נחישות

דוגמה לנחישות?

אני יכולה להביא הגדרה? נחישות מבחינתי, זה התקדמות לעבר מטרה ברורה כאשר שום מכשול, קושי, נקודת שבר או איום וכדומה לא יכולים להסיט מהדרך. אתה מגדיר "נחישות" באופן אחר?

אה חייב

New member
כלומר

אדם שמונע ע"י יעדים הוא בהכרח בעל נחישות, וההיפך? האם לדעתך יש דרגות לנחישות? כלומר - האם כשאדם מעיד על עצמו כאדם נחוש רואים כאילו הוא פנינה רוזנבלום הבא? או שאפשר שנחישות תהיה בעוצמה פחותה יותר. במילים אחרות, אם נניח התקדמתי לעבר מטרה ועשיתי וניסיתי והכנתי וטרחתי כנגד כל הסיכויים ועוד פעם ועוד ועוד ועוד אבל בסוף זה לא הצליח והפסקתי. זה אומר שאני לא נחושה?

גלעד63

New member
תלוי בך

אם את סבורה שאין דבר שלא תוכלי להשיג אם רק תרצי מספיק אז לא - את לא נחושה. אם, מצד שני, את סבורה שניצבים בפנייך מכשולים אובייקטיביים שאין לחצותם אז כן - את נחושה. מה את סבורה?

אה חייב

New member
ממה שאתה אומר

נובע שאדם נחוש הוא אדם שלא יכול להשיג את מה שהוא רוצה כי ניצבים בפניו מכשולים אובייקטיביים שאין לחצותם. אני סבורה אחרת...עדיין לא יודעת מה אבל אחרת...

גלעד63

New member
לא -

ממה שאני אומר נובע (לדעתי) שהתשובה לשאלה אם אדם נחוש או לא בעיניו נגזרת מהמשקל שהוא נותן למכשולים העומדים לפניו. אבל הנה בשבילך הגדרה אחרת שקראתי באיזה שהוא מקום (לא לוקח קרדיט לעצמי אבל גם לא זוכר בדיוק איפה) - אדם נחוש הוא אדם הפועל להשגת מטרה מבלי להתכונן, מבלי להתייחס, מבלי לקחת בחשבון בכלל את האפשרות של כישלון. שימי לב שהאבחנה הזאת לא מתייחסת בכלל לשאלת התוצאה - את יכולה להיות נחושה עד העצם ולהיכשל מאלף ואחת סיבות ואת יכולה להצליח בלי להיות נחושה בכלל.

Yin

New member
המים שעוברים בצינור

מונעים ממשהו עמוק יותר ואם הצינור במקרה מסרב להפתח, הם יפוצצו אותו. עדי

עמוק??

לדעתי הככונה היא שלא היעדים או המטרה הם מה שחשובים, אלא, העובדה ששום דבר לא יעצור. אם הצינור יפריע למים הם יפוצצו אותו וימשיכו לעבר המטרה. זה הכח של "הנחישות".

אה חייב

New member
OK!!!!

תודה.... עניתם על ציפיותיי

אוריק3

New member
ואם המים לא יוכלו לצינור? מה יקרה למים..

מה יקרה לאותו נשוא האלגוריה?

Yin

New member
מה זה חשוב?

ביקשה דוגמה לנחישות, לא לקבלת החלטות מייטבית.

אוריק3

New member
לאלגוריה צריכה להיות תשובה חד משמעית..והמים

שלך גם מסוגלים להתקע ולא לפרוץ. ולכן הנפש עשויה להפגע קשות כאשר הנחישות עשויה שלא תשיג את התוצאה מהמון סיבות. קח בחשבון שזה עשוי לקרות.כאשר אתה מציע רעיון כזה.. רק טוב חביבי

Yin

New member
אלגוריה

ויקי אומרת: אלגוריה - יצירה שיש לה משמעות מעבר לתוכנה המפורש והגלוי של היצירה עצמה. אלגוריה נועדה להעביר מסר או מוסר השכל באמצעות סיפור, לרוב תוך שימוש בהקבלה (אנלוגיה) לחיינו. אלגוריה היא לרוב יצירה ספרותית, אבל עשויה להיות מובעת גם באמצעות אמנות חזותית כגון ציור, פיסול או צילום, או כל סוג אחר של יצירה אמנותית. בסיפור האלגורי קיימים שני רבדים - הרובד הגלוי והרובד הסמוי. הרובד הגלוי הוא מפורש וחד משמעי, ואילו את הרובד הסמוי ניתן לפרש במספר אופנים. משל הוא סיפור אלגורי קצר המוביל למוסר השכל אחד מוגדר. ------------------- אצלי יש רובד סמוי... עדי

נחישות..

הרעיון עם המים די מתאים.. לא מסכים עם החלק האחרון.. אני מדמה נחישות למים שזורמים.. לא בצינור אלא פשוט נחל או נהר.. המים "רוצים" להגיע לים.. יש בדרך מכשולים.. הרים, סלעים, וכן הלאה.. המים לא "מפוצצים" אותם .. הם פשוט זורמים מסביב.. הם מגיעים לים מבלי "להיכנס ראש בראש" בשום דבר.. וכך גם נחישות.. אדם נחוש בעיני הוא אדם השם מולו את המטרה.. הוא מתכנן דרך להגיע אליה.. ומתחיל ללכת.. אם יש מכשול.. או התוכנית משתבשת.. אז הוא משתמש ביצירתיות.. הוא יוצר לו דרך חדשה.. הוא לא מתעקש על הדרך.. הוא פתוח ללכת לכל כיוון כאשר הוא עדין מסתכל על המטרה.. הוא משתנה ומשנה את דרכו על מנת להגיע למטרה.. האדם כמו המים.. כאשר הם נעים בטבעיות.. ועוקפים את המחסומים.. לאט לאט הם יוצרים שינוי בסביבה שלהם.. לא בכוח.. אלא טיפין טיפין.. ומתוך השינוי הטבעי שהם משרים על סביבתם הם יוצרים יופי.. הם יוצרים הרמוניה.. זה בעיני נחישות אור ואהבה

גלעד63

New member
יופי של דימוי

וגם נכון, כנראה, לרוב המטרות שאנשים מציבים לעצמם. אבל לא לכולן - בשבועות טיילנו בדרום, מחאן הבשמים בערבה להר כיפה והפארן בדרך, מה לעשות, נמצא מעלה עשוש. רוב הכלים הלכו לשיטתך ובחרו בציר עוקף, ברקוביץ ואני לא, כי איפה הכיף בזה
? ניגשתי למעלה בגישה הזאת שלא רואה בכלל את הכישלון כאפשרות ושאני קורא לה נחישות ועליתי (חייב - יש לי אגו שביר להגן עליו
). ובמילים אחרות - כשהמעלה הוא המטרה המים יעברו בצינור או יפוצצו אותו - לא רואה אפשרות שלישית.

נפלא שזה עובד לך...

כשאדם מחליט "ללכת עם הראש בקיר".. אני קורא לזה התמדה לא נחישות.. התמד הוא מושג פיזיקלי.. והוא בהחלט מתאים להתנהגות הזו.. של הפעלת יותר כוח בעיקשות באותה הדרך המתוכננת מראש.. עם התנגדות גדולה לשינוי התנועה.. הבעיה עם התמדה היא שתמיד יכול להיות שהקיר הבא מספיק חזק.. ואנחנו נתנפץ עליו.. אור ואהבה

גלעד63

New member
אה, אבל זה כי

אתה רואה את הקיר כחלק מהדרך למטרה אחרת, שנמצאת במקום אחר. ואם הקיר חזק אזי נתנפץ, אזי לא נגיע למטרה, אזי ניכשל - והנה לך ה"בעיה" שדיברת עליה. ואם הקיר הוא-הוא המטרה? איך אני יכול להיכשל עליו ולא משנה כמה קשה התנפצתי? במילים אחרות, ולגישתי, עצם ההגעה לקיר היא ההצלחה - אם עלית או לא זו כבר שאלה אובייקטיבית של מה שיש לך לתת מול מה שהקיר רוצה לקחת - הקריטריונים של "הצלחה" או "כשלון" כבר לא רלוונטיים יותר.

למעלה