נחישות

את הקישור לכישלון אתה עושה..

אני מתכוון למשהו אחר לגמרי.. המכשול הוא אף פעם לא מטרה... מטרה היא תמיד ערכית.. יכול להיות שבחרת בטיול להתמודד על העליה.. לא בשביל העליה.. אלא המטרה שלך יכלה להיות.. לחוות הנאה, כיף, חברות, שיתוף פעולה.. או כל ערך אחר שבשבילו עשית את הפעולה... העיקרון של נחישות הוא שאנו שמים את הדגש עך הערך שבאנו לחוות.. לא על הסמל הפיזי שלו.. לדוגמא..בטיול בטח שעליתם את העליה.. לא בדיוק כפי שציפיתם מראש.. היו מכשולים.. היו מעצורים.. ובכל אחד מהם הפעלתם יצירתיות..נחישות.. ניסתם דברים שונים על מנת לעקוף את המעצור.. עד שהגעתם לפסגה.. הסמל הפיזי של המטרה שלכם.. (הישגיות, הצלחה, גדולה...) הענין הוא שאם נתקלתם בבולדר.. עקפתם אותו.. לא שמתם חומר נפץ ופוצצתם אותו.. כלומר בתוך המטרה הגדולה (להגיע למעלה) הפעלת נחישות ויצירתיות..וגם העליה הזו הייתה חלק ממטרה גדולה יותר (מטרת הטיול).. אתם בחרתם להתמודד עם העליה.. אחרים החליטו שהם יכולים להשיג את מטרת הטיול גם מבלי להתמודד איתה.. כל אחד וההחלטה שלו.. אור ואהבה

גלעד63

New member
לא, לא ממש../images/Emo4.gif

אני עליתי במכה ראשונה, ברקוביץ נכנס מהר מדי, לקח רחב את הסיבוב ונכנס למדרגה האמצעית שמאלה ולאט מדי - תימרון קדימה-אחורה, מגן בוץ אחורי שמאלי שבור ועבר ועלה, לא משהו רציני. זה קצת כמו סקס - חשוב לתכנן ציר מראש, לשמור על תנופה, קצב קבוע, להיות קשוב לפרטנר, להרפות כשצריך, ללחוץ כשצריך והופ - שניכם שם למעלה. ומה שכתבת הוא נכון, מאוד נכון, כל כך נכון, למעשה שהוא מתרוקן מתוכן - כולנו מחפשים כיף, הנאה והגשמה עצמית ובהתאם לכך מי שטיפס דומה לא רק למי שעקף אלא גם למי שנפש באילת באותו זמן - אין שום הבדל. מה שלא משנה את העובדה שמי שעקף נהנה מדרגת חופש גבוהה באופן משמעותי מאלה שטיפסו.

isaacm

New member
איך נראה אדם נחוש

באסוציאציה ראשונה ראיתי את הנחישות על פניו של האדם הנחוש. וזה התאים לי, הרגשתי טוב עם החיבור הזה. ואז קראתי את ההודעה הזן שלך, אריק. תודה. איך נראה לי עכשיו אדם נחוש? כמו כל אחד אחר. איציק

isaacm

New member
מדוע דברים לא נקראים כפי שנכתבו?

מעניין, קראתי את ההודעה שלי - זה בדיוק מה שהתכוונתי לומר, ויחד עם זה כל כך לא . . . אולי לא ברור? התכוונתי לומר שהנחישות, לאחר שקראתי את הודעתך, אינה נראית בעשיה. היא קיימת בתהליך ובהתנהלות של האדם הנחוש. ועכשיו "מרגיש" לי הרבה יותר טוב
איציק

כן, ככה אני רואה את זה..

נחישות לא מתבטאת בעשיה.. אלא היא מחוייבות של האדם לתהליך.. לזרימה.. לאור המטרה שלו.. אור ואהבה

אוריק3

New member
רק עדיין ישנה התעלמות כאשר לא הצליחה הנחישות

ואז? זה סבבה להתרגש מהצלחת הטיפוס אבל אי אפשר להתעלם מתוצאה והשלכות של חוסר הצלחה.. את האנשים הללו אנו מאמנים בדרך כלל. מה עם התוצאות של "כניסה בקיר"? כמה רחוק היה מגיע גלעד עם לא היה עולה. מה היה קורה עם נפשו הרגישה? ואם זה היה עסק? ההתמודדות שלנו היא עם חוסר ההצלחה..ולא ההפך וצריך לקחת בחשבון שעשויים להיות נפגעים בשטח, כאשר מתמודדים עם עשייה מורכבת ודרמתית כמו הקניית נחישות. ולכן גם שאלתי את שאלת התם..באלגוריית הצינור והמים.. אנו לא שולטים בכאוס ותוצאותיו אייך יגיב מתאמן ללא רשת בטחון כאשר הכאוס משבש לו את הנחישות?

אימון לנחישות...

פה הגישות שלנו שונות.... בעיני נחישות היא לא מטרה לאימון.. נחישות היא לא כוח.. היא דרך... היא להמשיך לזרום בכל מצב.. היא לא להיתקע בשום פינה.. בשביל להיות נחוש צריך להרפות.. צריך לשחרר את כל המחשבות שלנו על הדרך.. ברגע ששיחררנו.. אין כישלון.. אין אכזבה.. יש רק הצלחות.. כל עוד אנחנו ממשיכים לזרום מבלי להתחייב לדרך מסויימת.. אז אין קיר להיכנס בו.. יש רק קירות שעוזרים לנו לכוון את עצמנו לכיוון חדש.. ולכן כשעובדים עם נחישות אין צורך להתמודד עם מורכבות.. זה בכל מקרה רק בראש שלנו... וכך ניתן לשלוט בחיינו... אין רשת ביטחון ואין בה צורך.. אנשים לא נופלים.. הם פשוט מגיעים למקום חדש.. ולא לא יותר טוב או פחות טוב מהמקום הקודם.. אין שןם דבאר שיכול לשבש את הנחישות.. כיוון שהיא ריקה.. היא רק זרימה.. אור ואהבה

למעלה