נושא חשוב - מבוגרים עומדים ברכבת

darling33

New member
been there done that

מכירה את הנושא הכאוב משני המקומות...כשהייתי בהיריון ונסעתי באוטובוסים ורכבות נאלצתי לא אחת לעמוד כשהאוטובוס/רכבת מלא בחיילים ואף אחד מהם לא קם בשבילי...ואני לא מדברת על השלב שאולי עוד ניתן לחשוב שאני "סתם שמנה" - היה ברור שאני בהיריון !!! ומי קם בשבילי? אדם בן למעלה מ-60!!! התביישתי לשבת במקומו ונשארתי עומדת. מהצד השני, אני למרבה הצער, גם בעלת מגבלה פיזית אך "צעירה" בגילי. לעיתים, היו מקרים שבהם העירו לי למה אני לא קמה. אני לא חייבת לאף אחד הסברים מפורטים על מצבי הרפואי, אבל לפעמים זה כל כך עיצבן אותי ה"הערות" והלחשושים מאחורי גבי שפשוט פתחתי את הארנק ושלפתי את תעודת נכה צה"ל שלי...אז נכון שרוב הסבירות שאלו שלא קמים הם סתם מפונקים אבל יש כאלו שלא קמים כי הם לא יכולים...

i c u 2

New member
תתעוררו ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כל אחד במדינה הזו דואג לעצמו. קרה לי לא פעם שנסעתי באוטובוס ריק {!} וישבתי ראשון באוטובוס ועולה איזה זקנה שמבקשת לשבת דווקא בכיסא שלי. יש לציין שהכיסא הראשון באוטובוסים של חברת קווים ודן הם עם מדרגה כזו ולעלות את המדרגה יותר קשה מללכת את כל האוטובוס. עניתי לגברת שיש לה את כל האוטובוס ריק והיא מוזמנת לבחור לעצמה מקום.

RacheLeob

New member
ומנגד

אני לא יושבת ראשונה מקדימה כי זה מקום ששמור לזקנים שקשה להם ללכת עד סוף האוטובוס. כן, קשה. תתפלא. בגלל שאוטובוס זה דבר שזז וגם אני בתור בחורה צעירה מועדת לפעמים מהנהיגה המטורפת של נהגים. מגיעים לרמזור אדום בפול גז ואז עוצרים בבת אחת. וגם אם יש את כל המקומות מאחוריי פנויים אני אקום ואתן למבוגר לשבת כדי שלא יצטרך ללכת ולמעוד. ואם האשה כבר ביקשה ממך אז ברור שתתן לה לשבת. כשתהיה מבוגר תבין ותראה דברים אחרת ממה שאתה רואה אותם היום. אולי הראות שם פחות טובה והיא פוחדת לפספס תחנה? אולי היא צריכה להרגיש בטוחה ליד הנהג כדי לשאול אותו שאלות? אולי היא ביקשה מהנהג לומר לה איפה לרדת? ואולי היא גם לא שומעת טוב בנוסף? כן, אני חושבת על כל התרחישים האפשריים ולא "עושה דווקא" לאנשים. פותחת את העיניים ובודקת האם ניתן לעזור. אם אראה אשה בהריון או מישהו מבוגר אני אקום ואתן להם לשבת, אבל בחוכמה. שלא יראו שזה עבורם. אעשה את עצמי כאילו אני צריכה לרדת מהאוטובוס. ככה חונכתי - לפתוח את העיניים.

i c u 2

New member
זה ויכוח שלא ייגמר

במקרה הנ"ל מדובר על נוסעת קבועה {כך שכל התירוצים של לפספס תחנה וכו' זה ממש לא בכיוון}. מה את אומרת על אדם מבוגר שחצי רץ לאוטובוס ואז מבקש לשבת מקדימה? הזקנים הישראלים אנשים רעים ונצלנים.

RacheLeob

New member
אם כבר הצעירים הישראלים כאלו

ברור שיש גם חצופים (אישית לא נתקלתי אבל בטח יש) אבל בגלל זה להעניש את השאר? וגם אם היא נוסעת קבועה הייתי קמה. אפשר לחשוב. אולי די עם האגו ועשיית הדווקא? אם היא כבר הגיע למצב של לבקש למרות שיש אוטובוס שלם ריק כנראה יש לזה סיבה.

i c u 2

New member
ויכוח שלא ייגמר

אם נגיד אני נוסע מדי פעם אז אולי זה עוד סביר אבל כשהייתי בצבא, לא בדיוק היה בא לי לעמוד שעה הלוך ושעה חזור באוטובוס מפוצץ ומפוצץ בזקנים.

tvav

New member
ברור שחייב לקום אבל אני נגד זה

שלפעמים עולים למונית שירות והנהג מתחיל לעלות אנשים וזה "מחייב אותך" לשבת על הריצפה במונית ויש תחושה שהמבוגרים מנצלים זאת . לדעתי אדם מבוגר שרואה שאין מקום לא צריך לעלות ולחכות למונית הבאה ושלא לדבר בכלל על הנהג שמעלה יותר אנשים מהמותר

morani86

New member
מצד אחד, אמת בדבריכם

אין ספק שצריך לקום לאנשים מבוגרים באוטובוס. מצד שני, אני לא יכולה להגיד על אנשים שלא קמים שזה חינוך רע מהבית. קל לאנשים להגיד את זה כאשר הם נוסעים פעם בשבוע באוטובוס. אבל כשאתה סטודנט ונוסע כל יום? בד"כ אני קמה. אבל לפעמים אני נוסעת באוטובוס שתדירותו גבוהה וכשהוא מלא עד אפס מקום ואנשים עומדים בצפיפות רבה הנהג ממשיך להעלות אנשים. אני יודעת על עצמי שלרוב אם אני עייפה או אין לי כח לעמוד (ולפעמים גם לא במקרים כאלו)- אני פשוט לא עולה. אבל יש אנשים מבוגרים שעולים. למה? כי הם בונים מראש שמישהו צעיר יקום להם. זה מרגיז! קניתי כרטיסים במיטב כספי, יש לי נסיעה יומיומית ארוכה. האם אני אעשה אותה כל יום בעמידה (בעוד שאנשים אחרים שאם היו מחכים עוד 10 דקות לא היו צריכים שיקומו בשבילם) ואגיע עם כאב ראש ללימודים? שורה תחתונה- אל תשפטו. הערכים אומרים שיש לקום ולפנות מקום לאדם מבוגר. אבל לפעמים יש "לשמור" גם על עצמך, כי אף אחד לא ידאג לך. אני מודעת לזה שמה שכתבתי כרגע נשמע רע מאוד, אבל מישהו צריך להגיד את זה.

לכבוד הוא לי לקום לקשיש!, לחייל עייף, לאישה

בהריון, או לאישה/איש שמחזיקים ילד ביד. למה?!, כי לי זה עושה טוב!!!

RacheLeob

New member
אולי הגיע הזמן שנפסיק לחשוב על עצמנו?

גם אותו זקן קנה כרטיס במיטב כספו. לא רק בכספו הפיזי. איפה הכבוד וההערכה לאנשים זקנים?

אנשים חוצפנים

אנשים חוצפנים

ravit676

New member
לקום לקשיש ברכבת.

אם הייתי יכולה הייתי עושה את זה.................אבל אני נכה.......

../images/Emo46.gif כמה נקודות למחשבה

כשהייתי בריאה קמתי בשמחה לכל מי שעלה, אבל אירועים מתרחשים לאנשים בחייהם הפרטיים והם לא צריכים להדביק על המצח סטיקר- "מצטער, אני נכה". אז נכון שלא רואים עליי את חומרת המחלה. ונכון שאני קמה כשאני מרגישה כל כך רע עם נעיצת המבטים סביבי או עם משפטים שיפוטיים של אנשים סביבי, אבל זה גם נכון שאני מוצאת את עצמי כל כך הרבה פעמים יורדת מהאוטובוס כדי לעבור לאוטובוס ריק, כי מישהי בהריון העיזה בחוצפתה לבקש ממני לקום לה. או אישה קשישה שעומדת יותר יציב ממני נוקשת לי על הכתף ומבקשת שאקום לה. אני לא טיפוס של פרובוקציות, ואני נמענת מעימותים, מה גם שאני לא אוהבת להכריז על מגבלותיי. אני חושבת שהדבר הראשון שכולם צריכים לעשות זה להתבונן פנימה ולבדוק אם מתאים לנו לקום - אז נקום. ואם לא- אז לא! אולי מספיק עם השיפוט החיצוני?! אם לומר מה לא בסדר באחר??!!! אולי כל אחד יבדוק את הקרביים שלו ויפסיק לנהל לכולם אם נכון או לא נכון לנהוג כך או אחרת. שכל אחד יפתח את העיניים- כדי לבדוק מה אני הייתי עושה. נפתח את הלב- כדי להיות אני איש נותן. נפתח את הראש- ונראה למי אני יכולה לעזור.

למעלה