לדן 154 שבת שלום ../images/Emo140.gif
לא יכולתי שלא להתייחס לדבר אחד שכתבת שאכן מסכים אני איתך לגביו,אם כי חושבני כי ראוי שנתיחס למסמך חשוב אחר לא פחות ולעובדות שרבים בעולם לא יטרחו להאמין להן כפי שהן. חוששני כי לא התייחסת אל "הפרוטוקולים של זקני ציון",מסמך "הסטורי" שמצחין הוא משקרים וגזענות מתחילתו ועד סופו. הפרשה החלה בוקר אחד בשנת 1903 בפרסום בעיתון בעיר סנט.פטרסבורג,וכביכול נתנה פרסום ל"מזימה יהודית להשתלט על העולם שנחשפה". לפי מחקר שאני קראתי,המועמד הראשי לתואר ה"מחבר" היה PYOTR IVANOVICH RACHKOVSKY שהיה ראש השירותים החשאיים מטעם הצאר[לעינייני חוץ,לא פנים רוסיים]. הוא שרת במשך 18 שנה בפריס,וחזר לרוסיה בשנת 1902,כאנטישמי מפורסם ולא חכם במיוחד,אף הזכיר בשמו את אחד מאויביו היהודים בפריס[EFFRON] ,שהיה אף הוא איש סגל רוסי ששרת בתפקיד רשמי בפריס בתקופה בה חי שם. לפי הטענה שעלתה לאחר מותו,הוא סיפר למקורביו כי כתב את המסמכים המזוייפים בזמן שהותו בפריס.ב1917 במהלך ארגון מחדש של השגרירות הרוסית בפריס,אחד מעוזריו סיפר כי היו מספר אנשים מקרב העובדים שסייעו בכתיבת ה"פרוטוקולים" לפי הוראתו הישירה. אינני יודע אם היית מעודך במצרים,אך בביקורי שם נדהמתי לראותם למכירה בכל חנות ספרים ברחובות המרכזיים של קהיר. ב1999 הייתה לי הפתעה מחליאה לא פחות,נסעתי לחנות המייבאת דברי אומנות אפריקאים בלונדון,חבר בריטי שהמליץ לי על החנות התלווה אליי,הוא רכש בה בעבר כמה ספרים של אנשי רוח אפריקאים.לאחר מספר דקות בחנות הבחנתי בספר שעטיפתו הציגה קאריקטורה מבחילה ומוכרת לרבים....העכביש היהודי...רק שבמקום לחבוק את כדור הארץ הוא היה עסוק בלטוות את קוריו על יבשת אפריקה... הספר היה בניב בלתי מוכר,אך המילה "SION" הופיעה בו יותר מדי פעמים מכדי שיהיה לי ספק במה המדובר.בעל החנות לא הסכים למכור לי את הספר בטענה שהוא "הוזמן מראש"... ואם כבר,אז כבר,לפני כ12-13 שנים לערך התפרסם בטוקיו ספר שנכתב עיי עיתונאי יפני מפורסם [שנודע בכתבותיו האוהדות כלפי איראן והפלשתינאים],בספר הוא טען שמלחמת וויאטנאם הייתה קונספירציה יהודית לעשוק ולהשתלט על המזרח הרחוק,ושבראשה עמד הנרי קיסינג'ר.הספר עורר רעש רב,אני לא אשכח לעולם עיתונאי אמריקאי מבוגר החי ביפן שנים רבות שהוזמן לתכנית אירוח בטלביזיה היפנית להביע את דעתו על הספר.... כנראה שתחקירני התוכנית לא הכינו "שיעורי בית" כראוי,אחרי שתי דקות שיחה,[הוא דובר יפנית רהוטה-הלוואי על אנשי הסגל הדיפלומתי שלנו ביפן],הוא לקח את הספר וזרק אותו על הרצפה ורמס אותו ברגלו תוך שהוא מכנה אותו "זבל והבלים",את עשר הדקות שלאחר מכן הוא הקדיש ל"פרוטוקולים של זקני ציון",היטלר,ולקרובי משפחתו שנספו בשואה,מסתבר שהוא יהודי ובן למשפחה שחלקה נספה בשואה,תתפלא,המכירות של הספר צנחו פלאים יום לאחר התכנית. כל מה שצריך הוא את האדם הנכון במקום הנכון....לך תסביר את זה לאנשי משרד החוץ שלנו.... [וכן,אני יודע שהמועמד השני לתואר "מחברם של הפרוטוקולים של זקני ציון" אף הוא היה רוסי,עיתונאי אנטישמי שחי אף הוא בפריס באותה התקופה,ILYA TSION שמו,שהיה ריאקציונר מפורסם וששנא את הליבראלים ולפי הטענה כתב את הפרטוקולים על מנת להזהיר את הצאר...] שבת שלום