נו, אז בואו נתחיל!

InFecTeD LOVER

New member
o_O../images/Emo182.gif../images/Emo42.gif

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

Red Sunset

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif../images/Emo26.gif

לא ממש. תלוי אייך מתרגמים.
מילולי מידיי, זה בהחלט בעייתי. אם יש פתגם או משפט מסויים בסלנג, נסו למצוא את המקביל שלו בעברית, ולא לתרגם באופן מילולי.
חרוזים וכאלה, כדי להרוס לפעמים אם הם לא יוצאים טוב כשמנסים להשאיר.
מטאפורות, כדאי להשאיר- לא עם האנגלית, אבל למצוא דרך טובה לנסח, וכן להוסיף מילות קישור אם צריך.
שוב, מילולי מידיי- ולא רק בקטע של סלנג, תכתבו בעברית פחות גבוהה. עברית גבוהה בקטעים שבהם האנגלית גבוהה, שימו לב. אם תלכו לפי זה, אני בטוחה שהתרגומים לא ייצאו גרועים.
מה עוד, שהתרגומים בשרשור הזה שאני קראתי, הם דווקא דיי טובים.

Red Sunset

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif../images/Emo45.gif זה יפה.. אהבתי.

נממ.. ~ניסיון שלי לתרגום~:
האם מישהו יוכל למצוא לי, אדם שאוכל לאהוב? בכל בוקר כשאני קם, אני מרגיש מעט גוסס- בקושי עומד על הרגליים, (הבט על עצמך,) מביט במראה, ובוכה. (בוכה.) אלוהים, מה אתה גורם לי..? את כל שנותיי בזבזתי, על אמונה בך- אבל רחמים, הם לא מגיעים, מישהו, האם מישהו- תוכל למצוא לי אדם אהוב? אני מתאמץ, ועובד קשה, בכל אחד מהימים בחיי, עובד עד לכאב עצמות, בסוף, (בסופו של יום), אני לוקח הביתה תמורה, הבאתי אותה לעצמי. כורע על הברכיים, מתפלל, מתפלל עד דמעות זולגות מעיניי- אלוהים, בבקשה, מישהו האם תוכל למצוא לי, אדם אהוב? הוא עובד קשה. עובד קשה בכל יום, כל יום. אני מנסה, מנסה ומנסה- אבל כולם מנסים להמעיט בערכי, להשפיל אותי, אומרים שאני משתגע, אומרים שאני עובר שטיפת מוח- שהמחשבות לא הגיוניות, אני קולט- אין לי כבר במי להאמין, ואין. אני מאבד את הקצב שלכם, ממשיך ומאבד מפעימות לב- אבל אני בסדר, בסדר גמור, (הוא בסדר.) אני לא אעמוד בפני ההפסד, יום אחד אני כבר אצא מכאן, הכלא הזה- ואני אהיה חופשי, אני אהיה חופשי- אלוהים. האם תוכל למצוא לי, בבקשה, מצא לי- מישהו שאוכל לאהוב. מישהו, מישהו בבקשה- מצא לי אהבה, מישהו אהוב.

mysterious V

New member
לא, בבקשה לא

אנא, אל תתרגמו שירים, ובעיקר לא שירים של קווין. שום דבר אישי מדי, אבל זה נראה רע וטיפשי. הקטע בלתרגם זה לא לתרגם מילה במילה.

דיתוּש

New member
סתם, זה מצחיק, לא צריכים להילחץ.

אתם לא רוצים, אתם לא חייבים לקרוא. ואם למישהו יש הצעות לתיקון זה יתקבל בברכה.

Teo Toriatt

New member
הנה תרגום מעניין :)

Who wants to live forever מתורגם ל.... קלינגונית ! maHvaD poH tu'be'lu' maHvaD Daq tu'be'lu' najmey tebbogh Dochvam 'oH nuq'e' 'ach maHvo' ghoStaH yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv maHvaD tul tu'be'lu' maHvaD Hoch'a' wuqlu'ta' maHvaD wa' belmoHbogh poH neH nobta' qo''a'vam'e' yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv muSHa' rInbe'taH 'e' ngIl 'Iv HeghnISmo' Hoch 'ach wuSDu'maj yIHotchuqmoH 'ach qo'wIjvaD tIqlIj yIHotmoH 'ej mayInlaH rInbe'taH 'ej mamuSHa'chuq rInbe'taH DaHjajmaj 'oH rInbe'taHghach'e' yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv yIn rInbe'taH neHqu' 'Iv DaHjajmaj 'oH rInbe'taHghach'e' muSHa'meH loS 'Iv rInbe'taH (מתוך אתרהאינטרנט www.pemcom.demon.co.uk)

Tragic Kingdom

New member
../images/Emo13.gif.

מה שלומך? הרעיון לתירגום חמוד מאוד, אבל טיפה מוזר מידי.

למעלה