נושא חשוב לדיון - מה נותנים לילדים/נכדים שלנו לאכול

עמיקם10

New member
הטמפלרים שהשאירו לנו את המושבות מלאות בתים שמאיר

יכול למלא את הסיפור שלי בפרטים עליהם.אז אני אספר רק את הצד שלי. על המקום שעליו נבנה מלון דן-כרמל שם היו בתים של הטמפלרים. וגם ליד בית רוטשילד במרכז הכרמל. שעד היום שימרו שם מספר בתים. על כל בית שם יש לי סיפור פרטי. נתחיל באלה היכן שבנו את דן- כרמל. אגב אני מעולם לא לנתי בו אלא בדן-פנורמה וזה פרט לא חשוב. רק שבכניסה למעלית בטיול מהמדבר יהודה,וכולכם יודעים איפה גרנו 42 שנה-אז אני לא אכתוב פרטים מזהים- אחד המטיילים הודיע שאשתו מרגישה לא טוב והזמינו לה מונית בחזרה- לערד לא לבית חולים אלא הביתה. אולי מישהו שם אמר לה משהו. קורה.כי זה לא היה ענין של כסף. חושב שמולייר היה עושה מזה עוד מחזה כמו 'החולה המדומה'. הקיצר באחד משניים-שלשה בתים הטמפלרים גרה משפחה ממפוני קיבוץ מסדה- שבן שלה היה אתי בכיתה.צומי מצרעה.עקבתי ושאלתי אז אני יודע. היינו חברים הכי טובים.אבל כעת הוא לא יוצר קשר. האמת שהיינו בצרעה בחנות אפנה כנען ואז אני לא חיפשתי אותו ככה אנחנו הקיבוצניקים. אשתי אומרת לא עכשיו אז זה לא עכשיו. ולא עושים מה שאי אפשר לספר לאשה ככה אומרת רינה. אבל היא מסיפור אחר. כמו גם רינקה. אז אנשים עושים את עצמם שלא זוכרים מסיבותיהם הם. אבל אצלי הזכרון של פיל. והסיפור הוא עם האפניים של צומי. אבא שלו עבד בנמל והרויח לא רע. והמשפחה לא שבה למסדה שם היייתי אחר כך חצי שנה לפני קורס מ"כים. והיכרתי את החברים של אהוד[ שאז עוד לא היה צומי.]נגה שהיתה חברה של דן שומרון ואבינועם אבא של השייטת ליאור[ראיתי בגוגול] כרמי. במסדה עשינו חיים חצי שנה עבדתי בבננות שברמת דוד אין רק תפוחים וכעת זיתים, והיכרתי את בת שבע.שהיא בכלל מסיפור אחר.
העיקר לנו בחיפה לא היה כסף כי אבא שלי פוטר מהצבא בהוראת בן גוריון למרדכי מקלף לצמצם את הצבא אחרי מלחמת השחרור[שחרור ממה שאל פרופ' מוטי גולני-שביום ששי אפגוש אותו בסידרת הרצאות על יריבי בן גוריון בבית גוריון ] אז העובדים האזרחיים היו הראשונים שעפו. אז אהוד קיבל אופני ספורט פיג'ו.[כמו שאורי ברפל האשי שהמציא את מפעל המתכת רמת דוד-נתן לנו בלי תמורה זה היה בקיבוץ הישן אופנים של הטייס עפר באל-על שיש לי תמונה איתו מהערב לזכרו של אבנר רבן הפרופ' לארכיאולוגיה תת-ימית מרמת דוד.] העיקר אנחנו קנינו מאהוד ב-12 לירות את האפניים הישנות שלו. האפניים האלה בכלל היו אפניים של בחורה שאבא של אהוד הרתך בנמל חיפה ריתך להם רמה. [מה שמזכיר לי את רמה שאבא שלה נהרג כשרץ לסגור את השער של בית אלפא כשהיינו בחפציבה- וזה השחרור במלחמת השחרור והתשובה לשאלת מוטי גולני ממי השתחררנו] אז הסיפור מסתיים שכשסיימנו כיתה ח' ורוני טורנר הזמינה אותי לראות את הבית שלה בית של עשירים במרכז הכרמל-למרות שהיא ואהוד היו חברים ואני כל שבת פגשתי את דבורה הרשקוביץ בתו של הירקן.
בסוף כיתה ח'. העיקר אהוד ורובינה שבשיחה האחרונה שלנו שאלה ו'מה עם ג'ורג'' והתכוונה להילה חברה של אשתי. ואולי לשתי הדוקטוריות האלה היו סיבות אחרות והם שוב מסיפור אחר. העיקר גם נעמה ומוטי ויוסי ואורי שנהרג בקדש כולם הלכו ללמוד בתיכון 'חוגים' שעלה כסף ולנו משפחת האבא המובטל לא היה לשלם שכר לימוד. יורם לייבוביץ המשיך לריאלי..שזה בכלל היה לעשירים אמיתיים. אבל האצילים היו דוקא ב'חוגים' כי אצילים לא מתגרשים מרבקה מיכאלי. אז הלכתי בן ה-14 וחצי לעבוד בבנק א"י בבריטניה שאבא שלי מצא מודעה בעיתון.עבדתי שם שנה עם האח של קסטנר הסבא של ח"כ מירב ופגשתי את הכרוזים של מכליאל גרינוולד שבגללם הוא נרצח-ע"י יוצאי לח"י. ואז הורי עברו לכפר סבא לטפל בילדים של אחות של אמי החורגת שאא שלהם ירדה לעבוד ועזבה את הבית איזה יפה היתה המרוקאית הזו. מה'אכלו לי שתו לי'.אחלה יפה. ואני עברתי לעבוד בבנק באותו שם א"י בריטניה על יד הבית שאחר כך 'ביצים נשרף'- שזה היה בית צים שנשרף. עבדתי עם יהושע בן ציון המנהל שהיה נשוי לבת של בעל הבנק נחום ויליאמס. חבר'ה את כל הספור הזה חסכתי מכם בארוחה במושבת הטמפלרים שרונה-כשאכלנו והייתן עסוקות מעל לראש. אז בוקר טוב פעמיים כי טוב. יום אסל או יום בסל.

מינהר

New member
עמיקם, איזה סיפור! אז היית בנקאי אצל

יהושע בן ציון. עוד לפני שהוא הסתבך, כן?

misu007

New member
אוכל לילדים

האם היום כאשר הילדים רואים כול מה שיש בשוק בסופרים והילד יבקש משהו לא תיקנה לו? ילד אחר כן קיבל והוא לא,נכון יש בעיה ,זה צריך לדעתי מרגע שהילד נולד להמשיך עם חלב אם ולא כל מה שקונים ,מכאן מתחילה לדעתי הבעיה

עמיקם10

New member
הייתי נער שליחויות ורק מקרה או בחירה שלי

בדרך לא טובה-החזירה אותי לכפר סבא לשוליה של מתקן שעוני מים בשם חיים. אבל אמי פנינה ראתה שהחבר הטוב שלי אורי הולך לגבעת חיים. ללמוד. ולנו לה -לאבי לא היה כסף ללימודים שלי. לכם ישראל צריכה לדואג שכולם אבל כולם כולל יהודים ערבים דרוזים-צ'רקסים ילמדו תיכון ואוניברסיטה בלי לשלם גרוש. אני בכוחות עצמי למדתי לבגרות גם כשבקיבוץ לא האמינו בזה. סיימתי הכל פרט למתמטיקה ואנגלית. נבחנתי עם יולי אופק המתוקה..ואחר כך עברתי קורס טכנאי ייצור רק בגלל שהיכרתי את אריה שחר הנמכ"ל--למישהו אחר לא הייתי מאשר--לא ידוע למה המציאו סוגריים מספיק מקף ויודעים שמישהו מדבר ולא צריך לא מרכאות ולא סוגריים כי מה הבעיה לדעת מי אומר מה ולמה וכמה. אז בכפר סבא אצל המתקן שעונים שאמר כל הזמן העוזר שלי יבוא ואתה תחפש עבודה. מצאתי בפלחה את העבודה הכי טובה בעולם. זריעה וקציר ומה עוד צריך הבן אדם. ובאה מנוחה ליגע. ואז החלטנו לבדוק האם יש מקום אחר.מהקיבוץ. לפני שאנחנו משתקעים שם עם שני הילדים הנהדרים שכבר היו לנו. ועברנו לערד. ערד של אז היתה קיבוץ ללא חדר אוכל. להיום מספיק
היכרתי אז בתל אביב של יהושע בן ציון את אשתו מוניקה בת הבעלים והייתי נער בן 15. לו הייתי סופר מפורסם הייתי כותב על זה אבל באמת שאנ'לא. ורק הבאתי לה פרחים לשבת. ועל הפרחים האחרים אני אספר מחר.

מינהר

New member
עמיקם, אז היית טכנאי יצור רוב השנים?

זה מקצוע יצרני. טוב ויפה. עכשיו הנכד של ורטהיימר מנסה לעודד חזרה לזה.

עמיקם10

New member
4 שנים ייצרתי אשלג. להגיד שזה תענוג גדול..אכלו לי שתו לי.

במבט לאחור יורי ברגר האחראי כ"א בסדום רצה לעשות כור היתוך קטן במפעלי האשלג. זה לא המקום לספר..ויש לי קובץ כתוב..על זה ששלחתי למפעל הם לא רוצים להוציא כסף על דברים כאלה. גם מנחם אמר להם והם יודעים הכל הסהט-סקיתים הוטונטים-עד כאן וכך עמוס עוז. יש להם עלון מטעם..מינוס 400 והם הוציאו אלבום למנהלים על תולדות המנהלים. סדום היא סדום המקום הכי קשה בארץ. הכנתי מצגת סרט על ייצור אשלג שהנכדה שלי הביאה ממנו חלקים לבית הספר וקיבלה 100. יש המון סרטים ביוטיוב מטעם כי"ל. ישנו ההסרט שלי שהעליתי ליוטיוב הכל בחינם על ייצור אשלג. וגם על הקמת מפעל המתכת ברמת דוד שאורי ברפל המציא ואני שותפתי בתחילתו. אחרי זה היינו בערד. במפעלי ים המלח כי בייגה ועוזי חייומבויץ קראו לנו. בואו. האלב אתם הייתם קיבוצניקים..אמרה תמר. ושלא כמו מאיר לי אין טענות לאף אחד כי אני לא מאמין לאף אחד כמו שהזהיר אותי מנחם שבנה שתי דוברות בסדום וכולם חיכו שרק נשבור את הראש. עם אנני עם לאה ועם חיה ועם תמי. בדיוק כמו שאמר לי אורי ברפל ברמת דוד. אני זוכר איפה ומתי. בגיל 70 אורי שלמד עם רבין בכדורי קיבל CVA ואני מתכוננ להמשיך בחיי בלי שבץ ולכן לא מתרגז. רגע אני אקרא. להגהה ולבדקיה אם לא חרגתי..מפרטיות אז איפה תמי. ? לכל הרוחות הבטחתי לה אבל אני עדיין לא אלמן.
ובגיל 76 מותר לי לכתוב בלי קשר לאמרו למעלה -מי זיין את מי - כך עמוס עוז כותב. שאני אצטט איפה. בלכתוב סיפור.!! תקראי את זה מינתי.

מינהר

New member
נהדר לא להתרגז. אני מנסה לאמץ זאת.

הכתיבה שלך אסוציאטיבית. קראתי באיזה מקום, שזה מראה על תבונה.

הבעיה הקשה שאת לא יכולה להוציאו מהכלל

אם במקום שהילד נמצא מאכילים אותם, את לא יכולה לשלוח איתו אוכל לצהרים מהבית, אלא הוא חייב לאכול עם כל הילדים, כי אחרת, הפן החברתי שלו ייפגע מאוד.
מה שאפשר לעשות, זה שההורים יתאגדו, ידרשו מהאחראי לפרט להם מהם מרכיבי המזון, ואם הם לא ראויים, לדרוש לא לתת אותם לילדים.
התוצאה תהיה: קבלן הספקת המזון ינתק את קשריו לאותו מוסד והילדים יישארו ללא ארוחה, אלא אם ההורים ירימו פרוייקט לקשור עם ספק טוב עבור צהרים לילדים. וזה עולה המון המון כסף, ואני בטוח שחלק מההורים יתנגדו נמרצות.

deebeebee

New member
אין קשר ל״שחרור האשה״

כי אשה שעובדת גם בחוץ וגם בבית איננה משוחררת אלא עבד במשרה כפולה ומכופלות כל עוד הכנת האוכל והטיפול בבית ובמשפחה לא שיוויוני בין שני ההורים וגם כי גם המוצרים הטבעיים כביכול לוקים בחסר, כולל שיטות הגידול של הבשר, הירק והפרי.

מינהר

New member
דווקא קשור דבי. בין השאר שחרור האשה התבטא בזה, שנשים יצאו

לעבוד, והיתה להן המשכורת שלהן, בלי להיות תלויות בבעל.

deebeebee

New member
מעטות הנשים שלא תלויות

כי מעטות הנשים ששכרן משתווה או מתקרב לשכר של האיש שלהן, כך שעצמאות אמיתית אין. מלבד זאת, הדרך ארוכה עד לשחרור כי היא לא שוחררה ממטלות הבית, העבודות מחוץ לבית אצל רובן רק נוספה לעבודות הבית כי רוב הגברים לא רואים עצמם כשותפים שווים למטלות הטיפול בבית ובילדים.

עמיקם10

New member
שחרור האשה היום יעל שטרנהל השאפה אמרה שמלחמת העצמאות באמריקה

שם היא מומחית וד"ר לזה-התחילה בהקשר לתנועה הפמיניסיטית לפי לוח הזמנים. של מלחמת האזרחים כמו ב'חלף עם הרוח'.כשאני רואה חלף עם הרוח אני לוקח אויר ועובר לספינת השעשועים שראיתי בגיל 13 שלש פעמים. ספינת השעושעים הוא במקור ספר נגד העבדות שעשו ממנו שלש פעמים מחזמר בברודווי ובסרטים. הסרטים ב-1927 וב-1951. כאילו שזה מעניין מישהו באיזה שנים. נגיד המהפכה הרוסית היתה ב-1917 ולמה אני מציין את המהפכה כי יעל שטרנהל השאפה אמרה שהממשלה שסרה פה מהפכה ב-2011 בשדרות רוטשילד. מה אתה אומר מאיר ? אביב גפן אמר שעוד לא שברו שום זכוכית..ואז אחרי זה היכו את דפני ליף. אסרו עצרו והעמידו כאילו שהיא איזה ז'אן דארק. כעת אני מתרגז. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ועוד איך שברו

אני ראיתי איך נופץ חלון הראווה של הבנק ודפני ליף בפנים, לא סתם העמידו אותה לדין.
כל המחאה הזו היתה תרגיל יחצנות של השלישיה שרצו להגיע לכנסת והגיעו כשהן צוחקים על מאות האלפים שהאמינו להם.

זה כמו בהקמת איגוד השוטרים. אשתי הקימה את "נשות השוטרים". ושלושה עורכי דין משטרתיים שראו שהולך לה, הלכו על הקמת איגוד שוטרים, אני הייתי המזכיר שעשה את כל העבודה השחורה. הם סרבו לתת לי את מסמך הנוהל של האיגוד, זה היה מוזר מאוד. רק אחרי שנים כשהשגתי אותו, התברר לי שאני לא רשום בשום תפקיד.
אחרי שהם עשו רעש רב והתפרסמו בכל הארץ, עזבו את הנושא, התפטרו ויצאו לשוק האזרחי, כעת יש להם שם, מה לאחרים לוקח שנים להגיע למעמד, הם ניצלו את אלפי השוטרים ובני המשפחות שלהם כדי להתפרסם.

אז הנה שתי דוגמאות של אנשים שאני בז להם. אבל הם על הסוס.

עמיקם10

New member
זה לא מה שיעל אמרה.דפני לא רצתה בכלל בכלל להגיע לכנסת הזו

וזה לא שייך לשוטרים שלך אלא לשוטרים של עכשיו. לגבי הענין יעל אמרה שהיא דחתה הצעה להחליף את מיקי כמגישה לאומית בגלל ששברו את המחאה ממש שברו ב-2011. מי שלא הבין את זה לא ידוע היסטוריה. ולא למד מספיק בתיכון. ולא שמע את אניטה ואת זאב צחור ואת זאב שטרנהל.
ואינו מבחין בין עיקר לטפל וזה הדבר החשוב בחיים בעולם ובקוסמוס. לא יודע שאב"י למד מהאיטלקים-והאיטלקיות -השאפות איך איחדו את איטליה. ואיך הפלשתינאים לומדים את כל זה ואם לא ניזהר הם פעם אחת ידפקו אותנו וזה היה פעם אחת יותר מדי.
כעת ננחת-הדקו חגורות-מרמת דוד יש שלה טייסים באל על. בטוח שאחד כרגע באויר. אני הקפטן.
לטייסים אין זמן להסביר כי הטורף רק מחכה לשגיאה להרף עין של טעות. כך גם עמיר לא רוצה שיזהו אותו עם השלטון הזה שמעביר להוטנטוטים לסקיתים ולברברים ובקיצור סה"ט את מה שהם רוצים לשמוע. בחוקים לאומיים ולאומנים. ולי זה מזכיר שלטונות אפלים כמו ברוסיה וכמו מקום לשם הלך סבא שלי הרב מברנו בחבל הסודטים. יעל הסבירה מה היה במחאה.. ואחרי זה השיחה נסבה בהכוונת המנחה קובי על הגורמים למלחמת האזרחים בארה"ב. וקובי ניב לא היה בתנ"ך שלה. והיא שאמרה שהמלחמה ב-1861 היתה על ביטול העבדות ועל הפרישה של הדרום בגלל שהצפון רצה לבטל את העבדות. ואז יעל השאפה הסבירה שלינקולן הגיבור שלה- למד את הענין מג'מייקה ומאיים בשלטון בריטי שבהם בוטלה העבדות. יילה לשעור הבא תביאו קפה נספרסו שנגמר המשלוח בסופר.

אלאורלי

New member
תודה מינהר, הנה בת אחרת הכינה יום הולדת עם

כיבוד בריאות , בנותי דוגלות בזה.

י מ י ת 2

New member
זה אכן יפה מאד ליום הולדת ולארועים

אני לא בטוחה שכל יום האמא עורכת שולחן כל כך יפה ומושקע.
לא ראיתי את התכנית של מיקי חיימוביץ. אני לא אוהבת את התכניות האלה גם לא כל כך מתענינת בתכניות על שמירה על המזונות והבריאות. מי שרוצה שיתעניין. ילדי אוכלים מה שהם אוהבים. אצלי הם אוכלים את מה שאני מכינה. מדי פעם אני אוהבת להכין משהו חדש שאני קולטת מפה או משם.
ילדי ונכדי אוהבים לאכול בשר וכל מה שמסביב ובדרך כלל הם אנשים בריאים ושמחים בחלקם טפו טפו טפו

ראיתי בטלויזיה שף צעיר שנדהם

לראות מה מאכילים את הילדים הגנים ובבתי ספר באנגליה, הוא עשה מהפח שם והצליח לשנות את המזונות שלהם, הוא מאוד מפורסם, הוא גם התחיל ללמד קבוצות נשים לבשל אוכל בבית, היה לו קשה , אבל הרבה נשים קבלו ביטחון ממנו ,חלק גדול התחילו לבשל בבית וללמד כל אחד את החברות שלה, זה היה פרוייקט גדול, הוא גם קבל אות המלכה על כל פעולות שהוא עושה והכל בהתנדבות, נדמה לי שקוראים לו ג'ימי, מי שהיא ראתה את התוכנית הזו?

למעלה