נוער ליכוד.. מה התפקיד שלנו??

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
נוער ליכוד.. מה התפקיד שלנו??

חבר'ה אני רואה שאנשים די משועממים פה אז בואו ננסה להחיות את הפורום. העלתי שאלה מעניינת פה, בואו תנסו לענות לשאלה שלי.. מה התפקיד שלנו?? מה מיוחד בנוער הליכוד? מה אנחנו פעילי ליכוד רק נוער? יש משהו אשר מייחד אותנו מכלל הליכוד?

MS6

New member
לא הבנת כנראה..

מה מייחד אותנו מהבוגרים של הליכוד?? אנחנו אמורים להוביל לכיוון מסויים או שאנחנו סה"כ אותו דבר כמו הבוגרים- רק צעירים יותר?? (אני לא שואל את השאלה כי אני לא יודע.. אני רוצה לראות מה דעתכם בנושא.. יש לי דיעה מגובשת בעניין)

טוב טוב...

ההבדל בין הבוגרים לנוער הוא לדעתי רב אבל אני ינסה להעלות רובד אחד והוא: הניסיון והסמכויות. תפקידו של הנוער הוא ליצבור נסיון להיות ער בשטח ,לקוא עיתונים ,להקשיב לחדשות ולכל אמצעי התקשורת (אפילו אם הם לא ממש נכונים),בכדי תלקבל תמונת מצב על מדינת ישראל,מפלגות ימין,שמאל וכו'... דבר שני הוא הסמכויות. כידוע עוד לא היה ראש ממשלה בגילנו,גם לא נשיא,או ח"כ. הסמכויות הניתנות לראשי ממשלה ואנשי מפתח בממשלה ניתנות ע"י -אמינות -עליה איטית בתפקידים בכירים - נסיון ועוד רבים... אנחנו לא יכולים לקבוע דבר חוץ מדעת קהל, ופעילויות עירוניות להסברת מצע המפלגה..

MS6

New member
אני לא רואה את זה ככה..

לדעתי הנוער, בגלל אמונתו התמימה, חייב להכתיב קו נצי להנהגה למעלה. התפקיד שלנו הוא לחזק אידיאולוגית את הח"כים והשרים בליכוד. המפתח בעניין הזה הוא הנוער לדעתי, אבל זה כמובן משתנה מסניף לסניף. למשל סניף נוער ליכוד שרוב חבריו הם פעילי בית"ר יוכל לבצע את עבודתו ביתר קלות.

אולי אבל נראה לי..

שבגלל אמונתם התמימה כמו שאתה אומר הם יביאו להחלטות תמימות ללא התחשבות בצורכי העולם אלא רק בצרכי המפלגה והארץ... מה שכן נכון הוא שיהיו אולי פחות שחיתויות בגלל הגיל... גם נכון שהתפקיד לחזק אידיאולוגיה אבל על הנוער ללמוד אותה קודם.. מה שמחזיר אותי אל הניסיון. אדם בוגר יכול להביא להחלטות שכולות יותר ו"משופשפות" יותר . אני לא יודעת אם הייתי מרגישה בטחון בזמן שילד מנהיג לי את המדינה.. נ.ב. אני רואה שאתה בעד בית"ר אבל אל תזלזל באחרים יש להם הרבה מה להציע.

MS6

New member
מה זאת אומרת על תזלזל באחרים??

איפה את רוצה לפעול? בנוער העובד?? בבני עקיבא?? בשומר הצעיר?? חניכי בית"ר הקימו את הליכוד. מנחם בגין- בית"רי, יצחק שמיר- בית"רי. בית"ר היא הלב של תנועת הליכוד בלעדי התנועה לא הייתה קמה המפלגה, כל ליכודניק אמיתי שרוצה באמת לייצג את ז'בוטינסקי ואת מה שהוא האמין בו- חייב להיות חבר ולפעול בתנועה של ז'בוטינסקי. בבית"ר. האידיאולוגיה של הליכוד היא האידיאולוגיה של בית"ר, זה שבתקופה האחרונה הליכוד הפך למפלגת מרכז זו באמת עובדה מצערת, אבל בית"ר תמיד חייבת להיות ה-תנועת נוער של המפלגה. ובעירי לשמחתי זה עובד טוב מאוד ביחד. בית"ר מחזקת את החניכים אידיאולוגית והם הולכים בסופו של דבר והופכים לסניף חזק ודומיננטי בעיר של נוער הליכוד.

נו נו...

כבר הפכת אותי לשמאלנית נוגדת בית"ר ותנועת הליכוד... אני ראיתי מהתחלה שאתה מאוד נלהב לגבי התנועה ואין לי כמובן שום בעיה איתה כי אני כמובן מסכימה איתך ולא היה שום צורך בסיפור חייה של בית"ר כי לא שאלתי ולא הראתי סימנים של אי ידיעה... והתכוונתי בדיוק לנקודה הזו כשאמרתי אל תזלזל בתנועות אחרות למען הליכוד. נ.ב השמו"ץ ,נוער עובד או הצופים לא קשורים בכלל אז לא הגבתי...

MS6

New member
אני אגיב...

אדם "משופשף" ואדם שהיה צריך להתמתן הוא אדם שאבדה לו האידיאולוגיה שהייתה לו. אדם כזה, והיו רבים כאלה למשל אריק שרון ואהוד אולמרט, נאלץ להתקפל ולהתגמד בגלל חולשה אידיאולוגית ותפיסה מוטעת שלפעמים מונעת מכיסאולוגיה טהורה. בלעדי אותם אנשים שהאידיאולוגיה הרצופה והחד משמעית סללה להם את הדרך- לא הייתה קמה מדינת ישראל. תפקיד הנוער במפעל הציוני הוא עצום, הנוער תמיד היה הפעיל המרכזי בעשייה הציונית. אם זה היום נוער הגבעות לפני 20-30 שנים אלו היו גרעיני הנח"ל ולפני כן עליות נוער והחלוצים. התפקיד שלנו חשוב ביותר, אנחנו לא היינו צריכים להשתפשף ולהתקפל בגלל שעדיין האמונה שלנו והאידיאולוגיה שלנו טהורה, אנחנו עדיין איכשהו "חדשים בעסק", אותנו לא כ"כ מעניין מה חושב העולם ולמה, אני לא אומר שאנחנו תלושים מהמציאות אני רק אומר שאצלנו התמימות פועלת הרבה יותר מאשר שהיא פועלת אצל פוליטיקאי מנוסה . האינטרס שלנו לא מושפע ממציאות שכביכול נראית בלתי אפשרית, כמו כל אותם ח"כים בליכוד שפתאום הגיעו למסקנה המוטעת שצריך לפנות את רוב יש"ע. ופה נכנסת לעסק תנועת בית"ר, כפעילים בנוער הליכוד, אנחנו כפופים להחלטות המפלגה, אם אריק שרון מחליט מחר למסור את העיר תל אביב לממשלת לוב (הבאתי כמובן מקרה היפותטי לחלוטין) אנחנו לא יכולים לצאת נגדו בגלל שאנחנו כפופים למפלגה. אבל בית"ר היא אחרת, בבית"ר הגבולות ידועים ואין מפלגה שתגביל אותנו, הפעילות שלנו היא הרבה יותר אידיאולוגית ופחות מונעת מאינטרסים צרים של "פוליטיקאים משופשפים" כמו הפעילות של נוער הליכוד בלבד, ובגלל זה, בתור פעיל נוער ליכוד שהצטרף לבית"ר בעקבות פעילות בליכוד, פעילותנו בבית"ר חייבת להיות חלק אינטגרלי מהפעילות הפוליטית שלנו. כמו שפעילי נוער יחד פועלים בשמו"צ ופעילי מפד"ל פועלים בבני עקיבא. כך רוב פעילי נוער הליכוד צריכים לפעול בבית"ר (היום מיעוט שבמיעוט מפעילי נוער הליכוד פעיל בבית"ר). וע"י פעילות בבית"ר נצליח לחזק את הליכוד אידיאולוגית.

שיחקת לי עם המונחים...

רשמת : "אדם משופשף ואדם שהיה צריך להתמתן הוא אדם שאבדה לו האידואולוגיה שהייתה לו " אני מתייחסת למשפט הזה כי עליו הסתמכת בכל הטקסט. מי לעזעזל אמר שאדם משופשף צריך להתמתן ובכלל שאבדה לו האידיאולוגיה..? יש הרבה יפים וטובים שנאבקים על האידואלוגיה והם מכפילים את הגיל של שנינו ביחד! הזמן שאדם נמצא במפלגה אולי מאלצת ויתורים אבל לעולם לא שוחקת את האידיאולוגיה.. אין דבר כזה שחיקת אידואולגיה אלה שינוי אידיאולוגי ושינוי דעה. התמתן מאיזה בחינה לא הבנתי... אם זאת התמתנות במעשים ונתינת וויתורים הם למען רצון להגיע למצב טוב יותר ועם זאת אולי בשביל תפקיד\כסף\פרסום...אבל אלו הם שחיתויות שיכולות להימצא בקרב כל הגילאים ובכל זמן נתון.

MS6

New member
שני דברים..

קודם כל התייחסת לאחד הפרטים הכי לא חשובים בהודעה שלי. עיקר ההודעה לא עוסק בזה בכלל. בואי נדבר על אדם אשר מתמתן: התמתנות משמע זריקת האידיאולוגיה לכל הרוחות!! אין חיה כזאת לוותר על עיקרים באידיאולוגיה שלך ועדיין להיחשב כאילו אתה מקיים אותה. אי אפשר לקיים חלקים מאמונה, ומדרך חיים. ח"כ או שר שמתמתן משנה דעתו בשל מספר סיבות למשל: למצוא חן בעיני הבוחרים או למצוא חן בעיני ראש הממשלה או שרים בכירים (במקרים נדירים מדובר באמת בשינוי תפיסה על סמך ראיה מדינית שונה). שוב נסי להתייחס לעיקר ההודעה.

ובקשר לשאר ההודעה שלך....

אני מסכימה שתפקיד הנוער במפעל הציוני היה עצום וכו'.... אבל אתה חייב להבין שזה לא תקדים ולא דוגמא מספקת כי המצב של היום הוא לא המצב של אז,לצערי מבחינות מסוימות... ואתה צודק גם בקשר לתמימות ושננצל אותה טוב יותר...אבל ברגע שנגיע למערכת הפוליטית הגבוהה ,האליטית, נבין שזה לא כל כך משחק ילדים ,ולא הכל תלוי באידיאולוגיה, וכאב המציאות ינחות עלינו בבום ללא שום הקדמות. מה שאנחנו לא מבינים היום לא נבין גם בעוד 15 שנה אלה עם כן נהיה במקומו של שרון או מישהו מגבוה. ההחלטות הרות הגורל שהוא מחליט הן שקולות יותר ממה שהעם מבין או יבין. צריך לזכור שלא כל דבר שהוא יודע גם אנחנו יודעים יש יותר מן הנסתר על הנגלה... רק תחשוב איך בחור בן 21 יוכל להתמודד עם הארץ (שזה כבר חלק עצום) וארה"ב והאו"ם ועוד כל העולם ואישתו ,השלכות ,אינטרסים, מאבקים מול העם ועוד מליוני דברים שלא העלתי על הדף בכלל... אני מבינה את הלהט האידיאולוגי כי גם לי יש אותו אבל אם פועלים על פי להט בלבד כך גם נראות ההחלטות........

MS6

New member
אותו להט אידיאולוגי

היה הדבר היחיד שהספיק לציונים הראשונים להקים את המדינה. למרות כל הנבואות שווא וכל ה"נשמות הטובות" שאמרו שזה ביזבוז זמן. אמונה אידיאולוגית לא חייבת להשתנות לנוכח תנאים מסויימים, היא יכולה גם להילחם באותם תנאים ולשנות אותם. הסיבה היחידה שאריק שרון לדוגמא מנסה את כל המהלכים הטפשיים האלה היא כי הוא רוצה להיזכר כהאיש שעשה את השלום. אין לו ראיה לטווח ארוך מה היתרון בפינוי יישובים ללא מו"מ?? אפילו איש השמאל יראה במעשה שכזה כשטות כי זה ויתור על קלף מיקוח. יכול להיות עם הליכוד היה יותר אידיאולוגי ופחות אינטרסנטי כמו שהוא היום אריק שרון לא היה כ"כ קיצוני בדיעתיו וכ"כ עקשני לגביהם. אין תחליף לאידיאולוגיה של תנועות הנוער ותפקידנו היא לחזק את הליכוד כפי שכל תנועת נוער אחרת מחזקת את המפלגה שלה (ואני לא מדבר פה על נוער העבודה או נוער יחד אני מדבר פה על התנועות נוער)

תפסיק להגיד...

על שרון כאלה דברים! החלטה אחת משבשת לכל הליכודניקים את כל השנים שהוא עשה! תאמין לי שלשרון לא הייתה ברירה בהנתקות ואם זה היה תלוי אך ורק בו הוא לא היה מבצע אותה ! לפחות לא ככה! במקום ללכת עם הזרם בפורומים שאומר ששרון התחרפן\איבד אידאולוגיה וכו'..תקשיב לקצת מציאות: נראה לך שראש מפלגת הליכוד היה מחליט פשוט לתת מתנה שטחים בשביל להיזכר כאיש שעשה שלום????? הוא לא מבין לדעתך מה שאפילו צעירים כמונו מבינים??? כבר הסברתי בכל הודעה אפשרית בפורומים האלה שאם הוא לא היה מתנתק ארה"ב לא היו עוזרים לנו לסכל את מסקנות בית הדין בהאג! ארה"ב עוזרת לנו רק כי היא רואה שאנחנו מוכנים לותר מעט, להתפשר... למה נראה לך לעזעזל שארה"ב פתאום רוצה לעזור לנו באו"ם ??? סתם כי בא לך להיות המדינה היחידה מתוך 15 שתהיה בעדנו? לא! זה בגלל שהיא ביקשה את ההנתקות בדרך עקיפה . מה לעשות שהעולם בנוי על תן וקח...אינטרסים... שרון לא טיפש והורדתו מתפקידו היא טעות גורלית לליכוד והיא לא תדע עוד אדם כמותו! מה עדיף להתנתק ולפנות (לצערי כי זה הפתרון היחיד) 8000 מתנחלים ולהציל חיי אדם מוכפלים ממספר זה עם גדר ההפרדה,או לא להתנתק ולהראות לארה"ב שלא אכפת לנו מרצונה והיא לא תטיל וטו במקרה הקיצוני של פירוק הגדר? אל תינעל ותענה לי בכנות,לשנות דעה זה לא חטא.

MS6

New member
תקשיבי...

וזה משהו שלצערי הרב הרבה ליכודניקים לא מפנימים: אידיאולוגיה וערכים הרבה יותר חשובים מאריאל שרון. האדם הזה, שאני מתבייש שהוא יו"ר המפלגה שלי, יורק על המצביעים שלו ועל הפעילים שלו שעבדו קשה מאוד בשביל שתהיה לו סיעה גדולה כ"כ, המעשים האחרונים שלו נועדו אך ורק בשביל שהוא יזכר כאדם שעשה שלום. אני חושב על ההתנתקות חסרת התכלית הזאת (אם כבר התנתקות היה צריך באמת לנתק את עזה משאר הארץ.. מה שהוא יוצר זה רק ניתוק יהודי מהרצועה ולא ניתוק אמיתי, ישראל עדיין תספק להם חשמל ודלק) כמעשה טפשי, חסר אחריות, המתאים יותר לשמאל מאשר לימין. אם הייתי רוצה התנתקות הייתי פועל במפלגת העבודה שהצהירה שתעשה זאת. את חושבת שאני הולך עם הזרם בפורומים? תאמיני לי שאני האחרון שילך באיזשהו זרם, אריאל שרון מבצע את כל מה שאני לא מאמין בו הוא לא מייצג אותי ויותר מזה: אני מצטער על כל דקה בחיים שלי שביזבזתי בתור פעיל בשביל שהאדם הזה יעלה לשלטון אני לא מקבל את התירוץ הזה "תקשיב לו כי הוא מנוסה" אז למה שלא נקשיב גם ל.. יוסי שריד? מה הוא לא מנוסה? זה שטויות. ארה"ב ממש לא עוזרת לנו בגלל שהיא רואה שאנחנו מוכנים לוותר, הדבר האחרון שמעניין את ארה"ב זה איך שמדינת ישראל תראה, יש לה מספיק בעיות. היא פשוט רוצה להשתיק שני גורמים:1.הלובי היהודי בוושינגטון 2. 80 מיליוני הנוצרים האוונגליסטים אוהבי ישראל. עכשיו שני הגורמים הללו מונעים לפי הלכי הרוח במדינה. אם לדוגמא מחר מפלגת האיחוד הלאומי תקבל 70 מנדטים ולא תצטרך קואליציה הגורמים הללו יאמצו קו ימני. אם לעומת זאת מרצ תקבל נניח 70 מנדטים- אותם גורמים יקראו לפנות את יש"ע. ברור שהעולם מונע מאינטרסים, אני יודע את זה טוב מאוד, האינטרס של ארה"ב הוא לספק את שני הגורמים הללו. עד היום מעט מאוד אנשים נהרגו ברצועת עזה, מאז ששרון הציע את עניין ההתנתקות נהרגו אנשים ברצועה יותר מכל שלוש וחצי שנות האינתיפאדה. מספר ההרוגים הרב הוא כתוצאה מאותו רעיון שהראש הממשלה הנהדר שלך הציע. אין פה משהו חדש, ולכן צריך להתעורר: כל פינוי של שטחים אינו מתפרש בצד השני כ"ויתור למען עתיד טוב יותר" או משהו כזה הוא מתפרש כ"הנה עוד שלב בחיסול המדינה היהודית". כולי תקווה שראש הממשלה יפנה את מקומו כבר, סבלנו ממנו מספיק.

ms6 לא לא מסכימה...

נכון שלהתנתקות אין שום בסיס והיא טפשית הרי למה שניתן לעזעזל שטחים במתנה? מה הם נתנו לנו? מה הם הוכיחו לנו ועזרו לנו כדי שנחלק פרסים? כלום. תגיד לי לא נראה לך שראש הממשלה שאתה כל כך מתבייש בו מבין את מה ששנינו מבינים? אתה באמת מאמין מעומק הלב שיום אחד הוא קם ופשוט החליט לעזוב אידיאולוגיה שלמה ועוד במצבו? במצב של ראש ממשלה,אינתיפדה, סיכון? ככה לערער בטחון של מדינה שלמה שתומכת בו בעניים עצמות? לא! מאחורי כל דבר יש לו רצון לעשות את הכי טוב למען המדינה כמו לכל אזרח! אתה אומר שהוא רק רוצה להשאיר היסטוריה למען השלום בהנתקות אולי אבל לא כתחליף לסיבה האמיתית ! לארה"ב אולי אין רצון להתעקב על מדינות זוטרות כמונו ואולי אין לה זמן אבל את "הזמן" שיש לה היא מנצלת כמה שיותר לטובתינו. בתור מעצמה עליה להוכיח לעולם שהיא תישאר כזו תחת עזרה הדדית למדינות חלשות יותר,מעורערות כלכלית,ובעיקר דמוקרטיות. את הרשמים המוטעים תשאיר בצד ותראה כמה שרון הרחיק לכת מכל המפלגה ומכל תומכיו למען הבטחת הביטחון1 איזה עוד רה"מ היה עושה זאת? למרות זאת אני מאמינה שדרכיו צריכות להסתיים אבל אני מאמינה שהן יסתיימו בטוב תוך זכרון כל הדברים שהוא עשה.

מה בכלל התפקיד של נוער הליכוד ../images/Emo35.gif

ולא רק במוסדות המפלגה, אלא בכלל
מה המטרות שלכם?

אחרי הכל רק שיר תגובה.

את מוזמנת לקרוא את השרשור שדן בחלק מהנושאים . אבל תכנסי דרך גוגל לאתר של הליכוד יש שם הרבה חומר...

אלה דברים יבשים באתר הליכוד

אבל בתכל'ס, אין מטרות מוגדרות. חלק מהנוער יגיד שהוא בעד מדינה פלסטינאית או שנגד, וחלק יגיד שהוא קפיטליסט.. ואלה דברים מהותיים, ולא עניין של תוואי או הגדרות או הסכמים ספציפים אין מהות אמיתית כמו שנתן אחד הדוברים לתנועת בית"ר...

למעלה