נושא חשוב - מבוגרים עומדים ברכבת

shamirr72

New member
נושא חשוב - מבוגרים עומדים ברכבת

חיים שלום, אני נוסע ברכבת המון ולא פעם אני רואה חיילים צעירים שאינם קמים ומפנים את המושב לאדם מבוגר שעומד לידם. בד"כ כשאני קם מישהוא מהחיילים נזכר לקום. לפעמים גם זה לא.... זה מכוער וזה צריך להיפסק. גם אני הייתי בסדיר פעם, ואני לא שרתתי בקריה במשרד. אין שום דבר שמצדיק את זה. זה חינוך רע שמגיע מהבית. תודה, שמיר

Unsteady

New member
כנ"ל לגבי אוטובוס.

ואני לא מדברת רק על חיילים, אלא על אנשים עם ילדים, בני נוער, אנשים בגילאי 30-40 שלא קמים לאנשים מבוגרים יותר.

בריון2

New member
לא מתכוון לקום

לא באוטובוס ולא ברכבת! אני אדם בדיוק כמו המבוגרים, גם לי מותר להיות אייף\חולה. ובכלל, כל עוד אין חוק רשמי שמחייב לקום, תחנכו את ילדיכם ואל תבלבלו במוח לכל העולם. ואם אני מה שאמרתי הופך אותי לחסר נימוס, אז אני חסר נימוס, סבבא.

mofnfbdvfhbf

New member
אים

אים אתה חולה בסדר אל תקום ואים אתה לא חולה או שאתה משחק אותה חולה זה אומר שאן לך כבוד בשקל ואני רוצה ומבקש אלוקים שיבוא יום ואתה תהיה חולה בן 70+ והאוטובוס רכבת רכבל מטוס מה שזה לא יהיה לא מעניין אותי וזה יהיה מלאה, ואתה תעמוד ותיסבול ואני מקווה שאתה תיסבול הרבה ואז אולי תבין מה זה כבוד!!! ותמיד תחשוב שזה שעומד הוא אבא/סבא שלך ויש אלוהים בשמיים והוא רואה הכול כולל הכול מהכול

האמת שבחיים לא הצלחתי להבין

איך בני נוער וצעירים לא קמים למען אנשים מבוגרים יותר. לא משנה כמה אני עייפה או עם תיק כבד-יש אדם מבוגר ממני ואין כיסא פנוי, אני קמה ונותנת לו לשבת. לגמרי עניין של חינוך!

מצד שני ואולי בגלל שזה נדיר

יצא לי לראות חייל מתנדב שקשה לו לעמוד [בגלל שהוא צנום שכמו בסיפור נמוך והמדים נראו עליו כשק מרוב שהוא היה קטן ממדים], אף אחד לא קם לו, האוטובוס היה מפוצץ, למזלו הוא פגש במכרה שהיא ביקשה משכנתה למושב לקום בשבילו. מה שזה אומר , שכמו בסיפור על הנכה הצעיר שלא קם לאישה בהריון בסיפור הילדים, אנחנו צריכים להיזהר מלהיחפז למסקנות

מסכימה איתך בגדול ../images/Emo45.gif

אבל לצערנו לא חסרים מקרים של כאלה של מלא אנשים מבוגרים שמתקשים לעמוד ועומדים, ולעומת זאת ילדים ובני נוער יושבים להם בסבבה, לא נראה שיש להם בעיה פיזית כשהם יורדים, אבל לא-הם לא יפנו. האם אתם כאנשים שעומדים באוטובוס פונים לנוסעים אחרים שיושבים בבקשה לפנות את המושב לאנשים מבוגרים שעומדים? אני מודה שתמיד מתלבטת בעניין, ואם רואה שמדובר במישהו שיש עם מי לדבר, אני מבקשת בצורה יפה, וקודם שואלת את המבוגר אם הוא מעוניין לשבת.

shamirr72

New member
בת כמה את? היית חיילת קרבית?

על מה את מדברת? מה הקשר בין עיפות לכבוד לזולת? מספיק פעמים עמדתי ישן עם נשק בהצלב באוטובוס עם היד על המעקה של התקרה במשך שעתיים וחצי. היו פעמים שאנשים מבוגרים שאלו אותי אם אני רוצה לשבת. מה הבעייה לוותר על המקום ואח"כ לקבל אותו בזכות מאדם מבוגר שמעדיף לתת לך החייל לישון כי הוא חושב על בהן/נכד שלו שגם בקרבי? תראי... את יכולה לעטוף את האגואיסטיות בעטיפות יפות ולנסות להסביר אותה.... איך תסבירי 4 חיילות שמורידות מבט לרצפה כדי "לא לראות" את המבוגר שעומד מטר מהן? ולמה דווקא החיילים הקרביים שהם החיילים הכי עייפים ומסכנים בצבא קמים? חשבת על זה? אולי כי מי שהולך לקרבי כבר מכיל את הגן הנדיר הזה של אחווה של סולידריות למדינה ולאנשים שבמדינה. תחשבי על זה קצת ותנסי לתת את התשובות לעצמך... בלי להתפתל.... שמיר.

מאמאסאן

New member
תתביישי, איזה חינוך קיבלת?

אני מבוגרת ונכה (נשענת על קביים) עמדתי מהרצליה עד קרית חיים, בכל תנודה חדה של הרכבת , כמעט ונפלתי, ואף אחד לא קם, לא יכולתי לזוז כדי לחפש מקום, הצפיפות והתנודות מנעו ממני זאת. אני מקווה שיש לך סבתא, או אמא, ולא תשמחי לשמוע מהן שעברו חוויה דומה.

prince779

New member
אני קמתי תמיד, עד שפעם אחת

קמתי לאשה מבוגרת עם שקיות - והיא ממש נעלבה, "מה, אני כ"כ זקנה שאנשים צריכים לקום לי באוטובוס?!" ובחיי שהיא הייתה מספיק מבוגרת - שאר הנוסעים הסכימו איתי. מאז אני חושב פעמיים.

El Raanan

New member
כן זה יחס דו צדדי

אני תמיד באוטובוס מרוכז באוזניות ולרוב אני גם ישן יש לי המון נסיעות ארוכות של שעה+ , לפעמים כשנוצר מצב של לחץ ואני שם לב אני בודק אם יש בנאדם מבוגר לידי ושואל אם הוא רוצה, יש לפעמים מצב שאני לא שם לב וכמובן מסמנים לי ואז אני מפנה ברצון. אבל היתה פעם אחת שאישה פשוט בעטה בי בכוונה במקום פשוט לבקש יפה...דחפה אותי , עשתה תנועות מאיימות ובקיצור התנהגה בבהמיות מוחלטת במקום לבקש התחילה לקטר ולקלל ורק מתוך עיקרון סירבתי בכלל לתת לה יחס זה היה ממש מגעיל ....זה שלא שמתי לב אלייך אומר שאת צריכה לקלל ואחרי זה להתחיל לבכות על "חינוך לקוי" במשך שעה לכל מי שלא רק רצה לשמוע. ורק היום הייתי עד באוטובוס לבחור צעיר שקם כדי לתת למישהי מבוגרת לשבת והיא התחילה לקלל אותו גם. באמת, אם לתת לאדם מבוגר באוטובוס לשבת זה עניין של חינוך אז למה זה חד צדדי? לא מאמין שיש פה בנאדם שביקשו ממנו יפה לשבת ולא הסכים.

לא רק מבוגרים...גם נשים בהריון ונשים עם תינוק

תמיד קמתי לאנשים מבוגרים ממני... בזמן האחרון יש תופעה שפשוט לא קמים. לא קמו לי בהריון גם כשכמעט נפלתי ברכבת. לא קמו לי כשהייתי עם מנשא עם תינוק. לא קמו לבחור עם הרגל השבורה והקביים ולא קמו לזוג הזקן שעמדנו כולנו ביחד ברכבת. ישבו: חבדניקים, חיילים, בחורות צעירות, אנשי עסקים. ואף אחד לא חשב לקום. האמת...לא חשבתי על עצמי. ידעתי שאם אני עולה לרכבת עמוסה, יש סיכוי שאני אעמוד. אבל הזדעזעתי לראות את הזוג הזקן ואת הבחור עם הקביים פשוט עוד שניה נופלים עם כל סיבוב וכל עצירה של הרכבת. מי כן קם לי בסוף? אתיופי זקן שבעצמו היה לו קשה לעמוד ולא נתתי לו לפנות לי את המקום.

dindino3

New member
באמת יש בעיה עם חרדים

הם לא רוצים שנשים ישבו לידם ולעתים זה גורם למצב שאף אחד לא יושב לידם, או מקרה שהם חוסמים את המעבר כי פינויו יגרום קרבה יתרה לאישה...

RacheLeob

New member
נכון אבל יש פתרון

למדתי באיזור חרדי וכל האוטובוסים שנסעתי בהם היו מאוכלסים בחרדים. כל אחד יושב על ספסל לבדו ויש הרבה נשים שעומדות (כיוון שהגברים מגיעים מהישיבות שנמצאות בתחילת המסלול של הקו). אנחנו החלטנו שהחוצפה הזו שברה שיאים ומאז התיישבנו ליד חרדים. זו הדרך הכי טובה להשיג 2 מקומות ישיבה כי הוא פשוט היה קם כמו קפיץ...
וכן, הרבה פעמים גידפו אותנו, אבל למי אכפת. יש לך בעיה לשבת ליד נשים? אל תשב. קום. ביי ביי... ואני דתיה, כן?

ara bernana

New member
הכל כתוב!!

בס"ד אילו אנשים היו יודעים להעריך אפילו במעט את הזכות שניתנה לנו בהחזקתה של התורה הקדושה אשר ממנה נוכל לדעת כיצד ואיך להתמודד עם הבעיות והחיים הללו בכלל לא היה צורך בתוכנית שכזאת! בתור בן נוער דתי אני רואה חשיבות רבה בעזרה לזולת ובצורך להתערב בעזרה לחלש גם אם זה אומר שאכשל! אני נוסע כל יום באוטובוס וכן אני מחפש בעצמי את האדם המבוגר או האישה עם הילד שאוכל לפנות להם את מקומי! לא חסרים מיקרים של צורך בנתינה הם עוברים לידנו כל הזמן רק שאנחנו בוחרים להיתעלם מהם.

i c u 2

New member
זה לא קשור לתורה

אילו ערכים של אותו האדם, אם זה לא היה כתוב אז לא היית נוהג כך?

ara bernana

New member
זה כן קשור לתורה

בס"ד אם תיסתכל על עשרת הדיברות תוכל לראות שיש היגיון וצדק בדברים וללמוד ממעשי האבות את דרך חשיבתם הבאים לידי ביטוי במעשיהם, בכל דבר צריך להפעיל היגיון וכמעט לכל מצווה או איסור יש הסבר מפורט מדוע ולמה צריך לנהוג כך. אפשר לסכם את התורה במשפט "ואהבת לרעך כמוך" התנהג אל האחר באהבה ובכבוד כמו שהיית רוצה שינהגו בך.

i c u 2

New member
ואם זה לא היה כתוב?

אם לא הייתה תורה לא היינו עושים אותו דבר? במה זה בדיוק עוזר לנו? להגיד על כל דבר "יא, איזה קטע, זה רשום שם.." בוא אני אכתוב לך מלא משפטי "חכמה" ודרך חיים וכו' ותגיד שמזל שנולדתי?

למעלה