נושא לדיון: גזר דין מוות

• פותח הנושא Huan
  • פורסם בתאריך
עונש מאסר

"ענישה" של המדינה אמורה להיות אקט הרתעתי ולא "נקמתי". עונש מאסר נועד להרתיע אחרים מפשעים עתידיים, ולמנוע מרוצחים פוטנציאליים שכבר רצחו - לשוב ולרצוח (כי במקרה שלהם הסבירות להישנות התופעה הינה גדולה). ברור שעונש מאסר כשלעצמו אינו פתרון מספק, והיה עדיף אם היתה שיטה אחרת להרתיע, ושיטה אחרת למנוע רציחות. למרבה הצער, כנראה שלא מוכרת כיום שיטה אפקטיבית שנמצאת בגבול העלות-תועלת האפשרית.

לדעתי אין צורך בגזר דין מוות

הרי המוות היא הדרך של הפושע להמלט מעונש אמיתי. מה העונש שלו על פשע? להשתחרר ממועקות החיים? זה עונש זה? לדעתי מאסר עולם הוא עונש מעולה(כמובן הייתי מציע עונש גופני חמור כלשהו כמו שנהגו למשל לעשות בימי הביניים עם הצינוקים ומרתפי העינויים, אבל זה הרי "לא מוסרי"), והוא נותן לפושע לחשוב על מעשיו בזמן שהוא עצמו לא יכול לבצע פשעים נוספים, וכל זה במסגרת הכלא, שהוא לא ממש מקום "נחמד".

"עונש"? למה?

מה אתה, השטן (שתפקידו "להעניש")? מאסר נועד לשמש הרתעה לאחרים כנגד פשעים עתידיים, ולשמש כתרופת מנע כנגד פשיעה נוספת של אותו פושע (כי הוא פשוט יהיה סגור שם). "עונש" בהקשר של נקמה, מזכיר לי תרבויות אפלות.

לא כפת לי מה עונש מזכיר לך

ומה הקשר לשטן? והגבלת חופשו של אדם זה לא עונש? זה לא פגעיה באותו אדם? אז זאת פגיעה כדי ללמדו לקח, כדי להרתיע אחרים. במילים אחרות, זה עונש.

...

הגבלת חופשו של אדם לא נועדה "להעניש". מאסר נועד לשמש הרתעה לאחרים כנגד פשעים עתידיים, ולשמש כתרופת מנע כנגד פשיעה נוספת של אותו פושע (כי הוא פשוט יהיה סגור שם). אם היה אפשר לעשות זאת בלי לגרום סבל לאותו פושע, זה היה עדיף.

ESU Boscorelli

New member
אבל ההרתעה לעוזרת...

אין לסמוך על אלוהים במקרה זה כי בנתיים אני לא רואה אותה מעניש פושעים אלא את המשטרה והרשות המחוקקת עושה זאת, עונש מוות מגיע לאנשים שלקחו חיים לאחרים למחבלים מסיעים שלהם רוצחים ואנסים אין שום זכות כיום עקב המעשה שעשו! וכפי שאנחנו יודעים "מידה כנגד מידה" נתמכת בכמה מקומות בתנ"ך... וזאת הצורה הנכונה... חוץ מזה מוזכרים גם עונשים של סקילה באבנים אז למה לא נחסוך את האבנים ונשתמש בזריקה קטלנית? אז ברור אולי הוא יהיה זכאי? לא... אנחנו לא נהיה כמו בארה"ב כל בן אדם שני יענש עונש מוות... נבדוק כל מקרה באופן יותר רציני

וגם הוצאה להורג לא עוזרת.

"מידה כנגד מידה" נתמכת בכמה מקומות בתנ"ך..." -> נכון. כתוב "עין תחת עין". בואו ונתחיל להוציא לאנשים עינים! כיפק היי! "אנחנו לא נהיה כמו בארה"ב כל בן אדם שני יענש עונש מוות... נבדוק כל מקרה באופן יותר רציני" -> בטח. אם חשבת שבארה"ב הם בודקים בצורה "לא רצינית", יש לך טעות חמורה. אבל למרות הכל תמיד יצא מצב ששופט עם דעות קדומות או אמונות דתיות תפלות (כדוגמת תפיסת ה"נקמה") יוציא להורג אדם חף מפשע. אין סיבה שזה יקרה שם ולא פה.

mayakol

New member
ב"עין תחת עין" אין הכוונה

להוצאת עיניים לאנשים, פשוטו כמשמעו...! בתור אדם שמתיימר לדעת על ענייני התיאולוגיה, אתה אמור לדעת זאת. ואם אתה לא יודע, אז אל תאמר דברים לא נכונים.

טיפוסית

New member
עדיף לוותר

הסנהדרין נהגו לומר שאם היה עונש מוות פעם ב70 שנה שהם סנהדרין רעה. בעונש מוות יש בעיה כי לאחר המוות מתברר שהפושע בעצם זכאי כי אפשר לעשות כלום.

ESU Boscorelli

New member
אני רואה את ארה"ב מוציאים

להורג פושעים והם לא חוטפים על זה מאלוהים כי בנתיים אני רואה אותם מנהלים את העולם אז לא נראה לי שהבעיה של הוצאה להורג תנדנד לאלוהים

למעלה