../images/Emo124.gifתרגום של כל השיחה מההתחלה:
רק כי זה מספיק חשוב ישבתי ותירגמתי את כל השיט הזה.
Atticus_69
: ציטוט מהפיק, פרק 14: "תנסה לבקש סליחה מכל הפלסטינים המתים, שהישראלים רצחו, מכל המשפחות שהם השמידו, מכל הכפרים שהם החריבו ושרפו, 'אוה, סליחה שהרגתי את כולכם והשמדתי לכם את הבית, ושאנסתי לכם את הילדים, אבל אני מצטער על זה, אז תסלחו לי?' ".
תגובתי: אה.. אני יודעת שזהכנראה לא הפורום הרלוונטי לפתוח בו דיון שכזה, אבל יודעת שלסיפור הזה יש כמובן שני צדדים, נכון? בחופשת הקיץ שעברה, הייתה פה מלחמה, ישראל הייתה תחת מתקפת אש כל הקיץ, חגגית את יום הולדתי ה-15 במקלט של הבניין שלי, וחבר טוב שלי מת מאחת ההפצצות. אל תקפצי עליי, אני לא אומרת שאת טועה, אני רק אומרת שהגריסא האמיתי היא טיפה שונה ממש שתיארת אותה, ואני ממש מקווה שאת לא באמת מאמינה שזה 'הישראלים הנוראים שרוצחים פלסטינים מסכנים שסובלים'. אחזור ואומר, אני לא אומרת שכלזה אשמתם, ואני מושיטה ליבי לכל אלה שנטלו חלק באובדן הגדול במלחמה הזו, והלוואי והייתי יכולה לקחת את הכל בחזרה, אך ישנם סוגים רבים של אנשים מוצגים במקרה הנ''ל. ישנם פלסטינים רעים, שמתפוצצים באוטובוסים ובבתי ספר, ורוצחים ילדים קטנים, וישנם גם פלסטינים טובים, שאין להם שום קשר לכל האסון הארור הזה ולא מגיע להם שום קמצוץשל כאב או איזושהי הרגשת לוואי שמופיעה כתוצר מהמלחמה הזו. האנשים האלו, כמוני וכמוך, לא עשודבר רע שמתרץ את מה שקרה להם, ומגיעה להם רק שלווה. ממש כמוני וכמו החבר הטוב שלי, לא הגיע לו למות, ואני מקווה שאת מסכימה איתי בקשר לזאת, אבל הוא מת בכל זאת, ועכשיו, אני לא יוצאת לרחובות וצועקת "פלסטינים מסריחים ורוצחים!", כי זה יהיה לא לעניין, וזה
בכלל לא מה שאני מרגישה. אני מקווה את מסכימה איתי בקשר לעובדה שזה לא 'כל הישראלים הם רעים וזו אך ורק אשמתם', הפצצות היחידות שהוטלו מכיווננו הן בהוראות צבע ההגנה לישראל, לחמאס לא היה צבא, אנשים מהחמאס היו פולשים לבית של אזרחים ללא רשותם, ומשגרים טילים משם. זה היה נגד החוק, אבל הם היו 'מאפיה משלהם'. ואול והם האנשים אותם אני מאשימה בכל זה. בקשר לחלק של האונס, אני יכולה בוודאות לאשר לך שאין חיה כזאת. פשוטו כמשמעו: ישראל מופצצת על בסיס יומ-יומי כבר שנים רבות, כל צפון ישראל מרוסס בכ- 20 -25 פצצות פר יום. בשלב מסוים, הצבא הישראלי נעשה אקטיבי והחל להגיב, משם המלחמה נהפכה רשמית. אבל אז הצבא שלנו הפסיק, ולמרות זאת, ההפצצות מצב הפלסטינים נמשכות גם היום, ובכל יום כשאני פותחת חדשות אני שומעת על משפחה הרוסה, בית מופצץ וכו'. בכל מקרה, אני מצטערת על החפירה, פשוט השורות האלו שנכתבו פגעו בי, והרגשתי צביטה קטנה בלב בשל הטון המעט אכזרי שנטלת, אולי לא בכוונה, ואולי כן, אבל זהכואב לראות שיש אנשים שעדיין נוטםי לחשוב באופן הזה, והרגשתי פשוט דחף לספר לך על זה. חוץ מכך, הפיק שלך נהדר, והיה לי לעונג לקרוא אותו.
תגובתה: אוי, אלוהים, אני ממש מצטערת אם פגעתי בך! אני מבטיחה, אני לא מאמינה שזו היא רק אשתמם של הישראלים, כמובן שלכל סיפור יששני צדדים. כמובן שיש גפ ישראלים וגם פלסטינים שעושים דברים ממש רעים כמו להרוג חפים מפשע, ולפוצץ בניינים, אבל שוב ישנם גם ישראלים ופלסטינים שלא עושים דבר, וכל החרא הזה נופל עליהם, והם חייבםיל מצוא דרך להתמודד עם כך. אני באמת מצטערת על הדרך שבה כתבתי את החלק הזה, אני ממש מקווה שלא תזכרי לי את זה כנגדי. אני לא מתכוונת לכך בטון שונא כלל, ממש לא, ולא לאנשים שאין להם דבר בעניי במלחמה בכלל. כמובן שכל אלימות כלשהיא היא שלילית, ואני באמת מצטערת על שלא כתבתי על הפלסטינים שמפוצצים מקומות והורגים אנשים גם כן. אני ממש מקווה שתסלחי לי על שכתבתי אתזה, ואני מבטיחה שלא התכוונתי לזה בדרך פוגעת או רוטנת שנאה. רק כתבתי מה שידעתי, מבלי לחקור את כל העניין כהלכה, כדישאוכל להציג את הסיפור כפי שהוא. אני ממשמצטערת, אני מצטערת שפגעתי ברגשות שלך כשממש לא התכוונץי, ועל כמה אכזרית נשמעתי כשכתבתי את זה, אני יודעת שאני בטח נשמעת כמו איזו טיפשה שלא יודעת כלום המחיים שלה, מפני שאני גרה בארץ שהאלימות בה היא כמעט אבסוליטית. אני ממש מצטערת ומקווה שתסלחי לי. X
תגובתי: לא לא, אל תרגישי רע,זה בסדר גמור. 3> אני נשבעת שכתבתי מתוך רצון לבטא את עצמי, ולא לשניה אימתי טון של כעס, אל תחשבישאני שונאת אותך עכשיו, אני ממש לא. אני יודעת שזה לא הדבר הראשון שקופץ לראש שלך לפני שאת וכתבת את זה, ושחקירה מוקפת לפני כן נראית מעט אבסורדית, אני מבינה לחלוטין ואני מקוה שאת לא חושבת שאני נוטרת טינה או משהו. זה נורא נחמד מצידך שהגבת חזרה ובאמת קראת את מה שכתבתי, זה חשוב לי. הייתה לך נקודת המבט שלך, ולי הייתה את שלי, ופשוט מיזגנו אותן יחד, בכל זאת הפיק שלך נהדר, ואני לא ממורמרת כלל, אני לא מחזיקה רגשות כאלו בפנים, באמת. xx
המסר האישישהיא שלחה לי מיד אח''כ היי.. הגבתי לתגובה שלך באשכול, אבל אני עדיין מרגישה ממש רע על כמה שכביכול העלבתי אותך, אז אני חושבת שעדיך שאני גם אכתוב לך אישית. קודם כל, אני ממש,ממש,ממש מצטערת אבל כמה שפגעתי בך, ובבקשה תאמיני לי שמעולם לא התכוונתי שזה יצא כך. את צודקת, ישנם ישראלים ופלסטינים שמפוצצים בתים והורגים חפים משפע, וישנם פלסטינים וישראלים שאין להם דבר המקשר אותם לרצץ המאורעות הנ''ל ועליהם להתמודד עם התוצאות. אני יודעת שאני בטח נשבעת כמו איזה מפלצת מבחילה, מנסה להגיד שכאילו היא יודעת הכל, כשהיא באמת לא, ואני באמת שמחה שסיפרת לי על הצד השני של כל הסיפור, תמיד. אני כ''כ מצטערת שלא חקרתי את הנושא הזה יותר לפני שהצגתי כך את שני צידיו. ואני ממש מצטערת שפגעתי בך, אני בטוחה שאת לא מישהי שתצא החולצה ותצעק כמה שהיא שונאת פלסטינים. אני בטוחה שאת ילדה נורא חמודה שאין לה כל רצון לפגוע באף אחד, ואני כ''כ מצטערת שפגעתי בך וברגשות שלך ללא כוונה. אני מניחה.. אני לא רוצה לעצבן אותך ע''י חזרה על הדברים האלו שוב ושוב, אז פעם אחרונה, אני מצטערת, אני באמת באמת מצטערת, לא התכוונתי לזה ככה, אני נשבעת. מקווה שתוכלי לסלוח לי על מה שכתבתי, אני ממש מצטערת. פריי. xx