נוער ליכוד.. מה התפקיד שלנו??

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך
יש תשובה!

ידידי! אתה צודק. באמת אין משהו מיוחד בנוער הליכוד. נוער הליכוד שייך למנגנון הליכוד ולן הוא לא יכול לפעול למען ארץ ישראל. צריך לומר בצורה ברורה: היום, לצערי, אין שום הבדל מהותי בין הליכוד, העבודה ומרצ. כולם תומכים בהיכנעות לטרור ע"י הפקרת עוד שטחים. הרי ברור שגם הגדר תהווה, לפי רצון רה"מ, קו גבול בין ישראל למדינה פלשתינית שרה"מ רוצה להקים. הויכוח היחיד בין שלושת המפלגות, הוא ויכוח טקטי: איך למסור, מתי למסור, וכמה בדיוק למסור. יש תנועה ששונה מהותית מכל השאר: "מולדת". התנועה היחידה שלא מוכנה לוותר על מילימטר מארץ ישראל מפני שזה שלנו. ל"מולדת", יש גם פתרון לבעיה הבטחונית והדמוגרפית. הפתרון הוא היפרדות העמים על גבול הירדן. אנחנו במערב הירדן, הערבים במזרח הירדן ושלום על ישראל. אני מציע לך להיכנס לאתר של נוער מולדת ולראות מה זה:

MS6

New member
החתימה שלך...

שני גדות לירדן זו שלנו זו גם כן... ידוע לך מי תבע אותה? ז'בוטינסקי... אני בליכוד ואני הולך להישאר בליכוד, ואם יש אנשים בליכוד שמחליטים לשנות את המצע של המפלגה- אני אלחם על כך שהליכוד ימשיך לייצג את מורשתו של ז'בוטינסקי. הויכוח שלי לא מדבר על נוער הליכוד בלבד, אלא על כל ה"נוער של.." אני מדבר על נוער מולדת, נוער הליכוד, נוער העבודה, נוער יחד על כולם. ההשפעה שלהם בתוך תנועות הנוער היא עצומה לעומת השפעתם בתנועות של ה"נוער של"

ליכוד היום זה ז'בוטינסקי?

ms6, אל תדאג ידוע לי שז'בוטינסקי תבע את הסיסמא. לצערי, הליכוד היום רחוק מאוד מדרכו של ז'בוינסקי. אין לי בעיה עם מצע הליכוד. המצע מתנגד למדינה פלשתינית- אז מה, בגלל זה בכירי הליכוד לא מנסים להקים מדינה כזאת? לא יודע איך זה בליכוד. במולדת יש השפעה רבה לבני הנוער. יו"ר הנוער הוא משקיף במועצת התנועה וכך הוא יכול להביא את דבר הנוער למוסדות. ליו"ר הנוער יש דלת פתוחה אצל יו"ר התנועה- ח"כ בני אלון...

MS6

New member
אין קשר...

כל תנועה שהיא "נוער של" היא כפופה להחלטות המפלגה. אין לה קוים ברורים אותה היא לעולם לא תעבור. למשל נוער העבודה, בעבר נוער מפא"י, בשנות השבעים היה ברור שהתנועה מתנגדת לכל איזושהי פשרה טריטוריאלית על א"י המערבית. אבל היום? היום אין להם בעיה שימסרו את כל יש"ע. תנועות הנוער אינן כאלה, יש להם קוים ברורים שאותם הם לעולם לא יעברו, הם אינן כפופות לאף מפלגה, חלקן מזוהות אבל אף אחת מהן כפופה, מלבד זאת: תנועות הנוער מחנכות את הנוער וילדים לפי ערכים מסויימים בעוד שלתנועות של "נוער של" אין הרבה מה להציע בנידון. הן פועלות למען האינטרסים המפלגתיים והן אינן עוסקות בגיוס אנשים למען הרעיון המסוים.

אמממ...

גם לנוער העבודה יש קווים אדומים, התנועה פועלת קודם כל על פי ערכי המפלגה, ולא "רוקדת לפי החליל" של מנהיגיה. אתה יכול לדוגמה לראות את הקמפיין נגד ממשלת האחדות... נוער העבודה קם רק בשנות ה-90 המוקדמות... לגבי תנועת נוער מטעם מפא"י שהתנגדה לפשרה טריטוריאלית, לא שמעתי עלזה, אבל הרבה מים עברו מאז בירדן, המצב במזרח התיכון השתנה, אבל אין טעם להיות כמו פרד.. המצב היום מחייב ויתורים כואבים לטובת המדינה (ותאמין שלנו זה לא פחות כואב. אנחנו ציונים ואוהבים את המדינה)

MS6

New member
זה לא עניין של עקשן או משהו כזה..

זה עניין של אידיאולוגיה. אתם כופפתם את האידיאולוגיה בשביל "להתאים" למציאות (למרות שכמובן אפשר לשנותה...) עקב כך מכרתם את האידיאולוגיה של מפא"י האותנטית בשביל אשליית השלום.

האמת...

שלמרות שאני רחוקה מדעותיה הפוליטיות של מולדת, יש לי הערכה רבה למשקל שנותנים שם לבני הנוער. לתקציבים שמעבירים, ליחס. באמת ראוי לשבח ולציון, והלוואי שהיה במפלגות אחרות...

הבעיה- זה לא רק שרון!

את יכולה להמשיך להשתמש בסיסמאות של ימין קיצוני וש עבודה וליכוד זה כמו שחור ולבן. אבל את לא יכולה להאשים רק את שרון. הוא אמר מזמן שהוא תומך בהקמת מדינה פלשתינית ולמרות זאת הוא נבחר בידי אנשי הליכוד ליו"ר התנועה. מלבד זה, מי שמסר את חברון ועוד 13% מיש"ע לפלשתינים זה ביבי. מי שמסר את סיני והכיר לראשונה בערביי יש"ע כפלשתינים והבטיח לתת להם הגדרה עצמית- זה בגין ז"ל בהסכם קמפ דיויד. ומי שהתקפל תמורת כסאות לתכניותיו של רה"מ הם ביבי, סילבן שלום ולימור לבנת ועוד שרים אחרים תמכו ללא סייג. לאחר כל זה, אל תשתמשי בסיסמאות ותסבירי לי, באמת, מה ההבדל העקרוני בינכם לבין מרצ/עבודה!

לא!

אני שואל, למה קוראים לליכוד "ימין", בעוד שהוא מיישם הלכה למעשה את מצע עבודה ומרצ?

MS6

New member
זה מה שלצערי הרב גם אני שואל...

אגב על החזרת סיני (דגש על החזרת) אני בתור ליכודניק די ימני ממש לא מצר. הקשר בינינו לבין סיני מקרי בהחלט, אנחנו לא ימין דתי אנחנו ימין חילוני ולפי האידיאולוגיה של ז'בוטינסקי ארץ ישראל היא אך ורק שני גדות הירדן, כיבוש שטח שלא קשור אלינו משמע קולוניאליזם. אגב בגין ממש לא הכיר ב"פלסטינים" כעם, בגין לעולם לא היה מוותר על סנטימטר מארץ ישראל.

לצערי, יש לך טעות!

אני מציע לך לעיין בהסכם קמפ דיויד של מנחם בגין ז"ל, ולראות ששם, לראשונה, הובטח לפלשתינים אוטונומיה עצמית בשטחי יש"ע והכרה בהם כעם. נכון, העובדה הזאת לא נעימה לאוזן של ליכודניק נאמן, אך את העבדות היא אפשר להכחיש. אגב, עדיין אני מחכה שמישהו יסביר לי את ההבדל בין ליכוד/עבודה /מרצ. מזה שלא עונים לי, נותר לי רק להסיק שאין תשובה לעניין ומשמע, שלשת המפלגות שוות במעשיהן המדיניות. כל שלושת המפלגות יתמכו, לצערי, בזמן הלא רחוק בנסיגה לגבולות 67'. בסופו של דבר, ושוב פעם לצערי, הויכוח יהיה כמה שכונות ישארו בירושלים וכמה פליטים יוכלו לשוב לתוך גבולות 67'. כולם אותו דבר, מפני שגם הליכוד משתמש בעיקר בנימוקים ביטחוניים/פרגמטים ופחות בנימוקים אידיאולוגים/הסטורים, דבר שמוביל מהר מאוד לאיבוד הזהות על הארץ ולמוכנות לויתורים מרחיקי לכת. בכל מקרה, אם מישהו יואיל בתובו לענות לי על ההבדל שבין שלוש המפלגות, אודה לו מאוד.

פנחס פנחס...

אתה מחשיב את שרון כ-כל הליכוד....חבל... זה ששרון רוצה לתת שטחים לא אומר שכולנו...והייתי אומרת שבגלל שאתה תומך במולדת ובני אלון וכל השאר, אתה מאוד קיצוני וזה לא יביא אותך לשום מקום...אני מציעה לך להתמתן ולא לנסות להסית פה אנשים לכיווין שלך. כי כמו שלצערי אתה משווה עבודה וליכוד זה כמו להשוות שחור ולבן ולעמוד על הזהות המוחלטת בינהם. חוץ מזה בטוח ימני קיצוני אתה אמור להיות יותר בעד הליכוד מאשר עבוד מרץ ויחד...מוזר.

למעלה