נושאי העמותות.

lilithmm

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זיו25

New member
אני דווקא חושב

שמרבית הגורים הם תוצאה של אנשים שלא עשו את כל השיקולים, או שעשו רק שיקולים כספיים (לצערי) ודווקא לא שמרו על הכלבה שלהם כמו שצריך. לא חסרים בתים עם חצר פרטית שנכנסים אליה כלבים באין מפריע וההמולה חוגגת, ולאחר זמן מה הפלא ופלא - יש גורים. אני יותר התכוונתי לבעלי כלבים בדירות פרטיות - ושם הסיכוי הוא קטן יותר, הרבה יותר. ועוד משהו לגבי אחריות. האחריות היא על בעל הכלבה. גם לה, וגם לגורים שלה, על אחת כמה וכמה ליצירתם. ואם הכלבה שלו מיוחמת, מן הראוי שהוא ילך איתה לטיולים היומיים, ולא יפקיד אותה בידיו הנאמנות של ילדו בן השש, כי משם הדרך לגורים קצרה מאוד. ולמה לריב? אנחנו מנהלים פה ויכוח עינייני , והלואי שזה יזיז משהו למישהו שבא לו לעשות גורים ל
שלו. בברכה, זיו.

lilithmm

New member
זיו

תרד מהעץ. גם מבוגר לא יוכל להתמודד עם חבורת כלבים שקופצים עליו בשביל להפיל את הכלבה ולעלות עליה. גם כלבות שגרות בדירה חייבות להיותר מעוקרות.

kasa

New member
זיו, כנראה שאין לך מושג מה זה

אומר כלבה מיוחמת, כשעשרות כלבים, מיוחמים לא פחות, צובאים על פתח ביתך, משתינים בכל פינה אפשרית בחדר המדרגות, ועל יד דלת ביתך, ורק מחכים לשנייה שבה תפתח את הדלת, ו....הופ ! הם מזנקים על הכלבה. לא צריך הרבה. מספיקה שנייה או שתיים....והכלבה בהריון...
לשמחתי, גם לי אין מושג, כי הכלבות שלי מעוקרות, אבל - מסיפוריהם של חבריי - אני יודעת שזה סיוט שאין כדוגמתו. לצערי, גם לא חסרים בתים שלא בבתים פרטיים, שהתכוונו לשמור על הכלבה, ובשניה אחת - זה קרה. יצאו עם הכלבה לטייל, אינספור כלבים, ורגע אחד קטנטן של חוסר תשומת לב או חוסר יכולת לשלוט על העניין... והכי חשוב - יתרונות העיקור עולים על חסרונותיו - גם לכלבה וגם לבעליה - ולכן, לדעתי, הוא חייב להיות בגדר חובה
והלוואי שמישהו יחשוב לעשות גורים יקרא את דברינו ויתחרט !!

זיו25

New member
אל תשכחי, אני לא נגד העיקור.

אני בהחלט בעדו - ועובדה שטולי מעוקרת, ולא חשבתי על זה פעמיים. רק ציינתי שאפשר לשמור על כלבה שלא עברה עיקור - וזה דורש מידה רבה של אחריות. זה הכל. אני בעד עיקור, ומשכנע אחרים לעקר, ומודע ל"רבבות" הכלבים הרודפים אחר כלבה מיוחמת - אך יש פתרונות לכל דבר. רק היום ראיתי מעין חומר מר שאינו מזיק, וניתן למרוח טיפה ממנו על הזנב של הכלבה - והכלבים מתרחקים ממנה כמו מאש. בברכה, זיו.

kasa

New member
אתה יודע, זיו,

אחת הבעיות הגדולות שלנו היא שאנחנו רק בני-אדם, ממש רק בני-אדם, וטעויות אנוש קורות כל יום, כל שעה, כל הזמן, אז אני מודה שאני מעריכה את עצמי כבחורה מספיק אחראית, ועם זאת - ואולי דווקא בגלל שאני יודעת את מוגבלות הגזע האנושי - אני מאלו שמעדיפים למנוע טעויות אנוש לפני שהן בכלל קורות.... ולפעמים, גם אנשים מאוד אחראים עושים טעויות-אנוש מאוד פאטליות, כמו למשל - נותנים, בלית ברירה, לעוד 10-12 גורים להגיע לעולם הזה, שהוא בבסיסו כ"כ אכזר לבעלי חיים.... (קרא הודעתי קודמת). אז - אני שמחה שאתה בעד עיקור. ואני מקווה שאתה מבין שזו האופציה הכי טובה - להם ולנו.

זיו25

New member
וכבדרך אגב,

אם קראת את כל השרשור, את בוודאי יודעת שיש לי מושג קלוש מה זה אומר כלבה מיוחמת, אפילו שזה קרה לפני 16 שנה
בברכה, זיו.

Lורליי

New member
לא נכון

הכלבה שלי לא מעוקרת ואני גרה במושב ואני שומרת עליה (טפו טפו) תלוי בבעלים... זהו

תוספת לדבריה של קאזה:

דלקות רחם, סרטן עטינים וגידולי רחם ושחלות קורים גם לכלבות לא מעוקרות שלא קיבלו טיפול הורמונלי, הזריקות והכדורים רק מגבירים את ההסתברות (הגבוהה גם ככה). כל ייחום של כלבה או חתולה שלא מתעברת בסופו של דבר מגדיל את הסיכון לדלקת רחם וגידולים למיניהם.

למעלה