נחטפו 3 נערים מתנחלים

נחטפו 3 נערים מתנחלים

בחמס חוגגים ובישראל חוששים לגורלם אולי יהיה כאן גלעד שליט?
דילמה לייבוביצינית:
נגיד נמצא חמאסניק עם פוטנציל מודיעיני שמסרב לגלות איפוה הם. לענות אותו ולהציל הנערים?

אלי כ ה ן

New member
ליבוביץ כבר התבטא בעניין קרוב

בהתיחסו אל מסקנות ועדת השופט לנדוי (שכזכור הרשתה לשב"כ להפעיל "לחץ פיזי מתון" על הנחקרים), ליבוביץ טען שיש בינינו שופטים יודו-נאצים, המרשים לענות שבויים ערבים כדי לסחוט מהם הודאה).

אתה מאמין שלייבוביץ היה מוותר על חיי אשתו

אם היה יכול להציל את חייה מידי חוטפים ע"י קבלת הודאה מחמסניק ע"י ענוי?

גם אני. והשאלה היא על הציטוטים

האם הם ראלים או קישקוש.ואתה מתחמק מהשאלה.

אלי כ ה ן

New member
שאלתך המקורית לא הייתה על הציטוטים

ועל שאלתך המקורית הגבתי, שהוא כבר ענה עליה - באופן חד-משמעי - מבלי להתחמק, כך שאינני מבין מה עוד נותר לתהות בעניין...

אלא אם כן אתה לא ממש סומך על מידת עקביותו של ליבוביץ בהגדים שלו; אלא שאם כך, אז היית אמור לשאול שאלה אחרת - הרבה יותר עקרונית: עד כמה ליבוביץ עקבי בהגדים שלו בכלל - לאו דווקא בהקשר של ההגד הנוכחי. כמובן, כל שאלה עקרונית כזו תהיה לגיטימית לגמרי, אבל כל עוד שלא שאלת אותה, אז אין לנו אלא להתמקד בנושא הנקודתי שהעלית - לא בנושא העקרוני הנ"ל שאותו טרם העלית, והרי על הנושא הנקודתי שהעלית - כבר עניתי תשובה חד-משמעית מבלי להתחמק - וזאת מתוך דבריו המצוטטים. הרי כל מה שיש לנו - זה אך ורק את ציטוט דבריו; בעוד שהנחת העבודה של כל דיון בדבריו של אדם - לאו דווקא בדברי ליבוביץ - היא, שהאדם מתכוון אל מה שהוא אומר - אלא אם כן יוכח אחרת; ולגבי ליבוביץ - ראוי לציין - שטרם הוכח אחרת.

השאלה המקורית הייתה

לענות אותו ולהציל הנערים? על זה לא השבת.ועל זה אתה מתחמק.ואני לא שאלתי על ציטוטים של לייבוביץ אלא קראתי לבעיה דילמה לייבוביצינית.אני שואל שוב לענות ולהציל הנערים?עכשיו תשיב

אלי כ ה ן

New member
נכון, ועל זה יש תשובה ברורה מתוך הציטוט.

וכבר כתבתי לך, שהנחת העבודה היא שהאדם מתכוון אל מה שהוא אומר, כל עוד שלא הוכח אחרת, וכאמור - לגבי ליבוביץ - אכן לא הוכח אחרת. אז איפה ההתחמקות? האם לא אמרתי דברים ברורים?

עכשיו תגיד לי אתה: האם אתה מסכים להנחת העבודה הנ"ל? כי אם כן, אז קיבלת תשובה חד-משמעית לשאלתך - מבלי להתחמק. אבל אם אתה לא מסכים עם הנחת העבודה הזו, אז תגיד את זה, ואז נפתח דיון אחר - בשאלה העקרונית הנ"ל (במנותק משאלתך המקורית).

גפן במובן גפן או גפן במובן גפן

גפן גפן!
בשאלה המקורית לא שאלתי על דעתו של לייבוביץ רק קראתי לדילמה על שמו והשאלה הייתה לענות את החמסניק או לא.לא ענית על השאלה וציטטת את לייבוביץ שאני לא ביקשתי שום ציטוט ממנו.על השאלה השניה ששאלתי אותך כבר כן התייחסתי אליו ואל אשתו ושוב לא ענית לעניין אלא התחמקת.
בפעם השלישית שאלתי שוב אם לענות את החמסניק או לא ושוב לא ענית.
פעם אחרונה תענה עכשיו:לענות כדי להציל את אשתו של ליבוביץ או לא?

kaner91

New member
מדוע אתה חושב

שזו דילמה "לייבוביציאנית" דווקא?

אלי כ ה ן

New member
זו למשל לא דילמה לחברי ועדת לנדוי

שהתירו לשב"כ להפעיל "לחץ פיזי מתון" על נחקרים.

זה מה שמפריע לך? תקרא לזה מה שתרצה

העיקר מה היה עושה לייבוביץ במקרה הזה ועל זה אתה לא עונה

kaner91

New member
למי איכפת

מה ליבוביץ היה עושה.. וכי מעשיו מהווים הצדקה מוסרית כלשהי?

איכפת לפורום לייבוביץ.

פה דנים בעיקר בו ובודקים את הגותו ועדיף מבלי להתחמק מבעיות

iricky

New member
ליבוביץ לא התנגד לעינוי שבויים

הוא התנגד להתיר את זה בחוק. המשמעות המעשית של ההבדל הדק הזה היא שעל החוקר מוטלת האחריות המשפטית והמוסרית להחליט בעצמו בנסיבות הספציפיות של הארוע כיצד הוא ינהג. אפשר שבנסיבות האלה היה ליבוביץ תומך, מבחינה מוסרית, בהפעלת לחץ פיזי מתון או קשה על הנחקר. איננו יודעים.

י ו ר ם 7

New member
מדינה פאשיסטית ?מה זה משנה באיזה לחץ

הידע שלנו מה נעשה בחדרי חקירות מאד מוגבל וגם את הדברים אפשר לדעת בדיעבד
הבעייה היא לא החוקים אלא ה"מנגנון של שלטון יהודי אלים על עם אחר"
הרי ברור שליבוביץ לא היה עושה את הדברים האלה של לחץ פיסי מתון או קשה
אז איך אפשר שהוא יתמוך באחר שמבחינתו מייצג את השלטון הפאשיסטי.

מה זה אומר אחריות משפטית ומוסרית

גם אם היה חוק שמתיר ענוי זה לא חובה, וכל מקרה לגופו ולהחלטת החוקר ותמיד יש אחריות אז מה כאן שונה

למעלה