נזקי רעש

אריאלמ1

New member
נזקי רעש

שלום, אני עובד מהבית בדירה שאני שוכר מזה כשנתיים. לאחרונה שטח סמוך לבניין שאני גר בו נקנה והתחילה בו בנייה של בניין גדול. רעש הבנייה הינו בלתי נסבל ואינו מאפשר לי לעבוד באופן תקין. מכונות החפירה והטרקטורים נמצאים כ 5 מטר מדלת ביתי. כאמור, אני גר בדירה כשנתיים ומשלם מחיר נמוך מהמחיר שאצטרך לשלם עכשיו עבור דירה דומה עקב וותק בנכס ועליית המחירים מהיום שהתחלתי לגור פה. דיברתי עם האחראים בבנייה והם אמרו לי שהרעש ימשך כשנתיים! האם יש לי מקום להגיש תביעה לפיצויים עקב הנזק שנגרם לי מחוסר יכולת לעבוד באופן תקין? תודה מראש..

תשובה

יש ניגוד אינטרסים בין האינטרס שלך לשקט ואיכות חיים ובין האינטרס של הבעלים של הנכס שרוצה לבנות בשטחו. אי אפשר למנוע מבעל נכס מקרקעין לבנות בשטחו. כל עוד הרעש אינו בלתי סביר בעליל והעבודות נעשות בשעות הקבועות בחוק, לדעתי אין יותר מדי מה לעשות.

אריאלמ1

New member
מה עם פיצוי?

תודה על העזרה, אינני דורש שבעל הנכס יפסיק לבנות חס וחלילה (להפך אני בעד התפתחות ובנייה), השאלה היא האם יש מקום לפצות אותי עקב כך שהבנייה פוגעת לי בפרנסה בכך שאינני יכול לעבוד באופן התקין שאני רגיל אליו או לחילופין דורשת ממני להוצאות נוספות במידה של מעבר דירה? שוב תודה מראש.

תשובה

פיצוי נפסק בגין נזק שהוכח. יתכן אף שגם יפסקו לך פיצוי בגין עוגמת נפש. הכל תלוי בנסיבות ובראיות שתביא לבית המשפט.

למעלה