נחל ובריכה בגינה...
אחרי הפגישה עם האדריכלית מסתבר שמה שאני חשבתי שהוא שביל בשרטוט שלה (מצרפת תזכורת) הוא בעצם נחל...(מה שצבעתי בירוק מצד שמאל) שנשפך לבריכת דגים. הסיבה, לדבריה (וזה מאד חכם מצידה לדעתי) היא שהקרקע שם תהיה מדורגת בגלל מבנה השטח והמעבר שם צר (זה הצד שצמוד לדו משפחתי ובעצם פונה לקיר) ולכן הכי טוב יהיה לעשות שם נחל עם מפלים קטנים כאלו, מדורג שנשפך לבריכה בגינה. זה גם יתן אלמנט של מים בחצר, מרגיע ונעים וגם מאד בסגנון שלנו בסך הכל (אוהבים סיגנון יפני כזה, חלוקי נחל, צמחיית מים, תאורה עדינה בתוך המים וכו') וזה ניצול טוב של החלק הזה. עד פה התלהבנו מאד. ואז התבאסתי... בגלל הילדים. בריכה קטנה בגינה זה פשוט אסון עם ילדים. ילדים יכולים לטבוע בשני ס"מ מים
הבריכה לא ענקית, קטנה ובעומק בערך 4 ס"מ. אז דיברתי היום עם הגנן שלי (בבית הנוכחי שבשאיפה יבוא איתי גם לבית הבא כי אני מאד אוהבת אותו ואת העבודה שלו) והוא בכלל ממליץ לא לעשות בריכה עם דגים כי זה הרבה התעסקות. אצלו בבית הוא עשה גם מפלים ובריכה בקצה אבל בלי דגים, רק צמחיה וככה הוא יכול לשים גלולות כלור במים (זה לא רעיל, רק כמו בריכת שחיה בערך) ואין ירוקת ואת את ההתעסקות עם הדגים ולא צריך לשים "רכיבי UV" שלדבריו צריך בשביל איכות המים וזה מאד יקר. אז...(וסליחה שזה מה שמעסיק אותי כרגע כשעוד לא שמנו אבן על אבן בקרקע. אבל נו, בשביל זה יש הפורום - לא ?). מה דעתכם ? הייתם עושים ? עם או בלי דגים ? ומה עושים עם הבריכה ? חשבתי אולי לשים עליה סורגים או לכסות בלוח זכוכית מחוסמת עבה לפחות לכמה שנים עד שהילדים יגדלו. כי אחרת זה אומר שהם לא יכולים להיות לבד בגינה בלעדיי וזה ממש סיוט. הייתם מוותרים בגלל שיקול הילדים ? אתם מכירים דרך טובה לכסות את הבריכה ? (הגנן טוען שלכסות את הבריכה זה כמו לשים שיש יקר בכל הבית ואז לכסות בשטיח... אבל אני חושבת שזה אומר שאני ארוויח לפחות את המפלים והנחל בינתיים ואת הבריכה ליופי אני "אפתח" עוד כמה שנים)
אחרי הפגישה עם האדריכלית מסתבר שמה שאני חשבתי שהוא שביל בשרטוט שלה (מצרפת תזכורת) הוא בעצם נחל...(מה שצבעתי בירוק מצד שמאל) שנשפך לבריכת דגים. הסיבה, לדבריה (וזה מאד חכם מצידה לדעתי) היא שהקרקע שם תהיה מדורגת בגלל מבנה השטח והמעבר שם צר (זה הצד שצמוד לדו משפחתי ובעצם פונה לקיר) ולכן הכי טוב יהיה לעשות שם נחל עם מפלים קטנים כאלו, מדורג שנשפך לבריכה בגינה. זה גם יתן אלמנט של מים בחצר, מרגיע ונעים וגם מאד בסגנון שלנו בסך הכל (אוהבים סיגנון יפני כזה, חלוקי נחל, צמחיית מים, תאורה עדינה בתוך המים וכו') וזה ניצול טוב של החלק הזה. עד פה התלהבנו מאד. ואז התבאסתי... בגלל הילדים. בריכה קטנה בגינה זה פשוט אסון עם ילדים. ילדים יכולים לטבוע בשני ס"מ מים