נזילה ממרפסת השכן

נזילה ממרפסת השכן

מקווה שזה הפורום המתאים...
כבק שנים שיש לנו רטיבות ואף טיפטעף בחלק מהמקומות בבית. אלו מקומות שמעליהם יש לשכן מרפסת. כל שנה מחדש אנחנו מיידעים אותו כל שנה מחדש הוא טוען שעושה איזה תיקון. הוא עושה את זה עצמאית. וכנראה שזה לא עוזר עובדה שכל שנה הנזילות מתחדשות.
לפני דנתיים אף שלחנו לו מכתס מעורך דין שלא דיגדג לו.
אנחנו מאוד לא רוצים להגיע איתם לבית משפט גם כי זה לא נעים לגור בשכנות עם מישהו שתבעת בבית משפט גם כי ברור קהם יתנקמו וגם כי הבנו שזו עלולה להיות סחבת.
אבל אולי פשוט אין ברירה.
השאלה האם ניתן לעשות את זה דרך תביעות קטנות או שעדיף לקחת עו"ד שייצג אותנו וכו'. הבנתי שזו תהיה הוצאה של סביב 20,000 שח. שזה המון. ובהתחשב בעובדה שזה עלול להסחב אני לא בונה על החזר של זה בקרוב.
בנוסף-הצענו להם טפילו השתתפות בהוצאות התיקון-הם לא מוכנים.
ו-איזה הוכחות אני צריכה להסיא לבית משפט. כל דבר שאטען הם יכולים להכחיש...

נזילות ממרפסת השכן

ככל שהנזילות גורמות לכם נזקים לבית , ולרכוש אחר , וככל שהתרעתם בפני אותו שכן על כך שהנכס שבבעלותו גורם לנזק לנכס שבבעלותכם, נראה כי יש בסיס לתביעה כנגדו..
מומלץ לנצל את חודשי החורף הרטובים על מנת לצלם את הנזילות ואת הנזק שהן גורמות.
לגבי הוכחות - תמונות של הנזקים, קבלות על תיקונים אצלכם בבית , צביעה, וכל הוצאה אחרת .
ההחלטה אם לתבוע בתביעות קטנות מורכבת משני פרמטרים עיקרים - גובה הסכום הנתבע שלא יכול לעבור את סמכות בית משפט לתביעות קטנות , ומורכבות התביעה, במידה ומדובר בתביעה פשוטה ובנזק שלא עולה על גובה סמכו ת בימ"ש לתביעות קטנות - אשר משתנה מעת לעת, יש יתרון בהגשת התביעה במסגרת תביעות קטנות.
אין צורך ביצוג על ידי עורך דין, וההליך פשוט יותר וידידותי יותר , לרוב.
מומלץ לפני הגשת התביעה לוודא שיש לכם בסיס ברור להוכחת הנזק - תמונות קבלות , מסמכי הפניה לשכן וכו'
לגבי אי הנעימות , תצטרכו להחליט מה פחות נעים , נזילות או עימות

תודה על התשובה ושאלות המשך

תןדה על התשובה המהירה.
לגבי ההוכחות-את התיקונים ביצענו בעצמנו-כמובן שלא שמרתי קבלות של החומר...
אני יכולה לצלם ויש לי תמונות מלפני שנים עם התקרה שמטפטפת.
בנוסף הבאנו לפני כמה שנים מהנדס שכתב דוח שלם. יש לי את הדוח ואף הגשנו לשכן העתק.
אבל השכן יכול להכחיש את זה שראה את הדוח-האם זה משנה?
כמו כן יש לנו את המכתב שנשלח ע"י העורך דין-שזה סביר להניח יהיה להם יותר קשה להכחיש.
אבל אם נניח השכן יגיד שלעולם לא ידע שיש לי נזילות-מה בית המשפט יכול לעשות בעניין-אני לא יכולה להוכיח שהוא יודע על הנזילות. זה מילה שלנו מול מילה שלו. למעט אולי המכתב מעורך הדין.
ועוד שאלה- בית משפט לתביעות קטנות יכול להכריח אותו לתקן ולהביא הוכחה לתיקון ראוי? או שזה רק עניין של החזר כספי על הנזק שנגרם לנו?
ובמה תלויה מורכבות התביעה?

נזקי נזילה - הרחבה

אנסה להשיב בקצרה אחד לאחד

לגבי ההוכחות-את התיקונים ביצענו בעצמנו-כמובן שלא שמרתי קבלות של החומר- חבל... מומלץ לפחות לנסות לשחזר תאריכי תיקון וסוג התיקונים
אני יכולה לצלם ויש לי תמונות מלפני שנים עם התקרה שמטפטפת.- מצויין תמונות זה דבר חשוב מאוד
בנוסף הבאנו לפני כמה שנים מהנדס שכתב דוח שלם. יש לי את הדוח ואף הגשנו לשכן העתק.- הדו"ח חשוב, אם יש לכם רישוןם שלכם מתי מסרתם לשכן ביד את הדו"ח- הוא אולי יכחיש אבל לכם תהיה תשובה טובה למדי
אבל השכן יכול להכחיש את זה שראה את הדוח-האם זה משנה?- לא ממש משנה אם ראה או לא. כמובן שיותר טוב אם תוכלו להוכיח שראה ועדיין התעלם, אבל הידיעה שלו על הדו"ח היא רק חלק מהסיפור של הידיעה בכלל על הדבר, ואת זה יהיה לו קשה להכחיש.
כמו כן יש לנו את המכתב שנשלח ע"י העורך דין-שזה סביר להניח יהיה להם יותר קשה להכחיש.- נכון מאוד
אבל אם נניח השכן יגיד שלעולם לא ידע שיש לי נזילות-מה בית המשפט יכול לעשות בעניין-אני לא יכולה להוכיח שהוא יודע על הנזילות. זה מילה שלנו מול מילה שלו. למעט אולי המכתב מעורך הדין.- בתי המשפט לרוב דנים במחלוקת של מילה מול מילה. יש עקרון משפטי שנקרא "עדות מסייעת" - מכתב מעו"ד , דו"ח של מהנדס , קניית חומר תיקון, כל אילו הן עדויות מסייעות ולכן הן הופכות את המילה שלכם חזקה יותר מאשר המילה שלו.
ועוד שאלה- בית משפט לתביעות קטנות יכול להכריח אותו לתקן ולהביא הוכחה לתיקון ראוי? או שזה רק עניין של החזר כספי על הנזק שנגרם לנו?- בתי המשפט לרוב לא שולחים צד- אלא אם כן הוא איש מקצוע- לבצע תיקונים הם נותנים שווה כסף. מה גם שיש לכם עלויות נוספות , חוו"ד המהנדס, שכ"ט עוה"ד וכו'.
לגבי עלויות התביעה ומרכבותה - נדמה לי שהבהרתי את הדברים למעלה. אינני יודעת מה היקף הנזקים ולכן קש להעריך עלות . העילות מורכבת בדרך כלל מאגרות , תשלום לחוו"ד ושכ"ט עו"ד . את העלויות הספציפיות יוכל לתת רק עורך הדין שיטפל בתביעה.
בהצלחה

למעלה