נוכחות האחות הגדולה בלידה- כן או לא

אום נטע

New member
תודה, שושה בלה!

נראה לי שזה בסוף מה שיהיה - שאני לא אחליט כלום עד רגע האמת.
טלילה

אום נטע

New member
תודה לכולכן על התשובות הנהדרות!

נתתן לי המון חומר למחשבה. אני עוד אכנס לפה אחרי שנטע תלך לישון ואענה לכן בפירוט. בנתיים רק רציתי להגיד שאני קוראת את תגובותיכן שוב ושוב ולומדת מכולן. אם זה בסדר, אני אפנה את אמא שלי לקרוא את השירשור הזה.
טלילה

IF IT'S NOT TOO LATE...

גם אני חושבת על זה הרבה, והחלטתי פשוט... לא להחליט. מה שיצא - יצא. אני לא שוללת אף אופציה. אמנם לגבי הקטנה שלי שיותר קרובה לנטע שלך בגיל (בת שנתיים ותשעה כיום, הלידה בעוד כחודש) אני די חושבת שהיא לא תהיה והיא גם לא הכי מתעניינת בלידה עצמה אלא יותר בתוצאה. אבל הגדולה שתהיה בת דקה לחמש, מאוד מאוד מתעניינת, מביעה רצון של ממש להיות נוכחת, וגם מראה הבנה שמדהימה אותי כל פעם מחדש (אני תיכף פותחת שרשור אחים גדולים...). מה שגם אני לא יודעת זה איך אני ארגיש ואם אחוש בנוח או שלא. אני מקווה שהיא לא תתאכזב אם הלידה תתרחש בשעה שהיא בגן ולא נביא אותה, אבל אני מתכוננת להסביר לה שגם זו אופציה קיימת. חוצמזה אנקדוטה קטנה מאת המיילדת שלי PAM שסיפרה לי על בנה שנכח בלידת אחותו הקטנה (בבית כמובן) כשהיה בערך בגיל של נטע שלך ומאיה שלי: הוא הסתובב סביבה כל הזמן ורצה לראות מה קורה, וכשהגיעה עת יציאת הראש הוא עמד בדיוק מולה והסתכל בעניין. הראש יצא לו לאט לאט וכשהפנים הציצו הוא קרא בתדהמה "IT'S A LITTLE PERSON!!!!!" לא היתה שום טראומה, ושום בטיח. ילדים כנראה, רואים דברים אחרת מאתנו

אום נטע

New member
תודה, רוני!

כנראה שזה מה שיהיה באמת - שאני לא אחליט כלום עד רגע האמת
בכל מקרה, טוב לקבל חיזוקים לכך שנוכחות בלידה לא חייבת לגרום לטאומות!
טלילה

יעל קא

New member
מאד תלוי בנטע

אני יודעת ששירה הגדולה שלי בת שנתיים וחודשיים לא תעמוד במראות של הכאבי לידה שלי היא סופר רגישה וזה לא מתאים לה בכלל אז לילה אחד היא תישן אצל סבתא לא קרה דבר מאד תלוי בסוג טיפוס של נטע אני צריכה ללדת עוד חודש וחצי ואני לא רוצה שהיא תראה בגלל הנשמה העדינה שלה בהצלחה

גם אצלי היא תהיה שנתיים ואני חושבת

שזה גבולי שתראה אותי כואבת ובוכה בלי שזה יחרט לה בזיכרון כחוויה רעה, ובלי שתכנס ללחץ ותרצה "אמא אמא". אנחנו בונים על סבתא שתיקח אותה או שזה יהיה בשעות של הגן ואז בכלל זה נח...

אום נטע

New member
תודה יעל! תודה דגת! ../images/Emo140.gif

אני בהחלט מביאה את זה בחשבון - טוב שסבתא תהיה לקחת את נטע משם אם אני ארגיש שעדיף ככה.
טלילה

למעלה