נחושה לחזור לגיזרה הישנה

נחושה לחזור לגיזרה הישנה ../images/Emo91.gif

עברו שלושה חודשים לאחר הלידה. זה הזמן שהקצבתי לעצמי להתאושש מהלידה, ללא מחשבות טורדניות על דיאטה וכושר גופני! עכשיו נגמר לי הזמן, צריך לחזור לגיזרה הישנה ולכושר גופני (שכבתי במיטה 20 שבועות בשמירת הריון). נראה לי שאינני יכולה לסמוך על הדיאטנית של קופ"ח כללית, היא נמצאת במרפאה פעם בשבוע והתור ארוךךךךך, ממש לא רציני. אשמח לקבל המלצות על דיאטנית טובה שעבדה עם נשים לאחר לידה. כמו כן אשמח לקבל מכן טיפים ועצות ולשמוע איך אתן נפטרתן מהק"ג העודפים. אגב, יש לי 8 ק"ג עודפים (7 מהלידה ועוד אחד מחג הפסח)+ 2 קילו עודפים מלפני ההריון, בסה"כ אני רוצה להוריד 10 ק"ג. גאיה שממש ממש נחושה לחזור ולהיות חטובה!

צרי איתי קשר

שילח לי למסר: גיל, כמה הרינות היו בעבר וכו´......איזו לידה עברת? מה עשית פעם בספורט? מה את אוהבת לעשות בספורט? סדר יום / עבודה יש? וכל דבר אחר שעולה במוחך- ואני אנסה לעזור לך וגם היכן את גרה

dana29

New member
האם גם אני יכולה להעזר בך? הבעיה

העיקרית שלי היא שאני בבית, מצד אחד לשמחתי, אבל מצד שני...זה מתכון בטוח (לפחות בשבילי, שזקוקה מדי פעם לפיצוי על עייפות וכד´), לאי ירידה במשקל (ואני דווקא עושה קצת ספורט....)....????

גם אני מהנחושות, וזה לא ממש מצליח../images/Emo7.gif

אני כבר חמישה חודשים אחרי הלידה, מנסה בכל כוחילחזור לגזרה וזה לא מצליח לי מכל מיני סיבות ותירוצים. מאמא כושר אולי גם אני יכולה להעזר בך? יום שקט ומלא חדשות טובות.

לא להאיץ בגוף שלכן וגם לא בנפש

אני יודעת שזה לא כל כך מקומי להמליץ לאנשים בדיאטה על דברים מסוימים מאחר ולפני ההריון אף פעם לא היו לי בעיות משקל. אני בלסנית ידועה בקרב משפחתי וחברי ועם זאת תמיד נותרתי מתחת למשקל המומלץ. אבל בניגוד לכל הציפיות, חשבתי שלא אעלה הרבה ק"ג בהריון, והייתי בטוחה שגם מה שאעלה ירד מאוד מהר. התבדיתי! מאחר ואני לא נהנית מספורט ולא מסוגלת לעשות דיאטה. עבדתי על זה שאני צריכה לקבל את עצמי קצת יותר שמנמונת, ואפילו הלכתי והחלפתי את כל המלתחה במידה אחת יותר גדולה. הפלא ופלא, בלי לעשות שום דבר בנידון, יום אחד לאחר 8 חודשים גיליתי שחזרתי למשקל המקורי טרם ההריון ואני נכנסת לג´ינסים הישנים שלי. אני לא ממליצה לעשות או לא לעשות. רק רוצה להגיד לכן שבאופן טבעי הגוף צריך זמן התאוששות מכל תקופת ההריון והלידה. קראתי בכמה מקומות שהיום טוענים לתהליך התאוששות שאורך אפילו שנים! (לאוו דווקא מבחינת המשקל). אז לא להאיץ בעצמכן, ושתהיה לכן דיאטה קלה ומוצלחת.

אז ככה.....

ניריתי, את התברכת במה שנקרא "מטבוליזם מהיר" ולכן את יכולה להרשות לעצמך לאכול הרבה ולא לסבול מעודף משקל. ומכיוון שזו הנטיה הטבעית של הגוף שלך, גם חזרת למשקל המקורי שלך לאחר 8 חודשים ללא מאמץ. ודווקא נשים רזות מעלות הרבה בהריון, כנראה מכיוון שהגוף משלים חוסרים ומרפד את עצמו לכבוד התינוק. זה לא בדוק, זו תיאוריה ששמעתי. לנו, בעלות הנטיה להשמנה, נותר רק לקנא...
אבל אנחנו אכן צריכות לעבוד על עצמינו, כי לא נחזור באופן טבעי למשקל ולגיזרה המקורית. אגב, זה דבר ברור וידוע שמבחינת הגיזרה הגוף חוזר לעצמו לאחר כחצי שנה, שאז כל עצמות האגן מתמקמות חזרה במקומן, ולכן, אם לאחר הלידה היית באותו משקל כמו לפני ההריון, עדיין לא תוכלי ללבוש את אותם ג´ינסים, מכיוון שכל מבנה האגן השתנה. ולעניינו, השמנמנות: לי תמיד היה מבנה רחב, ותמיד הייתי מלאה - פרט לתקופות קצרות פה ושם, שעשיתי דיאטה. במהלך ההריון עליתי 7 ק"ג בלבד, שירדו בלידה עם עודף. אבל בחופשת הלידה עליתי ועוד איך, כי הייתי בבית, והנקתי, והיו לי אלף תירוצים למה מותר לי לזלול, ומכיוון שיש לי נטיה להשמנה - השמנתי. לאחר חצי שנה החלטתי לקחת את עצמי בידיים, והלכתי עם אמא שלי לדיאטנית (אמא שלי מאוד שמנה וכבר ירדה 25 ק"ג באמצעות הדיאטנית) וירדתי באמצעותה 14 ק"ג בחמישה חודשים - בלי ספורט בכלל, כי אין לי זמן (מאמא - לא להרוג אותי...) אז גאיה, אם את מעונינת, וגרה באזור המרכז/שרון, שלחי לי מסר ואני אשלח לך את הפרטים. ובהצלחה לכולן!

גאיה - אני יכולה רק להמליץ על דיאטה

כל מי שסביבי והעלה ק"ג רבים למשקלו עובר כרגע דיאטה של ד"ר חרמוני שמבוססת על תפריט שבועי שמשתנה משבוע לשבוע. גם בעלי הצטרף לחגיגה ואני משתדלת לעזור לו ולהכין לו מה שהוא צריך לאכול. לא קל - אבל עם תוצאות. אם תרצי, אני אשלח לך את הדיאטה במייל בהצלחה

דיאטה מעולה

אני עליתי בהריון 24 ק"ג, אחרי חצי שנה מהלידה הפסקתי להניק וגיליתי שנשארו לי 8 ק"ג עודפים. לקחתי מחברה את התפריטים של דר´ חרמון, הפסקתי להניק (מסיבות אחרות) וירדתי 7 ק"ג ב-5 שבועות, בלי ספורט, למרות שלדעתי דיאטה עם ספורט לא רק תרזה יותר אלא גם תעצב את הגוף.

dana29

New member
אמא של תומר- רזית תוך כדי הנקה?

וכאשר את בבית? אני יודעת שאם אהיה עסוקה זה יעזור...אבל השהות עם מור לא מאפשרת לי להיות עסוקה כך שלא אחשוב על אוכל...

רזיתי תוך כדי הנקה.

אבל אני חייבת לציין שלקח קצת זמן עד שעלינו על כמות הקלוריות שמתאימה גם לירידה במשקל וגם להנקה, כי בהתחלה כמות החלב ירדה, ולאט לאט העליתי את כמות הקלוריות כדי שהחלב יהיה בכמות טובה, וגם ארד במשקל. בגלל זה חשוב לדעתי ללכת לעזרה מקצועית לירידה במשקל, כדי לא לפגוע בהנקה ועדיין לרדת. אבל זה היה כבר אחרי שחזרתי לעבודה, וכפי שציינתי - בבית באמת זללתי כל הזמן, ומלא ממתקים ושטויות. אבל הדיאטנית הכניסה אותי לתלם, וגם עצם העובדה שהייתי צריכה לתת דו"ח בסוף כל שבוע על מה אכלתי ולמה ירדתי או לא, זה גם מכניס למסגרת שמאוד סייעה לי בירידה.

Shellylove

New member
אני רזיתי בגלל ההנקה

ובאיזשהו שלב בעלי אפילו רצה שאפסיק כי הייתי 5 ק"ג מתחת למשקל לפני ההריון (שלא היה גבוה גם ככה). שמעתי שנורמלי לרזות מההנקה, כי ההנקה צורכת הרבה קלוריות ואם את אוכלת מאוזן ולא הרבה שטויות, את מכניסה לגוף פחות מאשר את מוציאה.

גם אני רזיתי בגלל ההנקה ../images/Emo13.gif

העלתי 18 ק"ג בהריון שזה לא מעט, אחרי שבועיים נשקלתי לראשונה וראיתי ש-12 ק"ג נשרו להם, ז"א שנשארתי עם 6 עודפים. ההנקה המלאה כנראה עשתה את שלה וגם הסבלנות וכשעידו היה בדיוק בן חצי שנה חזרתי לעצמי. עידו היום בן שנה בדיוק והוא עדיין יונק בצורה די אינטנסיבית ואפילו ירדתי מתחת למשקל בו התחלתי את ההריון עד כדי שאנשים התחילו להציק לי שאני רזה מדי והלכתי לרופאת המשפחה לעשות בדיקות דם ולגלות שהכל בסדר, תודה לאל. היא אמרה לי שההנקה בגיל זה יעילה מאוד ושורפת כ-1000 קלוריות שזה הרבה. בכל מקרה המסר הסמוי שלי הוא כמובן לעשות מה שמרגישים אבל בסבלנות ועם הבנה שהגוף עבר טראומה ולוקח לו זמן (לפעמים ארוך ומייגע) לחזור לעצמו. מעבר לזה למי שרוצה לעשות דיאטה הרבה מחברותי עושות את "דיאט קלאב" ומאוד מאוד מרוצות + יש להם כל מיני מבצעים כמו אם תגיעי ליעד שלך ותכנסי להריון אז בתקופת ההריון לא משלמים ואם אחרי הלידה תחזרי לעצמך תוך כך וכך זמן אז לא תשלמי ואני מכירה בנות שחיות לפי דיאט קלאב (וזה לא קשה הן אומרות) ממש כדרך חיים (דרך אגב אני לא קשורה אליהם בשום דרך ועל הדיאטה של חרמון דווקא שמעתי שהיא מאוד קשה לביצוע מכמה שניסו). אז בהצלחה לכולכן

למעלה