נושא כאוב... אז בבקשה אל תכעסו

יסמין 28

New member
נושא כאוב... אז בבקשה אל תכעסו

זה לא סוד שהתעצבנתי למקרא הודעתו של הבחור שמכנה את עצמו "עד ראיה". האמת היא שמראש לא היה סיכוי שאני אחבב אותו. אני שונאת גברים. אני לא צוחקת. אני ממש שונאת אותם. הם עושים לי רע ועצוב וכאבי בטן. אין לי חברים או ידידים בנים, למעשה חוץ מאבא שלי והאחים שלי אין אף גבר במעגל הקרוב אליי. אני מה שנקרא "ספרטיסטית" כלומר מפרידה את עצמי מגברים. עכשיו, כמה מחבריי הטובים ביותר (לא בצחוק) הם FTMים, או לפחות מהרהרים באפשרות. אחד מהם שאל אותי, כשעוד היה בת: "יסמין, אם אני אהיה גבר, את תפסיקי לאהוב אותי?" כאב לי מאד לשמוע את השאלה, אבל הבנתי אותה. אני מאד אוהבת בוצ'יות ובעבר חשבתי, ש- FTM זה פשוט צורה קיצונית של בוץ'. ולכן מאד מאד אהבתי FTMים, והרגשתי שאני מתחברת אליהם ברמה הרגשית. לאחרונה הבנתי ש- FTM איננו בוץ'. הוא גבר, במקרה הטוב גבר הומו ולרוב גבר מהזן שאני הכי פחות אוהבת - גבר סטרייט. זה קרה כשהסתכלתי על ספר תצלומים של לורן קמרון. הראו שם תמונות של FTMים, ותמונה אחת, של גבר שחור מרים משקולות, פשוט הפחידה אותי. תפסתי את עצמי, שבדרך כלל נמסה למראה תמונות של בוצ'יות, מפחדת מהגבר שניבט אליי מהתמונה. אז כרגע אני מבולבלת יותר מהכל. אני לא מבקשת עזרה כי אני יודעת שזה תהליך שאני אמורה לעבור עם עצמי. רק רציתי לשמוע דעות ומחשבות שלכם לגבי הנושא.

יסמין 28

New member
ורק כדי לחדד את הנקודה...

תגידו שאני נודניקית, זה בסדר
אני מרגישה שעברתי ביחס שלי לטרנסים וטרנסיות שינוי של 180 מעלות. בעבר נרתעתי מטרנסיוץ. הרגשתי שאין ביני ובינן שום דבר משותף. אחרי הכל, הן נולדו זכרים, עברו סוציאליזציה של בן, חוו את העולם דרך עיניים של בן, לא חוו דברים שאני כאשה עברתי, בקיצור הרגשתי שאני רחוקה מאד מהעולם שלהם. לעומת זאת, חשבתי שמכיוון ש- FTMים עברו חיברות של בנות, וחוו דברים שגם אני כילדה חוויתי, הם דומים לי ואני יכולה להתחבר אליהם. אחר כך הבנתי והפנמתי טוב יותר את המשג הזה שנקרא "טרנסקסואליות". הבנתי שטרנסיות מעולם לא עברו חיברות של בנים, ומעולם לא חוו את העולם מנקודת מבטו של גבר (להיפך, הניסיון "לעצב" אותן כבנים נחווה אצלן ככואב ומשפיל). שהן נשים לכל דבר, שהיו נשים מרגע לידתן. לעומתן טרנסים חוו את העולם כבן וכגבר, והם למעשה רחוקים ממני יותר מאשר הטרנסיות. אני מקווה שהצלחתי לעשות סדר בדברים... ואשמח לתגובות.

ElyC

New member
הטווח

של תכונות נשיות-גבריות בגברים הוא אדיר, בדיוק כמו גם בנשים. לא לחבב או לאהוב גבר או אישה, טרנסית או טרנס בגלל הצנרת או העדפה מינית - זה ויתור על לפחות מחצית הקשרים האפשריים בעולמנו, וחבל. שרירים דומים לצבע עור, או כל סממן חיצוני אחר - אין כאן שום אמירה לגבי האדם, בדקתי את הנושא באופן אישי. שרירים לא תמיד שווה למאצו אטום מוח... החויה ה"גברית" לא מוכרת לי, יש מתכון?

קלארנס

New member
...

>טרנסיות ... הן נשים לכל דבר... נשים מרגע לידתן< חשבתי שאת מסכימה איתי שנשיות היא הבנייה חברתית, שלא נולדים אשה, אלא נעשים אשה. אחרי שהתמודדת עם מגדר מחוץ לתבניות שלו (כלומר את לא רחוקה מגברים בגלל מה שיש להם בין הרגליים, אלא בגלל נק' המבט שלהם, חוויותיהם וכו'), כשאת מתמודדת עם טרנסיות את עושה אחורה-פנה וחוזרת לנתח זאת בתוך תבניות. בעיני אי אפשר להפריד אדם מהחיברות שעבר. לא "בגלל שאני מרגישה עצמי אשה לא עברתי חיברות של בנים". אולי, אם כבר, "בגלל שאני מרגישה אשה לא הזדהיתי עם החיברות של הבנים" או "לא הפנמתי". ואולי זה מה שעושה את ההבדל, גם עבורי, שמרגיש רחוק מאד מ"גברים" ובמובן מסויים מזדהה עם הודעתך (ע"ע לסבית שונאת גברים). אך לא כך כשעסקינן בגברים חריגים = גברים שאינם נאמנים לתפקידי המגדר שלהם = נשים/קווירג'נדרים/הומואים בלה בלה בלה לכן בעיני FTM זה באמת צורה של בוץ' ולהיפך. ואני מתנצל באם התנגשות בתפיסת עולם אחרת יוצרת פיצוץ גדול בלב של מישהו. |הולך על זכוכיות|

גיל494

New member
אני אנסה לכתוב משהו אינטילגנטית...

יסמין שלום (אני גבר - PLEASE, DON'T SHOT!...
) התיאוריות שעלו פה הגיעו לרמה אינטלקטואלית שלא ממש הצלחתי להבין ולכן אני לא אגיב לגביהן (אולי זה בגלל שאני גבר
...) מה שאת מספרת נשמע כמו תוצאה של מקרה אישי ואולי פגיעה של גברים די מגעילים. (תתעלמי מהספקולציות בגרוש...) אבל כל הכללה (ועוד הכללה גסה כמו גברים/נשים) מובילה לפסילה של אנשים שאת לא מכירה בכלל... נק' המבט של נשים וגברים היא אמנם שונה, אבל היא משתנה גם בתוך ה*גברים* וה*נשים* (התוצאה נקראת חילוקי דעות
). אמנם גברים ונשים חווים ורואים את העולם באופן שונה, אבל ממתי שונה זה רע?
אם תפסלי גברים רק בגלל שהם חווים את העולם בצורה שונה את לא יותר טובה מהפנאטים שפוסלים עמים שלמים כי הם מאמינים באותו אלוהים רק בצורה אחרת (ע"ע איסלם/נצרות/יהדות) ("אנחנו נוטים לפחד ממה ששונה מאיתנו, עד שאנחנו מכירים ומבינים את ה*שונה* והדבר מוביל לפירוק של הפחד" - עוד קצת פסיכולוגיה בגרוש). אני מציע (ועוד פעם, זאת רק הצעה...) לאזור הרבה אומץ (ולהחזיק את הבחילה בבטן) ולנסות להכיר גברים באופן אישי ואולי תגלי שיש כמה מאיתנו שהם די נסבלים, וחלקינו אפילו די נחמדים...

Freeda

New member
בילבול הוא בריא

היי יסמין ברגע שהגעת למסקנה שאת מבולבלת, הגעת להישג גדול - סילוק כל המוסכמות ותוויות והאגדות והתחלה של חשיבה חופשית, פרועה, ללא גבולות. אכן, לשיטתי, חשיבה איננה אירוע מוחי :) עכשיו בואי נתבונן בטבע - הוא תמיד יוצר רצף של תופעות, בפילוג סטטיסטי, ולא רק תופעות קצה - כל גווני הורוד, ולא רק אדום ולבן, כל גווני הזהות המינית, ולא רק זכר או נקבה, כל גווני המשיכה המינית, ולא רק סטרייט או הומוסקסואלים/ות. עוד מנגנון ברא הטבע - מנגנון הברירה הטבעית שבמינים מסויימים משאיר את כל גווני הביניים, ובמינים אחרים גורם להכחדתם - הכל על פי נתוני הסביבה והתפתחות המין. במאה ה- 21, גם הומוסקסואלים מקימים משפחה ומעמידים צאצאים. וגם טרנסים וטרנסיות. וגם כל גווני הביניים. הכל רצף אחד גדול ומורכב ומבלבל ומדהים כמו הקשת בענן. האם FTM הוא כמו בוצ'ית ? עצם השאלה מניחה שיש FTM סטנדרטי, ובוצ'ית סטנדרטית, לפי הרצפטים בספרים, וניתן לערוך טבלת השוואה. מצחיק גם אותך יקירתי. כנ"ל שאר התהיות. יש הכל בכל מכל כל. בקיצור אחרי כל שקישקשתי כאן להנאתי - עיזבי תויות, עיזבי מודלים פרטניים, עיזבי תאוריות ושפע ספרים. לא שייך לאהבה. אהבי את מי שנעים לך לאהוב ולהאהב על ידו/ה, ברחי מכל מי שמעורר בך קבס. סימכי על חושייך וחיישנייך - לימדי לקרוא עיניים, שפתיים, חיוכים, צלילי קול מבין המילים, שדרי אהבה והקשיבי להד - הנעים לך או צורם, הגובר או נחלש, האם מעורר בך טעם של "עוד". בקיצור - בהצלחה יקירתי - המפתחות כולם בידייך חיבוקים FREEDA

Alexander l

New member
בילבול הוא בריא

ואני רואה בזה אמירה דומה לאמריה שאני משתמש בה תדיר לפחד זה בסדר וחשוב אבל אסור לפחד מהפחד.... ויותר אין לי מה להוסיף לטקסט ה"אקדמי" :)

מאיות

New member
תאורית הרצף

תאורית הרצף, פרידה, אינה הולמת לדעתי את הנושא, ומחליפה כך נראה לי בין שני דיונים שונים לחלוטין - זה הקשור למעגל ה"עובדות הפיסיות" (או ההבנייה שלנו, הקוורית דה-קונסטרוקטיבית של "עובדות אלו") וזה הקשור למעגל ה"עובדות החברתיות". במרבית מעגלי החברה אין שום רצפים. אין משהו שהוא קצת זכר וקצת נשי ואולי נמשך למשהו אחר שהוא יותר או פחות לידו. אין פירוק מאבחן של מין התנהגות מינית ומגדר, ולמעשה, אין "מגדר" כלל כקטגוריה מושגית עצמאית ומובחנת. יש גברים ויש נשים. ההבחנה הזאת נתפסת מהותית וניתנת לבירור סופי בלידה. לצד ההבחנה הזאת תתכן משיכה מינית לגברים או לנשים, ומשילוב של שני מדדים קוטביים אלו נוצרת קבוצה בת מספר קטן של פרטים (גברים/נשים הומואים/סטרייטים/בי). אוסף נקודות רחוקות מאוד זו מזו. לא רצף. העובדה שההבחנה הזאת היא הבניה חברתית לא הופכת אותה לבלתי ממשית או בלתי קיימת. זאת אינה רק תיאוריה בלבד, או נקודת השקפה אפשרית על המציאות העומדת צד בצד כשווה בין שווים עם נקודות השקפה אחרות "נאורות" ו"מלומדות" יותר. זוהי הבחנה הקובעת את הבסיסיות שבזכויות הפרט והאזרח (מעמד אישי, זכויות סוציאליות) כמו גם את ההתייחסות המוסדית ובמרבית המקרים - ההתייחסות החברתית הכללית לאדם. כל טרנסית (וטרנס) יכוליםלספר עד כמה "לעבור" (לזכות ללא-ערעור לקבלה חברתית בזהות המגדר הנחווית) הוא עניין משמעותי מבחינתם - לעיתים עד כדי חיים ומוות. ההבחנה הזאת היא לא חיצונית בלבד. המושג חיברות עליו דיברה יסמין הוא ממשי מאוד ומובן מאוד. פתוחים ככל שנהיה לראות את הייחוד שבאדם ולערער על נכונותן הקטגורית של הכללות קבוצתיות, הכללות כאלו אינן חסרות בסיס או משמעות. גברים ונשים חושבים אחרת ומתנהגים אחרת, ובעיקר - חווים אחרת את העולם ואת מקומם והשתלבותם בו מאשר נשים. ויתור על אינטרקציה בין אישית עם גברים אינה בחירה שטחית המבוססת על הבחנה גסה ובלתי-מציאותית, אלא תוצר של תפיסת עולם רחבה המבוססת על תפיסות עמוקות והתייחסות ראליסטית מפוכחת. היא אינה מטופשת יותר מההפרדה בין גברים לנשים במלתחות ובשירותים ציבוריים או בפרמיה הביטוחית שלהם לרכב. היא שילוב של נסיון חיים ואידאולוגיה, של חיפוש אחר מכנה משותף אמיתי ועמוק כשל חיפוש אחר מרחב מוגן ממשי. ובאלה כאלה - אין לתאוריית הרצף יישום או הצדקה.

Freeda

New member
לוגי, תאולוגי, ואידאולוגי

מאיות יקרה, הצבת בפני אתגר מרתק, ואנסה להמשיך בדיון, פשוט כי אותי הוא מהנה, אני מקווה שגם את האחרים כאן. בבואי לבחון תופעות, והרקע שלי אינו במדעי הרוח או החברה, אני ניגשת ראשית לצד הלוגי, ולא לצד התיאולוגי (רחמנא ליצלן) או האידאולוגי (כמו התיאולוגי, רק לא בשם אלוהים). בילדותי ידעתי שיש תפוזים ומנדרינות. היום יש שפע של זני ביניים, ואיש לא רואה בכך בעייה אידאולוגית - פשוט שואלים האם "זה" קליף והאם "זה" טעים. כל כך פשוט והגיוני. בילדותי ידעתי שיש נוזלים ויש מוצקים. היום בכל טלפון סלולרי חומר שהוא נוזל בשני מימדים ומוצק במימד אחד, ואיש לא זועק חמס על הכפירה. החברה מעדיפה מערכות דיכוטומיות, משום שמערכות בינריות הרבה יותר נוחות לעבודה. גם הג'וקים במחשב עובדים עד היום בשיטה הבינרית - אבל הם ג'וקים ולא בני אדם. החברה, לעניות דעתי הבלתי קובעת, לומדת בהדרגה - לאט מדי לטעמי הבלתי קובע - לצאת מהמערכות הדיכוטומיות ולנוע למערכות מורכבות יותר - הכוללות גאים וגאות (ס"ה 4 קבוצות), ואפילו טרנסים וטרנסיות (6 קבוצות), אבל עדיין מתקשה לקבל טרנסים גאים וטרנסיות גאות (8 קבוצות), על אף שאלה האחרונים הם הרוב בקבוצות האלה מסיבות שקבע הטבע, ולא החברה. אינני מצפה מהחברה לרוץ מחר בבוקר ולאמץ את תיאורית הרצף, ולסבך את החיים הבינריים עד לבלי הכר. גם אינני מצפה מחברותי וחברי לקהילה הקטנה להריע בעזוז למשמע הדברים ולהשתחוות אפיים ארצה (זהירות מהאקשנשוס). כל מטרתי היא להציע, לאלה החשים/ות לכודים בתיאוריות המיגדריות הקיימות, לאלה שכל הגדרות וההגדרות עושות להם/ן יבלות וסדקים בנשמה, מתח ועצבון במקום צהלה וששון, תיאוריה על פיה פועל הטבע מיום היווצר היקום, אשר מתירה את כל מצבי הביניים וכל החיבורים ביניהם, במיגבלות של תורת הקוונטים שלאושרי איננה רלבנטית לבני אדם בגודל סביר :) לכן, יקרה, אחזור בלשון אחר על עצתי לאחותי המתלבטת: Simplify, my dear - פשוט שאלי "האם "זה" קליף, האם "זה" טעים ... " עד כאן קישקושי שעת צהריים בטלה אך מהנה חיוכים עזוזיים FREEDA

Alexander l

New member
האישי מעניין אותי יותר

מהכללי המדעי המוגדר "תאוריות" הרצף באופן אני חווה היא במרחב, נקודת ההימצאות שם אני מרגיש "שלם" תוצאה של איזונים בין צרכים רצונות מחירים ארנגיות, וכן הלאה, ככול שאני מתאמץ לנסח כללים למצב לא טכנולוגי (מטכנולוגיה אני מתפרנס) הם עם יותר משתנים ופחות פרמטרים, כל אחד מוזמן להעביר משתנים לפרמטרים כקאות עיניו. האמנות מדברת אלי יותר מהמדע האמנות שהיא ביטוי למצב יותר "שימושית" עבורי מהמדע,,,, במקום של בעיות ופתרונות להם, כאשר אני לומד להיות ב"מצב" ולא "בבעיה" המרוץ לפתרון מתחסל. להיות במצב זה לא אומר לא להיות בקושי מסויים או במצוקה, היצאה מהמצוקה והוקושי הם תוך שימוש במימדי הקושי,,,,, אוף. תמיד אני נקלע למצב שאני מתחיל להקליד נושא מורכב ונשבר בניסיון להקליד את כל צדדיו. צוללת צהובה.

Alexander l

New member
על מילה כתובה יש עוד

שתים בראש שלא נכתבו, אני צריך לפתח את הטכנלוגיה שתיקח את המחשבה עד למסך, כולל מאית לא כולל משחכתב :)

Freeda

New member
הבה נסתבך עוד

אהבתי את לבטיך אלכסנדר יקר ברור לי שמחשבותיך מהירות כברק, ואתה מתקשה להקליד בקצב המחשבות. עם הגיל המחשבות מואטות ואז זה מתאזן. אבל למי יש סבלנות :) ? הבה נסתבך עוד יותר במחשבות. טרנסג'נדריזם איננו מצב, וממילא איננו ניתן לתיאור כנקודה במרחב האילוצים. וממילא מרחב האילוצים של הזהות המינית כולל לפחות חמשה פרמטרים במרחב דו מימדי כל-אחד. יש בציקלוני איור של מודל חמשת "המימדים" אותו בניתי לעצמי, אשמח לחלוק אותו איתך. על-פי מודל זה, הצלחתי לתאר את מצבי הריגעי בעזרת 5 נקודות במפה דו-מימדית. אבל טרנסג'נדריזם הינו תהליך ולא מצב, מסע מרתק ולא ישיבת הסדר, אוסף קווים ולא נקודות. מה שהיית אתמול אינך עוד היום. אישית, התחלתי את מסעי בחושבי שיש לי פנטזיות מיוחדות. המשכתי אותו בחושבי שאני חווה הרפתקאות מיוחדות. כיום, כל שהיה פנטזיות והרפתקאות - אלו הם אושיות חיי. וכל שהיה חיי - קליפה, מצגת, תפאורה המחזיקה את לב העניין. כמו הגולם העוטה את הפרפר עד שיתקשה עורו הרך ויוכל לחרוג מן הגולם. וטרם השלמתי את מסעי, ספק לי אם ניתן בכלל להשלים מסע שכזה, ואם ראוי לשאוף לשלמות כלשהי בעניין כל כך רב פרמטרי. אלכסנדר יקר, המשך במחשבות עוד ועוד ועוד. כאשר ריכוז החומר יגיע לרווייה, תתגבשנה מחשבותיך ותצטללנה כקריסטלים. ותמשיך לחשוב עוד .. חיוכים מסובכים FREEDA

Alexander l

New member
אז זהו שאני

בדרך להעמיק את ה"הסתבכות" ולהפוך עוד פנטזיה למצב. כן אני יודע, המסלול הוא שהפנטזיה תביא למצב, והמצב לא יהיה הפנטזיה, :) וכן, נכון, FREEDA זה ממש לא סטטי, בהשוואה למימדים מוגדרים זה "זז" כל הזמן,רוטט, קופץ, מסתובב, וגם נח, לאו דוקא כשיושנים :) , ובנוסף אי אפשר להפריד רק את מימד המיניות לצורך הדיון. טרנסג'נדריות אינה מצב, אבל אדם בן אנוש ספציפי שהוא טרנסג'נדר ( לא חשוב כרגע מי קבע ומה זה ) נמצא במצב, איזשהו, בן אנוש אחד ספציפי כן אשמח לראות את המודל, תוך גישוש. תהייה, חצית גבולות וחזרה בשלום משם, תימצא הבהירות. החידוד, שלא תהיה סטטית. המטבח אצל ננוצקה, חצות אמש,

Freeda

New member
אל תדאג, זה יחמיר

גם התזזית, גם הלחצוציות, גם הסקרנות, עד שתתקרב למצב מודעות הקרוב למבנה המוח שעמו נולדת - אי שם במישור הדו מימדי זכר-נקבה, ולמבנה ההעדפה המינית עימה נולדת (שוב - אי שם במישור הדו מימדי זכר-נקבה), ותעצב את צורתך, לבושך ומכלול אבריך לפי אותה מודעות (אי שם ... כנ"ל). אתה לא על ציר ה X (נקבה לוליטית משעממת), גם לא על ידו (נקבה טיפוסית), או על ציר ה- Y (זכר ניאנדרטל), או לידו (גבר טיפוסי) אלא אי שם קרוב לקו האלכסון, כנראה עם מינון מוח 100+100 (ז + נ) ואולי מעברו השני. חיוכים פרידה

Alexander l

New member
אולי צריך להסביר דבר או שניים

שנידמה שניפרסו בעבר אבל מתוך הטקטס שלך לא בטוח שקראת. היגעתי הנה (לפורום) מתוך הכרות עם ELYC שהיא, לצורך השיחה "טרנסית" שבינינו. נכון שגם אני מגלה לגבי דברים חדשים, במיניות ובתחמי חיים אחרים. המסע רק מתחיל. מתוך ההכרות ומהר מאוד היתאידו ההגדרות וחל נירמול כלומר "יוניט" כלומר היא ואני כשני אנשים קשורים. זה מורכב, מצד אחד, ביחסים הטרנסיות ירדה מהשולחן והדילאוג בינינו הוא בין שנים אנשים קשורים. מצד שני כל מרכיבי המצב ( ובכוונה אינני מצרף רשימת תיוג של מרכיב המצב) כולל בתוכם את היחוד של מרכיבי היחסים. שזה, דרך אגב, נכון לגבי כל מערכת יחסים. אתמול סעדנו אוחת ערב, משפחתה ואני כפי שהיא כתבה שיקרה בקרוב. הקרוב כבר עבר :) כמינימום אומר שנולד משהו חדש. מעבר למינימום זה עשוי להשמע משאלת לב ולא עובדות. 5 שעות ישבנו ביחד אוכלים מדברים ושותקים, לא מספיק שתקנו אולי המבוכה :) ובלי קשר לכל מה שכתבתי FREEDA ( בכוונה אני כותב את שמך באנגלית אני חש משמעות ומכבד אותה ) ממש מסכים עם המיקום בתוך הצירים, אי שם גם מזה וגם מזה רק שהראשית של מערכת הצירים הזאת נמצאת כחלק של מערכת צירים אחרת, כלומר לראשית מיקום XY משלו, ניגזרת של ניגזרת :) כיף ! FREEDA. המח מתפוצץ מקצב הגילויים החדשים. צריך "רק" לא להפריע לזרם הזה. משהו מהמערכת הזאת יעלה במיצג שאני שותף לו בפסטיבל אישה, ובבקשה לא לצלוב אותי על הפולטיקה של העניין, אני "רק" נאבק על הצורך לבטא.

ליטל ו

New member
סקרנות

אני בהחלט נהנית מהדיון, תודה, אנשים :) מהכל תפס אותי דווקא עניין הנוזל/מוצק בסלולאריים, כי אני לא חושבת ששמעתי על זה אי פעם - מה זאת אומרת נוזל בשני ממדים ומוצק באחד?

Freeda

New member
אנסה לא לעייף את הציבור

ליטל יקרה; בנוזל המולקולות מבולגנות בכל כיוון, במוצק הן מסודרות בכל כיוון (כמעט). יש חומרים שהם תערובות של מולקולות מסודרות ומולקולות מבולגנות (רוב החומרים הפלסטיים), ויש גם חומרים מיוחדים המסודרים בשני כיוונים ומבולגנים בכיוון השלישי, או מסודרים בכיוון אחד ומבולגנים בשניים. חומרים אלה קל להעביר למצב מבולגן לגמרי (שקוף) בעזרת שדה חשמלי, והם אלה עליהם מבוססים צגי השעונים הדיגיטליים, צגי הסלולריים, וגם הצגים השטוחים החדשים של המחשבים. בקיצור חמודה, אנו מוקפים ברצף תופעות מכל עבר, מכל סוג, ורק את עצמנו מאלצים להתאים לקופסאות "משוכללות" של קרוס-דרסר, טרנסווסטייט, טרנססקסואלית וכו'. מאחר שעברתי בעצמי את כל הרצף, בלי קפיצות, מגבר סטרייטי נורמטיבי ומרובע (כלפי חוץ) לאשה טרנססקסואלית לסבית ופרועה (דהיינו מינימום בלופים מעייפים) - קשה לי לראות את עמיתי לקהילה סובלים ומתחבטים בשאלה לאיזה חור תבנית "חייבים" להתאים. חייבים ? למה מי מת ? רשאים לנסות כל מצב במישור הדו מימדי גבר-אשה, עד שמגיעים - זמנית - לתחושה שהגענו הביתה. נושמים, אוכלים, שותים, אוהבים, וממשיכים לנוע. חיוכים FREEDA

ליטל ו

New member
איזה יופי! <מוחאת כפיים בשמחה>

ממש מעניין (שלא לדבר על הגישה המצויינת :) ) תודה רבה! :)

barak001

New member
תגובה

להיות טרנסקסואל זה לרוב גם להסכים עם הגישה הבינארית הזו, בניגוד לטרנסג'נדר. גם אני חושב שאין שום הבדל בין החלוקות החברתיות המקובלות לבין החלטה לאסוף חברים בנים בלבד או בנות בלבד. הסיבה שזה לא נוצר באופן טבעי היא בגלל שהומואים ולסביות זה לא נורמטיבי וסטרייטים מעוניינים לבצע חיברות עם בני מינם וקשר לא אפלטוני עם בני המין השני. אני חושב שהתפיסה הזאת לא נכונה (כלומר, לא מתקיימת במבחן המציאות) אבל נוחה. אין שום סיבה לא לאמץ תפיסה שמתיישבת היטב עם דרכי החשיבה הבינאריות כל עוד זה לא פוגע באיש. מדוע התפיסה הזו לא נכונה? בגלל אותו רצף שקיים במציאות גם אם נרצה להדחיק זאת כי זה דורש מאמץ מוחי. תכונות אופי הן רצף. בני אדם הם אוסף של תכונות רצף. תהליכי חיברות לא תמיד מצליחים. אני מאמין שאפשר למצוא טרנסים שלא אימצו שום תהליך חיברות לפני השינוי וטרנסים שאימצו לחלוטין את תהליכי החיברות. יש אנשים שמפתחים אופי מסויים כדי להיות נורמטיביים ומבפנים קיים אדם שונה לחלוטין. יתכן מאד שכמה גברים קשוחים שיסמין הכירה הן נפשות עדינות מאד מבפנים אבל תהליך החיברות שינה את האינטרקציה עם הסביבה. התפיסה של גברים ונשים כרגע, למרות שזה קשור לתקופה ולנורמות, מתקיימת על רוב האנשים. כנראה שיש לזה בסיס חזק ומצד שני הרבה יוצאי דופן. אדם לא צריך לצאת מגדרו כדי למצוא את יוצאי הדופן, אם אפשר לפסול על סמך אותו בסיס. כל זה נכון גם לגבי כל הכללה אחרת. הבעייה היחידה עם הכללות היא שעצם ההכללה מחזקת את העובדות עצמן וזה בהחלט חבל בהרבה מקרים.

למעלה