נוסטרדאמוס

srullli

New member
מה שאני לא מבינה זה

לאיזו מטרה בעצם נוסטרדמוס רשם את כל מה שהוא כביכול (או לא ביכול ) חזה. ז.א. שאפשר לדעתי לפסול את עניין ה"הובי" כי לא נראה לי כ"כ שזה היה למטרה הזאת.... מכאן שאולי הוא באמת רשם את זה למען הדורות הבאים כדי שידעו מה מצפה להם בעתיד. מצד שני אם כל זה היה גורל ומוכתב מראש אז מה בעצם הטעם והתועלת בכל הרשמים האלה, כלומר אם זה אמור לקרות בעתיד וזה גורל ,וזה קבוע, אז מה זה בעצם משנה אם נדע מיזה או לא . אולי בעצם הוא כן תמך ברעיון הזה שהגורל כאילו מוכתב אך ניתן עדיין לשינוי- ולכן לא הכל באמת התגשם בתקווה ואנשים יראו את מה שהוא רשם וידעו להימנע מפעולות למיניהם שעלולות להוביל לנבואות(כמו מה שהוא חזה ברביעי ליולי 2000). אולי הוא סתם היה איש מוזר שרצה סתם פרסום ולהיות בעל שם שיתנוסס מאוחר יותר במהלכי ההיסטוריה (ובגלל זה הוא רשם את זה למרות שהוא ידע שזה ממילא לא ניתן לשינוי). עוד שאלה : למה בעצם הוא רשם באמת הכל בצורה מרומזת ולא ברורה? למה הוא לא יכל פשוט לכתוב תכל´ס מה הוא רואה שצפוי לקרות ? איזה אינטרס היה לו בכל זה ? אולי הוא חלק נוסף בניסוי מסתורי שעורכים עלינו .... אני חושבת מה באמת היה הטעם בחיים שלנו אם הכל היה צפוי מראש ולא היה ניתן לעירעור...אז בעצם לא היה כאן שום ניסוי ..... כלומר :שני אפשרויות : או שאין גורל, או שיש גורל כללי עם אפשרויות מסוימות לשינוי.... וגם אם אין כאן שום ניסוי ואנחנו במקרה כאן בלי שום ישות עליונה ומסתורית - אז איך למעשה יכול להיות מוכתב גורל כלשהוא ?, הרי הוא אמור להיות מוכתב על ידי מישהו בכל זאת , הוא לא מגיע לו ככה סתם ברוח..... ואם ישנו גורל , ובין הוא בר-שינוי או לא , מה מטרתו בעצם ? : להראות לנו את כל האפשרויות הקיימות שיכולות להתרחש בעולם ובכך ללמד לקחים כלשהם ? אם מישהו מסוים הכתיב את גורל ההיסטוריה - לאיזו מטרה הוא "מוליד" אנשים שאמורים איכשהוא להרוס דברים שהוא (המישהוא הזה) בנה ? למה קיים בכלל ההרס בעולם , אם כל מה שנהרס לא היה חייב בכלל להיברא ? כל הגורל הזה פוקח עיניים , אבל הוא נמשך אח"כ (הגורל) אז מה הטעם בפקיחה בעצם ? ועכשיו גם שאלה לכל אלו שלא מאמינים בבורא/ישות עליונה : איך לדעתכם הכל התחיל ? הרי כל התאוריות מתחילות מאיזשהוא מקום - אז מאיפו הוא התחיל ? העולם לא נוצר סתם פתאום ......אולי כן יש כאן איזשהוא מושג אין-סוף שקשה לנו לתפוס אותו......אבל בכל זאת..... סליחה שאני שוב חוזרת עם כל השאלות האלה שלי (וגם אלו שקשורות לגורל שוב פעם....)...... אחרי שאני קוראת את זה תמיד אני לא כ"כ מבינה את עצמי..... :)

hsotrt

New member
אוקיי...אז ככה...

דבר ראשון: נכון טעיתי בקשר להיסטר, נכון צודק! דבר שני: בקשר להודעה של סרולי, לפני שנוסטרדמוס היה "חוזה" הוא היה רופא ונודע גם בשיטותיו המיוחדות...הוא נהג להשתמש בשמאניזם בטיפול של מחולת קשות (ללא הצלחה...). לאחר הקריירה הרפואית הכושלת הוא פנה לתורת הנסתר ועשה כל מיני טקסים וכאלה, לאחר הקטס האחרון שלו (לפני הפיכתו לחוזה...) הוא נתקף ברצף חזיונות של העתיד וכדי להיפטר מהחיזיונות הוא כתב אותם...או זה לפחות מה שהוא כתב! ובקשר לספר, הכתב יד המקורי נמצא בצרפת וישנה תוספת מאוחרת יותר של כתבים שנמצאו בחדר סודי בביתו.

rshilkrot

New member
אין כמו עלי מוהר, ואין כמו העיר

רק חבל שהוא לא מוציא את האף שלו מ"בעיר". או שזה פשוט שלא קראתי "העיר" כבר הרבה זמן

למעלה