נושאי העמותות.

זיו25

New member
נושאי העמותות.

מה דעתכם על הסיפור הזה? לינק לכתבה אישית, אני חושב שמגיעה תרומה לעמותה, אך לא כשזה מגיע למאות שקלים בצורה כמו שהכתבה מתארת. בברכה, זיו.

וזה בדיוק מה שאמרתי בהודעה הקודמת.

שרשמתי פה לפני כמה ימים. ואז התחיל ויכוח ענקי בין מתנדבי העמותות. מאותו המקום אני לקחתי כלבה חולה שהובטח לי שהיא בריאה ושילמתי סכום הקרוב ל-1000 ש"ח בשבילה. תנו לחיות לחיות ובמיוחד אדון אבי שעליו מדובר צריכים את הכסף שלהם.

brose

New member
נו...

ומה אומרים הדוגלים בתנו לחיות לחיות, כאן בפורום. אני מניחה שאני מגיבה ראשונה.... נכון, גם בצער בע"ח לא יעלה על הדעת למכור גורים בפתח או בתוך העמותה.... אל לפחות דבר זה ברור לחלוטין לכל אדם שמגיע לעמותה. אומנם זה נשמע מוזר להציב סכום על דבר כל-כך אהוב ומתוק, הריי איך אפשר לנקוב בסכום על אהבה ונאמנות? אך... אני בעד... דבר שנקנה בכסף חשוב ביותר מאשר דבר שקיבלנו בחינם. הערך הוא גדול הרבה יותר למשהו ששילמנו ממיטב כספנו. רוב האנשים שהשקיעו בקניית כלב/חתול, בד"כ ידאגו לתת לו בית למופת, לשמור עליו ולהעניק לו את הטיפול הוטרינרי הנאות ביותר... זה נשמע דיי מעליב בפניי רובנו להעלות בכלל על הפר5ק את הנושא של הכסף, אך זוהי האמת המרה לצערי... ואם זה אומר שהכלב או לחילופין החתול יקבלו בית טוב יותר בגלל זה, אז אני בעד. שלא תבינו לא נכון, אין לי דבר וחצי דבר כנגד בעלי הכלבים/חתולים שאימצו אותם מבלי לשלם כסף עליהם, או מנגד, שאימצו אותם מהרחוב... נהפוכהו, הנני מורידה את הכובע לפינהם... אני רק אומרת (או רושמת ליתר דיוק) שקיימים אנשים שהבסף בשבילם זה הכל... יתרה מזה, אל לנו לשכוח שהעמותות השונות לרווחת בע"ח קיימים מכספי תרומות בלבד, וההוצאות שלהם מאוד גדולות (כלובים, מזון, טיפול וטרינרי וכו´), לכן הכסף שבו קונים את החייה נחשב כחלק מתרומה נאותה לעמותה... וברוב המקרים לא הולך לכיס פרטי (חוץ מ- SOS, שכבר שמענו הרבה תגובות עליהם ועל שילשול הכסף שלהם לכיסים פרטיים...). מקווה לתגובות.... רק בואו לא נפתח במלחמה שוב....

גינגית1.

New member
כן זה בהחלט קיים אצל תנו לחיות

לחיות - תאוות הבצע... מה שתואר במכתב של הבחור פשוט מגעיל ומזעזע. אז עכשיו במקום שהגורות יהיו בבית חם וטוב הן עדיין מועמדות לאימוץ - והכל בגלל ההכשלה הזו של נציגי תנו לחיות לחיות. שיתביישו, ממש ככה, איזה חוצפנים ועכשיו זה ממש מעצבן אותי !

lilithmm

New member
תאוות הבצע של תנו לחיות לחיות ../images/Emo107.gif

בתל"ל כל גור שמגיע נמסר. כל גור. זה תלוי בכמה מי שמת להיפתר ממנו מוכן להשקיע. הבחור המגעיל שכתב את ההודעה שמצורפת לקישור של זיו רצה להפתר מהגורות שלו, ולא עניין אותו באיזה אופן, אם הן יעוקרו או יחוסנו, אם יזרקו אותן תוך חצי שנה ביחד עם הגורים שלהן במקר הטוב.... עצם העובדה שלא מוסרים בתנו לחיות לחיות בע"ח חינם נובעת מכך שהם מבצעים מסירה אחראית. לכלב שנמסר תמורת תשלום (קטן מאוד בהשוואה לתמורה) מובטח עיקור / סירוס, 3 חיסונים ו2 תילוע, ולכן רוב בע"ח שנמסרים בתנו לחיות לחיות מעוקרים ומחוסנים. הגורות שנמסרות ללא עיקור נזרקות ברוב המקרים מהבית עוד בהריון או ביחד עם הגורים, תלוי במאמצים. אם הבחור היה מוכן להגיע כמה פעמים (כפי שלמשל אני עשיתי) הוא היה מוסר את כל הגורות שלו ומבטיח להן חיים טובים, ולא התעופפות מהבית כמו תיל ביחד עם הגורים שלהן. למסור בע"ח ככה בלי לדאוג לעקרן / לסרסן ולחסנן זה לא נקרא למסור. וודאי שעמותה אחראית כמו תנו לחיות לחיות לא תאפשר למסור גורים ללא חיסון/סירוס/עיקור. ד.א. איך יש לבחור הזה חוצפה להתלונן?? נתנו לו אפשרות טובה למסור את הגורות שלו ביום אימוץ, הוא היה יכול להגיע לשם כמה שהוא רוצה ללא וחיכוח, אבל, מכוון שהיה לו דחוף להפתר מהגורות שלו הוא בחר לדחוף אותן לאנשים תמורת 50 שקלים, סכום מגוכח לחלוטין בהשוואה להוצאות כלב בשנה הראשונה לחייו, לפני שהם לוקחים כלב ממתקני העמותה. רק לצורך הבהרה: כלב שנמסר בעמותה ע"י אנשים פרטיים בעצם גורם לנזק לעמותה בכך שהמתעניינים מאמצים כלב שהגיע מבחוץ במקום לשחרר מקום במכלאה. כלב במכלאה עולה לעמותה הרבה כסף, ויש לעמותה אינטרס גדול שלא לתת לאנשים מבחוץ כלל אפשרות להגיע לימי אימוץ ע"י להפתר מהם. ובכל זאת העמותה מזמינה את הקהל הרחב למסור כלבים דרכה בשביל להבטיח להם טיפול רפואי ראוי, עיקור / סירוס וחיסונים. אז לפעם הבאה, אם אתה רוצה להציל את הגורות שלך, מסור אותם באופן מסודר בתנו לחיות ליחיות, כך תבטיח להן עיקור ואת כל החיסונים הנדרשים והסיכויים שלהן להתעופף מהבית יקטנו להפליא. אבל אם אתה רוצה להפתר מהגורות, פשוט קח אותן לצב"ח ת"א רח הרצל 159. לגורים שנמסרים ללא חיסונים ועיקור מצפה מוות מר. מתי תבינו את זה?

kasa

New member
בעניין העמותות, קשה לי מאוד להסכים

עם הכותב, וגם הבעתי הסתייגות בפורום שבו נכתבה ההודעה (petnet). הכותב, כמו רבים אחרים - אינו מודע בכלל להוצאות הרבות והקשות אשר מוטלות על עמותה, כמו "תנו לחיות לחיות" אשר מחזיקה כלביות, מכלאות, מעניקה טיפול רפואי (ובכלל זה - אמבולנס חרום אשר יוצא לשטח לסייע במקרה של חיה פצועה !), מזון, מחיה, חיסונים, עיקורים, סירוסים למאות כלבים וחתולים נטושים, שחלקם - מעולם לא ימצאו בית חם, ולעד ישארו בטיפול במכלאה
אז מה זה תרומה של 450 ש"ח לעומת כל ההוצאות הנ"ל ??? בתל"ל - לעומת SOS - הכסף אינו הולך לידיים פרטיות !!!!! הכסף מיועד לתחזוק של עשרות כלבים נטושים ועזובים אני בכוונה מזכירה שוב את ההבדל - כי בעמותה כמו SOS שאין לה כלביות ומכלאות ואינה מחזיקה כלבים/חתולים - אין שום סיבה לשלם סכומים כאלה !!! אבל - תל"ל
כל אגורה זה ממש הצלת כלב/חתול !!!! ואסיים בסיפור: אתמול, בעודי ברכבת בדרך לבאר-שבע, אנו חולפים על פני תחנת קרית-גת. אני מביטה מחלון הרכבת, ורואה כלב מתוק ויפה (שכנראה ננטש שם
), מהלך על הרציף, מחפש את בעליו, ומנסה כל הזמן לרדת לכיוון פסי הרכבת. התקשרתי, כמובן, לתנו לחיות לחיות. הבחורה שענתה לי אמרה שהם יצרו קשר עם התחנה בקרית-גת, ליידע אותם שישמרו שהכלב לא יקפוץ לפסים, וגם ינסו לעשות משהו בעניין. אז - לא כדאי לתרום להם ?!? - בטח שחשוב וכדאי !!! במקרה אחר - אתי אלטמן שלחה אמבולנס עם נהג לסייע לכלב פצוע !!! אז - חברים - תבדילו בין עמותה שבאמת עובדת למטרות רווח, ולא מוציאה אגורה שחוקה אחת מכיסה על בעלי החיים - כמו SOS, לבין עמותות שבקושי רב, נלחמות מדי יום ביומו בכדי לקיים את בעלי החיים בכבוד, ולהעניק להם תנאים מינימליים כמו מזון וטיפול רפואי - עמותה כמו תל"ל !! חשוב להבדיל בין השתיים, ולתרום למי שבאמת זקוק לכסף - וזו תנו לחיות לחיות !!! עזרו להם לעזור לבעלי החיים !!!

חברים - להירגע.

מבחינת מתנדבי העמותות ובמיוחד בתל"ל יש הצדקה לסכומי הכסף הגדולים שדורשים עבור האימוץ של החיה אבל מבחינת בן אדם שבא לקחת חיה ומנחיתים עליו הוצאות בסכומים של מאות שקלים זה לא מובן. מדוע תל"ל בהודעות על ימי האימוץ שלה לא מפרסמת את המחירים שלהם עבור החיה ועל מה משלמים? מדוע אין שלט גדול בכניסה למכלאה המפרט את התעריפים. כל מה שיש זה שלט בכניסה לוטרינר שמפרט כמה צריך לשלם ואתה רואה אותו רק אחרי שבחרת את מי לאמץ ואז כבר קשה לעזוב. שתל"ל יפרסמו את המחירים בצורה גלויה ואז נראה כמה יבואו לאמץ וזה גם יבטיח שמי שיבוא, יבוא מתוך רצון לאמץ חבר לחיים ולהשקיע.

lilithmm

New member
מבחינת המאמצים....

מי שלוקח על עצמו לאמץ גור חייב לדעת שההוצאות של השנה הראשונה מתקרבות ל-1000 ש"ח. מדובר ב-3 חיסוני משושה שעולים 150 שח כל אחד, עיקור או סירוס, (450 - 750 ש"ח) חיסון כלבת 70, תילוע פעיים 80 שח הופה! הגענו לסכום שמתקרב ל1500 שח. בתנו לחיות לחיות מקבלים את כל זה ב550 שח לנקבה או 450 ש"ח לזכר. תזכרו, מי שלא מוכן להוציא את הסכום הזה שלא יאמץ. בפועל מאמצים מבטיחים לעקר ולחסן ודוחים את הטיפולים האלה בשבוע ועוד שבוע או שמחסנים חלקית. כתוצאה המון גורים מתים ממחלות גורים קשות ביסורים מרים, והגורות האומללות נזרקות מהבית כשהן בהריון או ברגע שהגורים יוצאים. המאמצים מבטיחים לעקר, אבל בפועל לרוב העיקור נדחה עד להמלטה הראשונה ואז הגורה + הגורים שלה נזרקים לרחוב. מי שלוקח על עצמו לאמץ כלב יודע שמדובר בעלויות גדולות, שכן רק עיקור או סירוס שהם טיפול שהכלב חייב לקבל ע"מ לחיות חיים ראויים הם בעצם גובה התשלום שגובה העמותה תמורת העיקור או הסירוס.

ככל הנראה לא הבהרתי את עצמי טוב.

השאלה שלי היא לא על מה משלמים ולמה. יש לי חתולים והיו לי כלבים ואני מכיר את המחירים. לגבי עיקור וסירוס זה לא עובר את ה-450 ש"ח לפי המחירון של הוטרינרים עצמם. השאלה שלי אליך לילית בהנחה שאת כמו שטענת מתנדבת או עומדת בקשר עם תל"ל, מדוע אין שילוט ברור על הסכומים שיש לשלם לתל"ל בעת האימוץ? מדוע אין הסברה על דברים אלה לפני שמאמצים? כשאני הייתי שם לא שמעתי מילה על כסף עד שלא בחרתי את מי לאמץ ואז חטפתי שוק מהמחיר. למה לא מפרסמים קודם?

lilithmm

New member
נראה לך....

שצריך להיות שלט ענק בכניסה לעמותה "אימוץ כלבה כולל: עלות עיקור עלות 3 חיסוני משושה עלות פעמיים תילוע ועכשיו רבותי, נסביר לכם (על גבי השלא הזה בכניסה לעמותה), למה חשוב לעקר/לסרס ולחסן, ומה יקרה לכם בבית אחרי שהגור שתאמצו אצל הבחור מההודעה המשורשרת להודעה של זיו בחינם ולא תחסנו אותו ימות לכם בבית מפרבו וכלבלבת ומה יקרה לכם אחרי שהגורה שאימצתם אצלו תתייחם בעוד כארבעה חודשים ומה יקרה לגורים שלה. זה נראה לך אפשרי חתולון גנרלון? ד.א. אם כבר בחרת את הכלב שאתה רוצה כ"כ לא היית מסרס/מעקר ומחסן?

שלט בכניסה זה רעיון מצוין.

ולגבי השאלה השנייה, כן. אין מצב שאני לא אחסן ואעקר/אסרס כלב או חתול שאני אאמץ אבל צריך לקחת בחשבון שאם אני הייתי יודע את עלויות האימוץ בתל"ל לפני שהייתי בא הייתי חושב פעמיים אם לבוא כי אין לי את הכסף הזה. ורק להשוואה בעמותה למען החתול מעקרים/מסרסים ומחסנים במחיר מוזל, והם לא מקבלים תמיכה מהמדינה. למה בתל"ל לא עושים אותו הדבר אלא לוקחים מחירים גבוהים יחסית?

lilithmm

New member
על מה אתה חולם?

בתנו לחיות לחיות אתה משלם על עיקור כלבה+3 חיסוני משושה + כלבת + פעמיים תילוע 550 ש"ח. זה יקר??? הסכום שאתה צריך לקחת בחשבון כשאתה מאמץ כלבה גורה מסתכם בכ-1000 שח. בתל"ל אתה חוסך לעצמך חצי מהעלויות. ד.א. המחירים של העמותה למען החתול דומים מאוד למחירים של תל"ל.

זה בזבוז של זמן איתך.

ולא משנה מה אני אגיד את מהעמדה שלך לא תזוזי ולא תראי את ההיגיון של השלט שאני מציע אז עדיף פשוט להפסיק פה. אני מסיים את תגובותי בנושא הזה. תודה.

זיו25

New member
את יוצאת מנקודת מוצא לא נכונה.

לא כל הזכרים והנקבות דורשים עיקור . אם אדם בוחר לאמץ כלבה או כלב, זכותו גם לא לעקר או לסרס. יש אנשים רבים שיודעים לשמור על החיות שלהם שלא יתפסו זיווג מזדמן בחוץ, ולכן לא מעקרים. אחרים לא מעקרים בגלל שהם מעריכים שהם יפגעו במצב הרוח של בעל החיים, וכבר ראיתי פה כמה הודעות על אנשים שאמרו שמאז שהם עיקרו את הכלבה שלהם, מצב הרוח שלה השתנה לגמרי. ו ל ע ו מ ת ז א ת : לי הייתה כלבה (סינדי) שאימצתי אותה ממישהו שהלך איתה ברחוב (?!) ולא רצה אותה יותר . הייתי אז צעיר מאוד, וסינדי גרה בחצר. לא עבר זמן רב והיא התייחמה, ואכן כל כלבי השכונה באו לבקר. כל הגורים שנולדו (5) נמסרו לבתים חמים, אך מאז אני מקפיד לעקר את כלבותיי. בברכה, זיו.

lilithmm

New member
אתה יוצא מנקודת מוצא מאוד נכונה

לא כל הזכרים והנקבות דורשים עיקור. צריך עוד גורים שימותו בהסגר, חוץ מה-100,000 שכבר מומתים מדי שנה?? כנראה שרוב האנשים יודעים לשמור על הכלבים שלהם בדיוק כמוך זיו ומיצרים גורים בלתי רצויים. לך תבדוק איפה נמצאים היום הגורים של הכלבה שלך והגורים של הגורים של הכלבה שלך ועשה קצת חשבון נפש.

זיו25

New member
את חשבון הנפש עשיתי ממזמן.

אנו מדברים פה על דברים שקרו לפני 16 שנה, ואין לך זכות לשפוט אותי על כך. כיום אני פועל רבות כדי שכולם ידעו מהי חשיבות העיקור והסרוס. ואל לך לדאוג - לסינדי נולדו 5 גורים - כולם זכרים. בברכה, זיו.

lilithmm

New member
אז תעשה חשבון נפש שני

הזכרים שמסרת ודעי עברו כמה וכמה נקבות, מלבד האמרה שלך שלא כל כלבה צריך לעקר. מה לא כל כלבה צריך לעקר????? אז זה בסדר שפה מתים כמה גורים ושם מתים כמה גורים בסבל רב....לא נורא. לא צריך לעקר כל כלבה.

זיו25

New member
אל תוציאי את דבריי מהקשרם.

כתבתי שבעלים שיודעים לשמור על בעלי החיים שלהם - אינם חייבים לעקר אותם. אם שומרים היטב (למשל הכלבה גרה בדירה והסיכוי שלה לפגוש זכר הוא דיי קלוש) אז באמת שלא חייבים לעקר. ואני חוזר ואומר - רק אם הבעלים מספיק אחראיים. בברכה, זיו.

lilithmm

New member
אין דבר כזה מספיק אחראיים

אני מכירה הרבה אנשים אחראיים שיצאו עם הכלבה להשתין, ובא כלב גדול והתנפל עליהם והכלבה נפלה להם על הארץ התעברה והמליטה. אין לזה שום קשר לאחריות.

kasa

New member
ילדים ! לא לריב !../images/Emo6.gif

תקשיבו לדברי המבוגרים... ובכן, למרות שאני באמת חושבת שההתקפה שלי לילית אינה רלבנטית כרגע (16 שנים זה המוןןןן זמן, וזיו כבר הסיק את המסקנות לבד) - אני מסייגת את דבריי, וחייבת להסכים עם לילית. זיו, אין דבר כזה מספיק אחראים ! מרבית הגורים הם פנצ´רים ! פנצ´רים שבסופו של דבר נזרקים לרחוב, ננטשים, ומביאים גורים נוספים. הבעיה הגדולה היא שהבעלים כמעט תמיד לא מצליחים להשגיח על כלבה מיוחמת ומלעיטים את גופה התם בזריקות ו/או כדורים הורמונליות, שתוצאותיהן מתגלות בטווח המיידי (דלקות רחם קשות שהסבל לכלבה הוא בל יתואר), גידולי עטין, או בטווח הרחוק יותר - גידולי רחם, ושחלות, גידולים גרורתיים שהסבל הוא קשה מנשוא !) עיקור פותר המון צרות בריאותיות. ובמקום לסמוך על אחריות הבעלים - בעיניי, עיקור זה בכלל משהו שחייב להיות מעוגן בחוק !!! פשוט לחייב עיקור בחוק ! מ- אוי, כמה צרות שזה יפתור. כמה מצוקה, וכמה כלבים חסרי בית....

למעלה