נושא אחר: חנין זועבי הגיעה לחקירה

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, אדם לא גר במקום שהוא סובל בו

ראשון לציון, זה לא חתונה קתולית.
נכון שבגילנו לעבור דירה זה קריעת ים סוף,
אבל אם אתה סובל בה כל כך, תעבור לרחובות או לנס ציונה
זה עדיין קרוב לילדים....

עמיקם10

New member
מה שקרה בראשון זה שהיו בה בתים של מושבה ועל כל

מגרש בנו בית עם שלש-ארבע קומות. והמושבה הישנה נהרסה.[על זה שורר יורם טהר לב שאת הארץ לקחו הקבלנים בשיר 'אהבת ציון']
זה נכון פרט לגן העיר שבנו מחדש וסיימו לפני חודש.
ראשון החדשה במערב- שונה.
אבל בעיר הישנה יש צמתים ראשייים כמו רוטשילד-ז'בוטינסקי כמו רוטשילד הרצל- ורחוב רוטשילד מז'בוטינסקי עד הסוף-למי שמכיר שהם כמו הרחוב הראשי ברמלה. כמו רחוב ארלזורוב ברמת גן. סתם רחובות עם חנויות. שכל פעם מנסים לשפר ובסוף לא יוצא כלום.
זה שאת מסבירה שזו היתה מושבה- וכעת היא עיר - זו הרי הסיבה ומוכיח שלא סתם הסקתי כך. אני זוכר רחוב הרצל קטן וצר ככביש לדרום..את היקב. ובתי המושבה רק לפני 40 שנה. אז ב-40 שנה הרסו את המושבה והיא נהיתה עיר ישנה צפופה ומגעילה.
שכל דירה בה היא ממליון עד שלשה מליון ובית על הקרקע 5 מליון. גם גני תקוה היתה מושבה קטנה ולא הרסו אותה..גם קרית אונו מול ראשון היא פנינה. זה שתקעו בראשון איזה בנין מפואר כמו המשטרה ברחוב ז'בוטינסקי..לא עושה עלי רושם..או קניון ג'י ברוטשילד..וכדומה.

י מ י ת 2

New member
מסקנה? להרוס את העיר !

אתה הרי בעצמך מסביר את הנסיבות, אז מדוע אתה מתלונן? ממש לא ברור לי. גם פה בפורום לא יכולים לעזור לך רק להשתתף בצערך... וכמו שהציעה יוליקה אפשר לעבור לנס ציונה או לרחובות, אולי שם תמצא מנוחה? אגב, ברחובות כבר קיבלתי כמה וכמה דוחות חניה ובראשון אני מראש נכנסת לחניון, כי אם חונים ברחובות בעיקר במרכז העיר מיד מקבלים דו"ח.

עמיקם10

New member
במקום ריו דה ז'נירו בנו בירה חדשה.

הבת שלי גרה בראשון-זןוהסיבה היחידה ששכרתי כאן דירה והבעתי את דעתי על העיר.
זה לא אומר שאפשר כעת לעשות משהו מלבד לשמור על נקיונה.וגם זה לא קורה. העיר פשוט מזוהמת. השיטה של עגלות האשפה שמוציאים החוצה לרחוב מסריחה את העיר בכל יומיים. כשנתקלתי לראשונה בחדר האשפה בבנין של ששה דיירים הזדעזתי ושמחתי לעבור דירה אחרי שנה. אפשר גם אחרת.
לגבי הצפיפות המגמה נמשכת בתמ"א 38 ולדיירים שהופכים את בתיהם לאתרי בניה-למשך זמן הבניה-מבטיחים מרפסת ולפעמים עוד משהו כמו מעלית. דוחות חניה הם שיטה לגבית כסף מצד אחד ומחדל מחשבתי ותכנוני המראה שאיש לא חשב שיהיו כל כך הרבה מכוניות.
בערד כבר בשנות הששים בנו רחובות כפולים ומגרשי חניה. בראשון שנבנתה בשנות ה-70 ואני זוכר את פואבלו אספניול שהחלה להיבנות בשנות ה-70 כשכונה ראשונה במערב- עשו את מה שצריך. כל היתר היה מכירה של העיר הישנה לקבלנים ללא מעוף אדריכלי. כאילו כמו המעברות שהוקמו מחוסר ברירה. היו צריכים להביא מין נימאייר כזה שיתכנן. יש כאלה שאוהבים את האורבניות..ולמעשה אין מה לעשות.
הזכרתי את חוף הים..ואין ים ברחובות ובנס ציונה והוא דוגמא לחוסר תכנון וחוסר מעשה. בראשון בחוף אין למשל מלון..לא פלא. כי העיר לא שווה את זה. נניח לעומת חיפה..נתניה הרצליה..זהו. שנתיים אני תקוע עם זה. ראשון לציון מארש.

י מ י ת 2

New member
עמיקם, ביקרת פעם בברזיליה עיר הבירה החדשה

של ברזיל. אני ביקרתי בה לפני המון שנים וכבר אז היתה מוזנחת למרות הרחובות הרחבים והמונומנטים המפוארים. תחזוקה זה שם המשחק.

מינהר

New member
עמיקם, אין שלמות, כמו שאתה בוודאי יודע.

תמורת סכום מתאים אפשר לגור במקום הטוב והיפה ביותר.

למעלה