נו אז מי צריכה ללדת ומתי?

אני בתחיל ינואר...

זה נחשב צריכה ללדת? (כי אני מרגישה שאני עדיין צריכה להיות בהריון איזה זמן... עוד אין לי ממש צורך ללדת) (-: אני שמחה לעקוב אחרי הפורום הזה ובנתיים "משחקת ברעיון" של לידת בית. עוד כמה שבועות אני חוזרת לישראל ואז אפגש עם מיילדת כדי להפוך את העיסוק בנושא ואת ההתלבטות לקונקרטית יותר. זה הריון ראשון שלי, והוא תקין ובריא, אני מרגישה שמחה ואמון בגוף שלי אבל לא בטוחה שיהיה לי את הבטחון כדי לקחת את הלידה בידיים שלי בצורה מלאה. שלא לדבר על מסעות הצלב מול המשפחה (אבל במילא אני נחשבת משוגעת ועקשנית, אז אין לי מה להפסיד) לפני כמה ימים צפיתי בסרטון הלידה שהיה פה, ופעם ראשונה התחילו לי החרדות מהלידה...

אום נטע

New member
הם לא צריכים לדעת ...

חוץ מבן זוגך כמובן
ממליצה לך לקרוא הרבה סיפורי לידה - זה עוזר הרבה! שיהיה בשעה טובה!

debby12

New member
מנהל
משוגעת ועקשנית? אם ככה את בחורה

כלבבי
. לא משנה מה תחליטי בסוף - שבי קצת עימנו לעשות שמח. משוגעת ועקשנית נשמע לי מוכר מאוד מאוד <אולי את אחותי האובדת? תמיד רציתי אחות...>

ס ו ל ה

New member
אוי ואבוי מיד קראי סיפורי לידה טוב

ים, כמו שהם אמורים להיות, ויש גם סרטי לידה טבעיים מדליקים בזמנו שרה שלחה כתובת של סרט על לידת בית ממש מבורכת. וכן כמו דבילה, ברוכה הבאה לפורום הנשים העקשניות ומשוגעות! (ס..ת..ם) שבי עמנו "טובים השכנים בעיני" - דירה להשכיר

תודה על קבלת הפנים (-:

אין ממש מצב "להסתיר" את תכניותי מאמי ומהאחיות. בת הזוג שלי בהחלט תומכת, אבל יש סבירות גדולה שבלידה עצמה היא לא תהיה נוכחת. בכל מקרה - אתכן אשב גם אשב בחפץ לב, ונראה לאן הדברים יתגלגלו...

debby12

New member
מנהל
עכשיו הסתקרנתי -- האם הסבירות

הגבוהה שבת הזוג לא תהיה נוכחת בלידה נובעת מבחירה שלך? שלה? או שמסיבות טכניות (נגיד מערכת יחסים לונג דיסטנס שבה היא גרה במדינה אחרת).

אז ככה...

היא לא רוצה להיות בלידה, זה מפחיד ומלחיץ אותה, ואני לא מצליחה להבין איך אפשר לא לרצות להיות נוכחת ברגע נס שכזה (וגם איך אפשר לתת לי להיות ברגע סף כל כך משמעותי, ודרמטי, בלי לרצות להיות שם ולדאוג לי...). למזלה - יש לה גם "הגנה" של סיבה טכנית - שבוע לימודים בח"ול שהיא לא יכולה להפסיד ושנופלים בדיוק על מועד הלידה המשוער... אז היא משוחררת חלקית מהסחטנות הרגשית שלי. אבל זה מאוד קשה לי... המחשבה על חוויה כל כך פיזית ושבה אני נורא נזקקת, ושהיא האדם שהכי קל לי להזדקק ממנו. אני מנסה להתמודד עם זה בצורה חיובית, ולדאוג לעצמי לתחליפים (חברות, דולה...) אבל אני מרגישה שזה יהיה חלל שלא ניתן למלא, גם אחר כך...

debby12

New member
מנהל
יההה. באמת נשמע לא פשוט

אבל אבל - לדעתי עדיף לך שהיא לא תהיה אם ככה היא מרגישה. כי היא הקרובה לך ביותר (אם הבנתי נכון - היא בת זוגך), ואז המצב הנפשי *שלה* ישפיע גם עליך. ואם היא תפחד ותילחץ - אז התחושות האלה לדעתי יעברו גם אליך ועשויות לפגוע בהתקדמות הלידה (כי אנחנו יולדות בעיקר מה*ראש*. בחיי.... ע"ע המשוואה fear-tention-pain = failure to progress שלשניהם יש את אותם ראשי תיבות FTP). יש לך הרבה זמן למצוא מישהי אחרת שתתמוך בך. אני בטוחה שיהיה בסדר למרות שמבינה לחלוטין את הבאסה שלך.

swann

New member
זו סיבה מצוינת לבחור ללדת אחרת

למרות שהסרטון לא לגמרי משקף את מה שקורה בכל מקום. כמו שכתבו לך - קראי סיפורי לידה של המשתתפות פה, זה כבר יעזור לחרדות ויוביל אותך ללידה שאת באמת רוצה.

../images/Emo41.gif התל"ם שלי היום../images/Emo70.gif

כבר חודש אני קוראת ומשננת את הספר "לידה פעילה",הלידה תהיה עם מיילדת טבעית בחדר הטבעי של תל שומר, מאמינה שהכל יעבור בשלום,ודי בכלות,אני לא מפחדת מהלידה,אלא כבר מחכהההההה לצירים שיבואו כבר

למעלה