נחלה במושב

מצב
הנושא נעול.

elads3

New member
נחלה במושב

נחלה במושב
אני בעל נחלה במושב. קבלתי אותה מהורי שנפטרו לפני מס שנים ואני מתגורר בה כל השנים מאז חזרתי משליחות בחול(משרד הבטחון).
לאחרונה החלו שני אחי להעלות בקשות ודרישות שאני אפצה אותם על חלקם בנחלה לכאורה.
בדקתי ואכן הנחלה רשומה במנהל מקרקעי ישראל על שם הורי (שנפטרו כאמור) ואין צוואה למרות שהיה ברור לכולם שאנחנו –אשתי ואני נשארים במשק ומקבלים אותו.
יש אפשרות לנהל איזה הליך גישור במקרה כזה ואם כן מי צריך להציע זאת לאחי?
האם גם המנהל והמושב צרכים להשתתף?

זה ממש לא עניין של המנהל והמושב או אפילו המועצה

נחלה במושב
אני בעל נחלה במושב. קבלתי אותה מהורי שנפטרו לפני מס שנים ואני מתגורר בה כל השנים מאז חזרתי משליחות בחול(משרד הבטחון).
בדקתי ואכן הנחלה רשומה במנהל מקרקעי ישראל על שם הורי (שנפטרו כאמור) ואין צוואה למרות שהיה ברור לכולם שאנחנו –אשתי ואני נשארים במשק ומקבלים אותו.
זה ממש לא עניין של המנהל והמושב או אפילו המועצה
ולמה אתה אומר שהיה ברור לכולם ששתך ואתה נשארים במשק ומקבלים אותו?
&nbsp
על פניו נראה שגם האחים שלך ראויה לחלק בירושת הוריהם.
&nbsp
ומי צריך להציע להם ללכת גישור? אתה
&nbsp
&nbsp

עניין מורכב

נחלה במושב
עניין מורכב
עניין המשקים החקלאים והנחלות מורכב ויוצר לא מעט סכסוכים.
הוראות רשות מקרקעי ישראל מונעות פיצול הנחלה, כך שעל פי רב, ישנה אפשרות לבן/בת אחד/ת בלבד להישאר בנחלת ההורים.
קיימים הבדלים בין חוזי החכירה השונים ולא ברור לנו משאלתך האם מדובר בהסכם משולש או דו צדדי.
יש מצבים שבתי המשפט מפנים לחוק הירושה(סעיף 114), ובמקרים אחרים אם הושלם רישום הבן הממשיך או יש צוואה אין צורך בפיצוי (הכל כאמור תלוי בסוג ההסכם
ובנסיבות אותם לא מסרת לנו).
ככלל מאד רצוי וחשוב לנהל הידברות ולנסות להגיע להסכמות ביניכם. אם אין תקשורת פתוחה ומאפשרת ,יש מקום להכניס לתמונה מגשר/ת שיבינו בתחום וידעו להוביל אתכם להסכמות.
לעניין המושב ור.מ.י – בדרך כלל כל עוד לא מתנגשים עם הוראות ר.מ.י ותקנון המושב אין להם התנגדות להסכמים בתוך המשפחה.
כמו כן צרכים לתת את הדעת לשאלות מיסוי שעלולות לצוץ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה