נושא מעניין: שיוויון וכוחניות בין המינים

נושא מעניין: שיוויון וכוחניות בין המינים

מי לדעתכם חזק יותר, גברים או נשים ?
יש לי הרגשה שדוקא הנשים די מתחזקות כיום
א. יותר נשים מגיעות לתפקידים בכירים, אני רואה זאת בחברה בה אני עובד, וגם במשפחה. על כך אני די מברך כי רבות
מהן יודעות לעשות עבודה טובה טובה יותר מגברים. נכון, יש גם כאלה שלא ממש נעימות אבל ככה זה, תמיד יש מהכל.
ב נשים צברו כוח חוקתי די מאיים. אני אישית מצאתי את עצמי מואשם בהטרדות שבדיעבד התבררו כבעלי פרשנות שגויה
וזה, אגב, נושא שגרם לי להיות פחות או הרבה פחות נילהב מליזום או ליצור קשר, לאו דוקא להתחיל. בהרבה מקרים
הנחמדות שלי, מקורה בפחד, מתוך ניסיון מר שכלל לא מעיד (או העיד) על מי שאני.

אני אישית בעד שיוויון, אך נראה לי שדרכו עוברת דרך כוחניות נשית, ורק בעוד שנים רבות היא תדעך, ומתוך מקום של
"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" היא תתיצב במקום של שיויון. (כלומר לא תחזור לכיוון של כוחניות גברית)

מצאת לך תירוץ מצויין

חשבת אולי לשאול את הנשים או את עצמך, מדוע ההתנהגות שלך מפורשת כהטרדה?

כל מקרה לגופו, אבל באופן כללי

גם אם אני לא אשם כלל, צריך להבין שכל אחד רואה את הדברים
מהזוית שלו, כך שאין סתם, ודרך ההבנה הזו אפשר לראות דברים
נוספים. זה כמו להאיר נקודה בשני צבעים שונים ולקבל צבע שלישי.

ז

לא התכוונתי להאשים

התכוונתי שכדאי לך להבין מדוע ההתנהגות שלך מפורשת בצורה כזו (בהנחה שמדובר במקרים שחוזרים על עצמם).

המקרה האחרון היה ליפני שלוש שנים,

וזה אחד מתוך שלוש ועבורי זה המון.
להיות מואשם בהטרדה זו חויה מטלטלת.
ואני, מן העקשניים שיחקרו ירצו לדעת כל דבר עד הפרט האחרון.

Berethor

New member
פשוט תהיה זהיר יותר

ואם הן לא מעוניינות עזוב אותן לנפשן, אבל נכון שבכל מצב שתתחיל עם מישהי והיא לא מעוניינת היא יכולה לראות בזה הטרדה, תמיד יש סיכון.

C l u e

New member
נשים צברו כוח חוקתי די מאיים?

האמירה הזאת שלך מאד מטרידה. מצד אחד יש אותך ואת ההתנהגות שלך, מהצד השני יש אישה שאתה טוען שפירשה אותך בפרשנות שגויה. אני *בטוחה* שהכוונות שלך היו טובות. אני לא צינית בכלל. אם הכוונות הטובות שלך מתפרשות, כדבריך, כהטרדה- האם זאת כוחניות נשית? אולי זאת פשוט... הטרדה?! יהיו כוונותיך טובות ככל שיהיו, יש התנהגויות שהן בגדר הטרדה, או הטרדה מינית. תהליך ההגדרה הזה (Naming) הוא לא כוחניות נשית, הוא הענקת שם לתופעה פוגענית. פוגענית כלפי נשים, אבל עדיין פוגענית לא פחות מתופעות פוגעניות כלפי גברים או כלפי בני אדם ללא קשר למגדר שלהם. הגדרת הומופוביה, למשל, כקריטריון לתביעת לשון הרע או הפליה במקומות עבודה או מוצרים ושירותים- זאת לא כוחניות להט"בית, זה ניסיון להוקיע התנהגות שהיא פסולה, לפחות לדעת המחוקק גם אם לא לדעתך (לדעתי שימוש בסמים קלים הוא לא התנהגות פסולה, המחוקק חושב אחרת. קורה).
פעם הבאה שכוחניות נשית מטרידה אותך, נסה להטריד את עצמך בהתנהגות שלך לפני.

מניסיוני אני חושב שידן של נשים קלה על ההדק

ולכן מה שאני עושה זה מיצר מרחק מאוד ברור בהתנהגות שלי שהופך,
לפחות בעבודה, את התקשורת לענינית בלבד. "את זה אני עושה, את
זה אני צריך, אני מתנצל כי יתכן ו, אני כאן למטרה מסוימת אחת "
אני חושב שזה לא צריך להיות ככה. והנה את רואה, אני מטריד את
עצמי בהתנהגות שלי

AlanSmith

New member
תלוי מה ההגדרה של חזק. זה משהו שקשה למדוד

ולכן תשובה רצינית לא תהיה לי פה.
בקשר ל א - (דעה אישית בלבד חסרת כל בסיס) - הנשים מתחזקות אבל כי מגיע להן ובזכות. הן מתחזקות כי הן משקיעות יותר. אני לא חושב שזה עניין של לדעת לעשות עבודה יותר טוב או פחות טוב, יש את העניין של רצינות ומתן תשומת לב לעבודה. ומי שרציני ומשקיע מצליח. בגלל שנשים באות יותר בגישה של להוכיח את עצמן אז הן משקיעות יותר ומצליחות יפה. אם גבר יבוא באותו גישה שהוא חייב להוכיח ולהצליח הוא גם יצליח יפה.
בקשר ל ב - לא חושב שהן צברו יותר מדי כח חוקתי, החוק נועד להגן ולעזור וחבל מאוד שקיימים תמיד טרמפיסטים שרוכבים על החוקים ומנצלים פרצות לטובתם. עם זאת זה לא אומר שחוק מסוים מיותר או שצריך לבטלו.

מנומשת27

New member
קודם כל

אני חושבת שהמקום הכי טוב לקבל בו תשובות לסוגיות שאתה מעלה הוא פורום פמיניזם. אם הנושא באמת מעסיק אותך ואתה רוצה לדעת איך ולמה, תעשה לעצמך רק טוב אם תיגש לשם ותעלה את אותו טופיק בדיוק.

בנוגע לנושא היותר קונקרטי של יצירת קשרים בעולם קצת יותר שוויוני - המהפכה הפמיניסטית היא תהליך ממושך שטרם הסתיים. אחת המשמעויות היא טשטוש גבולות, במיוחד כאלה שפעם היו מאוד ברורים. היום, בניגוד לעבר, הרבה פחות ברור אילו תפקידים שייכים לאיזה מגדר, שלא לדבר על עצם נחיצותה של זהות המגדרית. מה שזה אומר בפועל, הוא שאנחנו - גברים ונשים כאחת - מתבקשים לפעול במציאות שבה אנחנו מצופים לא פעם לפעול בניגוד לכל הרעיונות שהתחנכנו עליהם. וזה ללא ספק מבלבל ומתקיל.

אני לא חושבת שהתהליך הזה כוחני. אבל הוא ללא ספק קשה, וטבעי שלצד התביעה המוצדקת לחדול מהתנהגויות אלימות ופוגעניות, יתרחשו בו גם מבוכה ואי-הבנה על רקע קצרים בתקשורת.

תחת גשר

New member
במקום העבודה שלי

המנהל שלי ?גבר, הסמנכל? גבר, המנכ"ל?הכי גבר, בעל המניות? גבר, גבר.
כמה חברות כנסת יש? 27 . לא בדיוק הרוב ולא בדיוק שוויון.

בשנים האחרונות עלתה המודעות בנושא (לצערי לאור מקרי העבר)ואני מסכימה איתך ויתכן ובחלק מהמקומות יש יד מקלה במונח "הטרדה". וההתחייחסות תהא שונה בין גבר לאישה .
אישה שתאמר "הוטרדתי" תקבל באופן אוטמוטי הגנה וגיבוי נשי וגבר שיאמר "הוטרדתי" בדרכ יקבל טפיחה מחבריו וברכות על היותו מוטרד מינית (נכחתי פעם בפורום כזה בעבודה.ידיד שלי סיפר לנו על אחת העובדות שכאילו עברה ובטעות שלחה ידה לחבילה וקרצה לו עין. ובעודו מצא זאת כמטריד ביותר הוא סיפר את זה כבדיחה. וכולם צחקו ואחד אפילו אמר לו "עם החזה שלה שתתקל לי כל יום בחבילה"). כי נוצרה נורמה שמקור "הטרדה מינית" ברוב המקרים מסתכם בגבר שמטריד אישה. למה? אני מאמינה שכמו בכל מחקר שבו נערכה השוואה בין גברים/נשים
נשים מדווחות יותר. אז עד שלא תתחילו לדווח אתם אשמים בכל פשעי העולם

dori78

New member
אכן מעניין. השנקל שלי בנושא:

כמו כל יחסים שמשנים את אופיים, גם יחסי הכוחות בין המינים היו בקיצוניות אחת ו(כנראה ש)חייבים לעבור דרך קיצוניות שניה, כדי להגיע לאיזשהו עמק שווה.

פעם, ילדים היו כח עבודה זול, לא היו להם זכויות והרבה פעמים הם נוצלו וספגו התעללות דווקא מהקרובים להם ביותר. בחמש עשרה השנים האחרונות, כל דרדק בגן יודע לדקלם "הגוף שלי ברשותי", "את לא מחליטה עלי, אני מחליט על עצמי" ועוד פנינים שלימד אותם יצחק קדמן. כשזה מול אדם זר - אחלה. כשזה מול אמא שרוצה לסיים כבר את המקלחת שלפני השינה לבן-לה-יקר בן הארבע וחצי - זה קצת יותר בעייתי. אולי יום אחד ילדים יוכלו לחיות בביטחון ובתחושת ההגנה שמגיעה להם, בינתיים מלמדים אותם להגן על עצמם בצורה הרבה יותר מדי קיצונית.

אני מאמינה בשיוויון כל בני האדם (וגם לחיות מגיע כבוד, אבל זה נושא אחר), ללא קשר לגילם או מינם.
מי שמתנהג אלי בכבוד - יזכה לכבוד בחזרה. מי שמזלזל בי - יקבל זלזול בחזרה, אפילו אם הוא גבר מבוגר ממני בהרבה.
זאת גישה שאימצתי לעצמי אי שם בתחילת שנות העשרה והיא מתחזקת בי בכל יום.

בנוגע לענייני הטרדות לכאורה:
כבר כתבתי בעבר, שאני לא מאמינה במושג הזה.
לכל אחד יש את הגבולות שלו, הגבולות האלה מאוד לא אחידים ולפעמים לא ברורים.
אני חוזרת רגע ל"הגוף שלי ברשותי (וגם הנשמה שלי)" - עלי מוטלת האחריות להבהיר מה הם הגבולות.
מבחינתי, גבר שידבר אלי או ייגע בי בצורה שלא מתאימה לי אחרי שהבהרתי איפה עובר הגבול - יקבל סטירה.
אבל! וזה אבל חשוב מאוד:
כמו שראינו גם מהתגובות פה בפורום, לא כל האנשים חושבים כמוני.
יש כאלה שנבוכים מלהגיד שלא נעים להם, נבוכים לבקש שתפסיק.
פה נכנס עניין ה"אם יש ספק - אין ספק".
אם נדמה לך ולו לשבריר שניה, שמשהו שאתה עושה/אומר עשוי להתפרש כחדירה לפרטיות המנטלית או הפיזית - פשוט אל תעשה את זה.
אל תישיר מבט לאשה חרדית, אל תתן "כיף חברי" על הכתף לאשה שלא ברור מה טיב יחסיך איתה.
אגב, יש גם גברים שלא אוהבים מגע פיזי, גם אותם זה מטריד.
פשוט אל תעשה את זה.

dori78

New member
נכון, דעותינו שונות

אני אחדד:
כשאני מרגישה שמזלזלים בי, אני מזלזלת בחזרה.
כמובן שההגדרה לזלזול, כמו לעוד דברים שכבר עלו פה, משתנה מאדם לאדם.

המשרד

אני בוחר לשרשר דוקא לכאן את הסיפור הבא. הוא האחרון שחויתי, וזה קרה ליפני שלוש שנים.
לך אני חושב יש את היכולת להבין עד לאן זה לקח אותי מבחינת הסיוט..

בקיצור חודש אחרי ש"הכרתי" בחורה בארוע של החברה בו אני עובד, ניתקלתי בה בכניסה למבנה בו נמצא סניף המשרד באחת הערים.
התעכבתי לידי אולי דקה, נכנסתי וירדתי במדרגות קומה אחת, ונבלעתי בשערי הסניף... בדקה הזו בה התעכבתי, הבחורה בדיוק סיימה
לעשן ולא ממש רצתה לדבר איתי. בדיעבד שיחזרתי שהיא אפילו לא השירה מבט אלי. גם לא כשפתחתי את דלת המבנה ושאלתי אותה
אם היא רוצה לרדת..

ואת הגרסה הזו, ללא הדיעבד, סיפרתי לבוס שלי בלי להבין שעל זה היא התלוננה. ורק אחרי חודש הבנתי שבהעדר קשר עין הפרשנות שלה
היתה שגויה. אגב אני קיבלתי תמיכה מלאה מהבוסשלי ובצדק. לי נפשית זה לא עזר, כי זה סיבך אותי ריגשית בחויה שהיא שלי, ההוכחה
שכוונותי היו תמימות.

למעלה