד רק יוכל לממש את הפוטנציאל שלו , וחבל. ממש מקומם!!! זהבה פורום זכויות הורים בתפוז

צלף

New member
מאחורי כל נכה מצליח עומדים הורים

בס"ד חברה כמעט כל הנכים שמצליחים להשתלב בחברה, זה בזכות ההורים שגם דחפו אותם, וגם נתנו להם את האמצעים לרכוש יכולות. מי שאתרע מזלו והוריו לא יכלו להשקיע בו (מבחינה פסיכולוגית וכספית) נידון למעשה לשוליים. האם שירותי הרוחה מסוגלים להחליף בעקרון את ההורים, אני לא כל כך בטוח. אבל מה שאפשר נכון לעכשיו שכל ילד מוגבל יקבל את מלוא הסיוע הכספי הדרוש לשיקומו כדי שלפחות הפרמטר הכספי יהיה מכוסה.

האם אתמול ביצעת הצפה מכוונת בפורום?

גם בהפגנת החרשים יש קילקולים. יו"ר הסניף הגדול בארץ לא הוזמן לפגישה עם שר העבודה הרווחה.

צלף

New member
מה פתאום ! אני אף פעם לא מציף

ואם יוצא לי הודעות חוזרות, זה בגלל תקלה בתקשורת, ואני סומך על אתי שתבין, ותסלח, ותנקה. בקשר לאח"א: בסופו של דבר אני לא חבר אח"א, וכל בקורת על אי יעילות (שאולי מועילה למשהו מסוים), יש לסדר בתוך מוסדות וחברי אח"א עצמם. תזכור אינני יודע שפת סימנים, ובתור כזה אין לי הרבה מה לעשות במסגרות החברתיות והפוליטיות של אח"א.

הוא רוצה זכויות או לא?

מהי הדאגה הפתאומית הזאת לענייניה "הפנימיים" של אח"א? הפגנה מוצלחת מתחילה ממארגני ההפגנה. והגיע הזמן להפסיק לכתוב על הורים העומדים מאחורי נכים מצליחים. גם זה משחק לידי הממשלה.

צלף

New member
זה גם לא פורום לעורכי דין

אוקספורד אתה נוהג בכל מקום לפעול ע"פ חוקים ותקנות ולהעיר לאחרים על הפרה כביכול של התקנות. רק מה אתה שוכח להשתמש בשכל הישר... ועל שכל ישר אין חוק אלא אינטאוציה... אגב עיסוק בזכויות מעלים גם עינינים שקשורים לחיים של נכים, ואפשר לדון בהחלט עליהם בלי לפגוע במטרת הפורום...

כמדומני, אני האחרון שאין לו שכל ישר

מרוב האינטואיציה שלך, הממשלה תגיד עכשיו: "מה אתם רוצים מאיתנו? לכו להורים שלכם". ופתאום אינך חבר באח"א, אחרי שבמהלך הימים האחרונים קשרת את יו"ר אח"א כמעט בכל נושא שעלה כאן. אתה מרבה לכתוב על מאבק מעטים בגופים גדולים. צא וקרא על גיברלטר. 25,000 איש משגעים את כל אירופה במאבק לעצמאותם. גם הצעה של 47 מיליון דולר איננה מזיזה אותם. הכתבה נמצאת בגלובס וצריך להזין סיסמא כדי לקרוא אותה. הפעם בחרתי לא להביא אותה כאן.

זהבה נ

New member
אוקספורד, אני אמא לילד נכה, האם...

אתה חושב שאין לי מה ללמוד כאן??, אז טעות במחשבתך. אני לומדת כאן בפורום יום יום, כל מתי שאני מבקרת כאן אני לומדת משהוא חדש ותודה למנהלת הפורום, לעוזרים, ולגולשים שמעדכנים אותנו כל הזמן על זכויותנו. אני גם אמשיך להכנס לכאן למרות... ואף על פי שאני נחשבת בעיניך ל"הורים", כי לנכים יש הורים, משפחה, ילדים,חברים ... אני כמנהלת פורום "זכויות הורים" כאן בתפוז מאמינה שיש את הזכות לתרום ולהיתרם בכל "פורום מומחים" כמו הפורום הזה. זכות בסיסית זו קימת לכל גולש ומבקר בפורום הזה או באחרים בנושאים שהפורום יכול לעזור, ובתנאי שהוא שומר על כללי תרבות הדיון המקובלים. ואתה מעט גלשת... אז, אני מודיעה לך שנעלבתי מההודעה שלך. זהבה פורום "זכויות הורים" בתפוז

asloma

New member
להיות הורה לילד נכה:

זאת התמודדות יומיומית עם התסכול, עם רגשות אשם ותחושת קיפוח. זאת התמודדות עם הוצאה כספית מעבר להוצאות המחייה הרגילות. זאת התמודדות עם ילד/ה, עם הרשויות, עם מבטים של אנשים זרים, והדאגה יומיומית, למחר. עם בכי שלא נגמר על הכר. אך, יש גם שמחות קטנות, צעד קטן אחר צעד קטן קדימה. תקוות קטנות לעצמאותו של הנכה. אך, בעיקר עבודה סזיפית יומ יומית. אני מבין אותך זהבה. אבי סלומה

זהבה נ

New member
אבי שלום לך, כן אתה מתאר נכון../images/Emo140.gif

את ההתמודדות שלנו כהורים רק עוד תוספת קטנה לפעמים שצועדים צעד אחד קטן קדימה בום מוקפצים שני צעדים אחורה ואתה לא יודע מהיכן זה בא. אבל דבר אחד ברור הנצחונות הקטנים הם שנותנים לנו את הכוח להמין שנצליח בדרך... מסכימה לכל מילה שלך, זהבה פורום "זכויות הורים" בתפוז

והאם כאשר את באה במגע עם הרשויות

את מספרת להם שאת לבדך מסוגלת לטפל במכלול הנושאים של הבן שלך? האם את מספרת לרשויות שאת אם מוצלחת והבן שלך מוצלח גם כן, לכן אינך צריכה כל עזרה מהרשויות? לכך הגבתי, וחבל שפירשת את דברי באופן אחר.

זהבה נ

New member
אתה יודע מה אוקסופור?../images/Emo79.gif

אני בוחרת לענות לך בדרך שונה כי לא הבנתי עדיין את הסיבה לתגובתך שכאן זה לא פורום הורים... אתה יודע מה אני כן נוהגת לומר "זה שיש לי את הילד שלי, זה כי אני יכולה יותר מכל אחד אחר" לצערי זו העובדה ועם זה איש לא מתווכח. ככה אנו חיים וגם שרים צעד קדימה שניים אחורה הו הו הו ..... זהבה פורום "זכויות הורים" בתפוז

התגובה שלי היתה

במענה למי שכתב בפורום שמאחורי חרשים מוצלחים עומדים הורים מוצלחים. אני משער שאת גאה בהשגים שלך, ומה עם הורים "פחות מוצלחים"? בעצמך את שרה: "צעד קדימה, שניים אחורה". מדוע את שרה כך? כי הרשויות אינן משתפות עימך פעולה? כי הרשויות רוצות שאת תהיי מוצלחת במקום שהן תמלאנה את תפקידן? בפורום הורים נכתוב על הצלחות בגידול ילדים. כאן נכתוב על זכויות שאנחנו צריכים לקבל אותן אולם הן הפכו להטבות של הנושאים בשלטון.

למעלה