אני אגיב...
אדם "משופשף" ואדם שהיה צריך להתמתן הוא אדם שאבדה לו האידיאולוגיה שהייתה לו. אדם כזה, והיו רבים כאלה למשל אריק שרון ואהוד אולמרט, נאלץ להתקפל ולהתגמד בגלל חולשה אידיאולוגית ותפיסה מוטעת שלפעמים מונעת מכיסאולוגיה טהורה. בלעדי אותם אנשים שהאידיאולוגיה הרצופה והחד משמעית סללה להם את הדרך- לא הייתה קמה מדינת ישראל. תפקיד הנוער במפעל הציוני הוא עצום, הנוער תמיד היה הפעיל המרכזי בעשייה הציונית. אם זה היום נוער הגבעות לפני 20-30 שנים אלו היו גרעיני הנח"ל ולפני כן עליות נוער והחלוצים. התפקיד שלנו חשוב ביותר, אנחנו לא היינו צריכים להשתפשף ולהתקפל בגלל שעדיין האמונה שלנו והאידיאולוגיה שלנו טהורה, אנחנו עדיין איכשהו "חדשים בעסק", אותנו לא כ"כ מעניין מה חושב העולם ולמה, אני לא אומר שאנחנו תלושים מהמציאות אני רק אומר שאצלנו התמימות פועלת הרבה יותר מאשר שהיא פועלת אצל פוליטיקאי מנוסה . האינטרס שלנו לא מושפע ממציאות שכביכול נראית בלתי אפשרית, כמו כל אותם ח"כים בליכוד שפתאום הגיעו למסקנה המוטעת שצריך לפנות את רוב יש"ע. ופה נכנסת לעסק תנועת בית"ר, כפעילים בנוער הליכוד, אנחנו כפופים להחלטות המפלגה, אם אריק שרון מחליט מחר למסור את העיר תל אביב לממשלת לוב (הבאתי כמובן מקרה היפותטי לחלוטין) אנחנו לא יכולים לצאת נגדו בגלל שאנחנו כפופים למפלגה. אבל בית"ר היא אחרת, בבית"ר הגבולות ידועים ואין מפלגה שתגביל אותנו, הפעילות שלנו היא הרבה יותר אידיאולוגית ופחות מונעת מאינטרסים צרים של "פוליטיקאים משופשפים" כמו הפעילות של נוער הליכוד בלבד, ובגלל זה, בתור פעיל נוער ליכוד שהצטרף לבית"ר בעקבות פעילות בליכוד, פעילותנו בבית"ר חייבת להיות חלק אינטגרלי מהפעילות הפוליטית שלנו. כמו שפעילי נוער יחד פועלים בשמו"צ ופעילי מפד"ל פועלים בבני עקיבא. כך רוב פעילי נוער הליכוד צריכים לפעול בבית"ר (היום מיעוט שבמיעוט מפעילי נוער הליכוד פעיל בבית"ר). וע"י פעילות בבית"ר נצליח לחזק את הליכוד אידיאולוגית.