לא ידוע לי לגבי מדיח כלים קטן על השישנתקלתי במוצר, תוהה כמה משתמשים בו ועד כמה כדאי.
סה"כ המדיח פועל עם נוזל ניקוי לכלים ומים, ואת הלכלוך שמצטבר במסננים אני מנקה.
אגב, במלח אני לא משתמשת, לא הצלחתי להבין איך ואיפה אמורים לשים אותו...
יש לי מדיח קטן של אלקטולוקס/קינג, דגם ESF 2410, לא מצאתי מידע בעניין בחוברת ההוראות.
צפה בקובץ המצורף 30804
ונוזל הניקוי של הכלים לא מגיע אליהם?לא ידוע לי לגבי מדיח כלים קטן על השיש
בגדולים בכל אופן יש תא ייעודי לשים את המלח.
לגבי נוזל ניקוי , הוא מומלץ ע"י היצרנים , והיא מנקה גם במקומות שאת לא מגיעה אליהם
כנראה שלאונוזל הניקוי של הכלים לא מגיע אליהם?
אם קנית את הירוק של פיניש ,הוא אכן האקולוגי , כל הכבודעד כמה המלח נחוץ?
על הטבליות/כמוסות כתוב שהן משלבות גם רכיב הברקה ואכן לא הייתה בעיה.
אבל הן השאירו לי ריח בכלים (כנראה כי הן למדיח גדול) אז לאחרונה עברתי לג'ל של פיניש (אקולוגי, מה שזה לא אומר) ובינתיים נראה לי סבבה; יש סיבה להוסיף מלח?
תודה, זו הפעם הראשונה שקניתי ג'ל שלהם (במשלוח מהסופר). כולם היו באותו מחיר, על זה כתבו אקולוגי, זרמתי. אין לי למה להשוות.אם קנית את הירוק של פיניש ,הוא אכן האקולוגי , כל הכבוד
המלח לא מיועד לכלים , אלא לגופי החימום של המדיח , כמו שיש במכונת כביסה
המלח ממיס את האבנית והסיד שנדבקים לגופי החימום
להגיד לך שזה מיותר , אני לא יודע , אני יודע שיש לי מדיח כלים כבר 10 שנים , ואני מקפיד על כל ההוראות , טפו , עוד לא נזקק לטכנאי
אם אני לא טועה , צירפת בזמנו תמונה של מדיח קטן על השישתודה, זו הפעם הראשונה שקניתי ג'ל שלהם (במשלוח מהסופר). כולם היו באותו מחיר, על זה כתבו אקולוגי, זרמתי. אין לי למה להשוות.
בעניין המלח, חשבתי שמטרתו להבריק כלי זכוכית. אולי באמת נוסיף אם כך. עכשיו רק נותר לי למצוא את התא הייעודי המסתורי...
עד כמה המלח נחוץ?
אבל הן השאירו לי ריח בכלים (כנראה כי הן למדיח גדול) אז לאחרונה עברתי לג'ל של פיניש (אקולוגי, מה שזה לא אומר) ובינתיים נראה לי סבבה; יש סיבה להוסיף מלח
ליטב ידיעתי המלח מיועד לטיפול באבנית, כיום מרבית המים לשימוש ביתי הם מים מותפלים שבהם אין ממש בעיית אבנית, ואם כן משתמשים במלח - בהחלט מספיק מלח בישול גס (שמחירו חמישית ממלח למדיח ) למי שצבע המלח לא ממש חשוב לו.עד כמה המלח נחוץ?
אבל הן השאירו לי ריח בכלים (כנראה כי הן למדיח גדול) אז לאחרונה עברתי לג'ל של פיניש (אקולוגי, מה שזה לא אומר) ובינתיים נראה לי סבבה; יש סיבה להוסיף מלח?
יש לנו חבילה ענקית של מלח שירשנו, אז זו לא בעיה. אין לי מושג למה ואיך, כששאלתי את בעלי המדיח הקודמים הם אמרו שלא השתמשו במלח.ליטב ידיעתי המלח מיועד לטיפול באבנית, כיום מרבית המים לשימוש ביתי הם מים מותפלים שבהם אין ממש בעיית אבנית, ואם כן משתמשים במלח - בהחלט מספיק מלח בישול גס (שמחירו חמישית ממלח למדיח ) למי שצבע המלח לא ממש חשוב לו.
כבר צינוריש לנו חבילה ענקית של מלח שירשנו, אז זו לא בעיה. אין לי מושג למה ואיך, כששאלתי את בעלי המדיח הקודמים הם אמרו שלא השתמשו במלח.
חפרתי שוב במדריך המילה salt מופיעה רק פעם אחת ולא בהקשר רלוונטי.
לעומת זאת בפירוט רכיבי המדיח יש rinse conditioner (מס' 1). זה יכול להיות קשור? שמתי שם מלח והוא נשאר יבש עד עצם היום הזה...
Description Of The Appliance; Rinse Conditioner Dispenser 1; Spray Arm 2; Coarse Filter 3 - Electrolux ESF 2410 Instruction Book [Page 4] | ManualsLib
טבליות ניקוי לכלים , או טבליות ניקוי למדיחובאותו עניין, מישהו מכיר טבליות ניקוי ?
רכשתי, חשבתי שזה יהיה יותר נוח מהנוזל
כשקראתי את ההוראות כתוב למלא את המדיח בכלים, לשים בתחתית המדיח, והטבלית לא מנקה את הכלים.
כלומר, לא הבנתי, וממה שהבנתי לא בא לי להעביר את הכלים שלי שטיפה בחומרי ניקוי אגרסיביים.
יש כאן מישהו שיודע מה עושים עם זה?
טבליות לניקוי מדיח. אני אנסה אותן במדיח ריק. תודה!טבליות ניקוי לכלים , או טבליות ניקוי למדיח
בפעם האחרונה כשקניתי טבליות ניקוי למדיח , היה רשום שלא יהיו כלים במדיח , ולהפעיל אותו על ריק
אם אלו טבליות לניקוי כלים , ברוב במדיחים יש תא ייעודי לטבליות או לנוזל ניקוי לכלים.
פעם ניסיתי. מזמן. זה מנקה וזה מסלק ריחות שיוריים שנותרים במדיח. אפשר פעם בשנה (אם צריך או לא צריך) לפני פסח, לתחושה הטובה.אז אתמול ניסיתי בפעם הראשונה נוזל ניקוי למדיח, של פיניש. רק בדיעבד קלטנו שזה בעצם מכל לשימוש חד-פעמי...? וגם לא ניקה 100%...
יש למישהו המלצה על חומר מוצלח? (ועדיף לא בבקבוק חד"פ).
לא הרגשתי שזה עשה משהו מאלה... והאזור שמתחת למסננים נהיה מג'ויף די בקלות וקשה לנקות.פעם ניסיתי. מזמן. זה מנקה וזה מסלק ריחות שיוריים שנותרים במדיח. אפשר פעם בשנה (אם צריך או לא צריך) לפני פסח, לתחושה הטובה.
ככה גם אני: פעם בשנה, צריך או לא צריך, בערב פסח אני מתקלח.
האם זה מאד נחוץ? אני משאיר בד"כ את דלת המדיח (ואת דלת מכ. הכביסה) מעט פתוחות, שייכנס אוויר ותהיה תחלופת אוויר. זה עוזר.
אבל במכונה יש גם בעיה נוספת. בתחתית הגומי שמסביב לדלת, מצטברת ג'יפה שמאד קשה להסירה. אשמח לרעיונות.
על המסנן מצטברים שומנים ואכן טוב להוציאו ולשטוף אותו היטב עם ספוגית ומי סבון. הכי נקי. הכי טוב. עבודת יד.לא הרגשתי שזה עשה משהו מאלה... והאזור שמתחת למסננים נהיה מג'ויף די בקלות וקשה לנקות.
אולי לנסות עם חומר ניקוי (מתאים) בלי המסננים?
בהדחה האחרונה גם הצטברה לנו קצת אבנית על כלי מסיליקון (חשבתי שאמורה להיות פחות אבנית במים מותפלים, ויש לנו גם מסנן על הקו הראשי לכל הדירה) ואני תוהה אם זה מכיוון שניקיתי את המדיח. מניסיוני כשיש הצטברות אבנית (למשל על גוף חימום) האבנית החדשה נדבקת בקלות לישנה, ואז דווקא כשמנקים היא נשארת יותר במים, למרבה האירוניה. אולי כדאי להוסיף איכשהו מלח בישול גס לחומר הניקוי? או מלח לימון?
ואחרון חביב, בעניין מכונת כביסה, אנחנו פשוט מנקים (סופגים) בעזרת סמרטוט את שאריות המים בסוף כל שימוש ומשאירים קצת פתוח שיתייבש.
לא קראת היטב: הלכלוך מצטבר באזור שמתחת למסננים. אני מוציאה ומנקה אותם ידנית, אבל את האזור שתחתיהם קשה לנקות ביד והוא לא התנקה כשהפעלתי עם חומר הניקוי, ולכן נראה לי שאולי עדיף להפעיל בלעדיהם (הם ממילא כבר נקיים).על המסנן מצטברים שומנים ואכן טוב להוציאו ולשטוף אותו היטב עם ספוגית ומי סבון. הכי נקי. הכי טוב. עבודת יד.
ומנקים עם המסנן. בשביל זה הוא שם. גם כדי "להתקלח"...
ולגבי המסנן שעל הקו הראשי... שאלה מאד שאלתית: איזה סוג מסנן יש לכם? יש עשרות סוגים. יש כאלה שממש מסננים. יש כאלה עם פחם פעיל. יש כאלה עם סיליפוס. כל אחד ו"ייעודו" ואגב, גם למסנן יש תאריך תפוגה. האם עבר? לא עבר? בדקתם? ואגב, יש מסנן מקולל של עמיעד. מכיל כדוריות סיליפוס. מי שמנסה לפתוח אותו כדי להוסיף כדוריות... אוכל אותה כי כמעט בלתי אפשרי להרכיבו מחדש מבלי שייזל. מכה לאנושות. ואגב, הסיליפוס הוא חומר שמונע היווצרות שת אבנית.
ומוכרי החלפים למכונות כביסה (ומדיחים), טוענים, שמגנט חזק על הצינור מונע אף הוא היווצרות של אבנית. אני בד"כ מרכיב מגנט, אבל אין לי אינדיקציה לגבי יעילותו...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.