נושא לדיון!!!

shshahar

New member
נושא לדיון!!!

היתי רוצה לשמוע מה דעת חברי הפורום בנושא הבא: מכירת בעלי חיים לאדם שמראש ידוע שאין לו את היכולת לטיפול הולם בחיה (ציוד, בגרות או הבנה בגידול).

k a t h y

New member
זה גרוע

אבל עד כמה שידוע לי אין חוק בארץ שאוסר מכירה של בע"ח מסויים לאנשים מתחת לגיל מסויים ככה שזה קורה. לכן כל אחד צריך להיות מודע למגבלה שלו בטיפול ולא לקנות חיה שהוא יודע מראש שלא יהייה לו מקום בשבילה, זמן לגדלה ושהוא לא יוכל להסתדר איתה ושאר הדוגמאות שנתת...

woma

New member
סליחה אבל...

גיל בוא בהחלט לא פרמטר ולהזכירך אין אף חוק המונע מהורים לעשות ילדים למרות שחלקם אינו יודע/מעוניין/רוצה להקדיש את מרצו ומשאביו לגידולם שלא לדבר על מקרים של התעללות ויותר מכך...ומדובר על אנשים.. אז בא נכנס לפרופורציות

naja

New member
אחלה נושא לדיון.

אבל מה הדעה שלך בנושא? לי בכלל אין ספק שצעד כזה אינו ראוי לחלוטין. אני יכולתי למכור את הבורמזי שלי(אם אתה לא מכיר את הסיפור-דפדף כמה דפים לאחור) הרבה לפני שזה קרה, אבל סרבתי לעשות את זה, מאחר וידעתי שהבחור שמעוניין בו הוא חסר ידע לחלוטין בכל מה שקשור לגידול זוחלים ולמרות זאת הוא התעקש להחזיק אוסף לא קטן בכלל. ישבתי עם הבחור הזה שעות וניסיתי להסביר לו כיצד צריך לטפל בכל אחד מהזוחלים שלו, ולא בגלל שרציתי למכור לו את הנחש(לא היתה לי שום כוונה לעשות את זה אחרי שהבנתי כמה שאין לו מושג) אלא בגלל שרציתי שהחיות שלו לא יסבלו. לצערי, הבחור ממש סרב לקלוט את כל האינפורמציה שנתתי לו(זה היה פחות או יותר כמו לדבר לקיר). אני חושב שאחת הבעיות הכי חמורות היום בכל הנושא הזה של סחר בזוחלים בארץ, זה חוסר הידע ואוסף המידע השגוי שמצוי אצל מגדלים, חנויות ואתרים שונים ברשת. הדבר הזה גורם לכך שמרבית הזוחלים הנימכרים כיום בארץ, לא מקבלים את הטיפול והתנאים הראויים. בעיה נוספת היא שהחנויות והיבואנים חושבים רק בטווח הקצר של הכסף המיידי ואף אחד מהם לא חושב להתחיל ולספק את המידע הזה בצורה מסודרת(ספרות בעיברית, דפי מידע וכו') ועד שזה יקרה אני משער שמרבית הזוחלים בארץ ימשיכו להמכר בלי הכוונה הולמת. יש גם את הצד השני של המטבע והוא המגדלים עצמם, שקונים זוחל ולא טורחים לברר לפני(והרבה פעמים גם לא אחריי), מה התנאים שהחיה צריכה ונגד אין מה לעשות.

shshahar

New member
דעתי.

האמת שלא התכונתי לבעלי חנויות, אותם אני יכול להבין (עסק זה עסק ושאף אחד לא ישלה את עצמו בקשר לזה). לגבי מגדלים פרטיים, אני חושב שמגדל פרטי לא צריך לשאוף "לעשות כסף" בכל מחיר. אם ידוע לך שבעל החיים לא יקבל טיפול הולם או שאיננו מתאים לרוכש, אל תמכור במיוחד במקרה שאתה מבחין שהקונה הוא מסוג האנשים שחושבים שהם יודעים הכל למרות חוסר הניסיון שלהם, אם הקונה מהסוג "השני תדאג לשמור על קשר (ולא רק טלפוני) איתו ולהדריכו (לא באופן חד פעמי).

shshahar

New member
תשובה

כאשר אדם שוקל לרכוש בעל חיים עליו לודא שיש לו את האמצעים הכספיים לצורך תחזוקה שוטפת שלו(מזון, מחסה, חימום וטיפול רפואי שוטף). במקרה של צורך בטיפול רפואי יקר כמו ניתוח או טיפול יקר במחלה, אני יודע שלהרבה אנשים יכאב לשמוע את זה, אבל לדעתי משקל חיי בעל חיים אינו כמשקל חיי אדם, אבל השיקול במקרה זה אינו מחיר בעל החיים אלא מצבו הכספי של הבעלים.

כמובן שזה גם תלוי בבעל החיים.

יש הבדל בין זוחל, וכלב למשל.. שניקשרים אליו במידה שונה ויש לו חשיבות כימעט זהה לזה של בן משפחה.

echis

New member
זו שאלה מוסרית.

לעניות דעתי, העובדה שרכשתי בעל חיים אינה הופכת אותי לבעליו אלא למטפל בו (לאפוטרופוס, אם תרצו). לפיכך עלי לדאוג לו ולספק את צרכיו. הדעה שלי בעניין ברורה... מה בנוגע לטיפול רפואי יקר שעולה כפול (ואף יותר) ממחיר החיה? מה דעתכם?

דעתי בנושא..

לדעתי המוכר צריך לדאוג טוב מאוד לפניי שהוא מוכר זוחל מסוים, לתת לקונה את כל האינפורמציה שדרושה לגידול אותו הזוחל, וגם לשים לב שאותו הקונה יהיה מסוגל לטפל באותו הזוחל. זה חלק מהאחריות. יש דברים אחרים מלבד לכסף.

דעתי בנושא.

לדעתי המוכר צריך לדאוג טוב מאוד לפניי שהוא מוכר זוחל מסוים, לתת לקונה את כל האינפורמציה שדרושה לגידול אותו הזוחל, וגם לשים לב שאותו הקונה יהיה מסוגל לטפל באותו הזוחל. זה חלק מהאחריות. יש דברים אחרים מלבד לכסף.

green mamba

New member
לאסף

אסף אני מסכים איתך ב 100% אבל היום המצב הכלכלי לא טוב וכן כל המוכרים לא דאגים לתת אינפורמציה הם רק דואגים למכור כמה שיותר מהר בשביל להרוויח כמה "גרושים"

naja

New member
אני מסכים איתך ב100 אחוז.

תמיד צריך לצאת מנקודת הנחה שעלינו לדאוג שהחיה תקבל את כל צרכיה ולא משנה במה זה כרוך. ואם מישהו לא יכול לעמוד בכל ההוצאות הנילוות וזה כולל גם טיפולים רפואיים שבהרבה מיקרים יכולים לעלות הרבה יותר מערך החיה עצמה אז שיחשוב פעמיים לפני שהוא רוכש את החיה או ממשיך להחזיק אותה. בזמנו היה לי בורמזי שהגיע אלי במצב קטסטרופלי(תת זונה חריפה ,עיניים מוגלתיות וזיהום בפה). במשך כחצי שנה השקעתי בו ים של כסף על וטרינר והמון זמן בטיפולים עצמם עד שהוא חזר לעצמו. כעבור שנה הזיהום בפה התפרץ שוב(כנראה שלא הצלחתי למגר את הבעיה לגמרי) וידעתי לפני מה אני עומד מבחינה כספית וזמן שצריך להשקיע, אז פשוט הרמתי טלפון לאחד היבואנים וביקשתי ממנו שיקח את הנחש ללא תמורה(למרות שהטיפולים שלו עלו לי לא מעט) ושידאג לו וכך היה.

Liron Samuels

New member
זה די ברור

שכולם פה יגידו שהם נגד זה, כי שאלת את דעתנו (ולא מדוע לדעתנו זה קורה). זאת באמת בעיה כי כמו שאסף אמר, הרבה מהחנויות לא יודעות איך לטפל בנחש, אז הם גם לא ידעו לזהותם מישהו שלא יודע. ישנם גם מקרים רבים שבהם המוכר מודע היטב לכך שהקונה אינו מבין בנחשים, אך הכסף יותר חשוב לו מטובת הנחש. בקשר לקונים עצמם, הם לא תמיד האשמים בטיפול הלקוי. שוב, כמו שאסף אמר, לא רק שהקונים לא תמיד מקבלים מידע (או מידע נכון) מהמוכר, אבל גם באינטרנט יש מידע שגוי רב. כתוצאה, גם אותם קונים שמחליטים שהם רוצים ללמוד יותר על החיה שקנו או מתכננים לקנות, לא תמיד יצליחו בכך. מצד שני, יש גם את אלה שחושבים שהם יודעים הכל וזאת כבר בעיה בפני עצמה. בקשר לשאלה של echis - הכל קשור לאמצעים הכלכליים של בעל החיה (ולמידת האכפתיות בחיה, כמובן). אדם אשר הנחש שברשותו לא תמיד יוכל לעמוד בהוצאות הכלכליות גם אם הוא אוהב מאוד את הנחש... ואז יש את בעלי האמצעים שיכולים לשלם את ההוצאות, אבל לא תמיד עושים זאת...

אני משתדל עד כמה שאני יכול להסביר

וללמד אנשים על החיות אותן הם מגדלים, ברור שלא תמיד זה עוזר אבל זה עדיף על לסמוך עליהם שהם ילכו ויחפשו לבד. אני נתקל בהמון אנשים שרואים זוחל בחנות חיות או אצל חבר ו"נדלקים" אין להם מושג מה הוא דורש כמה זמן הוא יחיה או כל דבר אחר שיכול להשפיע על בחירה של בעל חיים שאמור לחיות כחיית מחמד. אני משתדל עד כמה שאני יכול לא למכור חיות לאנשים שאני חושש מהיכולת שלהם והאמצעים שיש ברשותם לטפל בחיה בצורה הטובה ביותר. את הידע אני מעודד שיהיה לפני הרכישה וכמובן שימשיך ויצבר גם לאחריה. הרבה אנשים קונים חיות ומסתמכים על הסברי המוכר בחנות בגלל שהם חושבים שזה המקור מידע הכי טוב שיש ובמקרים רבים היחיד, כאן בא הפורום לעזור ולתת להם את האפשרות לשאול שאלות ולקבל תשובות ממגוון אנשים ולא אדם אחד ספציפי שהאינטרס שלו למכור הוא ברור. אני תמיד משתדל להעמיד את טובת החיה (וטובת האדם כשמדובר על חיה מסוכנת) בראש סדר העדיפויות שלי כשמישהו מעוניין בה. אבל אני לא מושלם ואני מניח שאני לא היחיד. יונתן

woma

New member
יונתן

אני לא רואה מקום לנסות להצטדק כאן, לדעתי הדרך בה אתה נוקט היא נכונה. מגדל שמרבה נחשים מטבע הדברים ירצה למכור אותם ועדיף שהוא יהיה זה שמוכר אותם וגם מסביר עליהם לקונה כי כך ההסתברות לרווחת הנחש גדולה בהרבה ממצב בו יעביר המגדל את כל "תוצרתו" לחנות אשר גם תחזיק את הצאצעים בתנאים לא הולמים (ולצערי רב החנויות אכן לא מחזיקות בתנאים הולמים) וגם תקנה מחוסר הידע והמיקצועיות שלה בנושא לקונה שיתלהב מהנחש. לגבי אם האדם הקונה את הנחש מתאים 'אישיותית' או 'בגרותית' לטיפול ואחזקת הנחש זו שאלה לא רלוונטית. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית אמנם מרובת מגבלות אולם אם אדם חפץ באחזקה וגידול של נחש הוא יגדל נחש ואם הוא לא יקנה אותו מיונתן, אסף או כל אחד אחר מהכותבים כאן (כולל עבדכם הנאמן) אז הוא יקנה אותו מחנות חיות מחמד במחיר גבוה יותר ולפעמים כפול. אלון.

woma

New member
עוד דבר..

קיימת גם השאלה למה למכור את הנחשים? האם כדי לעשות כסף בלבד או שמתלווה לכך גם איזו "שליחות" של לגרום לכמה שיותר אנשים לאהוב את בעל החיים המקסים הזה (לטעמי) להכיר אותו ולא להרוג סתם נחשים שיראה בטבע או ברחוב או בחצר וכד' . בכך שונה מגדל מחנות לדעתי.

במקרה ומדובר על שליחות

יש דרכים אחרות לקרב אנשים לתחום בלי לתת להם את האחריות על בעל חיים. סיבות למכור נחשים יכולות להיות: עשיית כסף (מניע כלכלי טהור) או כיסוי הוצאות גידול פלוס הוצאות התפתחות. בשני המקרים אין סיבה לא לשלב החדרת מודעות לתחום גידול הזוחלים אפילו כשהמטרה היא לעשות כסף.

Liron Samuels

New member
מה פתאום?!

איך אתה יכול להגיד שחנויות לא יודעות לטפל בנחשים שלהם?? רק לפני כמה ימים ראיתי ב"עולם החי" בקניון רננים נחש בירית באקווריום קטן ביחד עם כרכן תירס אלבינו בייבי... (האקווריום היה קטן כדי לתת לנחשים הרגשה חמימה ושלא יהיו בודדים). לא היה להם חימום כדי שלא יהיה להם חם ואז הם יזיעו, והייתה קערת מים ממש קטנה כדי להיות בטוחים שהבירית לא תטבע. חוץ מזה, המוכר גם לא ידע איזה סוג הנחשים, אבל זה רק כדי להיות בטוח שלא יפלה לרעה נחש מסוים בגלל המוצא של הוריו. ***לכל המגדלים המתחילים - ההודעה הזאת היא בצחוק!!!***

למעלה