נושא פיסיקלי לדיון - גבול הקור וגבול החום

uzi2

Active member
אוי ואבוי

מופיע לך שם פאי בנוסחה

Gidi Shemer

New member
אם כך, עדכון לפרמטרים

והיות והתלוננת שאין פירוט של פרמטרים: Z= מטען הכפל המצומצם של טבעת הזהב kB = קבוע בולצמן m= מסת הטבעת T= טמפרטורה h= גבול הקור במדדים פולימורפיים V= נפח הטבעת פאי = pi = בחירה חופשית פלאית

הסכמנו כבר בעבר שידעתי הטבעית סותרת

את ידיעתך הטבעית. אז מה נעשה? תהיה פיזיקה נפרדת לכל אחד מאיתנו? ואגב, אם בענייני ידיעה טבעית עסקינן, הרי שכבן אנוש, שחי כאן על כדה"א, הטמפרטורות שאני מכיר ישירות נעות בין בערך 270K ל-320K. אם נרחיב למקפיא שלי ולממתקי הסוכר המותך שאני מכין לעיתים, נגיע לטווח גדול יותר של כ- 260K-500K. בהנתן שהטווח שידוע למדע שאינו עצברי הוא: 0-140000000000000000000000000000000, מו הסתם ידיעתי הטבעית אינה מספקת.

aetzbar

New member
כל המספרים שהצגת הם חסרי מובן כמותי

גם המספרים שעל מד חום רגיל אפס 10 20 וכן הלאה עד 100 הם חסרי מובן כמותי אפשר להחליף את המספרים בציורים , והמכשיר יתפקד כמו שהוא מתפקד מד טמפרטורה של החומר החלקיקי צריך למדוד מהירות של חלקיקים, אבל מכשיר כזה לא קיים המכשיר המכונה "מד חום" הוא מכשיר המאפשר שפה מעשית משותפת וזה הכל ולעומת זאת, מד טמפרטורה של חומר רציף הוא קורת המאזניים קורת המאזניים מבחינה בכמות אנרגיה של פעולת גל חומר, ובזמן הפקתה א.עצבר

gryffin524

New member
תיקונים

במד חום כן יש מובן כמותי - בעזרת טמפ' אפשר לחשב אנרגיה. למשל, במקרה הפשוט ביותר, E=(3/2)*KT. אתה יכול להחליף את המספרים לציורים, אבל אז באמת לא תוכל להפיק מידע כמותי מהמדידה. "מד טמפרטורה של החומר החלקיקי צריך למדוד מהירות של חלקיקים" - טעות. מהירות לא שווה טמפ'. תאורטית, מרכז המסה של מולקולה יכול להיות נייח, בעוד שהאטומים מבצעים ויברציה ורוטציה.

aetzbar

New member
איך מכיילים מד חום פשוט ?

גולת כספית נמצאת בקצה תחתון של מבחנה צרה משקיעים את המבחנה במי קרח, ומסמנים אפס במקום של הכספית שמים את המבחנה מעל האדים של קומקום רותח, והכספית מתפשטת ועולה למעלה במבחנה הצרה את המקום שאליו הגיע עמוד הכספית מסמנים ב 100 את המרחק בין אפס ל 100 מחלקים באופן ליניארי, ומוסיפים מספרים 20 40 60 80 איזה מובן כמותי יש למספרים האלה ? הרי אפשר להחליפם בציורים במקום אפס נצייר דב לבן במקום 20 נצייר דג באקווריום במקום 40 נצייר שמש במקום 60 נצייר שמש גדולה במקום 80 נצייר שמש יותר גדולה במקום 100 נצייר קומקום מעלה אדים ובמקום להגיד... חמם את המים עד טמפרטורה של 60 מעלות אפשר להגיד..חמם את המים עד למצב שבו עמוד הכספית יגיע אל ציור השמש הגדולה בקיצור...אין מובן כמותי למספרים של טמפרטורה א.עצבר

peach20

New member
לדעתי אין גבול לכך...

תמיד יכול להיות יותר קר או יותר חם- פשוט בשלב מסוים זה כבר לא משנה לחומר כי הוא או מותך לחלוטין/מתאדה או קפוא לחלוטין.

aetzbar

New member
המובן של המלים חם - קר נובע מהניסיון התחושתי

מכניסים יד לחלל מקרר...ומבטאים את התחושה במלה... קר מכניסים יד לחלל תנור..ומבטאים את התחושה במלה.... חם ברור שעל ידי ניסוי כזה לא נוכל לקבוע אם יש גבול לקור ולחם כדי לנסות לפתור את שאלת הגבולות יש להפעיל את הדמיון ולשאול מה זה חם - קר מבחינה פיסיקלית ? מבחינה פיסיקלית פירושו , מבחינת חומר, אנרגיה , זמן .. כל ניסיון כזה מגיע לתנועת חומר - למהירות בתיאוריה החלקיקית של החומר יש מהירות אפס המתורגמת לגבול הקור בתיאוריה של חומר רציף יש תחום מהירויות של גל חומר, המתורגם לגבול הקור וגבול החום התחום התיאורטי פתוח...ואולי יש לך עוד תשובה לשאלה...מה זה חם - קר מבחינה פיסיקלית ? א.עצבר

הקישור עובד

ושולח אותך לסרטון שמראה את האפקט שנקרא quantum levitation. אם תרצה לקרוא עליו חומר מקצועי יחסית - מצורף לשירותך אתר שעוסק בתופעה בצורה די מקיפה: http://www.quantumlevitation.com/levitation/Quantum_Levitation.html כיוון שכבר הבנתי שאינך נותן אמון רב במדע המודרני, אני מעדיף שתראה את האפקט במו עיניך בסרטון, ומבאר לי את התהליך לפי תפיסתך.

אם אתה רוצה מלל

יש לך את האתר. אם אתה רוצה סרט - יש לך את הסרטון. מה עוד אני יכול לעשות בשבילך?

aetzbar

New member
כמו שתיארתי בקיצור את יצירתו של מד חום

כך תאר בקיצור את הקישור א.עצבר

למה אתה לא מסוגל לצפות בסרטון בעצמך?

האם אתה מחרים את יו טיוב? ולמה אתה לא קורא את האתר ששלחתי לך? האם אתה מחרים את השפה האנגלית? בכל מקרה, צירפתי תיאור מתומצת של הסרטון. לפירוט נוסף תאלץ לפנות למקורות שסיפקתי לך. רואים שם דיסקית שמרחפת באוויר מעל פיסת מתכת, וכאשר מסובבים או מזיזים את פיסת המתכת הדיסקית זזה יחד איתה ושומרת על המיקום היחסי שלה. אחר כך מניחים את הדיסקית מעל טבעת מתכת, ולאחר שמסובבים את הדיסקית סביב צירה היא ממשיכה להסתובב באוויר מבלי להאט ומבלי להפגין כל התנהגות של חיכוך. אחר כך מניחים את הדיסקית מעל מסילת מתכת עגולה גדולה, ומרגע שנותנים לדיסקית תנופה קלה היא ממשיכה לנוע סביב המסילה באותה הזווית בה הייתה מונחת מבלי להאט, ושוב - גם כאן הדבר עובד גם כאשר הדיסקה מונחת מתחת למסילה.

למעלה