נזכרתי בשאלה שהייתה לי

meandmeandme

New member
הו... אתה מתקל אותנו ../images/Emo9.gif

פסיכודלי? סגנון רוק שפרח בשנות ה60 ותחילת ה70 הוא מאופיין בניסיוניות רבה וחידושים מכל הסוגים. אתה באמת צריך לשמוע כדי להבין. נסה את הMoody Blues והBeatles. ספייס רוק? תת-ז'אנר של פרוג רוק שכולל את רוב המאפיינים שלו רק מאופיין באווירה חללית ואפלה. פרוג רוק? ז'אנר של הרוק שהתחיל בסוף שנות ה60 ונגמר בתחילת שנות ה80 עם כניסתו של הרוק. ז'אנר ניסוני המשלב אלמנטיים קלאסיים במוסיקאת הרוק. פרוג(פרורסיב) רוק, רוק מתקדם או ארט רוק (רוק אומנתי) מלא במלודיות מסובכות ומשקלים אקזוטיים. רוב הנגנים בפרוג הם בדרך ככלל וירטאוזים לא קטנים ומוסיקאיים מכוננים במיוחד. שוב... צריך לשמוע כדי להבין. נסה את Genisis, Yes, King Crimson. צפייה מהנה
.

CaerBannog

New member
ספייס רוק מתקשר יותר לפסיכדליה

ולא לרוק מתקדם (פרוג), שסתם דרך אגב הוא לא עסק רק בשילובים של מוזיקה קלאסית וזאת הכללה די גסה ופשוט לא נכונה להגיד זאת, והוא גם לא מת, אבל זה כבר נושא לוויכוח אחר לגמרי (שמנהל עכשיו באגדות רוק, במקרה)

meandmeandme

New member
תכנית

ספייס רוק זה תת-זרם בפרוג. זה נכון שהוא מושפע בכבידות רבה מהפסיכודליה. ואני לא אמרתי שהוא מת? טוב.. אולי בערך.. אבל הוא לא. אבל אף סגנון לא באמת מת אי פעם.

CaerBannog

New member
איזה תשובה מתחמקת

"אבל סגנון לא באמת מת אפעם" תשמע, להקות הפרוג הקלאסיות התחילו את הפרוג, אבל הוא ממש לא נגמר בהם, יש עוד המון להקות גם היום, שפורצות גבולות ומחדשות כל הזמן, ויש גם כאלה שמחקות את הקלאסיות (אבל זה לא ממש פרוג לדעתי), כה שהוא ממש לא מת, הוא פשוט יצא מהמיינסטרים, קורה... בקשר לספייס רוק, יכוליות, אניגם לא מבין בזה מספיק, וזה סגנון שהוא די הפלצה ל איזה מקר מוזיקה או משו כזה, לא משו שצריך לייחס לו יותר מדי חשיבות "רוק עם אווירה חללית" איזה מיין הגדרה מטומטמת ומתחמקת זאת...

meandmeandme

New member
צ'מע...

אתה יכול לתת לי סגנון מוסיקה שפעם היה וכרגע הוא נעלם לגמרי? לא קיים יותר? אם אתה מוצא כזה אז אתה אלוהים. אני בספק שתמצא. אני לא אומר שאתה לא אלוהים או משהו אבל סתם לא נראה לי שזה קיים
. אממ.. בקשר לספייס רוק-אם אתה לא מבין בזה מספיק אז אל תתוכח סתם. גם אני לא רואה סיבה לחרוש את זה. זה סוג מוסיקה, מה לעשות, אני חושב שהוא סתמי.. קורה.

סגנון יחודי!

חבר'ה חבר'ה חבר'ה. הלא ברור לכולנו שלא היתה לא תהיה ואין עוד להקה כמו פינק פלויד, לכן אני מסיק מסקנה הגיונית פינק פלויד, הם סגנון בפני עצמו!! למען האמת פינק פלויד הם פשוט חבורה של אנשים שלקחו את בסיס הרוק, הבלוז הטוב, הנשמה (נוהגים לשייך את פינק פלויד רק לרוק, טעות בעיני, יש בהם הרבה מאפיינים של מוסיקת נשמה שחורה, r&b, גילמור הוא גיטריסט שאם תחפשו כמוהו תמצאו בלוזיסטים שחורים ולא רוקיסטים לבנים) בכל אופן, הם לקחו את הבסיס ופשוט השתגעו ועשו כיף עם מכשירים מגוונים, כל דבר חדש שיצא, הם שיחקו איתו בדקו מה אפשר לעשות איתו, פשוט השתגעו, לפי דעתי עד animals כולם! עשו מוסיקה בכיף ובאהבה, מוסיקה מלאת רגשות, בלי הרבה דעווינים, וזה מה שמייחד אותם, הפשטות שלהם, הרגש שלהם במוסיקה כמו מוסיקה שחורה, עם הפרוגרסיביות של הרוק הבריטי, בשבילי אפשר לסכם את פינק פלויד רק בלשמוע את גלמור מאלתר לו תוך כדי נהימה, זה פינק פלויד, זה והמילים והטעונות של ווטרס!!!

אה כן

אבל זה נכון לגבי חצי מהלהקות של שנות השביעים, הפינק פלוייד כמעט אף פעם לא שילבו סיגנונות או יצרו סגנון הם פשוט פשוט עשו את הקטע שלהם בצורה מאוד טובה. אם אתה רוצה לשמוע מישהו שהוא סיגנון בפני עצמו תקשיב לפראנק זאפה, אם אתה רוצה לשמוע שילוב של בלוז ו R&B תקשיב לאלבומיהם הראשונים של קאמל למשל. לא צריך לעשות מפינק פלוייד מה שהם לא, הם מספיק טובים במה שהם כן.

meandmeandme

New member
אני נאלץ להסכים..

גם לדעתי ההודעה הזאת קצת מוגזמת. חלק מהדברים שנאמרו בה נכונים, אך בהגזמה מסוימת.

אכן אני נוהג להתלהט לפעמים...

זה נכון שאולי הגזמתי מעט אך מה שניסיתי לומר זה שפינק פלויד לוקחים איתם את הבלוזיות הזאת, את הנשמה הזאת ומשלבים אותה פשוט באקספרמנטליות שכזאת, כמובן שבאנימלס הקטע של הניסיוניות קצת הלך, אבל אתם צודקים בגדול שהגזמתי מעט, למרות שפשוט התכוונתי שיש להם נשמה וגם לפעמים קצב ואת המאפיינים (אם שמים לב לזה טוב) של r&b לא התכוונתי שזה r&B לכשעצמו... טוב בכל אופן אני מסכים לגבי זאפה, אכן גאון ואחד מסוגו, הבחנה יפה!!

למעלה