נחל ובריכה בגינה...

fireman

New member
פתרון מיליון הדולר במיוחד בשבילך

עשי את המפל והנחל, ותרי על הבריכה, בקצה התחתון תתקינו מיכל אגירה תת קרקעי ואליו חברו משאבה שתדחס את המים כלפי מעלה ויזרמו שוב בסירקולציה דרך הנחל. העובדה שהמאגר תת קרקעי מונע נפילה לתוכו אף אחד בעצם לא רואה אותו אין שמש אז אין UV ואין אצות\ירוקת ניתן לחטא את המים באופן חופשי ע"י הוספת כלור. והנה הרווחת את הנחל והמפלים היפים בלי סיכוני הטביעה והנפילה לתוך הבריכה וכל מיני פתרונות מכוערים.

fireman

New member
כמובן שלאחר

שהילדים יגדלו אפשר להוציא את מיכל האגירה מתוך האדמה ולהחליף אותו בבריכה פתוחה. כל המערכת כבר קיימת... להוציא מיכל, להכניס בריכה.

פיטנגו4

New member
זה לא יפתור את בעית האצות בנחל

כי הנחל נשאר בשמש. גם התוצאה מאוד מוזרה במראה שלה: נחל צר שזורם לשום מקום....

פיטנגו4

New member
?

הזרימה די איטית + מים חמימים + הרבה חמצן + שמש אלו תנאים נהדרים לאצות. אם יש חוסר איזון בבריכה, אז יש גם "חיזוקים" של חנקות שונות...

fireman

New member
השכלתי!

בכל מקרה, אני מעדיף להשאר בתחום של הבניה ולא בתחום בריכות הדגים

Rשף

New member
אני דווקא עושה

בבית הקודם הקודם הייתה לי בריכה של ממש, גידרתי אותה כנגד ילדים. בבית הנוכחי תהיה בריכונת מתחת לשביל הכניסה שיעבור מעליה בגשרון, אם נראה צורך נניח עליה סורג שנזמין ממסגר. בריכה "חיה" זה באמת המון התעסקות וכאב לב (לכי תסבירי לילד למה הדג שוחה על הגב) אבל מביא חיים לגינה גם למי שלא מאמין בפנג שואי.

פיטנגו4

New member
הדג שוחה יפה

ובכלל לא על הגב, אם הבריכה תוכננה נכון. זה לא דומה למה שקורה באקוריומים - לא מבחינת תחזוקה ולא מבחינת תמותת דגים. תחזוקה אפסית, ותמותה אפסית. אצלי במשך 3 שנים לא מת שום דג בבריכה!!! (1.5 דגים נעלמו, 0.5 דג
נמצא על הדשא, כי לא היה טעים לחתולים...) אם הבריכה שלך דורשת התעסקות ויש בה תמותה - סימן שיש כנראה בעיה בפילטריזציה.

Rשף

New member
בהחלט בעייה בפילטרציה

חסכתי ב UV, הפילטר היה צעיר וכנראה קטן מדי והבריכה הייתה מוארת כל היום, האצות חגגו ושלושת הקויים מתו כשהחורף הגיע. הפעם הבריכה תהייה קטנה ומוצלת כך שחצי מן הבעיות נפתרו.

Rשף

New member
אתה מדבר על אקווריומים

בריכות הן דווקא דבר יחסית קרוב לטבע, ללא דגים מהונדסים ועם מעט תמותה

פיטנגו4

New member
גם לשים דגי קוי

בבריכה שאינה עמוקה מספיק, זו התאכזרות. דגי הקוי באופן טבעי שוחים מלמעלה למטה (יפנים, אלא מה?
) ולא כמו הקרפיונים (כולל דגי הזהב) לכן, להכניס דגי קוי לבריכה שעומקה רק 60 ס"מ, כמו שעושים הרבה אנשים, זה לאלץ אותם לתנאים שאינם מתאימים להם.

אני מדבר על לקחת יצורים מן הטבע

לצרכים לא צרכים . מצב כדור הארץ והחי והצומח שבו לא מזהיר "בזכות" מעשיהם של בני אדם. חייבים להבין שאנו צועדים די מהר לקראת עולם ללא חיות , פרט לחיות מבוייתות .

Rשף

New member
ולקחת אנשים מהטבע

ולכלוא אותם ב "בתים" זה בסדר ? נו... לא שאתה לא צודק, אבל הויכוח הזה אינסופי וללא פתרון.

אמארונה

New member
מאוד מסכימה עם האדם הפשוט

גם אני לא אוהבת שמשתמשים בבעלי חיים לצורכי נוי. אני גם מתקשה להבין מי הם אותם אנשים מהטבע שנכלאים בבתים. האדם הוא החיה הכי רחוקה מהטבע, שלא רק שהתרחקה מהטבע אלא גם עמלה בקדחתנות להרוס אותו, אבל זה באמת ויכוח שמתאים לפורומים אחרים

זה באמת מצחיק לפעמים

אנשים כולאים את עצמם בג'ונגלים אורבניים , בסדר זהוא כורח ופועל יוצא של החיים המודרנים והמספרים העצומים של האוכלוסיה . אבל תמיד התפלאתי למה למשל בהודו בתיאלנד בסין ובעוד מקומות אנשים עוזבים את הכפר את הטבע ועוברים להיות קבצנים הומלסים בעיר הגדולה . לעבוד בעיר זה הרבה יותר קשה מלעבוד בכפר . שמע . אני לא אוהב חיות אבל מכיר בזאת שצריך לעזוב אותן לנפשן ולא להכניס אותן אלינו הבייתה , אלא אם אתה מציל חיה מגורל אכזר ומאמץ אותה . לדעתי הדבר הכי יפה שאפשר לעשות בבית הוא לא להקים בריכה לחיות , אלא לבני אדם . יש לי רק חצי דונם, אבל אם היה לי דונם, הייתי מקים בריכה ארוכה עם גשר עץ מעליה לפני הכניסה לבית . בכלל החלום שלי הוא בית על הנהר , אבל אין לנו נהרות .

../images/Emo62.gif עוד רעיון

שנתקלתי בו באתר של "ערבות" נחל יבש עם אבנים כמו שהציעו לך כאן אבל שבתוכו זורמת שלולית קטנה.... ככה יש מים אבל ממש מעט ועדיין נראה יפה....

למעלה