נו, מטאל. המהלך שלך.

MetalSinagouge

New member
לא פגעת.

באמת שאי אפשר לתאר את הספר הראשון יותר ממה שתיארתי. את ההקדמה לספר השני, כתב הסופר של הספר הראשון, לכן אם אהבת את הראשון (שכאמור, יש לך) אתה יכול לקרוא את השני.

תראו - כמה מילים על דקארט

לפי הכתבים של דקארט "אני חושב - משמע אני קיים" בעצם אומר שגם אם כל החושים שלי מתעתעים בי, יש דבר אחד שאני יכול להיות בטוח בו, וזה שאני קיים. לא בהכרח "קיים" במובן הפיזי, אבל לפחות התודעה קיימת. ומכאן הוא הגיע למסקנה שאין לו דרך להוכיח ששאר העולם שסביבו קיים. מה שאומר בשבילך מטאל - שיכול להיות ש 100% מהאנשים שסביבך לא באמת קיימים. נ.ב. כן, כן, אני חיי וחזרתי, תודה על הדאגה :)

MetalSinagouge

New member
יש סתירות בתאוריה הזו?

קראית איפשהו שזה לא תואם את הממצעים המדעיים של המוח, ודקארט לפי מה שהבנתי מוכיח שיש מציאות "בחוץ" על ידי הוכחה של אלוהים
שזה ממש פותר את העניינים.

דקארט

אחרי שגילה שאפשר לרמות את כל החושים - ניסה למצוא משהו אחד שהוא יכול להסתמך עליו, דבר שאי אפשר לערער עליו זה הכל, מפה בא המשפט הידוע שלו...

0Pandemonium0

New member
זה לא משנה במה אתה מאמין, כל עוד

אתה באמת מאמין בכך, ולא מישהו אחר. למשל, ילדים דתיים נולדים להורים דתיים ומחונכים להאמין באלוהים. הם אף-פעם לא בחנו את קיום האל בעצמם, אלא אמרו להם שהוא קיים וזה הכל. אל תחפש אלים שיגידו לך מה לעשות, חפש בתוך עצמך. בחן כל דבר בעצמך והחלט במה אתה מאמין ובמה לא, זה הכל. אין צורך להגיד "אה, אם דקארט אמר ככה, זה כנראה נכון". בדוק בעצמך. אוי, זה כל-כך קיטשי.

MetalSinagouge

New member
האמת תמיד קטשית.

LOL גם זו קלישאה!!!111 העניין הוא למצוא במה להאמין. אני מתכוון אמונה בתור Faith לא בתור Belief. יש דברים שפשוט אי אפשר לבדוק כמו האפשרות שרק אני קיים, אבל אם לחיות בהנחה שהאפשרות הזו נכונה החיים יהיו הרבה יותר קלילים אני מניח.

למעלה