האמת שהמדיח עושה קודם שטיפה ורק אחרי זה הוא פותח את פתח הטבלייה - לאחר שהוא מחליף מים.וטבליה לא מנקה רק אם לא מכניסים אותה למקום הנכון ולא סוגרים כמושצריך
לפחות במדיח שלי, וזה קרה גם לנו כמה פעמים עד שלמדנו איך לשים נכון
אם מכניסים את טבליית הניקוי סתם כך למדיח, מאד יתכן שחלק מתוכנה יגיע לביוב לפני שהמדיח מפעיל עליה את קסמיו...
או ש... אולי טבליית הניקוי מתפרקת רק בחום, ולכן, השטיפה הראשונה לא מפריעה לה להמשיך ולחיות עד שתהליך החימום מגיע.
האמת? אף פעם לא התעמקתי בנושא
אהה. אז אולי שימוש בחומר ניקוי נוזלי מומס במים חמים יכול להועיל גם ללא הדחה? שוב... השערה. לא ניסיתי. ובכל מקרה, יש לשטוף היטב ולהיפטר משאריות החומר, שאולי יקציף ויפריע לתהליכי ההדחה? אז את מבינה? יש מצב ש"מזמין" שימוש בחומר הניקוי המומלץ...לא קראת היטב: הלכלוך מצטבר באזור שמתחת למסננים. אני מוציאה ומנקה אותם ידנית, אבל את האזור שתחתיהם קשה לנקות ביד והוא לא התנקה כשהפעלתי עם חומר הניקוי, ולכן נראה לי שאולי עדיף להפעיל בלעדיהם (הם ממילא כבר נקיים).
אני לא זוכרת איזה סוג מסנן יש לנו, אבל אנחנו מאווררים ומחליפים אותו לפי הוראות היצרן (נדמה לי שכל חצי שנה).
בעניין מגנט למכונת הכביסה, אחיזת עיניים:
האם מגנט יכול למנוע היווצרות אבנית? (weizmann.ac.il)
ולגבי המגנט, תודה. את זה לא ידעתי, ובתמימותי דווקא האמנתי שהמגנט מועיל במידת מה.
ברל מקרה, אצלי יש כעת גם סנן עם כדוריות סיליפוס. מקווה שמועיל.