נוע"ל? באשדוד?!

אף אחד לא אמר שלא מגיע להם

אבל בקן הכי טוב בעולם בוגרת לא יכולה להסתדר לבד, יש תלות אבסולוטית בקומונר... לא אמור להיות ככה, לא בתנועת נוער, הקומונר הוא לא נוער... ולא צריך לדחות צבא כדי להקים קן במקום אמיד. אנשים מקינים אחרים יכולים לעשות את זה במסגרת ה12 שנות לימוד שלהם... לא ככה? וגרעין אתגר של הצופים אגב לא הולך למקומות "מסכנים" אלא התפקיד של מרכז בגרעין אתגר דומה לשל קומונר... אבל כל הגרעינים האחרים שיש קומונה על שבט.. אז הקומונה באה בעיקר בשביל הקהילה... כל התפיסה היא בכלל שונה, השבט עצמו הוא בשביל הקהילה... ודודי מיתריסט חביב... אני אגיד אותך למדריכות ט´ במיתר... סתם... אנחנו לא מתווכחים... אני סה"כ רוצה להשמיע את הקול שלי, לשמוע מה יש לכם להגיד... ושאני לא אצטרך לשמוע איזה שמו"צניק עם שרוך ארוך בצד שמאל קורא לי קפיטליסט שהוא בעצם לא ממש יודע מה הולך פה.... וסתם זה נראה לו מגניב..

הי אלון מה כל כך מפריע לך בנוע"ל?

גם אני בצופים (שבט אביב חולש!!!), ואני חושב שגם הצופים וגם הנוע"ל הם פשוט אחלה, האמת שאני חושב ככה על כל תנועות הנוער, רק חבל שחוץ מהצופים כל תנועות הנוער היום בתהליכי התמוטטות. אני גם לא רואה שום נקודה פסולה בשיטת הקומונרים, בארצות הברית למשל החברות בצופים נמשכת עד גיל 21. אז בסך הכל הקומונרים שהם בשנה-שנתיים יותר גדולים עוזרים בהחלטות. מה בעצם העניין שמישהו שגומר 12 שנות לימוד הופך מנוער ללא נוער?

זה ממש לא נכון

כאן הטעות שלך, כפי שכבר ציינתי, ישנם קינים שתלויים באמת תלות אבסולוטית בקומונר, ובדרך כלל הם אלו שגם תלויים בבוגרת של קן אחר- קינים משימתיים קוראים לזה. קן יפה, עומד ועמיד, כמו הקן שלנו למשל, שהוא לא הכי גדול בעולם, ואין בה עד כדי כך הרבה אנשים, יכול להסתדר גם בלי הקומונר, אבל אנחנו לא רוצים, זה חסר טעם מבחינתנו כי זה די עוזר סך הכל, ואנחנו לא באים מנקודת הנחה ש-אנחנו יכולים לעשות הכל לבד כי אנחנו מושלמים. חוצמזה שכמו שכבר הסברתי, הקומונר הוא מדריך בשכבה הבוגרת, ואין דבר יותר חשובה מהדרכה. ויש, יש ויש (חשוב שתבין שיש) קינים שבהחלט הגישה בהם היא שלא צריך קומונרים ואנחנו יכולים לעשות הכל לבד. אני לא מסכימה עם זה, אבל טוב, שיהיה.

למעלה