נחל ובריכה בגינה...

ענתש

New member
נחל ובריכה בגינה...

אחרי הפגישה עם האדריכלית מסתבר שמה שאני חשבתי שהוא שביל בשרטוט שלה (מצרפת תזכורת) הוא בעצם נחל...(מה שצבעתי בירוק מצד שמאל) שנשפך לבריכת דגים. הסיבה, לדבריה (וזה מאד חכם מצידה לדעתי) היא שהקרקע שם תהיה מדורגת בגלל מבנה השטח והמעבר שם צר (זה הצד שצמוד לדו משפחתי ובעצם פונה לקיר) ולכן הכי טוב יהיה לעשות שם נחל עם מפלים קטנים כאלו, מדורג שנשפך לבריכה בגינה. זה גם יתן אלמנט של מים בחצר, מרגיע ונעים וגם מאד בסגנון שלנו בסך הכל (אוהבים סיגנון יפני כזה, חלוקי נחל, צמחיית מים, תאורה עדינה בתוך המים וכו') וזה ניצול טוב של החלק הזה. עד פה התלהבנו מאד. ואז התבאסתי... בגלל הילדים. בריכה קטנה בגינה זה פשוט אסון עם ילדים. ילדים יכולים לטבוע בשני ס"מ מים
הבריכה לא ענקית, קטנה ובעומק בערך 4 ס"מ. אז דיברתי היום עם הגנן שלי (בבית הנוכחי שבשאיפה יבוא איתי גם לבית הבא כי אני מאד אוהבת אותו ואת העבודה שלו) והוא בכלל ממליץ לא לעשות בריכה עם דגים כי זה הרבה התעסקות. אצלו בבית הוא עשה גם מפלים ובריכה בקצה אבל בלי דגים, רק צמחיה וככה הוא יכול לשים גלולות כלור במים (זה לא רעיל, רק כמו בריכת שחיה בערך) ואין ירוקת ואת את ההתעסקות עם הדגים ולא צריך לשים "רכיבי UV" שלדבריו צריך בשביל איכות המים וזה מאד יקר. אז...(וסליחה שזה מה שמעסיק אותי כרגע כשעוד לא שמנו אבן על אבן בקרקע. אבל נו, בשביל זה יש הפורום - לא ?). מה דעתכם ? הייתם עושים ? עם או בלי דגים ? ומה עושים עם הבריכה ? חשבתי אולי לשים עליה סורגים או לכסות בלוח זכוכית מחוסמת עבה לפחות לכמה שנים עד שהילדים יגדלו. כי אחרת זה אומר שהם לא יכולים להיות לבד בגינה בלעדיי וזה ממש סיוט. הייתם מוותרים בגלל שיקול הילדים ? אתם מכירים דרך טובה לכסות את הבריכה ? (הגנן טוען שלכסות את הבריכה זה כמו לשים שיש יקר בכל הבית ואז לכסות בשטיח... אבל אני חושבת שזה אומר שאני ארוויח לפחות את המפלים והנחל בינתיים ואת הבריכה ליופי אני "אפתח" עוד כמה שנים)

איריסג

New member
BIG NO NO

צר לי. נכון שזה נורא יפה, ונכון שזה מאד "פאנג שווי" - אבל כל זה מתגמד לעומת הילדים, תסכימי איתי? אני לא מעלה בדעתי לעשות לא בריכת דגים, ולא בריכת צפרדעים ולא בריכה של פרחי מים. זה לא רק הילדים שלך. ואם תבוא השכנה לבקר ולשניה תסיר את העיניים מהדרדס הפרטי שלה - והוא ייפול לבריכה - האחריות עליך (ואני לא מדברת בכלל על יסורי המצפון). הגנן שלך צודק - אין דרך נורמלית לכסות בריכה. את משקיעה בה כל כך הרבה כסף - ואז מכסה??? איפה ההגיון פה? וגם אם תכסי בזכוכית מחוסמת - את מבינה שהיא תהיה בגודל כזה ובכובד כזה שאין צ'אנס שתרימי אותה מדי פעם לנקות - ואז תוך כמה חודשים כמות הג'יפה שתהיה עליה מבפנים.... בקיצור - עם כל הכבוד לאדריכלית...

ענתש

New member
../images/Emo10.gif חששתי ככה.

אוף, זה כל כך מוצא חן בעיניי.... טוב, אולי מקסימום נשמור את זה כתוכנית מגירה... עוד כמה שנים. מישהו יודע אם אפשר לעשות נחל בלי בריכה בקצה ? (אני מבינה שצריך איזה אגן הקוות כדי לשאוב ממנו מים בחזרה לראש הנחל אבל אי אפשר לקבור איזה מכל מים מתחת לפני הקרקע לצורך העניין ?). אני רוצה בעיקר את הנחל, הבריכה לא ממש מעניינת אותי

suneli

New member
הצצתי קצת בפורום

וראיתי שאת לא רוצה לבנות מדרגות שלא בהכרח בגלל ילדים קטנים, אז בטח שלא הייתי בונה נחל או בריכה כשיש קטנים בסביבה. אנחנו החלטנו שנבנה בריכה בחצר, אחרי שכל הילדים יסיימו קורס מצילים בהצלחה. מפחדת מזה מאוד וזה לא שווה שיסיר שלווה ורוגע מליבך. וחוץ מזה אל תשכחי שיבואו חברים של הילדים ואולי הם לא יהיו זהירים כמו ילדייך? ואולי לא תוכלי להיות איתם בחצר 100% מהזמן. סתם נכנסת להביא שתיה...והופ...

Dfengshui

New member
דווקא בגלל שהזכרת פנג שואי...../images/Emo13.gif

אני רוצה להעיר ולהאיר שדווקא בגלל פנג שואי אני ממליצה *לא* לשים בגינה שום גוף מים מכל סוג שהוא.

bis fd

New member
לדעתי

אני כן היתי עושה ילד עד גיל 2 אני לא היתי נותנת לו להסתובב החצר ללא השגחה ולא בגלל ברכה ,אלה בגלל שרק למד ללכת ויכל ליפל מכל אבן קטנה לעבר לגיל הזה לא נראה לי שיוכל לטבוע ב 4 ס'מ, הכי הרבה לשבת ולשכשך רגלים לגבי דגים גם אני היתי מותרת ביגלל השעבוד ללכלוך

ענתש

New member
לפי "בטרם" אי אפשר לעזוב ילד

ליד מקור מים לפני גיל 4. מצטטת: תינוקות ופעוטות (0 – 4) קבוצה בסיכון ילדים קטנים נמשכים למשחק במים ראשו של ילד קטן כבד ביחס למשקל גופו המודעות של ילדים בגיל הרך לסכנה היא נמוכה יכולתם להתמודד ולהיחלץ ממצוקה מוגבלת חשיפתם לסיכון במקורות מים רדודים בסביבה הביתית על-פי נתוני ארגון הבריאות העולמי: מוות בטביעה בילדים מתחת לגיל 15 מהווה את הסיבה השנייה למוות על כל ילד שנפטר מטביעה ישנם בין 1-4 ילדים מאושפזים והסובלים מאירועים רפואיים חמורים, המותירים אותם עם מוגבלויות רפואיות קבועות טביעה מתרחשת במהירות ובדממה: לרוב בעת טביעה לא שומעים בכי או צעקות מצוקה טביעה מתרחשת בעומק של פחות מ-10 ס"מ טביעה מתרחשת בדרך כלל בהיעדר השגחה או בעת נתק קצר בהשגחה

איריסג

New member
נתת את התשובה בעצמך....

ותזכרי שגם ב"נחל" יש איזה עומק מסויים, ואליו הילד יכול פשוט למעוד ולהחליק. חוץ מזה - כמו שאמרתי - לא מדובר רק בילד הפרטי שלך. מה , תגידי לכל החברים שלכם וקרובי המשפחה לא לבוא לבקר עד שהילדים יהיו בני 5??? אני לא סתם מזכירה את עניין השכנים והחברים והבני דודים - אצלנו בישוב היתה לא מזמן טרגדיה של ילדה שבאה לסבא וסבתא שלה, או לדודים - ולשניה לא הסתכלו עליה - והיא טבעה בבריכה... וילד בן שנתיים - נכון שבעיקרון לא עוזבים אותו לבד. אבל אם אני לוקחת כדוגמה את האחיין שלי , דרדס נמרץ כמעט בן שנתיים (עוד לא...), שכבר יודע לפתוח את הדלת לבד (ואם סוגרים את הבריח העליון, בלי להתבלבל הוא מושך כיסא, עולה עליו ופותח....) . וכל מה שצריך זה כמה שניות של חוסר תשומת לב.

bis fd

New member
בואי נעשה סדר

יש במה שכתבת המון נתונים תינוק הראש כבד ולא מרים אותו נכון אחרי גיל שנה זה האנסטנקט הראשון להרים ראש כדי שילד בן 2 יטבע ב 4ס'מ זה אומר שכודם חתף מכה בראש שאינו מרים מיד את הראש וילד בן 15 לפי בתרם בטח לא טבע ב 4ס'מ את מדברת על שלולית גשם לא על ברכה אולימפית לי יש 3 ילדים מגיל 4-15 היתה לנו ברכה גדולה בבית הקודם ולא היתה מכוסה הקטנה למדה שאין להתקרב לבד, וכמובן שהינו בסביבה.

פיטנגו4

New member
4 ס"מ עומק זה לא בריכה

אפילו לא שלולית אולי התכוונת ל 40 ס"מ? הגנן שלך יודע (חלקית) מה שהוא עושה בכך שהוא שם כלור בנחלים שלו. כי בארצנו החמה והשמשית, כל נחלון קטן בגינה הופך להיות ירוק ומלא אצות. אפילו בבריכות נוי מאוזנות לחלוטין, שבנויות עם פילטריזציה מתאימה ואין עליהן יותר מידי שמש - גם שם יש אצות על הדפנות. אין בכלל מה לדבר על נחל רדוד ללא אצות, אלא אם הוא בצל מלא עם מים מקוררים ע"י מקרר. עכשיו, דמיני לך את הנחלון שלך ירוק... עלות מנורת UV היא בכלל לא גבוהה (מעניין למה הוא אומר שזה יקר...), אבל היא לא מונעת אצות על הדפנות, אלא רק מים ירוקים מאצות צפות. במקרה הזה - רק כלור, והרבה, יגרום למים להיות צלולים גם בבריכה וגם בנחלים. דגים מפלסטיק וצמחים מפלסטיק אוהבים כלור... האמתיים לא שורדים בכלור, לא דגים ולא צמחים. לא יתכן שיש אצל הגנן צמחים שחיים במי כלור. אם כן - מגיע לו פרס נובל: הכלור שלו הורג צמחים ירודים (אצות) אבל מאפשר גידול של צמחים אחרים.... מכאן, שלא יהיו לך דגים וצמחים בתוך המים. אפשר צמחים מסביב. סליחה על הבוטות, אבל כאשר אדריכלית שלא מבינה בגינון ובבריכות מתכננת דברים כאלה, אז זה יפה על הנייר, אבל לא עומד במבחן המציאות. גינה זה לא רק אלמנט אדריכלי אלא גם גנני. אין לאדריכלים שום הכשרה בנוף, בשביל זה יש אדריכלי נוף והנדסאי אדריכלות נוף (גנן זה מי שמקים את הגינה ומתחזק אותה, הוא לא מתכנן ואין לו הכשרה בנושא תכנון). לגבי הכיסוי: אפשר לשים רשת ברזל, כזו שאפשר גם לדרוך עליה. מאד לא יפה, אבל בטיחותי. זכוכית או פרספקס יתכסו באדים ובירוקת, וגם יתרמו לחימום הבריכה כמו בחממה. אפשר גם לחנך את הילדים לא להתקרב לבריכה. עם הילדים הפרטיים שלי זה עבד באופן מושלם. אשמח לענות על עוד שאלות בנושא הבריכה והגינה

ענתש

New member
תודה ../images/Emo13.gif הוא לא התכוון שהצמחיה בתוך

המים אלא מסביב כמובן... (וכן, התכוונתי 40 ס"מ כנראה....). הרשת ברזל שאפשר לדרוך עליה - קבועה ? מרותכת למשהו ? וברור שבסוף נשתף גם אדריכל/ית נוף, עוד לא הגענו לשם... אנחנו עוד בתכנון הבית
אבל כאמור, זה מעסיק אותי. לחנך את הילדים זה לא מעשי בגלל מה שאיריס אמרה - לגבי חברים שמגיעים (ויש לנו הרבה חברים עם הרבה ילדים). אבל מוצא חן בעיניי הרעיון של לסגור את הבריכה. אפילו אם זה מכוער כרגע. הנחל לא מסוכן לילדים כי אפשר לתכנן אותו צר ורדוד מכדי לטבוע בו...

פיטנגו4

New member
השלב הנכון

בעלי בתי יוקרה כבר משלבים אדריכל נוף בשלב התכנון. הגינה משפיעה על מיקום פתחים, זוית העמדת הבית, ועוד. רוב האדריכלים מתיחסים לשטח מסביב כמו אל סרח עודף, כך שאפשר לראות בתים מדהימים עם הגב לנוף, למרות שהמגרש היה יקר בגלל הנוף הנשקף ממנו... בזבוז. רוב אדריכלי הנוף לא מתעסקים עם גינות קטנות כמו שלך. הנדסאי אדריכלות נוף הם היעד שלך. שלבי אותם מוקדם ככל האפשר. מיד אחרי שיש לך תוכנית אדריכלית, כדי שיחוו דיעה - זה האופטימום. שלב השלד לפני טיח זה שלב סביר, אחרי צבע ולפני הכניסה - זה מאוחר מאד, והרבה דברים לא ניתנים לביצוע. למשל: הכנה מספקת לתאורת חוץ, שינויים בריצוף חוץ, במיקום שבילים, חומות... בהצלחה!

איריסג

New member
צר אולי כן

אבל רדוד? ענת, שתינו קראנו בעיתונים מספיק פעמים על מיקרים טראגיים שבהם ילדים טבעו בדלי ספונג'ה שהם מעדו לתוכו או באמבטיה שרק לרגע השאירו אותם לבד. אני בטוחה שאדריכלית נוף תוכל להציע לך עיצוב גינה מדהים - גם בלי מקוואות מים למיניהן.

פיטנגו4

New member
רעיון

אפשר באופן זמני לעשות "נחל יבש". שמים חלוקי נחל בגדלים משתנים לאורך המסלול, אפשר לשים חלוקים כהים יותר במרכז, ולא מכניסים מים בכלל, אבל כמובן שעושים הכנות לצנרת ולמשאבות. זה דוקא יוצא מאד יפה.... לטעמי האישי, זה עדיף על נחל של מי כלור. כמובן שזה גם בטיחותי לחלוטין.

ענתש

New member
תודה ../images/Emo13.gif נשמע יפה.

אפשר תמונה אולי ? יש לך איזו הפניה לאתר שאפשר לראות ?

פיטנגו4

New member
דוגמאות

דוגמאות בפארק שמעל בית הספר,יש נחל יבש ארוך. ואדיות טבעיים יש בכל רחבי ישראל... בעיקרון, זה יראה כמו שתכננתם - רק בלי המים.אם תוכנן מלבן בטון - אז הוא יהיה מלא חלוקים. מצורפת תמונה 1 מגוגל

למעלה