נודע לי ש...

צלף

New member
אני מראה את המציאות כמו שהיא

בס"ד תכלס ילד עם ליקוי כלשהו דורש מאמץ והשקעה הרבה יותר, מהרגיל, ואם ההורים לא משקיעים בילד כזה, אזי קשה להשלים את החסר ע"י החינוך (אפילו מיוחד). מי שהוא כבר הורה מבין שחינוך מתחיל בבית ובית ספר רק ממשיך. ולגבי הממשלה זה לא סיבה לפטור, היא דוקא מחויבת למיסגרות של חינוך מיוחד, ןלמשל במקרה של חרשים היא מחויבת לשילוב + השקעות בחינוך בשיעורים מוגברים, ואמצעי עזר ע"מ שיהיה לכל חירש יהיה נגישות לעולם השומע. ואם לא יהיו כל הסיוע הזה אזי רק מעט הורים יוכלו לסייע לילדיהם. אבל אם לילד הלקוי אין הורים טובים, כל סיוע חיצוני וכספי לא יעזור...

צלף

New member
מה פתאום ! אני אף פעם לא מציף

ואם יוצא לי הודעות חוזרות, זה בגלל תקלה בתקשורת, ואני סומך על אתי שתבין, ותסלח, ותנקה. בקשר לאח"א: בסופו של דבר אני לא חבר אח"א, וכל בקורת על אי יעילות (שאולי מועילה למשהו מסוים), יש לסדר בתוך מוסדות וחברי אח"א עצמם. תזכור אינני יודע שפת סימנים, ובתור כזה אין לי הרבה מה לעשות במסגרות החברתיות והפוליטיות של אח"א.

מירי 777

New member
זה מאוד יקר

מדפסת ברייל ותוכנה עולה 25,000 ש"ח? גם להורים עם שתי משכורות זה נשמע כמו סכום מאוד גבוה. היום אפשר לקנות מחשב רגיל בסביבות 3000 ש"ח. מדפסת רגילה עולה בסביבות 500 ש"ח.

סופסופ מדובר לעניין,ומהמחיר- למוגבל

כן, תודה לגברת שהחזירה פורום- למציאות. המחיר- קשה לכל הורים רכילים, ובודאי עוד יותר- להורים לילד מוגבל. הוא כרגיל צריך לקבל הרבה אהבה וחום, הרבה "זמן עם ההורים" וזה- אינם צריכם לועדה של המדינה שתגיד להם לעשות. את זה- אין למדוד בכסף ו"תקציב". מדינת ישראל - מתגאה כ"מדינת רווחה ולא של סעד". הכיצד? מדינת ישראל היא מהמדינות "הנאורות" עם "חינוך עד לסיום התיכון - חינם"! גם ילדים חרשים ונכים אחרים - זכאים לקבל זאת, לפי החוק. לאדון אוקספורד, שמתקיף "חברו(כנראה מאמין באל)לפורום" עלי לאמר:אם עורך דין אתה, במקום להביא- מ"פרסומי גלובס ושות´"- היית "מזכיר" את החוק הזה, ומציע, לפחות כאן - למנהיגי ההפגנה של אח"א(לפני פגישתם עם השר בניזרי), שידונו על שובו של שר בממשלה מהפרת החוק, וההצגה הנתעבת הזו של השר ואנשיו בפגישה- לא היתה חוזרת, כמו לפני שנתיים. ובבקשה אל תתקיף אותי "שאני יורד עליך"- דובר כאן על מתן עזרי לימוד בכיתת בי"ס עממי ותיכוןאו מקצועי - לתלמיד עיוור. למה למשל - לא מפתיע אותך - שפקידים(יהיו בכירים ככל שיהיו)מסבירים לנו כי לילד עיוור - ינתנו העזרי לימוד- רק כאשר יכנס לאוניברסיטה! אותי, זה מרגיז. בשבילי - זו תשובה של סטיה מהנושא. אינני בא לדון בתקציב משפחות - כדי לדאוג לילד עיוור, ואיני מתיימר- לטעון שעורכי דין שלא תובעים קיום החוק גם מ"פקידי ממשל וממשלה"- הם והם בלבד- האשמים/שורש הבעיה. מה אפשר לעשות כדי לתת לכל ילד עיוור, את כל הכלים לינוך שיביאו ליהנות מהעזרה הניתנת ע"י המדינה כשיגיע לזה? המרגיז הוא שילד ללא עזרי לימוד אלה- לא יוכל להיות כשווה עם ילדים רגילים ולא יעבור בחינות כניסה לשום אוניברסיטה! זו בשאלה. זה העניין- ועל כך הדיון. אפשר וצריך לדרוש מהמדינה לקיים את החוקים שהיא "מכריחה אותנו לקיים". אפשר וצריך לתבוע את בהפגנות, על דפי העיתון ובראיונות בטלוויזיה ובכל פורום.אפשר גם לתבוע - בעזרת עורכי דין שחברים בלשכת עורכי הדין - תביעה ייצוגית.ארגון של עוורים - רשאי לתבוע פיצוי כספיכדי לתת לנערים עוורים את העזרה הדרושה. אפשר גם להידבר עם ראשי מערכות החינוך וראשי האוניברסיטאות - כדי שיצטרפו למאבק.זכויות שוות לכל אזרח- לדעתי האישית, אינן דבר שרק נכים ומוגבלים צריכים להילחם עליהם. כיום, שעות לאחר הפיגוע במרכז ירושלים, אין הפלסטינים מבדילים בין נכים עברים וערבים(אתמול היה פיגוע באוטובוס בו נסעו ערביי ישראל לעבודה). אין שום סיבה ליהודי לעשות זאת.וכשהאויב- בתוך ירושלים,זו לא השעה ל"מלחמות יהודונים"- שכמותן החריבו את ירושלים.

כשהממשלה בישראל רוצה, היא יודעת

לצפצף על החוק, ולא היה עוזר אם הייתי מזכיר כאן את חוק "חינוך חינם", מה גם שאינני עו"ד. לא כל מה שהזולת כותב הוא תמיד נכון, ומשום כך בחרתי להביא את תושבי גיברלטר כדוגמא שיכולה להפוך על פיה גם את רצונן של מדינות גדולות.

ואני נזהר

הפורום מלא מניפולציות יו"ר סניף אשדוד, "החבר הטוב", לא הוזמן - לכן גם את יו"ר הסניף הגדול בארץ לא היה צריך להזמין. כל העניין הוא שבפגישה היה ייצוג לסניף שבו נערכו בחירות לפני פחות משבוע, לא הסניף הכי גדול וגם לא סניף קטן. אם היו מבצעים משאל בין יו"ר הסניפים לפני הפגישה עם השר, זה היה נראה יותר טוב. אבל אני נזהר

למעלה