נוזל ניקוי למדיח (עצמו) – נחוץ או מיותר?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
וטבליה לא מנקה רק אם לא מכניסים אותה למקום הנכון ולא סוגרים כמושצריך
לפחות במדיח שלי, וזה קרה גם לנו כמה פעמים עד שלמדנו איך לשים נכון :)
האמת שהמדיח עושה קודם שטיפה ורק אחרי זה הוא פותח את פתח הטבלייה - לאחר שהוא מחליף מים.
אם מכניסים את טבליית הניקוי סתם כך למדיח, מאד יתכן שחלק מתוכנה יגיע לביוב לפני שהמדיח מפעיל עליה את קסמיו...
או ש... אולי טבליית הניקוי מתפרקת רק בחום, ולכן, השטיפה הראשונה לא מפריעה לה להמשיך ולחיות עד שתהליך החימום מגיע.
האמת? אף פעם לא התעמקתי בנושא
לא קראת היטב: הלכלוך מצטבר באזור שמתחת למסננים. אני מוציאה ומנקה אותם ידנית, אבל את האזור שתחתיהם קשה לנקות ביד והוא לא התנקה כשהפעלתי עם חומר הניקוי, ולכן נראה לי שאולי עדיף להפעיל בלעדיהם (הם ממילא כבר נקיים).
אני לא זוכרת איזה סוג מסנן יש לנו, אבל אנחנו מאווררים ומחליפים אותו לפי הוראות היצרן (נדמה לי שכל חצי שנה).
בעניין מגנט למכונת הכביסה, אחיזת עיניים:
האם מגנט יכול למנוע היווצרות אבנית? (weizmann.ac.il)
אהה. אז אולי שימוש בחומר ניקוי נוזלי מומס במים חמים יכול להועיל גם ללא הדחה? שוב... השערה. לא ניסיתי. ובכל מקרה, יש לשטוף היטב ולהיפטר משאריות החומר, שאולי יקציף ויפריע לתהליכי ההדחה? אז את מבינה? יש מצב ש"מזמין" שימוש בחומר הניקוי המומלץ...
ולגבי המגנט, תודה. את זה לא ידעתי, ובתמימותי דווקא האמנתי שהמגנט מועיל במידת מה.
ברל מקרה, אצלי יש כעת גם סנן עם כדוריות סיליפוס. מקווה שמועיל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אז אתמול ניסיתי בפעם הראשונה נוזל ניקוי למדיח, של פיניש. רק בדיעבד קלטנו שזה בעצם מכל לשימוש חד-פעמי...? 🤨 וגם לא ניקה 100%...
יש למישהו המלצה על חומר מוצלח? (ועדיף לא בבקבוק חד"פ).
לא התנסיתי בים של חומרי ניקוי למדיח וגם איני משתמש כבד במדיח, גם אם יש ברשותי מדיח חדש ומצ'וכלל (אל חשש, יש מצ'וכללים ממנו)...
בכל מקרה, ממה ש"דעת הקהל" אומרת, המוצרים של פיניש הם טובים ואני משתמש בעיקר בשלהם.
וכן. הבקבוקון ההוא לניקוי המדיח הוא אכן לשימוש חד פעמי. תענוג לא זול, ומהניסיון הדל שיש לי, (השתמשתי אולי פעמיים או שלוש במשך 12 שנים)....
נותר איזשהו ניחוח נחמד במדיח ותו לא.
אודה שלא ממש חפרתי מתחת למסנן, כדי לראות מה מצב ה"ג'יפה" שם....
ובקיצור.... אמל"ק עבורך... לא ממש הועלתי לך כנראה הפעם.

GoldenEyes

Well-known member
אודה שלא ממש חפרתי מתחת למסנן, כדי לראות מה מצב ה"ג'יפה" שם.
לפני כחודש פתחתי את המדיח אחרי שסיים לעבוד , וכולו היה מלא מים
אחרי שהוצאתי את המים פתחתי את המסנן
ג'יפה שחבל"ז
וחלק מהגי'פה עברה את המסנן ישר למשאבה
הזמנתי טכנאי והחלפתי משאבה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לפני כחודש פתחתי את המדיח אחרי שסיים לעבוד , וכולו היה מלא מים
אחרי שהוצאתי את המים פתחתי את המסנן
ג'יפה שחבל"ז
וחלק מהגי'פה עברה את המסנן ישר למשאבה
הזמנתי טכנאי והחלפתי משאבה
אקשה ואשאל:
א. מה גיל המדיח ועד כמה אתה מנצל את שירותיו?
ב. האם לא יכולת לנסות ולהמיס את הג'יפה בעזרת ממיס שומנים כדי לנקות את החלל ואל המשאבה, או שהמשאבה כבר נתפסה עם הלכלוך הדביק ולא הייתה כל דרך להצילה?
ואני שואל זאת, פשוט כדי לדעת, אם וכיצד אוכל להיטיב ולהאריך את חיי חלקי המדיח בעתיד... [ולא שאיני יודע כיצד מחליפים משאבה. אני פשוט רוצה לחסוך מעצמי את ה"תענוג".

GoldenEyes

Well-known member
אקשה ואשאל:
א. מה גיל המדיח ועד כמה אתה מנצל את שירותיו?
ב. האם לא יכולת לנסות ולהמיס את הג'יפה בעזרת ממיס שומנים כדי לנקות את החלל ואל המשאבה, או שהמשאבה כבר נתפסה עם הלכלוך הדביק ולא הייתה כל דרך להצילה?
ואני שואל זאת, פשוט כדי לדעת, אם וכיצד אוכל להיטיב ולהאריך את חיי חלקי המדיח בעתיד... [ולא שאיני יודע כיצד מחליפים משאבה. אני פשוט רוצה לחסוך מעצמי את ה"תענוג".
המדיח בן 8 שנים
שמוש פעמיים בשבוע
הג'יפה זה לא היה שומנים אלא מעין ירוקת כזאת כמו אצות
לא ניסיתי חומרים אחרים כי איני יודע את השפעתם על חלקים אחרים במדיח
מה שכן הטכנאי אמר והמליץ להשתמש בניקוי החד פעמי הזה בבקבוקון אחת לחודשיים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המדיח בן 8 שנים
שמוש פעמיים בשבוע
הג'יפה זה לא היה שומנים אלא מעין ירוקת כזאת כמו אצות
לא ניסיתי חומרים אחרים כי איני יודע את השפעתם על חלקים אחרים במדיח
מה שכן הטכנאי אמר והמליץ להשתמש בניקוי החד פעמי הזה בבקבוקון אחת לחודשיים
קודם כל תודה. שנית, נשמע די מוזר. ירוקת ואצות זקוקים לאור כדי להתפתח והמדיח אמור להיות סגור. אז זה לא משהו צמחי.
אבל ירוקת עלולה להיות גם תחמוצת (קורוזיה) של מתכת לא ברזלית. יתכן שמשהו באמת "החליד" לך שם.

ladybug4NLP

Active member
וטבליה לא מנקה רק אם לא מכניסים אותה למקום הנכון ולא סוגרים כמושצריך
לפחות במדיח שלי, וזה קרה גם לנו כמה פעמים עד שלמדנו איך לשים נכון :)

R 1 3

Well-known member
הטבליה בס״ה נופלת לסלסלה מתחת לתא שמכינסים אליו בהשהיה אחרי שטיפה ראשונית.
יש מדיחים ללא הסידור הזה ואז מניחים את הטבליה שתהיה חשופה לממטרה
אבל לא תשקע במים בתחתית, למשל בסלסלת הסכום.
מנצ״ש למה כוסות זכוכית מסוימות בד״כ איקאה, אבל גם מסוג זול נוטות לאבד מעט שקיפות / כתמים
או מאבדות ברק במדיח? אני מקפיד על חומר הברקה ומלח ואין בעיה כזאת בכוסות איכותיות יותר.

למעלה