נושא חשוב לדיון - מה נותנים לילדים/נכדים שלנו לאכול
בדף הראשי של תפוז העלו בלוג של "נסיכת הכוכב" פעם היתה חברה בפורום שלנו
היא מבקשת "צאו לי מהצלחת"....
אני צפיתי בתכנית אמש של מיקי חיימוביץ שבעיקר התרכזה בתוספות שמוכנסות למזון
המתועש והמוכן שמגישים לילדים בגנים ובבתי הספר... כל כך הרבה כימיקליים , פוספטים,
חומרי צבע, חומרי שימור, סוכרים וכד'...
ראו את הכתבה המצורפת
יש כל מיני תוספות תזונה שמסומנות ב-E ולידו מספר צריך לבדוק מה מסתתר מאחורי המספר...
הנה כאן:
בארץ נהוגה השיטה האירופאית של סימון תוספי מזון, על ידי קוד מספרי המתחיל באות E. תוספי מזון כוללים צבעי מאכל (E100-E199), חומרים משמרים (E200-E299), חומרים מעכבי חימצון ומווסתי חומציות (E300-E399), ממתיקים (E420-E421; E950-E969), מתחלבים, חומרים מייצבים, חומרים מעבים וחומרי קרישה (E400-E499), חומרים מווסתי חומציות ומונעי התגיישות (E500-E599), מחזקי טעם (E600-E699), אנטיביוטיקה (E700-E799) . חלק מתוספי המזון משמשים במספר תפקידים, כמו חומרים מעכבי חימצון שיכולים להוות גם חומרים משמרים.
בתכנית אמש דיברו על כך, שהאוכל התעשייתי הוא הגורם מספר אחד לתחלואים אצל ילדים, כמו למשל היפראקטיביות, אסטמה, חוסר שינה, השמנה, ואפילו אוטיזם..
אז האם אנחנו מקפידים לא לתת לילדנו אוכל מתועש??
האמת שמלבד פיצה-מקפיצה אף פעם לא הכנסתי אוכל מתועש הביתה...
תמיד הכנתי להם אוכל טרי... מתוך שלושת ילדי רק הקטנה היתה במעון עד 4
ואינני ערבה לכך מה נתנו לה לאכול שם - הרי מרכיב חשוב באוכל המתועש הוא
תקציבי... איפה ניתן לחסוך יותר....
בדף הראשי של תפוז העלו בלוג של "נסיכת הכוכב" פעם היתה חברה בפורום שלנו
היא מבקשת "צאו לי מהצלחת"....
אני צפיתי בתכנית אמש של מיקי חיימוביץ שבעיקר התרכזה בתוספות שמוכנסות למזון
המתועש והמוכן שמגישים לילדים בגנים ובבתי הספר... כל כך הרבה כימיקליים , פוספטים,
חומרי צבע, חומרי שימור, סוכרים וכד'...
ראו את הכתבה המצורפת
יש כל מיני תוספות תזונה שמסומנות ב-E ולידו מספר צריך לבדוק מה מסתתר מאחורי המספר...
הנה כאן:
בארץ נהוגה השיטה האירופאית של סימון תוספי מזון, על ידי קוד מספרי המתחיל באות E. תוספי מזון כוללים צבעי מאכל (E100-E199), חומרים משמרים (E200-E299), חומרים מעכבי חימצון ומווסתי חומציות (E300-E399), ממתיקים (E420-E421; E950-E969), מתחלבים, חומרים מייצבים, חומרים מעבים וחומרי קרישה (E400-E499), חומרים מווסתי חומציות ומונעי התגיישות (E500-E599), מחזקי טעם (E600-E699), אנטיביוטיקה (E700-E799) . חלק מתוספי המזון משמשים במספר תפקידים, כמו חומרים מעכבי חימצון שיכולים להוות גם חומרים משמרים.
בתכנית אמש דיברו על כך, שהאוכל התעשייתי הוא הגורם מספר אחד לתחלואים אצל ילדים, כמו למשל היפראקטיביות, אסטמה, חוסר שינה, השמנה, ואפילו אוטיזם..
אז האם אנחנו מקפידים לא לתת לילדנו אוכל מתועש??
האמת שמלבד פיצה-מקפיצה אף פעם לא הכנסתי אוכל מתועש הביתה...
תמיד הכנתי להם אוכל טרי... מתוך שלושת ילדי רק הקטנה היתה במעון עד 4
ואינני ערבה לכך מה נתנו לה לאכול שם - הרי מרכיב חשוב באוכל המתועש הוא
תקציבי... איפה ניתן לחסוך יותר....