נושא לדיון

נושא לדיון../images/Emo70.gif

בזמן האחרון עולה בהמון שיחות על מוזיקה נושא ההתמסחרות, או על זה ששייגעצ התמסחרוואני שואל; מה זאת אומרת התמסחרו? באיזודרך? האם יש פסול בלהתמסחר? האם כל מי שמתפרסם מתמסחר? האם להתפרסם משמע להתמסחר? האם זה נכון לא לאהוב אומן מסוים רק כי הוא התמסחר? ומה רע בהתמסחרות, הרי כל בנאדם רוצה כסף, כל אחד רוצה להתפרסם אז למה לא?

להתמסחר

זה לפרסם מוצר שיווקי כלשהו. ברגע שאתה אמן מפורסם, אנשים כביכול מקשיבים לך ומנסים לחקות אותך. החברות יודעות זאת - ולכן פונות לאמנים כדי שיפרסמו להן מוצרים שימכרו יותר טוב. יש כאלו שימצאו את הטענה הזאת מטופשת, אך החברות חושבות כך. למה לא? כי הרבה אנשים לא מעריכים אומנים שמנצלים את הכוח והפרסום שלהם כדי להרוויח עוד כמה ג'ובות.

LoafJammer

New member
קשה לי להסכים

עם הטענה שכשסלבריטאים מוכרים מוצר הוא לא נמכר יותר טוב ממה שאמור היה להיות.. דוגמאות בולטות: נייק איר ג'ורדן, הנעל עם האייקון האגדי של מייקל ג'ורדן מגדול ספורטאי עולם היא הנעל הנמכרת ביותר בהיסטוריה והיא עדיין נמכרת (3 שנים לאחר פרישתו של מייקל ג'ורדן מהמשחק). אוקלי, חברת המשקפיים ומוצרי הספורט הגדילה את רווחיה מאז זכייתו של גל פרידמן הספורטאי האולימפי במדליית הזהב. עלית חקקה את שמה לעולם כאחת מהחברות הבולטות בארץ עם הסבם האימוץ של מכבי תל אביב. במוזיקה העולמית מדי שנה חברות של כלים מוזיקליים חותמות על הסכמים עם נגנים על שימוש בכלים (סטיב ואי עם פנדר גיטרס ודייב מאסטיין עם ג'קסון גיטרס).

dsol

New member
התמסחרות

שייגעצ לא ממש התמסחרו הם רק הפכו פופיסטיים יותר ואיבדו קצת מה"חיספוס" וה"אמירה שלהם" וכמבון שזה פסול להתמסחר ! זה מוריד מערך האומן לגמרי ! אם שייגעצ יתחילו לעשות פרסומות וכאלה ויכתבו שירים ממסוחרים אני לא ישמע אותם יותר ! אני יביא את המקרה הקלאסי של התמסחרות: סאבלימינאל ! אני מודה שהייתי שומע אותו בדיסק הראשון. אבל עד שהוא התחיל לפרסם דברים כמו שוקו ועוד יותר גרוע, הוא כתב על זה שיר ! שהחברה מכניסה את עצמה לשירים של האומן זה מוריד מכל הערך של האומן כי הוא נותן להם לגעת ביצירות שלו ובמה שהוא רוצה להביע ואם הוא מוכן שיעשו את זה כדי שהוא יקבל כסף אז בשבילי הוא לא אומן הוא פשוט ממסוחר שרוצה כסף ולא אכפת לו משום דבר אחר

yardenbm

New member
התמסחרות

יש קצת בעיה באמירה כי חוסר התמסחרות זה מחתרתי שזה אומר לא להופיע באקסיט (לדוגמא) או לא לפרסם מוצרים ובעצם להשאר מחתרתי שזה אומר לא להתפרסם ברישמי. אבל זאת בעיה כי שום להקה לא תצליח בלי קצת פרסום בחלק הלא מחתרתי. מה שלי הפריע בשייגעצ זה שהם היו אמורים להשתתף במופע של ראש 1 והופיעו באקסיט סיטי. כאילו זה ממש דפוק 99% מהאנשים שהולכים למקומות האלה לא שומעים אותם בכלל והם סתם שם בשביל הכסף או הפרסום. אני לדוגמא הלכתי לאקסיט סיטי והיה שם פול ערסים שהציקו לנו בתור מעריצים של שייגעצ. היה שם פול פרחות עם עקבים ענקים והן דרכו עלינו וזה כאב. טוב זה כבר לא קשור לא משנה. אבל בקיצור ההופעה באמת הייתה חסרת טעם. אני חושבת שזה גם קשור לפתיחת הערוץ המוזיקה הישראלית כי הרבה להקות שהרדיו לא הסכים להשמיע הושמעו בערוץ שהוא הרבה יותר פתוח מבחינת איזה מוזיקה להשמיע. וזה פתח להם קהל חדש לגמרי.

בצה17

New member
בקשר לאקזיט סיטי-

אני לא מסכימה שהם לא צריכים ללכת מקומות כאלה.. זה שהם שרו באקזיט סיטי, אפילו אם כל המקום מפוצץ ערסים, זה לא מיועד לסוג אחד של נוער! גם יש נוער שאוהב רוק/פאנק בארץ הזאת ומגיע לו גם להקה שתייצג אותו באירועים כאלה.. וכל הכבוד לשייגעצ שהם מסכימים להופיע גם במקומות כאלה ולא עושים פוזות של 'לא לרמה שלנו' כמו איזה צמד שאני לא אציין את שמם(בן אתה יודע על מי אני מדברתP:) אם נצפה מלהקות רוק לא לבלוט ולא להופיע בהרבה אירועים כמו האירוע של אקזיס סיטי אז איך אתם מצפים שהתחום הזה של מוזיקה יתפתח בארץ? וחוץ מי זה, מי אלה בכלל הערסים שצריך לשים עליהם? למה ברוק העצמאות לא היו? פשוט לא מתייחסים אליהם..

RastaIntrusta

New member
תצליח גם תצליח , ראה שוטי הנבואה!!!

לא רק שהם לא מופיעים בכל חור שנתון...החבר'ה מביאים את הקהל הכי איכותי בארץ!

Hezi The One

New member
כל אחד יכול לפרש את זה שונה

בעיקרון,אנני לא חושב ששיידעצ התמסחרו הם לא ממש מפרסמים מוצרים והכל בכל מקרה גם אם הם יתמסחרו אני מתכוון להמשיך לשמוע אותם,לדעתי אם כמה שאומרים שהדיסק "משקאות חריפים" ממוסחר, הוא יצא יותר טוב מ"ניו יורק רפיח" מה שאומר שזה לא פוגע במוזיקה שלהם,לדעתי לפחות

יש כאלה שמפרשים התמסחרות

כמו הוצאות חולצות, יש כאלה שאפילו מפרשים את זה כהשמע ברדיו ובטלויזיה! מה אתם חושבים על זה?

Michali17

New member
אמממ לדעתי

שייגעצ התמחסרו... (או איך שלא כותבים את זה) קשה לי להגיד את זה אבל אממ זה פשוט הפך לעובדה אני פשוט מקווה שהאלבום הבא יהיה שטותי ומאגניב כמו הראשון... את השני גם גם אוהבת מאוד מאוד מאוד מאוד אבל קצת פחות. תאמת יש לי רגשות אמביוולנטים בנוגע לזה כי מצד אחד זה טוב... פרסום... עוד דסקים ועוד הופעות אבל מצד שני... ההופעות כבר ממש מלאות ואני מתגעגעת לתקופה שהם לא היו כ"כ מפורסמים למשל ברוקצ היה ממש ממש מלא,לא שלא היה כיף, היה בנזונה ואממ כרגיל צעקתי את הדברים הרגילים.. יובל תעשה לי ילד וכאלה חחח וצעקתי בכל הכוח כי שייגעצ זה עדיין שייגעצ לתמיד! :)

ziljian 1234

New member
דעתי..!

אני חושבת שכל אמן איפה שהו רוצה בהכרתם של אנשים אחרים במוסיקה שלו. ואני חושבת שבהתמסחרות אין כל רע. אם אתם הייתם אמנים לא הייתם רוצים שיכירו בכם ככותבי מוסיקה נגנים זמרים או וואט אוור..? הרי ברור שכן. מכן נובע שהתמסחרות היא לא דבר רע. :)

dsol

New member
תלוי איזו התמסחרות

לפרסם מוצרים ולתת לחברה שממנת אותך לגעת לך בשירים וכו' זו התמסחרות לא רצוייה ואפילו מגעילה וצריך להחרים את האומנים שמסכימים שיעשו להם את זה בשביל כסף ומצד שני יש את ההתמסחרות הרצוייה שכל אומן רוצה ועושה פשוט פירסום. קליפים ! ראניונות ! הופעות בתוכניות כדי לשיר ! אלו דברים טובים שמושכים קהל ומפתחים את הלהקה זו התמסחרות רצוייה ! ואף חובה כדי שהלהקה תתקדם !

ziljian 1234

New member
ברור. לזה התכוונתי.

אני בחיים לא הייתי נותנת שיגעו לי במוסיקה. זה חוק מוסרי שלדעתי אמן שאין לו את החוק הזה הוא לא באמת אמן . הוא סתם מישהו שמת להתפרסם. אבל שייגעצ ממש לא כאלו. וכשאומרים שהם התמסחרו אז לדעתי לפחות ממש טועים. תאמת נכון אז הם לא הלהקה הלא מוכרת כמו שהם היו פעם. אבל אין מה לעשות הם התפרסמו. ולדעתי דיי לטובה.

למעלה