נושא טעון שמעניין אותי.

יסמין 28

New member
נושא טעון

נשים אצל רופא נשים. בבדיקה. האם זה טראומתי? בהחלט כן. גם לנשים גנטיות ששלמות, מקבלות ואוהבות את זהותן המגדרית. וזו הסיבה בגללה לא נבדקתי בערך שש שנים (שמאיה לא תראה את זה). זה מאד מאד קשה להיבדק. במיוחד אצל רופא גבר. ומתי מתי תקום איזו סטודנטית לסבית לרפואה שתחליט שהיא הולכת להיות גניקולוגית?? בחיי שזה יקל עלי את החיים מאד

DarlingAdam

New member
אז למה לא מדברים על זה?

נשים גנטיות וכו'. למה זה תמיד "אז קצת לא נעים, אבל לא נורא"? איך זה שבשום מקום לא מדברים על הטריגר הנוראי שזה יכול לעשות? איך זה שאפילו רופאות נשים מתעלמות מהעניין הזה?

tit4tat

New member
ודאי שמדברים על זה

נדמה לי שנופר קידר כתבה בזמן הורוד על לסביות וגניקולוגיה לא מזמן. על כך שלסביות ממעטות בד"כ לבקר במקפאות גניקולוגיות (פחות צורך בגלולות, וגם כשכואב בסקס אז מפסיקות לעשות דברים כואבים במקום ללכת לרופא לבדוק מה "לא בסדר אתן"), ועל הצרה הגדולה בכך (ללכת לרופא זה בריא). אני מעולם לא שמעתי "קצת לא נעים לא נורא".. אני מעולם לא בקרתי במרפאה כזאת (לשם הגילוי הנאות וגו').

DarlingAdam

New member
באמת? *מאושר*.

יש למישהו לינקים לכתבה הזו, או כתבות דומות בנושא?

DarlingAdam

New member
מצאתי את הכתבה.

אבל היא רק על לסביות, לא מוזכר בה הקטע הטרנסי, ומה שיותר חשוב - לא מוזכר בה הקטע הטריגרי. מוזכר בה שיש שנרתעות כשהרופא הוא זכר, אבל לא הוזכר שם עניין הטריגר בבדיקה עצמה, גם כשהיא נערכת ע"י רופאה.

tit4tat

New member
לא, לא היה שם עניין טראנסי

ונדמה לי שהחוששים\ות מעניין הטריגר פשוט נמנעים\ות מבדיקה. כמוני למשל. וגם נדמה לי שאמשיך לאכול הרבה יוגורט ולקוות לטוב לעוד זמן מה.

DarlingAdam

New member
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל,

טריגר. זה משהו, יכול להיות פשוט כמו ריח או קול מסוים, יכול להיות מסובך כמו נסיבות מסוימות או פעולות מסוימות, כמו הליכה לרופא לדוגמה, שמעוררים זכרונות קשים מטראומות קודמות. בהרבה פורומים של תמיכה נפשית כתוב בתחילת הודעות מסוימות "טריגר", כלומר, הכותב מזהיר שהוא מדבר על חוויות קשות ומי שיקרא עלול לחוות רגשות קשים בגלל שייזכר בחוויות משל עצמו.

tit4tat

New member
מבקשים המלצות

ומסתפקים ברע במיעוטו. לטעמי רופא\ה שיודעים להיות מתחשבים מספיק בלסביות (שהן על מנעד ג'נדר שלעתים עשוי להיות קרוב לטארנסג'נדריזם) ובנפגעות תקיפה מינית (talk about triggers) יהיו הימור טוב. חשבת אפילו להתקשר לאיזו מרפאה ו*לשאול* על גשתם לגבי טראנסג'נדרס\טראנסקסואלים ETC? בפורום נשים בלבד בנענע היה לא מזמן שרשור המלצות לגניקולוגים ואפשר לעיין. חברה סטרייטית שלי קבעה תור לרופאה בת"א שאמורה להיות מדהימה. אם תרצה אשיג לך את המספר (למרות שזה קצת רחוק). חוצמזה קשה לי לעזור כי טרם יצא לי להתמודד עם העניין בעצמי.

palsox

New member
אשתי אומרת ש...

שבסך הכל צריך למצוא את הגניקולוג הנכון (לגבי לסביות , אין לי מושג לגבי טרנסיות) , היא למשל מצאה מישהו שמודע לאורח החיים שלנו והוא מאד מקצועי ועדין ההמלצה היא כן להיבדק אם פעילים מינית וזה לא משנה באיזה צורה אבל אותי זה בכל אופן לא משכנע , כנראה שאני יותר מדי פחדנית כי בחיים שלי לא נבדקתי ע"י גניקולוג/ית. אגב לדעתי יותר כדאי גניקולוג גבר כי הם בדרך כלל עדינים יותר דווקא בגלל שאין להם מושג איך זה בדיוק כמו שכשאישה בPMS יותר סביר שגבר יתרגש מזה יותר ולכן יתייחס אליה ביתר רגישות מאשר אישה אחרת שיודעת בדיוק מה זה ולמה זה ואיך זה

yoana

New member
לא לא לא, פליז

נתקלתי בכל כך הרבה מקרים של נשים שנוצלו והותקפו מינית בידי הגניקולוגים שלהן, שאם זה היה תלוי בי זה בכלל היה תחום שבלתי חוקי לזכרים ביולוגיים לעסוק בו. ואיך אפשר לחשוב שמישהו יכול להיות עדין יותר בגלל שאין לו כזה? הרי דוקא מישהי שיש לה מבינה את הרגישויות, המצוקות ושלל הבעיות שיכולות להיות קשורות בזה, וגם יודעת מה כואב, מה מביך ומה לא. זה לא שאין גניקולוגיות מחורבנות, אבל לפחות אין את התחום האפור הזה שבו הוא נגע בך ואת לא יודעת אם זה כן תקיפה, לא תקיפה, אם הוא היה אמור לגעת ככה או לא, כי בתחום הזה זה הרבה פעמים לא ברור, ומותיר אותך עם תחושות אשמה ומצוקה. מעולם לא הלכתי אצל גבר. רק אצל נשים. וזה אכן תחום רגיש, בטח אצל כל מי שקשה לו עם הגוף שלה ועם התזכורת הזו, אבל גם להמון המון נשים-נקבות-ביולוגיות בלי שום נגיעה טרנסג'נדרית. גוף, זה קשה. לכל אחת ואחד. ובטח למי שמרגיש פצוע בתוך הגוף שלו.

למעלה