נוע"ל? באשדוד?!

נוע"ל? באשדוד?!

שלום לכם, אני אלון אני משבט דותן אשדוד, מדריך ח´ לצורך העניין. קראתי פה כמה הודעות שלכם, כולן זועמות, כולן אומרות שצופים זה להעביר את הזמן, שצופים פועלים במקומות שנוח להם, שצופים מעבירים פעולות שעשועים, ועוד ועוד אותה מנטרה של "להתחבא מאחורי הממלכתיות" ואותה הצטדקות לכך שאתם בעצם תנועה פלורליסטית ולא שמאלנית, נו נגיד. באשדוד רבתי (אגב העיר ה4 בגודלה בארץ יחד עם רשל"צ), ישנם 2 קינים של הנוע"ל, תרשו לי להגיד מקרטעים... מה שקורה זה... שיש 12(תקנו אותי אם אני טועה) חבר´ה, שחיים בקומונה, בתוך אשדוד, ו"מגשימים". לספר לכם מה אותם אנשים נפלאים (שיוצא לי לדבר איתם במרכז הדרכה עירוני, ויצא לי לדבר איתם בטקס רבין עירוני ואפילו 2 באו לראות את הטקס השבטי שחניכים שלי הכינו... נתעלם לרגע מהעובדה של שלטים כמו "לצופים אין עתיד, הצטרף לנוער העובד והלומד" שנתלו ליד שלטים שלנו. מה אותם 12 חברה שסיימו שמיני עושים פה בעצם? נאבקים בגיוסים של חניכים בבתי ספר תיכוניים, מארגנים אינספור מסיבות בנים בנות. "בינתיים זה פעולות שוקולד, אין ממש אנשים בקן כדי להעביר משהו משמעותי, הלוואי והיו" זה משהו שבהחלט שמעתי. אז יש טעם לתנועה כל כך מלאת אידיאולוגיה בעיר ה4 בגודלה בארץ? ה12 חבר´ה האלה מגשימים משהו בזה שהם מנסים להרים קן שכבר שנים לא מצליח לקום? שוב, תקנו אותי אם אני טועה, אני מבקש שלא תתקפו אותי ולא תגידו לי ללכת מפה כי מקומי לא כאן. תנסו להגיב לי על זה... ותנסו לספר לי שמאכילים את הצופים באשדוד עם כפית זהב... למחנות העולים צץ מבנה חדש עם מזגנים מכספי מפלגה, לנוער העובד גם כן יש מבנים לקנים שלהם, אפילו לשומר הצעיר, כל החניכים של כל התנועות ביחד לא מגיעים למאה ומשהו... לעומת זאת, צופים, תנועה ממלכתית משהו, שאמורה לקבל כספים ומבנה מהעירייה (כי המדינה הכירה בה כתנועה היחידה שלא עושה "סלקציה"), לא מקבלת אגורה מהעירייה, ויותר מזה, יותר מ300 חניכים נאלצים לעבור פעילות בחדר וחצי באמצע "ש-כונה" שאפילו החדר וחצי הזה שייך לעירייה. אבל הנוער העובד, יש להם 2 קינים עם מבנים משלהם, חניכים? הם יבואו מתישהו עם כמה מסיבות בנים בנות. אבל אנחנו? אנחנו הקפיטליסטים המגעילים..... בטוח יש לי עוד דברים להגיד, ואגב חלק מהאנשים בקומונות ממש נחמדים, לעומת החברים שלהם שהסתכלו עליי במבט מזלזל "צופה" כשדיברתי עם הכן נחמדים. זאת ההיכרות הישירה שלי עם הנוער העובד והלומד... מחכה לתגובות. בבקשה ענייניות ולא עיונות. אלון.

לפחות תדייק...

א. אחד מהמבנים של הנוע"ל באשדוד (לפחות, רק אותו אני מכיר) הוא מקלט עירוני בבעלות העיריה כמובן, באמצע שכונה באיזור לא כ"כ אטרקטיבי. ב. המבנה של המחנוע"ל הוא מבנה של מפעל הפיס ולא מומן משום כספי מפלגה ושום שטויות. מה שאני יודע נכון לשנה שעברה כי סיימתי שנת שירות והתגייסתי לנח"ל אבל עד כמה שידוע לי הקומונרים של אשדוד גרים באשקלון (גרעין איפוא) ורק כמה מהם קומונרים באשדוד. וחוצמזה, הטפלות לנקודות ספציפיות לא יכולות להציג דמות של תנועה אלא רק הסתכלות רחבה וכוללת. בהסתכלות כוללת הנוע"ל נוגע בכ-600 נק ישוב. הצופים בקושי מגרדים את ה 160. אם תסתכל טוב, תראה שהצופים ענקיים במקומות כמו ת"א, שם הנוע"ל חלש מאוד. ונק´ נוספת למחשבה, מה הגודל של הצופים יכול לשנות חברה כמו החברה הישראלית. בצופים אין טוב ואין רע. כל עמדה היא מקובלת ולגיטימית. באותה מידה שאתם כתנועה לא מסוגלים להגיד אם אתם רוצים לזרוק את הערבים לים או לעשות שלום אנושי (כי זה פוליטיקה) אתם גם לא מסוגלים לצאת נגד המדיניות הכלכלית של ממשלת ישראל שיוצרת עוני במודע, למשל (כי גם זה פוליטיקה). מה אתה כן מסוגלים ועושים טוב ? מחנכים להיות אזרח ´טוב´ ונאמן למדינה. לא משנה מה היא עושה, או מה היא אומרת ומי עומד מאחוריה (כי זה פוליטיקה) בלי לחשוב. להיות נאמן למדינה ולדגל, עמדה שמזכירה קצת משטרים חשוכים הלא כן ?

לעזאזל עם הפורום הזה

כתבתי הודעה ארוכה וממצה והוא פשוט אמר שהייתה תקלה בלשלוח אותה, אני אנסה לשחזר. בטוח שלא ילך לי... בקשר לעובדות עם המבנים ביקשתי שתקנו אותי אם אני טועה, וכנראה שתיקנת, אבל אני מאמין שכן הבנת את הנקודה שלי. בקשר לנקודות הישוב, אני מאמין שאתה מתייחס גם לקנים הערבים והדרוזים וכו´, אז קודם כל יש מה שנקרא "התאחדות הצופים והצופות בישראל" זהו גוף שכולל בתוכו 6 אירגונים ואני כמעט משוכנע שהם לא נספרים במפקד תנועות הנוער, ישנם הצופים האורתודוקסים, הקתולים, הערבים, הדרוזים(אגב יש שם 5000 חניכים בעוד האוכלוסיה הדרוזית בישראל כולה היא 100000), צופי בית הספר(גם כן ערבים), ותנועת הצופים העבריים בישראל. אגב מעניין אותי אם יש דתיים בתנועה שלכם, חלק מתנועת הצופים הוא "צופי עדה". שאלו צופים דתים. הלאה, אז נכון שאנחנו בתור "הצופים" לא נוקטים עמדה פוליטית בעניינים שנויים במחלוקת, אבל זה לא אומר בכלל שחניכים שלנו לא מעורבים, איזה 5 הודעות מתחתיי כתב בוגר תנועה הודעה "פרידה מי"ב" או משהו כזה, וידעתם להגיב לו יופי, אולי כי הוא לא כתב "צופים" בהודעה שלו אלא רק "תנועה". חניכה של הנוע"ל ציינה בפורום של הצופים שאותה חינכו בצופים לשיר חולצה כחולה והיא עולה באש של הצופים? והנה אני פה בפורום שלכם ורואה באיזו נחמדות אתם מגיבים לאנשים... תקוע לכם בראש מה זה צופים ואתם לא מוכנים לנסות ולהקשיב טיפה.בקשר לכפיתות ולקשרים שאתם נורא אוהבים לגנות, צופיות מעשית היא רק מתודה, מתודה מרכזית אבל... רק מתודה ("צופיות ככלי חינוכי מרכזי בפעילות התנועה"), כמו שחאקי הוא רק מתודה, מתודה למה? חאקי מסמל איש"ה - איחוד, ייחוד, שוויון והסוואה(זה יותר סמלי ההסוואה), בקשר לעקרונות קבוצה? צופיות היא אולי המתודה הכי טובה לקדם את זה, עבודת צוות, עקרונות קבוצתיים וכו´... תגידו מה שתגידו התנועה שלכם כן עושה סלקציה, וחניך שמגיע אליכם רק שומע כמה הערכים של השמאל טובים, מה לגבי פלורליזם. מה לגבי פיתוח הפרט? ("תעודד את הפרט לקחת חלק מרכזי בעיצוב עולמו הערכי, האישי והחברתי, כמו גם אחריות על בחירותיו ומעשיו" "תפעל למען פיתוחו של הפרט במישור האישי כמממש את עצמיותו ובמישור החברתי כאזרח תורם ומעורב"). חבל שאתם נתפסתם רק לערך "תחנך לאזרחות טובה ופעילה", מצורפת בזאת התפיסה הערכית של הצופים, קראו והשכילו, ואם בא לך תלך תיקח קלסר הדרכה 2000 ותקרא את העמודים הראשונים... נ.ב ההודעה הראשונה שכתבתי הייתה יותר מוצלחת ופה נסיתי רק להזכר בכל הנקודות שלי, בכוונה הגבתי לכל מה שקראתי לווא דווקא בהודעה שלך. זה הכל בינתיים אלון.

יש לי בעצם עוד שאלה

איך מנוהל קן? איך התפקידים מחולקים באיך קראתם לזה? בוגרת? מי מקבל מה ולמה, קיימת איזושהי היררכיה? או שחלילה זה לא סוציאליסטי מספיק? אז עדיף שהקומונר יעשה הכל, אבל תנועת נוער? כן זאת תנועת נוער... שוב אני לא רוצה לדבר לפני שתגיבו ותגידו לי איך זה הולך, אם יש למישהו ספקות איך זה הולך בשבטים השונים, ומה זו הנהגה, או כל דבר אחר אני אשמח לענות גם על זה...

שלום

עקבתי באדיקות אחרי ההודעות הארוכות ארוכות שהשארתם אתה ועמית אחד לשני. קראתי והפנמתי את כל ההטחות, ההערות וההארות שאתה נותן, עם חלקן אני מסכימה ועם חלקן לא. אז קודם כל, אני בהחלט שמחה שמעניין אותך לדעת מה קורה אצלנו, ואתה רוצה להפריח את הדעות הקדומות שיש לנו על התנועה שלך. רק חבל שבהודעה האחרונה שלך בחרת לזלזל בציניות משהו בערכים שלנו. חבל באמת. כן, אתה צןדק אולי ננעלנו קצת יותר מדי על צופיות זה המרכז של פעולה בצופים. אבל מצד שני, אני רואה את אח שלי כל היום (מדריך בשבט שני"ר) לא עובר שום תהליך בעל תכנים, תהליך שמשפיע עליו בתור בנאדם, פותח לו את העיניים קצת ומביא אותו לאיזושהי הסתכלות רחבה על מה שקורה בחברה ובחיים היום. אני רואה אותו מעורב מאוד בכל מה שקורה בשבט שלו, אבל בכלל לא במה שקורה בארץ (מוסדות חניכים למשל) מבחינה תנועתית, או אידיאלוגית. וזה בגלל הסיבה הפשוטה שאין לו דעות על המצב בארץ ובעולם בכל הנושאים (כלכלה, חברה, מדיניות וכו) וגם אם כן, הוא לא עושה איתן כלום. אז מה יוצא? אני בתור בנאדם בוגר, שואפת להגשים את עצמי בדרך הטובה ביותר והמתאימה ביותר לי. עכשיו, במשפט הזה שאמרתי, לא סתרתי ולא תמכתי בשום דבר שהתנועה אומרת. לא אמרתי שאני רוצה להגשים את עצמי בדרך הטובה ביותר שהתנועה מספקת לי... וזה דווקא כן משהו שהתנועה נתנה לי. מה עוד רציתי להגיד? לדבי הפוליטיקה והתנועה, כמו בכל מקום, גם בתנועה יש פוליטיקה. אבל לא פוליטיקה מפלגתית, אלא פוליטיקה בתור דרך חיים (=כשבנאדם מתנהג כמו פוליטיקאי). וזה חרא, כי פוליטיקאים הם אנשים אינטרסנטים. ולהיות אינטרסנט זה גם מגעיל. אבל זה קיים בכל מקום. אם מישהו יבוא לתנועה בדעה שלא תואמת את הדעה שלי, אני באופן פתוח אקשיב קודם כל למה שיש לו להגיד. אני לא חייבת להסכים או לא להסכים, אבל להקשיב אני מחויבת. יכול להיות שלא כל החניכים בתנועה ככה- כמו שכבר היה אפשר לשים לב, כאשר החבר שמר שפירא הציג את דעותיו ברבים, אבל גם להצגת דעות יש דרך. אבל זה כבר נושא שונה לגמרי... לעומתנו, הצופים, מחנכים להיות אזרח טוב. אתה יודע מה... אזרח טוב זו לא ההגדרה- אזרח ממושמע. זה מה שכואב לי. ההתאמה הברורה הזאת למסגרת. זה מה יש ועם זה ננצח. השלמה והתפשרות על צורת החיים ה"נורמלית" כיום. וזה שהיא דפוקה זה לא משנה. אנחנו לא נבוא וננסה לשנות או לא להסכים או אפילו להתנגד אליה- אלא נשלים איתה ונפיק ממנה את המירב. יכול להיות שזו גישה נכונה, אבל רק כשהיא האופציה האחרונה. זהו, סיימתי להגיב על כל מה שכתבת עד עכשיו. בקשר לבוגרת- ישנן שאלות שהן שנויות במחלוקות- כלומר, תפקיד הקומונר משתנה ממקום למקום (תלוי באמת מה הבסיס של הקן, כמה הוא חזק וכמה צריכים את עזרתו של הקומונר שכל דרך), גם היררכיה היא מושג מוזר בתנועה, למרות שהיא קיימת באופן מסוים... בוגרת זה משכבה ט ומעלה, אפילו מסוף ח. יד מד"צים, בכיתה י, ומשצים (מרכזי שכבה צעירה) שהם בכיתה יב ותפקידם להדריך, לעזור ולכוון את המדצים. אניט מבקשת ממך באמת אם יש לך משהו לשאול על תפקידי הקומונר, תעשה את זה ברצינות כי רק אז תקבל תשובה רצינית. בזלזול לא תשיג הרבה... עלה והגשם. תמר.

תשמעי, תראי...

מצטער ששאלתי את זה בעוקצנות, אבל הכי מעניין אותי זה איך הולך תהליך ה"שיבוצים" לתפקידים השונים... אני אגיד לך ששכב"ג זה מוסד מאוד דמוקרטי, על כל פיפס מצביעים... בקשר למעורבות חברתית, אם אתמול אני וחניכים שלי בכיתה ח´ הלכנו לפעולת שירות בבית אבות, והיום אני והשכב"ג שלי הלכנו לעזור ביום ספורט ארצי של אקי"ם, אם בכל קיץ שבט דותן מקיים קיטנה לית"ד, אם נפתחת עכשיו בשבט שלי קבוצה של ית"ד(ילדי תסמונת דאון אם לא הבנתם עד עכשיו) אז זוהי לא מעורבות חברתית? , אם כל מי שיוצא לשנת שירות מטעם הצופים יוצא בגרעינים השונים, אבל בראש ובראשונה הקהילה של המקום היא זו שחשובה... (נשלח קומונות למקומות כמו דימונה וירוחם, אבל אין טעם לשלוח קומונה לאשדוד, זאת הנקודה שלי... ואם יש קומונה בחיפה זה בשכונה שזקוקה לאחת...), אז מה יוצא לי משנת שירות בנוע"ל? הגשמה עצמית? מה יוצא לי מלהיות קומונר של קן ברחובות (שהוא קן גדול זה אני יודע ואני אפילו דיברתי עם כמה משם...) להגשים את התפיסה הנפלאה הזאת של לחיות עם חברים שלי? ומה מעבר לזה? עכשיו אני אסביר את הסלידה שלי לדרך השיבוצים שלכם (כפי שהוצגה לי תקנו אותי אם אני טועה) קומונר משבץ בסוף שנה תפקידים לשנה הבאה... אתם תנועת נוער לא? למה שקומונר ישפיע על מה תעשו בקן שנה הבאה? אני אצרף קישור לחוברת שיבוצים של שכב"ג שלי של השנה ותוכלי לעיין בתפקידים השונים בשבט... עקרונית מבנה השבט הוא כזה (כשאני הולך להגיד "מתחת" זה יותר חונך מאשר אחראי נטו, רשג"ד לא יותר חשוב ממדריך, רשג"ד חונך אותו.. כי רשג"ד הדריך שנה קודם). (תנסי לדמיין את זה בתור פירמידה) ישנו צוות מרכזים, שבכל שבט ושבט זה משתנה.... אני אגיד לך איך זה אצלי בשבט 2 רכזי הדרכה רכז ועדות ופעילים רכז קהילה ורכז צעיר (כל הרכזים הם שמיניסטים) מתחת לרכזי הדרכה יש רשג"דים...(בדרך כלל שביעיסטים) רשג"ד זה ראש גדוד, גדוד=שכבה(יכולים להיות כמה גדודים בשכבה...) מתחת לרשג"ד יש צוות מדריכים... שהם ד-ז שישיסטים וח´(אני מדריך ח´) שביעיסטים.... למדריכי ט´ אין רשג"ד, ושנת ט´ היא למעשה שנת קורס...(קורס הדרכה) עכשיו זוזי הצידה בפירמידה, יש רכז ועדות ופעילים, מתחתיו יש ראשי ועדות שאחראים על הפעילים השונים.... מתחת לרכז קהילה יש הדרכת צמי"ד(צרכים מיוחדים), צוות קהילתי חוץ, וצוות פרסום. רכז צעיר אחראי על המנהלות בשבט... איך כל אחד מגיע להיות בכל תפקיד? פשוט מאוד, דמוקרטי מאוד, אך יש יאמרו מעט קפיטליסטי, יש איזה שהו "שוויון הזדמנויות" מי שמשקיע יותר - מתקדם יותר... כל שנה בסמינר קיץ בוחרים את הרכב ועדת שיבוצים לשנה הבאה... השנה זה היה רכזים צעירים, ונציגי שכבות ובשיבוצים של ט´ גם מדריכי ט´... שוב זה שאני רכז צעיר, וברוך מדריך ד´, לא אומר כלום לגבי חשיבות הדעה שלנו בשבט, שיצביעו לאם ללכת לעצרת רבין תנועתית או שעדיף להשאר בטקס העירוני ולהראות נוכחות, קול שלי יהיה שווה לקול שלו(העדפנו להשאר בעיר..) אז מה זה נותן לי כל העסק הזה? כל התסבוכת הזאת, כל האחריות הזאת??? קודם כל כל דבר, אבל כל דבר נעשה בצוות ויש ישיבות צוות (ישיבת צוות רכזים, ישיבת רשג"דים, ישיבת מדריכי ח´, ישיבת ועדת מעורבות חניכים) לומדים להסתדר עם אנשים, לעבוד בצוות לקבל אחריות ועוד 1001 דברים... דבר שני... כל תפקיד בשכב"ג היא מעין התנסות איפשהו... אני מתנסה בלהדריך, זה יתרום לי בעתיד, אני מתנסה בלהיות חבר שכב"ג... אני ועוד חבורת תיכוניסטים הצלחנו להרים טיול שבטי ל-3 ימים, אז חלק היו אחראיים על להשיג אישורים בטחוניים חלק היו אחראיים על לבנות מסגרת טיול חלק בנו פעולות לחניכים, והנה הצלחנו להרים מפעל לבד... נ-כון שהרכז הבוגר הוא שכיר... אבל בשבט "בריא" התפקיד של רכז בוגר הוא סמלי וחוקי בלבד, הוא יושב בישיבות צוות רכזים הוא אחראי בת´כלס על בטיחות ובטחון החניכים, אבל עקרונית- שבט אמור להסתדר גם בלעדיו.... וגם הנהגה זה גוף הרבה יותר מסועף ממה שאתם חושבים, ויש גם "פורום מדריכי ח´ הנהגת דרום" שגם הוא יושב אחת לכמה זמן, וגם הוא מנסה לבנות איזשהי מסגרת לתהליך שנתי לחברי שכבה בהנהגה... אני בטוח שיש לי עוד המון מה להגיד, אבל אף אחד לא טרח להגיד לי מי מחליט שמשה הוא מדריך ד´ אבל יעקב הוא מש"צ או איך שלא תקראו לזה.... נראה לכם שולי? זה ממש לא... אגב מועצת תנועה הולכת להיות עוד שבוע וחצי... ותתפלאו הנושא שלה הולך להיות "צופים ופוליטיקה" מבטיח לעדכן מה היה אני כנראה הולך להיות שם... אני יכול לצרף את החלטת מועצת תנועה אחרונה לגבי מעורבות פוליטית אבל זה לא כזה רלוונטי כי זה הולך להשתנות... וואו יצא לי ארוך, זהו לבינתיים. אם כבר התחלתם אז יאללה בסדר היה נכון אלון אוף זה לא מסתדר חזק ואמץ בסדר? :)

כן... קצת ארוך זה יצא...:)

לאט לאט נוכל לעשות את זה. אני פחות או יותר מכירה את איך שהצופים בנויים כי יש לי אח מאוד פעיל.זה מאוד מאוד טוב שעובדים ככה בצוותים שהם מסודרים והכל, זה באמת מצוין נותן מסגרת ומוטיבציה והמון המון. באמת שהלוואי וגם בתנועה שלנו זה היה ככה, אבל חפיף. כל העניין בקשר ל"היררכיה" או לסדר הדברים אצלנו בתנועה, הוא לגמרי שנוי במחלוקת. כל אחד רואה את זה באופן שונה. ואני אתן לך את הדוגמא הכי פשוטה שיש: תפקיד הקומונר. קומונר שמקמנר בקן חזק, מבוסס, ששכבת י"ב, ושלא לדבר על י"א מתפעלים אותו, מתקשרים בינו לבין העירייה, ועם המחוז, ובתוך הקן, התפקיד שלו לא כזה גדול. הוא מדריך בשכבה הבוגרת (ט,י,יא) וכל מיני פעולות נלוות כמו שאתה ציינת. יש קינים שלא מחזיקים את עצמם לבד, זקוקים לעזרה הניהולית ולעוד עזרות מהקומונר. אף מודל קיני מאלה שהצגתי הוא לא האידיאלי. שלא תחשוב לרגע שכן. כי כשקן לא ממש צריך את הקומונר- חוץ מההדרכה שלו, יש מגמה של זלזול, וזה לא טוב. ומצד שני- כשקן תלוי מדי בקומונר, זה גם לא טוב כי עצמאות מסוימת דרושה כאן מן הסתם... בכל אופן, לא רק שהתפקידים משתנים ממקום למקום, הם גם פחות או יותר חופשיים- אני רוצה לעשות ישיבת בוגרת, אני אעשה. אני רוצה לעשות ערב תרבות? סבבה. אני רוצה להעביר ישיבת מדצים למרות שאני לא משצית? אוקיי. אתה מבין? יכול להיות שזו רק הדעה שלי, כי אני אישית קצת מאוד נגד "שמישהו יכתיב לי וישפיע על אורח החיים וההתנהגות שלי בקן" אבל יש עוד כאלה. ויש גם כאלה שלא. אני לא זוכרת מה עוד רציתי להגיד כי מה שכתבת היה כל כך ארוך ואין לי כח לקרוא אותו שוב כדי לא לשכוח כלום, (אז תשאל שוב). רק באמת רציתי לומד לך תודה בשם קן רחובות, על המחמאות הענקיות שאתה מפזר אליו. לא מתפקידי לגלות לך מה הגודל האמיתי של קן רחובות... לעומת זאת... קן חבצלת אולי יהיה פעם אמפריה:) עלה והגשם (כמו שאומרים פה...) תמר.

אוקי..

הצגתי מה הולך בשבט שלי...(כל שבט מחליט לעצמו מה מתאים לו) וכל אחד יכול לעשות ישיבת שכב"ג... השאלה שלי הייתה מי נותן את התפקידים שכן ישנם לאנשים שמקבלים אותם... עוד שאלה שלי הייתה מה שווה שנת שירות ברחובות לדוגמא... לא עדיף שקן חזק אחר במחוז(מחוז נכון?) יקים קן חדש שיעבוד לבד? איפה ההגשמה פה בדיוק...

תשובה ותגובה

תראה, הקומונרים העכשוויים נותנים את התפקידים כי הם יודעים מי מתאים בערך לאיפה והם מכירים את האנשים. כמובן שתמיד אפשר להציג בקשות ונראה לי שמתחשבים. בכל קן חייב שיהיה קומונר (גם בקן רחובות שהוא גדול), כי הוא זה שמתחזק אותו, אצלו יש את המפתח לבניין והכל. אני לא יודעת מה הולך בדיוק בקן רחובות אבל אם הוא באמת קן גדול ויש לו בוגרת חזקה אז הם עושים הרבה ומארגנים הכל והוא שם כדי כל מיני דברים טכניים, בטחון ואני יודעת מה... אז בקן קטן (כמו למש הקן שלי שאין בו כל כך הרבה אנשים), הקומונרים שלנו עושים יותר, חוץ מהדברים הטכניים (הם למשל מדריכים את השכבות הצעירות ולא רק את הבוגרת), ואנחנו, הבוגרים עוזרים להם. אני בכיתה ט ובגלל זה אני לא מדריכה, אבל עדיין אני מאספת לפעמים את הבוגת ואומרת להם דברים וכאלו. חוצמזה שיש קינים חזקים במחוז (כן, אומרים מחוז) מקימים קן חדש. כמו בורכוב, שהוא הקן הכי גדול במחוז תיכון, שמקים ומעמיד על הרגליים את קן בצרון. זה במחוז שלי אבל אם אני לא טועה אז קן גבעת אלה הקים או עוזר בקן עפולה. ויש עוד כאלו דברים.... אז זהו ביי ביי אה כן- עלה והגשם

iftach17

New member
מצטער לא יכולתי להתאפק... ../images/Emo6.gif

הטעות נגררה לגבי כמה הודעות וצר לעדכן אותך לי, ואותך אלון, אבל הגודל של קן רחובות הוא בדיוק ההפך ממה שאמרתם...
(נקרעתי מול המסך כשראיתי את הרצינות התהומית בקשר לקן רחובות.. האמת הוא היה מאוד גדול לפני כמה שנים אבל.. (וההמשך ידוע) )

האמת? בכלל לא אכפת לי...

מה עם הקן של רחובות. פשוט חשבתי שהוא גדול וטוב, הכוונה היא בכלליות לקן "חזק".... ועכשיו אולי תגיב לי אתה לטענה שלי... תנועת נוער? איך אתה מגדיר תנועת נוער? אם הקומונר הוא זה שמכתיב הכל וזה שיקבע מה תעשה בקן שנה שלמה, מי הוא בכלל? לא הנוער צריך להחליט על הכל? מנהיגות צעירה זה לא אולי הדבר הכי חשוב בתנועת נוער? ובקשר לזה שאתם תופסים בלעדיות על ההגשמה והקומונות הנפלאות שלכם, על גרעין תמורה שמעתם? על גרעין רעים? אתגר? ויש עוד... שוב נכון שיש לכם אחוזים הרבה יותר גבוהים של יוצאים לש"ש... אבל השאלה שלי היא מה זה שווה בכלל שנת שירות בשבט אביב לדוגמא (שבט של 1200 חניכים כדי שלא תתנפלו ותגידו לי שאני לא בקיא בקינים...) מה הוא מגשים בדיוק... זאת השאלה שלי...

iftach17

New member
טוב

ההגשמה היא מימוש העצמי שלך, במה שאתה מאמין. ההגשמה לא מתבטאת בקימנור בקן. ההגשמה מתבטאת בצורת חיים מסויימת - שיתופית (ויש הבדל בין כמה חבר´ה בדירה לבין הדבר הזה. אם יש קומונר\קומונר לשעבר בפורום בבקשה שיסביר..). תנועת נוער- תנועה שמורכבת מהנוער. דרכי ההמשך שלה צריכים להיות קשורים לתנועה אבל לא להחליט לגביה. תנועה שצומחת מתוך עצמה ולא מביאה שכירים. הקומונר- בהגדרת תפקידו, היא לנהל את העניינים הטכניים בקן. זאת אומרת: להוציא טופס אדום כשצריכים לצאת מהקן, להיות אחראי על נוהלי הבטיחות בחג מעלות, לקנות ציוד לפעולות וכו´, וגם - לעזור להרים בוגרת ענפה שתוכל להתקיים כמה שיותר באופן עצמאי. אם הבוגרת לא מתפקדת - הקומונר לוקח על עצמו "להרים" את הקן. שלא תטעה - בנוע"ל (במגזר היהודי) הקן הכי גדול הוא של 1000 איש, אחריו יש עוד שניים עם קרוב ל-500 , וכל הנותרים מדשדשים בין 20 ל-350 (קינים שנחשבים גדולים). לכן, אפשר להגיד שתפקיד הקומונר הוא די משמעותי בתנועה! קומונר לא אמור לקחת הכל על עצמו! הוא אמור לדרבן את חברי הבוגרת לפעול, ולגרום לעשייה רחבה בקן. מצד שני, לא הקומונר הוא זה שיגביל. הוא ירוץ 100 קילומטר בשביל להשיג לך אישור, לקנות לך ציוד או כל דבר אחר! המנהיגות הצעירה חיה וקיימת! אולי תפסת רושם לא נכון... עובדה. קיים גוף שנקרא "נשיאות חניכים", הדן בהרבה רובדים - התנועה ועמדתה כלפי דבר זה או אחר, החזרת מוסדות החניכים לקינים , הסתכלות מחודשת על ערכי התנועה וכו´. אני מעריך כל בנאדם שיוצא לשנת שירות ותורם שנה מהחיים שלו למען הסביבה, לא משנה באיזו מסגרת! (חוץ מהאלה שיוצאים לזה בשביל להסתלבט ולא לעשות כלום במשך שנה). עניתי על כל השאלות במבולבל, מקווה שתבין...

תודה רבה

ואם תפתחו גרעין נח"ל... זו לא תהיה אותה הגשמה? אגב זה די דומה למה שיש בצופים מה שאתה מציג... למצב ה"אידיאלי" שהיה פעם... בנוגע לשנת שירות. שכל שכבה אז התארגנה ביחד לאיזה גרעין היא הולכת... אבל אני אתן לך כדוגמא את גרעין תמורה, בכל קומונה בגרעין תמורה יש יותר מ10 אנשים(אני חושב..) שחיים בקומונה... ומשתלבים בישוב... הכוונה עובדים בישוב ולא מקבלים מימון מהתנועה... בין היתר הם גם מקימים\מחזיקים שבט שקומונות קודמות הקימו בעיר שבה הם נמצאים... והמטרה העיקרית היא לבוא לטובת הקהילה ו"להגשים", לחיות בקומונה הזאת...

חולקת ומתקנת

תמורה הם לאו דווקא בצופים. אתה בוחר. אתה יכול גם לעשות את הש"ש שלך בלי קשר לצופים בכלל.

רגע

נעזוב לרגע את הקטע של ההגשמה העצמית. למה הקומונר ממלא תופס אדום אם צריך, ולמה הקומונר תופס מקום של בודרת שלא מתפקדת? עם כל הכבוד לקומונרים (ושלרגע לא תבינו שאני מזלזלת) למה השכבה הבוגרת שלכם לא יכולה להיות אחראית על דברים כאלה? מישהו מהבוגרת שיהיה אחראי על הטפסים האדומים, ואם הבוגרת (ואני מניחה שמתכוונים לסוג של הנהגה של אנשים מתוך השכבה הבוגרת- תקנו אותי אם אני טועה) לא מתפקדת טוב, למה השכבה הבוגרת שלכם לא מחליפה אותה? למה הקומונר צריך למלא את מקומה? וזה לא שאלות של זלזול- חלילה. זה רק מתוך רצון להבין... קרן מחיפה

iftach17

New member
זה בדיוק כמו שתגידי

שהבוגרת היא זו שצריכה להיות במשא ומתן עם הערייה לגבי קבלת כספים. חוץ מזה יש דברים שלפי נוהלי בטיחות רק בנאדם מטעם התנועה מעל גיל 18 רשאי לעשות. למשל: אם הקומונר עצמו לא פותח את הקן אלא בנאדם מתחת לגיל 18, אין ביטוח אם יש חניך שנפצע. תיקון טעות: בוגרת היא כל השכבה הבוגרת... וכשאני אומר לא מתפקדת זאת אומרת שאין יצירה בקן. שאין עשייה. ופה הקומונר צריך לדחוף את כולם לעשייה. לא לבוא ולעשות לבד, אם זה מה שחשבת.

בגלל זה....

אמרתי שאני לא יודעת מה עם קן רחובות אבל אם הוא באמת גדול (או כמו שאתה אומר שהוא כבר לא....) אבל זה בסדר!!!! כי יום אחד קן עתלית (100,000) ישתלט על כל התנועה הזאת!!!!! חי חי חי חי חי ביי ביי

קן משימתי קוראים לזה

קן משימתי. קן שהוא "משימה" של קן אחר, או גרעין או כל דבר אחר והם בעצם מהווים הבסיס שלו עד ליצירת בוגרת שעומדת בפני עצמה. בדרך כלל זה לוקח כמה שנים טובות, אבל דברים כאלה קורים. ובאמת הייתה פה הגזמה גי פראית בקשר לקן רחובות (אני מצטערת קן רחובות, אתם יודעים שאני אוהבת אותכם!)... ואם יבואו ויקמנרו כאן ברחובות זו גם הגשמה... כאילו, מה שאתה אומר שהגשמה עומדת בעינה רק אם היא במקום נורא נורא טעון טיפוח כמו אופקים למשל. אני לא ממש מסכימה. יכול להיות שילדים באופקים או ברמלה או בדימונה למשל, כי הם מקבלים חינוך פחות טוב או משו כזה וההורים שלהם מובטלים, או באיזה הגדרה סוציאלית נעימה לאוזן שתרצה להשתמש... ולכן יש באיזורים כאלה (איזורי פיתוח או מצוקה) דגש, יש אקסטרה, יש משימה של כל המחוז או הארץ או גרעין מסוימם. אבל מיותר להניח שבגלל שאני גרה ברחובות, שלא נחשבת עיר מצוקה, או חולון, או ראשון לציון או אפילו גבעתיים, לא מגיע לי חינוך יותר טוב, משהו אחר, אלטרנטיבה, תנועת נוער. לכן, אין שום סיבה לומר שאם אני אקמנר לאו דווקא בקן משימה בעיירת פיתוח מסכנה, אני לא מגשימה. כי עיקר ההגשמה לא רק בלהיות קומונר שם... זה גם שכל האנשים בכל הארץ יהיו מודעים, כדי שהשינוי יוכל לבו מכולם... לא ממי שלומד בבצםר שעולה 1000 ש"ח שכר לימוד לשנה, או מבצפר שעולה 10,000... כי כולנו שווים. ולא רק ברגע שיש עלינו חולצת תנועה. ולכולנו מכיע את החינוך הזה, את מה שהתנועה מציעה. גם אם יש לנו טיפה יותר כסף בבנק.

למעלה