נושא לדיון- טוקבקיסטים.

ne ro

New member
נושא לדיון- טוקבקיסטים.

לפעמים, כאשר אני קורא את תגובות הבלע הישראליות המתפרסמות להן חדשות לבקרים תחת כתבות שונות, בלמה נט, NRG, הארץ וכו', אני מתחיל להתבייש בדתי היהודית. פשוטו כמשמעו. כשאני קורא עד כמה הפרצוף של המדינה הזו מכוער, כל דברי הבלע, הגזענות, השנאה ההדדית, ההסתה, ההרעלה, הסטריאוטיפים הזולים וחסרי ההשכלה,העליבות חסרת התרבות והרמה הנמוכה,.. יש רגעים שבהם אני באמת מתבייש שנולדתי כבן ליהודים. האם גם לכם זה קורה?

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifלי זה קרה מזמן.

היהדות היא אכן דת פרובלמטית ושנוייה במחלוקת. היא זורעת במאמיניה גזענות, התנשאות, שנאה, בוז ופחד כלפי עמים אחרים ובתגובה, כבומרנג, אנו חוטפים אנטישמיות ומכות גורל שונות. לצערי, טרם השכלנו ללמוד את לקחי ההיסטוריה מהעבר האומלל שלנו ואנו ממשיכים בשלנו, ונראה שכאילו גם מצליחים לשלוט בעולם באמצעות ארה"ב, שבלעדיה ספק אם היינו מחזיקים מעמד לאורך ימים. על כך כתבתי לא פעם בחיבורים שלי ונתקלתי בתגובות עוינות. גם אנשי רוח ידועים ומפורסמים בעולם כתבו ברוח דומה מימי הקדם, אך שום דבר לא השתנה: העולם נוהג כמנהגו עד לפורענות הבאה.

ne ro

New member
לא הייתי מתרץ זאת ביהודים כלל.

בניגוד לך, אינני חושב שמדובר בפגם בדת היהודית. מבחינתי- היהדות היא זבל ופסולת גזענית בדיוק כמו שאר הדתות, מכיוון שאני אתאיסט בהשקפתי. מדוע יהודי צרפתי שחי בצרפת צריך להתבייש במוצאו היהודי? בעיני הצרפתים הוא צרפתי לכל דבר. בניגוד לדעתם של היהודים הדתיים, אני רואה בהתבוללות ברכה. מבחינתי זה חיובי מאוד שיהודים, החיים במדינות מערביות מתוקנות, מתחתנים עם תושבי המקום. הנה , אנסח את הודעתי שוב: אני מתחיל להתבייש במוצאי היהודי-ישראלי. אילו הייתי אירופי, זאת אומרת יהודי אירופי, כלל לא הייתי מתבייש במוצאי. רוב היהודים האירופים הם תרבותיים ואנושיים, בניגוד לנו, היהודים הישראליים. יש מבין?

אנטוליו

New member
אל תשים את כל הדתות בסל אחד.

היהדות, יחד עם האיסלם, הן בין הדתות הגרועות ביותר בעולם, דתות שמעוררות שנאה ואלימות. כמובן, יש סיבה כבדת משקל להתבייש בישראליות, אך כך גם בסתם יהדות, אפילו שאתה חי באירופה. לצערי, אין ליהודים שם טוב גם שם ולא מעט באשמתם.

ne ro

New member
האיסלאם היא דת הרבה יותר נאורה מהיהדות.

האיסלאם תמיד נהג בסובלנות כלפי עמים ודתות אחרות. אשמח אם תפרט מדוע ליהודים אירופים או סתם יהודים שלא חיים בישראל צריכים להתבייש במוצאם
..

dan154

New member
ראו - הנה פירותיו של חינוך נטול קריאה המבוסס

על לא הרבה יותר משמועות. בראבו.

אנטוליו

New member
בתור יהודי אירופי נשאלתי כבר בגיל 5

למה היהודים צלבו את ישוע, כך שלפחות ביחס לנוצרים ליהודים אין במה להתגאות. הדת היהודית תמיד התנשאה ובזה ללא יהודים, ראתה בהם תתי אדם שקרובים יותר לבהמות שראוים רק לניצול. בהתאם לכך היהודים, שכולם היו דתיים עד מלפני 100-200 שנה, התנהלו משך מאות ואלפי שנים באירופה, הסתגרו, התנכרו לשכניהם והתפרנסו מניצולם. הדבר לא תרם לאהדה יתרה כלפיהם ולא פעם היהודים קוממו את עצמם על שכניהם וגורשו כמעט מכל ארצות אירופה בתקופה זו או אחרת. גם הקמת מדינת ישראל קשורה במאורעות באירופה, אך במקום ללמוד את לקחי ההיסטוריה ולהיפטר מהדת הגזענית שגרמה לנו כ"כ הרבה צרות, הדת לא רק שלא בוטלה, אלא אף לא הופרדה מהמדינה, ועל כן אנו לא רק שלא פתרנו את בעיות האנטישמיות, אלא אנו אף שנואים כאן ע"י שכנינו יותר מאשר אי פעם וזה לא ייגמר בטוב בסופו של דבר.

היכן אתה רואה נאורות באיסלם? ../images/Emo6.gif

במלחמות שהוא מצית כמעט בכל מקום בו הוא נמצא? במשטרת הרעלות בסעודיה,איראן ואפגניסטן? אנא האר את עינינו

ne ro

New member
באפי זו תוכנית טלוויזיה .

גני זה שם משפחה של יעל גני. וסטן זה כינוי למדינה מוסלמית.

dan154

New member
אילו היה הגיוני לחוש בושה על מעשיו של מישהו

אחר רק בגלל זהות לאומית משותפת (אני נוטה להשאיר את ההכללות לאנטישמים וגזענים) גם אני הייתי שותף להרגשתך, אבל לא בדיוק בגלל טוקבטיסטים. היהודים המאיימים על גאוותי הלאומית מרימים את ראשם המכוער עד כדי בחילה דווקא במקומות אחרים, פורומים מסוימים בתפוז למשל...

ne ro

New member
א. תודה על התשובה

ב. מדוע פירסמת את הודעתך בפורום ההוא?.. אם אין בכוונתך לדון איתי או עם אנטוליו, מדוע הגעת וכתבת את הודעתך בפורום הזה או ענית לי שמה?

ne ro

New member
ואני בהחלט מתחיל להתבייש במוצאי שאני קורא

טוקבקים ישראלו-פאשיסטיים למיניהם. אולי,אתה לא, אבל אני כן, כי אולי, לי, בניגוד לך, אכפת משמי הטוב ומכבודי. כמובן שאני גם דואג לאינטרסים שלי, אחרת לא הייתי מציין זאת.

dan154

New member
בפני מי אתה מתבייש? את הכבוד של מי אתה רוצה?

האנשים היחידים אשר עלולים לזלזל בך בגלל מה שיהודים אחרים עושים, הם אנטישמים, בעלי דעות קדומות, אנשים העושים הכללות לא מוצדקות וכיוצא באלה. אדם יותר חכם מחפש כבוד מאנשים מכובדים בעצמם, כאלה השופטים אדם על פי מעשיו שלו בלבד, אינדבידואלים אשר אינם מכלילים ומשמיצים לאום שלום בגלל מספר טוקבקיסטים-לא-מייצגים. לכן אין סיבה לחוש בושה על מעשיו של יהודי אחר, אלא אם כן חשוב לך למצוא חן בעיניי אנטישמים. לא אופתע אם זה אכן המצב אצלך בהתחשב בבן שיחה שבחרת לעצמך לדיון זה, שהוא בעצמו רואה לנכון להעניש יהודי אחד על מעשיו של יהודי אחר. אדם המצדיק ברבריות נאצית כתגובה ל"ברבריות" יהודית - קרי מנהגים בהחלט לא רציונליים אבל בלתי מזיקים, שהיסטורית לא הם יצרו את האנטישמיות אלא סירובנו לקבל את ישו כמשיח. אדם המסתמך על הברית החדשה כעדות לכך שהיהודים צלבו את ישו ולקחו אחריות על כך, ושמאמין שזה מצדיק את רדיפתנו במשך 2000 שנה לאחר מכן. אדם המקבל כאמת לאמיתה השערה היסטורית בת יומיים על אמיתות עלילות דם מפי היסטוריון מפוקפק המתבסס על עדויות שנלקחו תחת עינויים, רק כיוון שזה תומך בתיאוריה האנטי-יהודית שלו. אדם המשמיץ לאום שלם בגלל אתנוצנטריות טבעית הקיימת בכל תרבות אנושית שאי פעם התקיימה, ושאצל היהודים היא מתונה יחסית לאתנוצנטריות של רודפיהם שאנטוליו מצדיק. לא מפתיע שאתה והוא כזה צמד חמד, כאשר גם אתה לא חף מאמירות מופרכות בעליל הנוטפות משנאה עצמית חולנית. אם כבר להרגיש בושה, אם כבר לדאוג לשם טוב ולכבוד, אולי תתחיל מעצמך ומידידייך הקרובים לפני שאתה פונה להאשמת טוקבקיסטים שלא קשורים אלייך כלל?

TAINTED SAINT

New member
לדן 154 שבת שלום ../images/Emo140.gif

לא יכולתי שלא להתייחס לדבר אחד שכתבת שאכן מסכים אני איתך לגביו,אם כי חושבני כי ראוי שנתיחס למסמך חשוב אחר לא פחות ולעובדות שרבים בעולם לא יטרחו להאמין להן כפי שהן. חוששני כי לא התייחסת אל "הפרוטוקולים של זקני ציון",מסמך "הסטורי" שמצחין הוא משקרים וגזענות מתחילתו ועד סופו. הפרשה החלה בוקר אחד בשנת 1903 בפרסום בעיתון בעיר סנט.פטרסבורג,וכביכול נתנה פרסום ל"מזימה יהודית להשתלט על העולם שנחשפה". לפי מחקר שאני קראתי,המועמד הראשי לתואר ה"מחבר" היה PYOTR IVANOVICH RACHKOVSKY שהיה ראש השירותים החשאיים מטעם הצאר[לעינייני חוץ,לא פנים רוסיים]. הוא שרת במשך 18 שנה בפריס,וחזר לרוסיה בשנת 1902,כאנטישמי מפורסם ולא חכם במיוחד,אף הזכיר בשמו את אחד מאויביו היהודים בפריס[EFFRON] ,שהיה אף הוא איש סגל רוסי ששרת בתפקיד רשמי בפריס בתקופה בה חי שם. לפי הטענה שעלתה לאחר מותו,הוא סיפר למקורביו כי כתב את המסמכים המזוייפים בזמן שהותו בפריס.ב1917 במהלך ארגון מחדש של השגרירות הרוסית בפריס,אחד מעוזריו סיפר כי היו מספר אנשים מקרב העובדים שסייעו בכתיבת ה"פרוטוקולים" לפי הוראתו הישירה. אינני יודע אם היית מעודך במצרים,אך בביקורי שם נדהמתי לראותם למכירה בכל חנות ספרים ברחובות המרכזיים של קהיר. ב1999 הייתה לי הפתעה מחליאה לא פחות,נסעתי לחנות המייבאת דברי אומנות אפריקאים בלונדון,חבר בריטי שהמליץ לי על החנות התלווה אליי,הוא רכש בה בעבר כמה ספרים של אנשי רוח אפריקאים.לאחר מספר דקות בחנות הבחנתי בספר שעטיפתו הציגה קאריקטורה מבחילה ומוכרת לרבים....העכביש היהודי...רק שבמקום לחבוק את כדור הארץ הוא היה עסוק בלטוות את קוריו על יבשת אפריקה... הספר היה בניב בלתי מוכר,אך המילה "SION" הופיעה בו יותר מדי פעמים מכדי שיהיה לי ספק במה המדובר.בעל החנות לא הסכים למכור לי את הספר בטענה שהוא "הוזמן מראש"... ואם כבר,אז כבר,לפני כ12-13 שנים לערך התפרסם בטוקיו ספר שנכתב עיי עיתונאי יפני מפורסם [שנודע בכתבותיו האוהדות כלפי איראן והפלשתינאים],בספר הוא טען שמלחמת וויאטנאם הייתה קונספירציה יהודית לעשוק ולהשתלט על המזרח הרחוק,ושבראשה עמד הנרי קיסינג'ר.הספר עורר רעש רב,אני לא אשכח לעולם עיתונאי אמריקאי מבוגר החי ביפן שנים רבות שהוזמן לתכנית אירוח בטלביזיה היפנית להביע את דעתו על הספר.... כנראה שתחקירני התוכנית לא הכינו "שיעורי בית" כראוי,אחרי שתי דקות שיחה,[הוא דובר יפנית רהוטה-הלוואי על אנשי הסגל הדיפלומתי שלנו ביפן],הוא לקח את הספר וזרק אותו על הרצפה ורמס אותו ברגלו תוך שהוא מכנה אותו "זבל והבלים",את עשר הדקות שלאחר מכן הוא הקדיש ל"פרוטוקולים של זקני ציון",היטלר,ולקרובי משפחתו שנספו בשואה,מסתבר שהוא יהודי ובן למשפחה שחלקה נספה בשואה,תתפלא,המכירות של הספר צנחו פלאים יום לאחר התכנית. כל מה שצריך הוא את האדם הנכון במקום הנכון....לך תסביר את זה לאנשי משרד החוץ שלנו.... [וכן,אני יודע שהמועמד השני לתואר "מחברם של הפרוטוקולים של זקני ציון" אף הוא היה רוסי,עיתונאי אנטישמי שחי אף הוא בפריס באותה התקופה,ILYA TSION שמו,שהיה ריאקציונר מפורסם וששנא את הליבראלים ולפי הטענה כתב את הפרטוקולים על מנת להזהיר את הצאר...] שבת שלום

למעלה