נזקי נזילות מהשכן למעלה

fqa man

New member
נזקי נזילות מהשכן למעלה

שלום

בשבועות האחרונים התרחשו נזילות מהדירה שמעלי. לבסוף השכן שמעלי הסכים לתקן את הנזילות שנגרמו מהצנרת שלו. בעקבות הנזילות נגרמו נזקים לדירה שלי: הקירות באיזור הנזילה התקלפו ובנוסף יש לי סימני עובש בפאנלים ובחלק מהריצוף לאורך כל הדירה. השכן מוכן לשאת בעלות של צביעה מחדש של הקירות בדירה שלי אשר נגרמו מהנזילות אך אינו מוכן לטפל בנזקי העובש והריצוף.
רציתי לדעת כיצד עלי להתקדם? אני חושב שלהוכיח שנזקי העובש התרחשו בגלל הנזילה יהיה לי יותר קשה לעשות. האם עלי להביא מומחה או שמאי?

תודה

נזקי רטיבות

ברור כי בנסיבות הענין יש לך עילת תביעה נגד השכן בגין נזקי הרטיבות.
בשלב ראשון מומלץ להוציא לשכן מכתב התראה מסודר ולתת לו הזדמנות להביא בעל מקצועי מטעמו. בשלב שני כדאי לבצע בדיקה באמצעות מומחה אשר יצייד אותך בחוות דעת מקצועית.

יוקה

New member
מנסיוני

עברתי לאחרונה סיוט דומה, אלא שבניגוד לשכן שלך, השכנה שמעלי התכחשה לאחריותה לנזקים ורק כאשר הגשתי תביעה למפקחת על הבתים המשותפים הואילה לתקן אצלה את בעיית האיטום, בעוד שאת הנזקים שלי, כולל טיפול בעובש שילמה רק מתוקף פסק דין.
אני מציעה לך לקחת מומחה - לאו דווקא שמאי - לקבל ממנו הצעת מחיר מפורטת (אצלי פורטו בהצעות הנזקים ומהותם ובעלי המקצוע לא גבו ממני פרוטה על חשבון פרופורמה כזה גם מבלי שהתחייבתי לקחת מי מהם לביצוע התיקונים (לבסוף לקחתי אחד מהם כמובן), כולל חומרים, ולכתוב לשכן שלך מכתב ענייני, לא "ידידותי" במיוחד, עדיף עם כותרת של "מבלי לפגוע בזכויות", לפרט אחת לאחת את השתלשלות העניינים ולצרף את חוו"ד המומחה וצילומי המפגע, כולל כתמי העובש (חשוב). חבל להוציא כספים רבים על שמאי ועל עו"ד בשלב הזה. המכתב אמור להספיק לדעתי. אם לאו - אתה יכול להגיש תביעה ל"צו עשה" אצל המפקח/ת על המקרקעין באזור מגוריך.. זה הליך משפטי, רק זריז ויעיל יותר, וסביר שגם תקבל החזר כספי על ייעוץ משפטי אם בסופו של דבר תיקח עו"ד. אני קיבלתי את מלוא סכום הנזק אצלי כנגד חוו"ד המומחה כאמור. לא שקל פחות ולא שקל יותר. בהצלחה.

למעלה