נו, אז למי הצבעתם?

puma141

New member

התחלת להציב לי תמרורים? חחח

לא הבנתי כלום!
אז אני מרשה לך להגיד הכל.....:)
למה שייעלמו מפה בדיוק אז?
ומי זאת אחת מהן שהייתה.......? מה?

דבר חופשי..

אני בודק...

כמה את זוכרת.
&nbsp
אני אתחיל:
קרולינה38
הציירת משנחאי
דניאל 12341

puma141

New member
לא

זוכרת

כלום!

נראהלך שאני זוכרת?
תגיד למה התכוונת..

בואי נפתח בפירוש...

התכוונתי שאני זוכר במה את עובדת.
אני זוכר גם שאת ציינת את זה בתקופה שהיו פה הרבה
מאוד חברים וחברות בפורום.
&nbsp
רובם נעלמו...
&nbsp
נדיר שאני נובר בארכיונים.

אני אעצור פה. שלא אעצר בגין אאוטינג.
למרות שעשית לעצמך אאוטינג, לפני הרבה זמן.
איך זה הולך בספר החוקים של הדבר הזה?
אדם סיפר על עצמו סיפור,
אחר קרא וזכר והזכיר לו בהזדמנות אחרת...
הראשון צריך להיפגע מזה?

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
"אני רוצה.
להזמין לפאנל שלנו,
את המומחית לאאוטינג ולשון הרע,
דיני דיבה וחיבה,
הגב' פומה141...
&nbsp
<כפיים מהקהל...>
<מצלמה מספר 2, תן לי קלוזאפ>

puma141

New member

מה כפיים? למי אתה קורא........:)

אתה יודע מה? סוג של...להפגע. תלוי מי אומר...
אם זה אחד שיודע שאנילא אוהבת את זה-אז אולי כן..
אם זה אחד אקראי, שלא מכיר אותי אבל קרא שכתבתי והזכיר את זה-אז זה לא פוגע.
מחמת חוסר הידע שלו בנדון.

*נראה לי, לא סגורה על זה*

2 אמרות.

שעלו לי בראש כשקראתי את הפוסט שלך
מעולם הפסיכולוגיה:"אתה בוחר/ת להיפגע".
מעולם התורה:"דברים היוצאים מפיך - אינך אדון להם".
&nbsp
מה את אומרת?

puma141

New member
אממממ...

אתה בוחר להפגע- קצת לא לעניין בקטע הזה..כי עניתי לך בצורה שכלית, איך זה נראה לי בקטע ששאלת .

דברים היוצאים מפיך אינך אדון להם-בהחלט, עקרונית אני מסכימה. זה עבר לעולם..ואני אחראית לזה שזה עבר.
אבל בהקשר למה שדיברנו- בוא נגיד שאתה סוג של ידיד שלי, אתה יודע שאני לא אוהבת לחשוף את עצמי או משהו דומה-
ואתה בכל זאת משתמש במשהו שאמרתי אולי בלהט הדברים-מולי.
עקרונית-זה לא שלי כבר. אבל איפה אתה בזה, כידיד שלי?
לעומת אותו אחד שקרא-אבל לא מכיר אותי......אז הוא עשה בלי כוונה.

הם מצביעים לימין מאותה סיבה שאת מצביעה לשמאל

בורות ודומיונות
&nbsp
מעבר לזה שהשמאל לא מציע משהו טוב יותר
את יודעת כסף זה לא הכל בחיים, ואת תגלי את זה או כשיהיה לך מלא ממנו, או שלא יהיה לך כמעט כלום ממנו
והשמאל רוצה לקחת מהם דברים יותר משמעותיים עבורם כנראה
&nbsp
אם תחשבי על זה ממש טוב את תגלי שאת לא שונה מהם בכלל
&nbsp
אני מציע ששני הצדדים כושלים (ועל זה כולם מסכימים), אז במקום להמשיך את ההצגה המטופשת והאכזרית הזו, אפשר לנשות שיטות אחרות של שילטון, למה להמשיך את הכושלת...?
&nbsp

יצא לי

להיות ביום הבחירות ביום פינוק בספא,והיה בשדרות ממילא בירושלים יום ללא מעמ ,אם אספר אך התעופפו הבגדים באויר שם ,זה היה ממש אך אומרים בלשון המעטה גן עדן כאן!

יש ועדיין יש קיפוח לצערנו,הם דפקו את עצמם כל פעם באמירה כזאת או אחרת אז אנשים נקמו!אני שיערתי שיהיה סלט לגמרי מבחינת המנדטים ,פעם היה דודו טופז ופעם זה גרבוז וסובול ועוד!
אנשים לא הפנימו שארץ ישראל זה הפריפריה לא תל אביב והסביבה ,חלשים תמיד נדפקו בכל מצב מי שאין לו לובי או התארגנות בקהילה נותר מאחור! תראי את שוק העבודה כיום על 5000-7000 עושים תהליך כאילו ראבק מי שישמע מה המשרה!
מצד שני לא מעט אנשים צריכים לומר תודה למדינה על השפע על 70 טיסות לחול ,שאם היו נשארים בגולה לא היו מגיעים לכמות טיסות כזאת ועוד!הייתה כאן מלחמה של התקשורת וכוחה בביבי והיא הפסידה ,כבר אמרנו כאן מה כוחה של תקשורת ,בלי שום עבירה פלילית אנשים עפו מעבודתם ותפקידם על לא עוול בכפם בגלל הרעש!
לצערנו העם רצה את השפע הזה שגורם לו להתרוקן מכספו ,לעומת המשטר הקומונסטי שהיה לך כסף אבל לא היה לך מה לקנות מבחינת רשתות ושפע מסביב ,לא נשכח במשטר קומונסטי הייתה עבודה היה דיור סטנדרט ובזול ותנאי העסקה נאותים!
אם כאן לא היה הציבור כזה פאתט ומפחד מלעשות שינוי,אז לא היית רואה שעל כל דבר את משלמת כאן ועוד! בוזי עם כל הכבוד אין לו כריזמה של מנהיג,ביבי מנהל מצויין כי זה מה שצריך כאן עם כל הדמוקרטיה מסביב!

החלשים נדפקו כי אין סולידריות חברתית אין מי שידאג לחלש אם זה אישית לסדר עבודה ודיור ועוד ולכן יש סבל לא מעט!בשונה מחרדים דתיים לאומים וערבים ששם יש קהילה שתומכת ומשיגים מחירים טובים ועוד!

התקשורת מנפחת אני שאני רווק לא יושב לאכול במסעדות וקונה כמו מטורף ,לא מראים כמה שהמדינה התפתחה ומצד שני יש ניכור כל כך גדול ,שאני כאדם מאמין ומסורתי קשה לי להיות בתל אביב ולאכול ועוד בגלל הכשרות ועוד!

לא מעט נשים מפרסמות סטטוסים על הבחירות ובאמת ,לכל אחד יש ספריה ציבורית לידו,ויש ספרים על הסי איי איי, מספיק לקרוא ולהזדעזע מה היה עד שנות ה90 מה שהתירו לפרסם,אך שילמו לאנשים שיעשו הפגנות ולגורמים בשלטון העבירו כספים ועוד!
אז שם המשחק הוא כסף עם האמרקאים ואז על מה נלין על המצב? וזה בקטנה מה שנקרא!

60 אחוז מהציבור לא רוצה שהנדלן ירד ו40 אחוז שלא מאוגדים בקהילה או בקבוצת רכישה בבעיה וישלמו כפול,אז אם תהיה התארגנות לא שוכרים או לא קונים עד שהמחיר לא יורד ,אז אולי יקרה שינוי!

וכל הכבוד למפלגות הקטנות שדואגות לקהילה לרכוש דירת קרקע ב600 אלף או בקומות ב400 אלף מבלי לעשות מילואים ועוד

כאחד

שעבד ובתחביבי אני מתנהל מול אלו המוגדרים היפסטרים צפונבונים אשכנזים ופריקים,לצערנו זה טבוע אצלם יצא לי לקרוא באיזה ספר שיהודי כהה עור בשנות ה30 הגיע לוורשה ולא האמינו שיש יהודי כהה עור בכלל לעם היהודי!
אין לנו שנאה כלל כלפם להם יש משום מה אם אתה לא סלב!גם בתוכם למשל היהודים בגרמניה היו מסתכלים אחרת על היהודי הפולני והרוסי!

זה עצוב זה מקומם זה פוגע כל אמירה ,שתביני אנשים משלמים מיסים תורמים ועוד וככה לדבר?שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

אני מתנהל מול חול ואני רואה באירופה רוסיה ועוד רואים אותך כבן אדם גם בתגובה בוירטואליה ועוד! חבל שזה קורה לנו כך זה מצר,הם אפילו לא שמים לב שהם מתנשאים ועוד!

ולכן אני לא קונה בארץ בארץ בגללם עצוב מקומם אבל ככה הם

שתי הנחות מוטעות

מי שמצביע לליכוד ממש לא בעיקר חלש או מוחלש.
ברוב הערים היה רוב לליכוד (למשל ראשון לציון, שזו עיר מבוססת בה אחוז הצריכה הוא הגובה ביותר בארץ כמדומני)
באופן לא מפתיע רוב למפלגת העבודה או בשמה העדכני, למחנה הציוני, באזור גוש דן וחיפה.
&nbsp
ואני לא חושבת שהליכוד או ביבי דופק את החלשים יותר מאשר כל ממשלה אחרת.
להיפך, הממשלה שהכי דפקה את "החלשים" זו דווקא ממשלת השמאל שבמשך 30 שיצרה את אותה קבוצה חלשה..
&nbsp
אני אגב הצבעתי ליכוד. לא הייתי מגדירה את עצמי חלשה.
&nbsp
&nbsp

dori78

New member
כנראה שלא כתבתי ברור.

ההתאמה היא הפוכה: לא כל מי שהצביע לליכוד הוא מוחלש או חלש, אלא רוב המוחלשים והחלשים הצביעו לליכוד.
הקפיטליזם של ביבי עושה נפלאות לחברות הגדולות שגם ככה יש להן כסף, אבל מערים קשיים על מי שמנסה לבנות את עצמו מאפס. זה נכון לבעלי עסקים קטנים וגם לצעירים שרוצים לבנות משפחה במדינה הזו.

הסיסמה של "השמאל דפק את החלשים במשך 30 שנה" היתה רלוונטית אולי אחרי המהפך של 77'; היא קצת פחות רלוונטית אחרי כמעט 40 שנות שלטון ימין (למעט הרוטציה של שמיר ופרס בתחילת שנות השמונים, הקדנציה של רבין ב-92'-95' וההבלחה של ברק ב-99'). במהלך השנים הללו לא היתה עדנה לפריפריה, לא ניתנו זכויות יתר לתושבים שם, לא ניתנה עדיפות לבניה או להקמת מפעלים או מרכזי תעסוקה אחרים שם ולא היתה אפליה מתקנת ע"י הליכוד לתושבי הפריפריה, שלטענת הליכודניקים "נדפקו ע"י השמאל 30 שנה". אז מה בדיוק עשה הליכוד לטובת המוחלשים?

כשמנהיג מפלגה גדולה מפסיד את הבחירות, אם אכפת לו מהמדינה באמת הוא נשאר בסביבה ומנסה לעשות שינוי מהאופוזיציה. את זוכרת מה עשה ביבי אחרי ההפסד לברק ב-99'? נראה לי שזה עונה על השאלה כמה באמת אכפת לו מהמדינה, לעומת כמה אכפת לו מהתחת שלו ומהכסא שהוא יושב עליו...

אני לא מתעסקת בססמאות

אלא בעובדות. יש נזקים שלא יהיה ניתן לרפא.
מי שיצר את הריבוד החברתי, הדרה של אוכלוסיות שלמות על בסיס מוצאם ממרכזי כוח, מהמרכז לפריפריה, זו ממשלת השמאל.
אלה עובדות. לא ססמאות. השמאל עשה הרבה יותר מלדפוק את החלשים וכל אזרח במדינה יודע אילו עוולות עשו לעולים מארצות המזרח (ואני לא מדברת על "אכלו לי שתו לי" אני מדברת בין היתר על ריסוסים ומעברות). לא ניתן להסתכל על המציאות היום במנותק מההיסטוריה.
&nbsp
הליכוד בשנים האחרונות עשה משהו שאף ממשלה לא עשתה בעבר- חיבור את הפריפריה למרכז. רכבת משדרות ונתיבות לת"א- זה דבר מדהים! כלכלות עולם התרסקו והכלכלה שלנו נשארה חזקה. אחוז אבטלה נמוך מזה שנים רבות. שבירת מונופול הסלולר וכניסה של חברות תעופה זולות. אז הנה מה שהליכוד עשה לחלשים.
מחירי הדיור אגב הרקיעו בממשלת אולמרט, שגברת ליבני היתה שותפה בכירה לה. זו עובדה.
&nbsp
נדמה שדווקא מה שמעניין את השמאל אלו ססמאות ולא עובדות "רק לא ביבי" "ביבי דופק את החלשים" "מצביעי ליכוד ניאנדרטלים ושישתו ציאניד" (ע"ע אלונה קמחי) ושטיפת המוח של התקשורת כאילו אנחנו גרים בעולם שלישי לא עונה בקנה אחד עם המציאות העובדתית.
&nbsp
הגועל והסיאוב מהתקשורת והיוהרה של השמאל הם שהביאו לניצחון סוחף לליכוד.
קרה כאן משהו איום ונורא. דברים בזויים שנאמרו- משני צדדי המפה הפוליטית- יגרמו לשסע וקיטוב שלא יהיה ניתן לאחות משך שנים רבות. לצערי כמובן.
&nbsp
לגבי 99 אני חושבת שנתניהו פרש לא בגלל הכסא שלו (עובדה הוא חזר שנתיים אח"כ גם שלא היה זה לכסא רוה"מ ובהמשך ליו"ר האופזציה) אלא היה זה אקט של חשבון נפש נוכח התבוסה.
&nbsp
אני באמת לא יכולה להבין איך אומרת שלא אכפת לו מהמדינה אלא רק מהכיסא שלו. הבנאדם כל החיים שלו בשליחות ציבורית עבור מדינת ישראל- לוחם בצבא, שגריר ישראל, שר, ח"כ באופוזיציה ורוה"מ במדינת ישראל- שזה התפקיד הכי קשה שיכול להיות והתפקיד הכי כפוי טובה.
&nbsp
כל אחד רואה כנראה את הדברים מהפריזמה הפוליטית שלו. ברור לי שלא תסכימי איתי. וברור לי שלא אוכל להסכים איתך.
:)
.

dori78

New member
את מדברת על דברים שקרו לפני חמישים שנים.

אני מדברת על מה עשה (או לא עשה, לפי מה שאני רואה) הימין בארבעים השנים האחרונות כדי לתקן את זה.
הדבר היחיד שאיכשהו נראה קרוב לזה, זה ההצהרות של כחלון בנוגע לחידוש מיסי העיזבון - ככה שכל מי שנפטר ויש לו נכסים המדינה תקבל פיסה קטנה משווי הנכס.
בגדול - תשלום מיסים שמושתים (לפחות לפי החיתוך הגס שמציגים תומכי הימין) על אשכנזים שמאלנים מהמרכז, שהוריהם קנו פה דירות בראשית ימי המדינה.

אחוז האבטלה נמוך כי אנשים לא הולכים לחתום ולא נכנסים לסטטיסטיקה. מעדיפים לעבוד בשחור כדי לא לשלם מיסים.
שבירת מונופול הסלולר הוא הישג של כחלון, שבעיניי היה עדיף שיקבל עוד 5-6 מנדטים שיירדו מביבי.
חברות תעופה זולות? הצחקת אותי. למי יש כסף לטוס בכלל?
אני לא יכולה להרשות לעצמי לצאת לחופש של יומיים בצימר של 450 ש"ח ללילה בארץ.
וזה כשעדיין אין לי ילדים לפרנס.
את חושבת שחברות תעופה זולות זה מה שיעזור לזוג מהפריפריה, הוא מתנדנד בין מקומות עבודה בשכר מינימום והיא מובטלת?
צר לי, את מדברת על טובות למעמד הביניים, לא לאנשים שדואגים למזון לילדים שלהם, לעלויות של חשמל ומים.
אפרופו מים - ביטול הניתוק מהמים לבעלי חוב זה חוק שהעבירה דווקא מרב מיכאלי.
סביר להניח שמה שהיה לה בראש זה נשים חד הוריות מבחירה או עגונות או גרושות שלא מצליחות להסתדר,
אבל זה חוק שעושה טוב גם להרבה משפחות מרובות ילדים, שיוכלו להמשיך לנקות את הבית ולהתקלח.

מה שביבי עשה פה בשלושת הימים שלפני הבחירות זה פולחן אישיות שלו, לא יותר; מן הסתם, זה היה בתגובה לחשיפת הבלאגן שהולך במעון ראש הממשלה.
במקום לדבר על המצע של הליכוד (שאגב, לא מופיע באתר המפלגה. בדקתי) כל אנשי שלומו רצו מאולפן לאולפן כדי לספר לכולם כמה מקסימה וחמודה אשתו.
את מי זה מעניין? אם יש אי סדרים אז יש אי סדרים, נקודה. אשתו לא רצה לראשות הממשלה, הוא כן.
ולדעתי הוא לא הצליח לעשות כלום חוץ מיח"צ מצויינים לעצמו ולשים רגליים לאחרים בשש השנים האחרונות.

הייתה כאן

מערכת בחירות של תקשורת חזקה ודומננטית מול העם !השמאל כיום מדבר אל הצפונבונים והתל אביבים ולא אל עיירות הפיתוח ורוב חלקי העם!
בוזי נחמד מאוד אבל אין את זה כמנהיג לאבא שלו כן הוא לא מה לעשות,גם בני בגין איש ציבור ערכי ואמתי וכו אבל לא כמו אביו!
זה לא שמאל של שנות ה60 ,החלשים כיום הם אומללים כי לא מצליחים ליצור קהילה מאוחדת ותומכת כמו חרדים מתנחלים וערבים ,ששם יש גיבוש וקל יותר להתנהל כלכלית ועוד.
אין ספק המדינה התפתחה בקצב מסחרר איזה שפע בקניונים ועוד ,מה לעשות שיש אחוזים גדולים שלא רכבו על הצלחה ולא יודעים לעשות כסף ועוד! ולכן אם תהיה תמיכה חברתית ושירותי קהילה תומכים אז גם ישאר לאנשים כסף בחשבון במקום להוציא !

אין פה מחאה המונית ולכן מי שלא קשרים וקומבינות משלם כפול ומכופל

mri10

New member
אני הצבעתי

למועמד של דרור פוייר מגלובס לתפקיד שר האוצר.
אגב,אם הייתי צריך להצביע לפי הוגנות בלבד,אין ספק שזהבה גלאון היתה מקבלת את הקול שלי.אין הגונה ממנה!

אהבתי את נצחונו של נתניהו{את ממש לא מופתעת} אהבתי את הביצוע האדיר של מלחמת שלושת הימים.
האליטות לסוגיהן התלבשו עליו,והוא ניצל זאת במיומנות שאין שני לה.
קמפיין המחנ"צ בסיוע שלל גורמים מהארץ ומחו"ל ניסה לצייר לעם היושב בציון תמונת מצב קודרת ותחזיות איומות שיתממשו במידה ונתניהו יבחר שוב.
נתניהו אהב את זה והשתמש בזה.במה שהם ראו חורבן הוא ראה גאולה.נו,נותר להם רק לקוות שביבי לא ירוץ לקדנציה חמישית,או אז יקיץ הקץ
על צרות העם ותחלואיו. רק נראה לי שנתניהו ג'וניור מתחיל להכנס לשטח.צריך לראות איך מתמודדים עם זה.

puma141

New member
אלו היו בחירות

של הרע במיעוטו- כל אחד ניסה "להפחיד" בדרך שלו....
ראית פה מצע? ראית פה משהו ענייני, מלד מלחמת אגו מלחמה להשגת השילטון *וההון*?

אני לא ראיתי..

חוץ מכחלון ולפיד- הרוב שם צריכים לפנות מקום......

למעלה