אינס,
יש לי הרגשה כאילו חלקכן מבינות את דבריי כאילו הם יוצאים כנגד טיפולים מסויימים (כנגד ילד שני, כנגד תרומת ביציות... וכו' וכו'). אנצל במה זו כדי להבהיר שוב שאני חלק אינטגרלי מהמאבק הזה, וייתכן שאף אני עצמי חלק מהקטגוריות הללו, שלכאורה נראה כאילו אני יוצאת נגדן...
יש הבדל מהותי וגדול בין מה שאנו נאבקות עבורו לבין מה שאנו רוצות להציג בתקשורת וכלפי "העולם" שמחוץ למסכת הטיפולים הללו. לעיתים, צריך להיות חכם, ולא צודק (מישהי הזכירה פה מערכת בחירות...) דווקא משום שאני מסכימה עם דבריך בעניין הקיצוצים, ודווקא משום שקיים אף סיכוי לא גדול להשאיר את הסטטוס-קוו הקיים בטיפולי הפרייה חוץ גופית - דווקא משום כך - איני חושבת שעלינו להציב דרישות נוספות במועד זה. אנו נמצאים כיום במאבק קיומי. פשוטו כמשמעו. הולכים לחתוך לנו בבשר החי, ואנו עוד מבקשות כסות יקרה ?? בודאי שאני מסכימה עם הצורך להאבק למען תרומת ביציות, וגם למען הרחבת המשפחה. אך האם אני חושבת שזה העיתוי והזמן לבוא בדרישות אלו מול התקשורת ומול קברניטי המדינה ?? לא ולא. בבחינת "תפסת מרובה-לא תפסת". צר לי, אינס, אך נראה לי שככל שתגדלנה דרישותינו - כך קטן הסיכוי שנצליח אף לשמור על הסטטוס-קוו הקיים כיום. ובודאי שאין כל סיכוי שנזכה לקבל הטבות נוספות אלו. אני עדיין חושבת שעלינו ליצור לובי מגובש מספיק על מנת לשמור, קודם כל, על הסטטוס-קוו הקיים. שלא יגעו לנו במה שיש !!! - זה, בעיני, הרבה יותר אפקטיבי ונכון כיום, מאשר להילחם בעד דרישות חדשות. אין זה אומר שאיני חושבת שצריך להילחם עליהן. בודאי שצריך. אך לא לערב מלחמה זו במלחמה אחרת, שגם סיכוייה מוטלים בספק.
יש לי הרגשה כאילו חלקכן מבינות את דבריי כאילו הם יוצאים כנגד טיפולים מסויימים (כנגד ילד שני, כנגד תרומת ביציות... וכו' וכו'). אנצל במה זו כדי להבהיר שוב שאני חלק אינטגרלי מהמאבק הזה, וייתכן שאף אני עצמי חלק מהקטגוריות הללו, שלכאורה נראה כאילו אני יוצאת נגדן...